Rooman matka.

Migi77

Tultiin eilen Roomasta ja jos ette ole aikaisemmin käynneet ja suunnittelette matkaa Roomaan niin varatkaa matka heti! Itsellä oli KOVAT ennakkoluulot taustatutkimuksista huolimatta/johtuen mutta, matka oli todella onnistunut. Ruoka oli hyvää ja Italialaiset mukavia. Jonkun verran oli turistialueilla lähinnä siirtolaisia yrittämässä eritasoista pikku vilppiä mutta, mitä uutta siinä on että turistilta koitetaan ottaa rahat pois. Tä? Vähän sivummalla nähtävyyksistä oli mahtavia ravintoloita ja ihmisiä. Pitäkää mieli avoimena ja silmät auki niin hyvin menee. Roomassa on aika paljon nähtävää. HYVÄÄ MATKAA! TÄRKEÄTÄ: ottakaa mukavat kengät jalkaan!

6

1424

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mrs matkaaja

      Kyllä, Rooma on aivan ihana kaupunki, josta löytää jokaisella kerralla uutta nähtävää. Ihaninta on mielestäni se, että koko kaupunki on yhtä ulkoilmamuseota, joten kävely ja päämäärätön vaeltelu onkin yksi lempiharrastuksiani sen jälkeen, kun kaikki "pakolliset" nähtävyydet on katsottu. Ja joku Foro Romano ja Vatikaanin museo - niihin mieli halajaa aina yhä uudelleen, vaikka aika monta reissua on Ikuiseen Kaupunkiin jo tullutkin tehtyä. Taas kohta uudelleen :)

    • Anonyymi

      Jos haluaa romanttista kävelyä historiallisessa ympäristössä, niin kannattaa huomioida, että liikenne on yhtä ruuhkaista kaaosta, siirtolaiset käyvät valkoihoisen kimppuun alta aikayksikön isojen nähtävyyksien lähellä ja vilppiä on muutenkin joka nurkan takana. Käteisellä maksaessa saa hyvin todennäköisesti väärin rahaa takaisin.

      Vuonna 2018 siirtolaiskaupustelijat olivat lähinnä ärsyttäviä, mutta 2019 saa ihan oikeasti välillä tapella heidät irti repimästä omia vaatteita vaatien rahaa. Jää Rooman-käynnit tähän. Ei ole kiva tulla reissusta stressaantuneempana kuin työviikon jäljiltä. Suosittelen lämpimästi samaa kaikille, kunnes nämä kaupustelijat on ajettu kaupungista. Villi länsi rehottaa ja niin kauan kuin viranomaiset eivät tee asialle mitään, keinot vain kovenevat.

      Ei kannata myöskään vuokrata autoja. Jos pääseekin ehjänä minne oli menossa, niin liikenteen kokemisen jälkeen on hermoraunio ja lisäksi vuokra-auto on todennäköisesti säleinä. Jos perseessä roikkuminen suomalaisessa liikenteessä ärsyttää niin annas olla kun näet miten lähellä joku oikeasti voi olla peräkulmassa. Ja koko ajan saa pelätä, että ajaako jonkun tielle hyppäävän yli tai joutuuko jyrätyksi. Liikennekuolemat ovat järjettömissä lukemissa, mutta asialle ei haluta tehdä mitään.

      • Anonyymi

        Jaa, et ole Italiassa varmaan sitten käynytkään. Ei edes Siennassa.


      • Anonyymi

        Syksyllä viimeksi Roomassa ja kaupustelijoita ihan samalla tavalla kuin aikaisemminkin. Kaupustelijat eivät ole olleet ongelma meille, mutta yksi tuttava kertoi, että oli muutaman hävyttömyyksiä huutelevan kaupustelijan nähnyt. Taskuvarkaat sen sijaan ovat ongelma ja ne tulevat itäisistä EU-maista ihan kuten Helsingissäkin.

        Liikenne on Italiassa joustavaa ja ajaminen helppoa. Vuokra-autoon otan kuitenkin aina nolla omavastuun, koska liikenne on vilkasta ja pientä kolhua voi lähinnä parkissa tulla. Nolla omavastuu muuten maksaa isoilla vuokraamoilla enemmän, kuin itse auton vuokra! Joten siitä voi päätellä jotain.


    • Anonyymi

      Joo joskus on tullut käytyä tuolla olikohan noin v 2011. Oli ihan mukava neljä päivää. Olisi voinut olla kauemminkin. Paljonhan siellä on historiallista yms. Onhan siellä metro ja taksit. Voihan olla että bussejakin olis oppinut käyttämään jos olis vaikka 2 viikkoa ollut. (Eihän siellä tarvitse autoa vuokrata). Colosseumin viereltä olis lähtenyt mukavat hevoskörrytkin jotka nyt jonkun verran olis maksanut(silloin olikohan 50eu) mutta olis kiertänyt useamman historiallisen kohteen niillä kärryillä, että olis vienyt jo aikaakin se kierros. Kuumahan siel on kesällä että heinäkuussa oli moni ravintola kiinnikin kun olivat itse lomailemassa. Mutta ainahan isossa kaupungissa joku ravintola on auki toki. Niin no kyl sielläkin joku yrittää huijata. Eli meitä nyt sattumalta vain lentoaseman kyyti tuli bussilla kun saivat huijatuksi ettei lentoaseman ja kaupungin välinen juna muka olisi kulkenut, mutta eihän se ollut niin paha huijaus kuitenkaan. Mutta että tulipahan tuollainenkin jippo koetuksi. Ja oli takaspäin vaikeutta löytää tupakka kioskia mistä olis saanut ostetuksi sitä lentoasemaan menevän junan lippua että jostakin syystä meillä oli tuossa lentoasemalle/lta matkassa vähän vaikeutta (yritystä saada taksimatkoja ostamaan sille välille?) mutta muuten meni suht oukei matka. Lämpöhän on tuolla hyvää, ruokakin on hyvää, ihmiset miltei kaikki mukavia ja kaikkea katsottavaa riittää, juomatkin hyvä.

    • Anonyymi

      Roomassa on paljon edullisia markkinakojuja myös terminin lähistöllä. Mutta niissä kannattaa olla tarkkana eli ei avonaista laukkua eikä lompakko takataskuun meininkiä. Aseman seudulla, nähtävyyksillä ja busseissa pyörii eniten kerjäläisiä jotka nappaavat tilaisuuden tullen lompakon kuten muissakin kaupungeissa Barcelonassa yms. Ennen oli myös tapana kerjätä suloisen koiranpennun kera, tapa voi olla yhä sama. Ja olen nähnyt myös pari kerjäläistä jotka olivat pukeutuneet sinisiin vaatteisiin asemalla jotta näyttäisivät junatyöntekijöiltä mutta ei kannata mennä lankaan. Oikeilla junatyöntekijöillä (ja oppailla) on näyttää merkki että ovat aidosti kaupungille työssä. Aidoilla oppailla roikkuu merkki yleensä kaulassa. Kaikenlaista voi tulla vastaan, mutta niistä selviää kun on tarkkana.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe