Huopakatosta sammaleet pois

sammalet...

Miten saa huopakatosta sammalet helpoiten pois? Voiko pestä painepesurilla? Onko jotain aineita jotka helpottaa hommaa?

32

11059

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miksi ostit?

      Painepesurilla saa sammaleet ja samalla koko huopakaton pois !
      Kertakin liian läheltä ja tuo surkea katemateriaali täynnä reikiä.

    • näin se vaan menee

      puutuhka tappaa sammaleen..... eli sitä vaan levittämään katolle

    • pislirskis.

      puutuhka katolle heh! viddu näitä poppaukkoja! olen levitellyt takan tuhkat aina pihalle ja sammal sen kun rehottaa. Seuraavaksi varmaankin ehdotat että viritäppäs sinne katolle kuparilankoja? Jos ne ei toimi meidänkään tiilikatolla niin tuskimpa ne toimii siellä hupakatollakaan. Viddu mä oon kokeillut kaikki noi hokkuspokkus temput omalla tontilla ja ainut mikä on todistettavasti tapppanut sammaleet / muunkin kasvuston on kuseksiminen sammaleen päälle. Suosittelen siis kuseskelemaan katolla niin sammaleet lähtee kun kusi lapasesta! Tosin sammal menee keltaiseksi kuollessaan / kuivuessaan jotenkas sitten se sun musta huopakattos onkin keltainen!

      • synt.62

        tiilikatto.voi hyvää päivää minkä katon oot itelles valinnut.iloisia kusihetkiä katollasi.ps.kirjoita asiasta.


      • Miksi_ihmeessä_törkeydet

        Kuinka näinkin tavallinenkin asia ruokkii asiatonta kieltä. Ulosteet ja sukuelimet täytyy heti ottaa kielenkäyttöön - millaisia ihmisiä te olette?


      • Joeltumppi
        Miksi_ihmeessä_törkeydet kirjoitti:

        Kuinka näinkin tavallinenkin asia ruokkii asiatonta kieltä. Ulosteet ja sukuelimet täytyy heti ottaa kielenkäyttöön - millaisia ihmisiä te olette?

        No, tämä on suomi24. Keskimääräinen ääliöprosentti on suhteellisen korkea. Tämä on se voimeinen paikka mistä kysymykseen löytää vastauksen. Aina se vaan unohtuu...


    • harjaa1

      Rappuharjalla. Väistämättä hiekkaa kuluu pinnasta pois mutta parempi sekin kuin paksu sammal joka vähitellen pilaa katon.

    • Kysy täältä

      Eiköhän oikean vastauksen saa firmalta joka tekee kattohuopia? Täällä on pelkästään näitä idiootteja jotka oikeesti tiedä hevonpaskaa .

    • virheistä oppii!

      Kuka hullu oikeesti laittaa huopakaton ?
      = sammaloituu alle 5-vuodessa ja ihan mahdotonta pitää hyvän näköisenä.

      • mattimeikä masa

        jaa, asutko metttässä? meillä pellon reunassa mäntymettä takana ja tehty 16 vuotta sitten, pelkkä pohjoilape sammaloitunut, hoitona sammal-pois 5l purkki tokmannilta ja kas. seuraavana keväänä katto on taas kuin uusi...
        katsotaan katolle taas 5 vuoden päästä että tarttisko tehrä jotain ;)
        ps. kuka nyt murtuvaa tiilisontaa latviasta katollensa haluaa, puhumattakaan hapettuvasta muoviverhoillusta pellinkorvikkeesta?


      • Anonyymi

        Huopakatto paras, kerta 3vuoteen motonetistä hakee katto pesua ja reppu ruiskulla ruistaa koko katon ei tule samalta ja muutakaan kasvustoa, eikä rummut pärise sateella ja kaiken maailma lisävekkosia katolle ruostetta kerää, että siellä pystyy kävelee , aurinko tappaa peltikaton sävyt äkkiä meillä 10 vuotta vanha pala huopa katto, on vielä uutta vastaavassa kunnossa , motonetin aine tappaa ränneistäkin kaikki kasvustot
        Tulee pellin päällekkin kasvustoa jos puita liian lähellä taloa, sellasta mustaa ja vihreää levää joka paikka täys


    • ukhl

      60-luvun lopulla tehty huopakatto kesti 40 vuotta "umpimetsässä". Rullahuopaa, ei aluskatetta. Ei paha!

    • virheistä oppii!

      Kyllähän tämä varmaan kestääkin 40 vuotta umpimetsässä mutta näyttää 5 vuoden päästä ihan karmeelta! Elikäs 45 vuotta kärvistelyä karmean katon kanssa! Never ever tällästä laittas uudestaan.

    • kattokeisari

      Se kyllä ihmetyttää, et kuka hullu laittaa taloon peltikaton ?? kymmenen vuoden päästä on katto mattaantunut ja 20 vuoden päästä viimeistään irtoaa maali tai muovi pellistä.
      jos haluaa pitkäikäisen katon, mutta ei niin kauniin, kantsii laitta galvanoitu aaltopelti. myös huopakatto kestaa 30-40 vuotta talossa ja on helppo päällystää sitten uudestaan.

      • pertt2

        Teeppäs katto 0,35 mm:n happosesta teräksestä(konesaumalaatua), niin saat katon 2:ksii tuhanneksi vuodeksi.Ei pesiydy sammaleet eikä jäkälät ja voi yrjötä, kuseksia ja paskantaakin katolle.Ei ruostu. Mee vaikka kattomaan jonkun vanhan ravintolan miesten WC:n pisoaaria." Ent. peltialan yrittäjä.Pera"


    • Asumislakko

      ..keleen huonoja kattoja. Jos ei naulata läpi niin ainakin sammalen juuret puhkoo huovan ja imee kosteuden aluslautaan.

      Pitää olla loiva katto ellei peräti tasa- sellainen. Lyhyet räystää ne vasta pikaa on, menee vähemmän mölöjä kateaineita. Puita on oltava lähellä, muutenhan katto voi olla vaikka puhdas. Ränneissä vain pikkuisen kaatoa ja lehtiä täynnä. Ai miten hyvä.
      Rakennus kattoineen kestää sen 30 vuotta ja sitten uusi tai menee terveys. Parempi menettää vain rahat.
      Kohta en asu missään.

    • Seppo Sepon Seppo

      Hyvin lähti sammal pois.Poltin huovat nuotiossa.Kaikenlaista sontaa sitä myydään katolle.On työllistävä vaikutus.

    • ......

      Kuinka poistan sammaleen huopakatolta?

      "Alkuvaiheessa sammalkasvun saa puhdistettua melko helposti kevyellä harjauksella. Irrotus kuitenkin vaikeutuu nopeasti, ja tarvitaan apuvälineitä. Esimerkiksi puulasta on hyvä ja turvallinen vaihtoehto, jos työskentelee varovaisesti eikä vaurioita katteen pintaa.

      Huopakatoille soveltuva sammaleenpoistoaine pysäyttää pitkälle edenneen kasvun. Käyttöohjeen mukaisesti laimennettu aine kuivattaa sammaleen juuriston ja kasvuston, minkä jälkeen katto harjataan puhtaaksi. Voimakkaita puhdistusmenetelmiä ei voi käyttää, koska raskas harjaus tai painepesu irrottaa myös katteen sirotepinnan.

      Pahasti sammaloitunut pinnoite on saattanut jo vaurioitua. Pienet saumakohdat voi korjata tarkoitukseen sopivalla kylmäbitumiliimauksella. Myös koko katteen uusintapinnoitukseen on saatavissa siveltäviä, maalipohjaisia tuotteita. Niillä voidaan jatkaa katteen ikää 5–10 vuotta. Uusintapinnoitus saattaa tulla suhteettoman kalliiksi verrattuna koko pinnoitteen vaihtamiseen, joten hintavertailu kannattaa.

      Huopakatteen elinkaari on 20–30 vuotta, minkä jälkeen materiaali alkaa usein päästää vettä lävitseen. Katteen tiiveyttä kannattaa seurata kevättalvisin esimerkiksi yläpohjan tarkastusluukkujen kautta. Säännöllisen tarkastuksen ja huollon avulla estetään laajat vauriot, ja korjauskustannukset pysyvät hallinnassa. Vesikatto on talon säilymisen kannalta aina tärkein julkisivupinta."

      Lähde: http://www.meidanmokki.fi/kysymys/kuinka-poistan-sammaleen-huopakatolta

      • tommi_j

        Hyviä vinkkejä.


    • myrkyillälähtee

      Ammattikäyttöön tarkoitetuilla sammalmyrkyillä lähtee kun mummo lumella

    • Kattokas

      Ihmeellista tarinaa huopakatoista! Omani on 46 vuotta vanha. Ensin 2 kerrosta ja 25 vuotta sitten 2 lisää. Tarkastaja antoi juuri ainakin 5 - 7 vuotta lisää. Sammal lähti varren päähän teipatulla metallilastalla ja loivalla kulmalla. Salaisuus piilee katon puhdistuksessa ja siinä, ettei katolle jää vettä. On muuten ns. Tasakatto!

      • sittetulMätäkuu

        PELLEllä tasakatto, elät jossain -60 luvulla jolloin vajakit teki tasakattoja, rakenteet mätiä jo vuosia sitte. sitte.


    • huovat

      Kokeilin kerran kotikonstia jonka rahoistaan tarkka oleva maatalon edesmennyt poika neuvoi, eli 3 litraa väkiviinaetikkaa ja 7 litraa vettä pensselillä, kyllä se sammal sieltä huovalta kuoli. Rautakaupan vastaavilla sama oli tulos paitsi seuraavana kesänä kun katon harjasi niin kuollut kasvusto irtosi ehkä vähän paremmin.

    • sammal-kuolee

      Cavalier super plus.
      NCH Suomi Oy. Kernite.

    • itsellä mökin grillikatos/kesäkeittiössä harjakatto ja siinä vajaa 20v vanha huopakatto, joka oli kovin sammaloitunut. Itse katuharjalla harjasin koko kattopinnan aluksi, levitin Agrimarketista ostamaani huopakaton sammaleenpoistajaa (nimeä en enää muista, hinta n 30e/5litraa). Kanisteri oli 5l ja ohjeena oli laimennus 1 osa ainetta ja 2 osaa vettä, mutta tein kuitenkin vahvemman liuoksen suhteessa eli puolet vettä ja puolet ainetta. Levitin sen juuriharjalla kattopinnalle räystäältä aloittaen (ikään kuin mattoja pesten). Aine vaahtosi kovasti, näytti alkuun että olisi fairyvettä katolle levitetty. Oli muutama helteinen poutapäivä siinä välissä ja sammal alkoi selvästi ruskistua ja kuolla jo 2 pv jälkeen. Vajaa viikko levityksen jälkeen menin katolle uudelleen ja katuharjalla harjaten sammal irtosi hyvin pois eikä ole uudelleen kasvanut. Tein saman käsittelyn myös ulkovessan katolle ja siellä sama homma, sammal ei ole uudelleen kasvanut ja noista käsittelyistä on nyt mennyt jo 3v.
      Mökkinaapurimme ihmetteli miten olen onnistunut sinä, kun heille sama käsittely tehtiin painepesurilla aine levittäen ja laimennussuhde oli kanisterin ohjeen mukaan. Nyt he joutuvat tekemään uuden käsittelyn, koska vain osa sammalesta on irronnut

    • sammaleenpoisto

      Osta joku Siisti katto tms. tuote. Ite hain Prismasta. Levitetään vaan katolle kuivalla ja jätetään sinne

    • kattohelp

      kattohelp.fi avuksi.

    • Kattoduunit

      Miksi odotatte pitkälle kesään? Tehkää sammaleen poisto keväällä kun karvoitus ei rehoita villinä.

    • huopakaton_pesu_hinta
    • Anonyymi

      mustaan kattoon biltemasta ratapölkkymönjä , pesun jälkeen , on aivan pikimustaa 3l / 17e , ja jos nakkelis suolakiteitä perään .....oisko tossa kova juttu ? halpa kokeilu. huopa on kiva kun tiili tosiaan halkeilee kun näitä sirkuspellejä käy katolla ( piippuäijät ja antenni vaijarit ja latvialaiset lumenpudottajat ) ja se peltikatto mölisee sateella ja natisee auringossa ja saa maalata ja saattaa jopa lentää mehtään myrskyssä...

    • Anonyymi

      Tarvitsetko apua sammaleen poiston hankintaan tai haluatko vertailla tarkemmat hinnat? www.kodinplaza.fi avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.

      • Anonyymi

        Mökilleni tarjottiin sammaleenpoistoa 6 €/m2. Laitatin peltikaton.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      76
      3496
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      565
      3287
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      3004
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2092
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1911
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1888
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      143
      1506
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1301
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1282
    Aihe