Kamera Panasonic DMC-TZ20 korvaajaksi

matkalle menossa

Hei!
En enää kestä Panasonicin roskaista kennoa, neljäs kerta huollossa putsattavana riitti. Roskat palasivat viikossa. Kun kuvaa taivasta, siellä leijuu tummia klönttejä, ei kivaa katsottavaa.
Kamera on muuten mitä mainioin, kuten oli edeltäjänsäkin.
Ostin tilalle Olympuksen VR-340, mutta se on HIDAS. Saan aikaiseksi pelkästään tärähtäneitä kuvia. Kuvaan lähinnä lapsia, eläimiä ja liikkuvan auton ikkunasta, sekä auringonlaskuja. Tähän on tuo Panasonic ollut ihan loistava. Olympus ei pärjää.
Haussa olisi siis todella nopea kamera, jossa noin minimi 10X zoomi ja samalla ehkä wifi, kun nyt sekin on mahdollista. En ole kovin tekninen, joten en osaa hakea, kun en tiedä, millä tuota "nopeutta" merkitään? Onko se 1/4000, esimerkiksi?

3

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hjfghfgh

      Onko vika eli hitaus pitkä valotusaika (jota siis kuvataan tuolla 1/4000 s) vai tarkennukseen ja kuvan ottamiseen kuluva aika alkaen napin painalluksesta?

      Jos kyse on valotusajasta, kannattaa olla manuaaliasetukset, jotka säätää kuvanottoon sopivaksi.
      Ihan tuon Panasonicin tuoreempi versio TZ30 voisi olla asiaa, tai muilta merkeiltä ihan vastaavia malleja. Pitkillä zoomeilla on kyllä ihan yleinen ongelma, että tarkennus kestää pitkään ja valotusajat venyvät. Oletko huomannut, onko eroa siinä onko zoom pitkänä vai lyhyenä?

    • roskaista

      Tuo roskaantuminen saattaa johtua muusta kuin kamerasta. Voi käydä jopa niin, että uusi kamera roskaantuu entistä nopeammin. Ehkä kannattaisi paneutua roskien lähteeseen, esim imuroimalla kameralaukku jne.

    • matkalle menossa

      Kiitos vinkeistä. Tuo roskaantuminen on tyyppivika, Youtubessa on videoita, joissa näytetään miten ne roskat itse poistetaan. Minulla on kuitenkin huono näkö, joten en uskalla niin pienten osien kanssa leikkiä. Säilytän kameraa samettipussissa, jonka sisus on puhdas.
      Siis Panasonic on kaikessa nopea, se jopa laukoo zoomatut kuvat nopeaan. Otan siis hurjasti kuvia ihan kävellessäni napsimalla. Siihen tämä Panasonic on ihan loistava. Samaa ei voi tehdä uudella Olympuksella, kaikista kuvista tulee ihan tärähtäneitä ja lisäksi se on sen verran hidas että ehdin olla jo poissa, ennenkuin se ottaa kuvan. TZ30 on kuulemma hitaampi kuin tuo tz20. Sitä on arvosteltu kaikenkaikkiaan huonommaksi. Samaa sanoi myyjä, jolta asiaa kyselin. Senkin kenno kuulemma roskaantuu helposti, että on tullut ihan asiakaspalautteita.
      Minun pitää varmaan käydä joku kuvauskurssi, en nimittäin kamalasti osaa käsin säätää mitään. Panasonicissa on valmiita ohjelmia, jotka sopivat moneen tilanteeseen. Esim lapsia kannattaa kuvata "urheilukilpailumoodissa" :-)
      Siksi tässä kyselen uuden kameran ostoon apuja, kun olen lähdössä usean päivän bussimatkalle ja tarkoitus olisi taas kuvata bussin ikkunasta. Viimeksi sain Panasonicilla upeita, tärähtämättömiä ja selkeitä otoksia. Nyt siinä on niin paljon roskia juuri siellä ylhäällä, missä taivas on!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe