Kahvipirtti 77/ 2013

Tulenpa nyt näin näyvästi esiin, kun melkein viikko on edellisestä käynnistä, kai muistatte minut kuitenkin;)
On se niin mukavaa tämä tietokoneiden maailma, eipä pelaa yhteydet joka paikassa ja ikävintä on se, kun ei tiedä missä vika on.
Linkki ei kovin kaukana ole, näköetäisyydellä, mutta kun ei yhteyttä saa, on tyytyminen.

Hyvin olette pirttiä pyörittäneet, ilo lukea runsasta viestittelyä ja kivaa tarinointia.
Niinhän se on, ei sota yhtä miestä kaipaa;)

Vappu oli ja meni, minun kohdalla ihan puuhastelujen kanssa, niin kuin koko viikkokin, mutta jäipä melko kunnostetut kukkapenkit, mansikkamaa ja koko piha.
Ihan työteliäs viikko, aamupäivällä jaksoin painaa kovastikin, mutta sitten iltapäivällä puhti loppui.
Pari viikkoa harrastusten vuoksi taukoa ja sitten siemeniä maahan, perunat samoin ja siitä alkaa sitten pysyvä loma.

Tässä puolimatkan krouvissa pysähdyin ja jatkan matkaa kotiin, sielläkin kaikki kasvit odottaa jo hoitajaa.
Luen tarkemmin vielä nuo vanhan pirtin jutut, kunhan nyt kotiin ehdin.
Mitään uudistuksia en nyt pirttiin ehdi laittaa, kukiksikin toin omenapuunoksia, jospa ne vaikka kukkimaan innostuisivat.
Nyt pitäisi lämmitä ilman, jäät lähteneet ja siitähän se alkaa oikean kesän odotus.
Näin eilen pääskyspariskunnan lentävän pihan yllä, muitakin lintuja jo paljon, tulivat heti kun eteleätuuli alkoi puhaltaa, sää olikin kylmä koko viikon, pohjoinen puhui.
Karhuemo kahden viimekesäisen pennun kanssa nähty aivan kilometrin päässä kesäolopaikastani, enpä haluaisi yhtään lähemmäksi, ilves viime kesänä pihassa kävi.

Nyt juna kohta puksuttaa asemalle, joten sinne on lähdettävä, tervetuloa vaan tähän uuteen pirttiin samalla innolla kuin entiseenkin;)

209

911

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saunaterveiset uuteen pirttiin.

      Onhan ollut upea päivä.
      Aurinko paistaa vieläkin.

      Kävin päivällä tuolla isossa kaupassa.
      Saisivat hommata jonkinlaiset kärryt missä vois istualtaan kerätä ostoksensa.Kamalaa ravaamista;(

      No tulihan purnattua;)Elekee välittöö;)

      Taidan käydä tuolla nurkkakaapilla ;)

      Kiva ku emäntämmekin on piipahtanut täällä.

      Voekeeha hyvi.
      näkyillään...

    • fundsija

      No neeh. tulihan emäntä ja toi kesätuulen mukanaan. Lupasin pestä nuo pöytäliinat. ei vielä näkynyt silittäjää, joten täytynee turvautua liinavaatekaapista löytyviin. Vanhassa vara parempi, uskotaan ny ainakin näiden liinojen suhteen.Naisten suhteen kyllä hiukan muuntelisin tuota sanontaa eli ikinuorissa se parempi vara. Miesten suhteen taidan olla jäävi mitään sanomaan.
      Mä kuulkaa baakkasin oikein kermaisen kaakun, vaikka mä itte kehunkin.(8dl.kermaa ja melkein kilon verran enpanjalaisia mansikoita, muita en löytänyt, kakun koristeluun en sulatettuja huoli, hillona toki täytteenä. Toi runsas mansikkamäärä siksi, että puolet viipaloituna koronaks kakun ympärille. Mutta silvua plii ja kimppuun. Makutuomarit voivat kokoontua paikalliseen makutuomioistuimeen asianajajien kärkkäitä komentteja puimaan.
      Ja tietysti Skillani ekana maistamaan, on häntä niin kovasti kaivattu.

    • SkillaN*

      Kiitos jo oli maukas kakku, jos ei tuolla kerma määrällä niin ei millään.
      Taidat fundsija ollakin oiva kokki, jää tässä mummot häpeään;)

      Oikein kaivattu olin, huomasin vanhassa pirtissä, että haikailtu oli.
      kaikki siihen tottuneet, että aamu rupattelun teen, pakkohan sen puuttuminen on huomata, jo pituuden tähden.
      No jospa aamulla taas turinaa tulee, tulkaa nyt kakun maistiaisiin, löytyy nurkkakaapista jotakin mietoakin, jos kahvi unet näin illalla karkottaa.
      Eikös yömyssyt ole hyvinkin yleisiä joillekin, tai ainakin se ruokalusikallinen;)
      Hyvää yötä, tämä päivä alkaa olla päätöksessä, kauniita unia teille kaikille.

    • texsanell1

      Iltaa Kahvipirttiin.

      Ei tule kuuloonkaan vielä mennä nukkumaan, vajaan tunnin kuluttua on MM jääkiekon ottelu Suomi-Saksa!
      Onhan komea kakku pöydällä, siitäpä leikkaan viipaleen mansikoiden ja kermavaahdon kera! Kiitos funtsijalle, osaa ne miehetkin (jos olen oikein ymmärtänyt)
      Kyllä Skillania on kaivattu, joka aamu olen odottanut viestiä, nyt on taas elämä mallillaan, kun pirttiä emännöi tuttu ja rakastettava Skillan :) Tervetuloa takaisin!

      Saatan pistäytyä vielä otteluiden jälkeen nurkkakaapilla, jos on aihetta juhlia, moikka, ja kiitos funtsijalle!

      • ** **

        Nyt en ymmärrä, sehän alkoi jo 20,15? Menee parhaillaan.


      • slurpsss

        joka taholle.


    • texsanell1

      Kiitos kun ilmoitit, työhuoneen kellon patteri on loppunut, ehdin nähdä toisen maalin, jota ei hyväksytty:D Suomi johtaa ensimmäisen erän jälkeen 1-0
      Jännittävää iltaa!

    • 11 27

      Ei kiinnosta jääkiekko. Ei sureta vaikka kiekkoleijonat häviäisivätkin.On junttien urheilulaji.

      • hurskainen

        Toki Suomipelit tulee seurattua, vaikka tällä kertaa saattaa tila 4 lopullisena sijoituksena olla jo kovan työn takana. Nykyään isojen kisojen järjestäjä joutuu maksamaan ison potin jollekin lafkalle, jos aikoo kisat saada.
        Ovat tyytyväisiä kuulemma, jos ei takkiin tule järjestäjille. Kun Saksa voitto on jo noin tiukan takana niin entäs sitten kun vastaan tulee kovia kiekkomaita. Hyvää toukokuun jatkoa pirttiläisille.


    • tex

      Olihan jännittävä perjantai-illan ottelu! Voihan Kontiola, Salminen nyt otan nurkkakaapista lasillisen kuohuvaa kunniaksenne! Suomi voitti 4-3 Saksan! Nyt öitä,..

    • 2-13

      Niin aika kulkee kuolema lähestyy- minulle ja sinulle--mitä jää? Aika ilman elämää.

      Puheet paskaa kuin Teillä aina.

    • Hyvää huomenta! Hienoa ,että SkillaN pääsi taas koneelle! Kyllä ei ilman tietsikkaa oikein enää osaa olla,on tämä niin mukava kone. Täällä on näitä tuttuja ja kiva tavata,edes näin. Muistuu mieleen,kun jollekin olen kertonut,niin tulee hassuja kommentteja; Yksikin vanha ihminen sanoi;"Etkä sä usko oikeasti,että sulle vastaa oikeat ihmiset". Nauroin,ette sentään ropotteja ole..Nyt keitän aamukahvit ja pistän vesipannun porisemaan,, Kakkuahan täällä onkin..Otanpa palan,, nam..Hyvää on! Kiitos leipojalle! Olipa hienoa ,että Suomi voitti Saksan..Hyvä Suomi! En katsonut,kun olin teatterissa ja olin kotona vasta siinä klo 23.00. Oli kyllä hyvä tuuri,kun ehdin puoli yhdentoista bussiin,muuten olisi pitänyt odottaa puolituntia.,tipalla oli! Näytelmä kesti vähän yli 3 tuntia..Oli satiirinen näytelmä,Suomen talouselämästä..asiaa,asiaa! Nimi oli " Neljäs tie".
      Tulkaahan kahville ja mukavaa päivää kaikille..ILOA! t.Irkku

    • Ilmoittaudun toivottaakseni SkillaNin tervetulleeksi kotiin.
      Vappua ei sen kummemmin juhlittu kuin tyhjentämällä yksi kuohuviinipullo.
      Puolisko kylläkin kävi juhlissakin, mutta minusta on tullut erakko. Nyhjään täällä kotosalla edes yrittämättä harrastaa mitään. Olen kirjevelkaa puolelle tusinalle ihmisiä, mutta eivät he siinä mitään menetä. Eihän niissä breiveissä taitaisi lukea muuta kuin että ei tänne mitään kuulu. Toivottavasti vastaaottajalle kuuluu enemmän ja parempaa.

      Jotta mitäpä tässä muuta kuin oikein hyvää kevättä Kahvipirtin poppoolle!

    • SkillaN*

      Kahvin tuoksu nenuun tuli, kun pirtille astelin, kiitos irkulle, sinä jaksat aamusta heti olla pirteänä;)
      Niinhän sitä sanotaan, illan virkku, aamun torkku, se tapa talon hävittää, meillä siis oikea tapa elellä.
      En tiedä onko siitä nyt hyötyä ollut, mutta nautintoa kylläkin, kun tästä aamun rauhasta saa nauttia, nyt kyllä vähän pitkäksi vetäisi;)
      Huomenta kuitenkin tähän lauantaipäivään, pilvipoutaa lämmintä melkein kahdeksan astetta.

      Tulihan se peli katsottua, vaikka en mitenkään noista peleistä innostunut olekkaan, vetäisi mukaan, kun niin kovan työn takana nuo maalit oli, onnea vaan pojille.
      Kulttuuria irkku on kovastikin harastanut, hienoa, minulta meinaa jäädä nykyään väliin, jäsenenä teatterikerhossa olen ja voisin katsoa joka kappaleen kenraalit, mutta ei ole tullut intoa, olisiko joskus tullut yliannos.

      Älä Venlastiina kovin todesta ota tuota erakoimista, siitä tulee tapa.
      Varmaan kirjeesi piristää vastaanottajaa, olemmehan mekin kovasti ihastuneita näihin viesteihisi, huumori elää jutuissasi, ilahduta meitä vaan useammin. (ei kehuskelu,vaan totinen totuus)

      En minäkään jääkiekon fani ole, mutta eihän se voi mikään junttipeli olla, kun koko kansa (melkein) niitä katsoo, väliin tuntuu, että koko elämä se on;)
      Suodaan tämä nautinto heille keille se on henki ja elämä, eikö vaan 11 27;)
      Kuolemakin tulee aikanaan se on varma, mutta elämä sitä ennen voi olla nautittavaa, useimmiten, ja on mukavaa ettei sinunkaan ole pakko lukea näitä ***** puheita 2-13, mukavaa kuitenkin, että joskus kurkkaat;)
      Hurskaiselle kiitos toivotuksista, samaa kevään ja kesän odotusta sinullekin, ja pidetään peukkuja kaikesta huolimatta poikien onnistumisille, parhaansa varmaan yrittävät, näin uskon.
      Onhan se hävijötkin vastaanotettava, kaikki ei voi olla ekoja.

      Nyt on aloiteltava tätä kaupunki elämää ja sitä pari viikkoa harjoitella ja sitten taas maalle ja pidemmäksikin aikaa.
      Hyvä mieli siitä, että ainakin perenat pääsevät hyvin kasvamaan, penkit puhdistettu ja kanankakat heitelty, kesäkukat odottavat lämmintä aikaa.
      On se sellainen voiman saanti mielellekin, kun sen kasvun ihmeen saa nähdä, miten voikin sieltä jäisestä maasta kukat selvittyä, taas kukkaan puhjeta?
      Kissat ilmestyivät eka huutelulla ja nyt yhdellä lisääntyi, kolme ilon tuojaa ilmestyi ja kaikki tavat oli muistissa, yksi sisään asti tuli, kuten viime kesänäkin.
      Kyllä oli tarkkana kun keittiöön tuli, kiersin toista kautta sulkeakseni keittiön oven, kyllä ulos pinkaisi, en ansaan saanut.
      Hyvä on eläinten muisti.
      Lintuja tuli muutamana päivänä suuri määrä, nekin lämpimän suunnan asitivat, ihana tätä suomen kesää on odottaa ja sitten seurata,iloitaan näistä tunteista.

      Taidan piipahtaa torilla, katsomassa joko taimia on myynnissä ja voipa olla että tuttujakin näen, mukavaa päivää teillekin;)

    • Hetihän se tuntuu kotoisammalta, kun SkillaN on palannut Pirttiin kertomaan tapahtumia. Kyllä se luonnon ihmeiden tarkastelu, vaikka tuttujen rutiinien katselu ja tekeminen mieltä virkistää. Ainakin vaihteluna.

      Elämä on kaksijakoista, ainakin minulla ja lisänä tietysti pieni hiipuminen, joka kuinkin on terveintä ottaa aivan luonnollisena, "matkaan kuuluvana."
      En ole koivin taipuvainen erakoitumaan. Jopa hakeudun välistä väljään huulenheittoon tuttujen ja puolituttujenkin kanssa. Voisko sitä ylevästi vaikka terapiaksi nimittää.
      Toisaalta pärjään kyllä hyvin itseni kanssa seurustelemalla. Tuhraan omia töitäni, ja tuleehan siinä maailmanmenoakin ajateltua. Korvessakin muutaman viikko hupenee oikein mainiosti. En ehkä enää sopeutuisi siihenkään ympärivuotisessa menossa. Tämän aikoinaan pohdin ja testasin, kun eläköitymiseni yhteydessä muutoskin kävi mielessäni.

      Ikäkin varmaan tekee sen, että en suuresti innostu jääkiekosta. Katson jos kohdalle sattuu. Ammattilaisten kovaa puuhaahan se kiekko on. Ehkä vähän laajempikin kuin "eukon kanto". Hauskaahan sekin on ja tosissaan ottavat niiinkuin parempien lajienkin suorittajat. Eukonkantokisaan ehdottaisin tasapuolisuuden vuoksi sääntömuutosta.Mitäpä olisi, jos myös eukko joutuisi kantamaan vaikka lyhemmänkin pätkän ukkoa. Siinä tasoittuisi myös parien kokokin. Ainakin luulisin, muutoinhan ei maaliin pääsy edes onnistuisi.

      Eiköhän tämä hupatus liene tässä, ei paljon annettavaa, mutta ilmoittautuminen ja yritys kuitenkin. Hei vaan ja hyvää jatkoa!

    • Nea*

      Mukavaa kun SkillaN* on taas "kotona"! Jo odotettiinkin.
      Nythän on melkein parhaimmat mökillä olo ajat, lintujen laulu,
      joka on niin innostunutta, että itsekin reippaammin kävelee.
      Eikä vielä ole itikoita, jotka pistää ja imee verta! Hui!

      Ensimmäiset orvokit laitoin ruukkuihin, niin ja sitä haravoimista riittää.Tavataan sanoa, että ensin täytyy kaikki nurmikot haravoida, ennenkuin kukkia laittaa, mutta onhan kivempi haravoida, kun voi samalla katsella kukkasia. Työ tulee pikkusen kevyemmäksi. Kummallista!
      Venlastiina kirjoittaa kivasti, sitä on mukava lukea, kirjoita vaan,
      voisit vaikka romaanin kirjoittaa!
      Niin kovasti aina tuulee, että sanoin ukolleni, että olisi syytä tuulivoimalaa ruveta miettimään. Mutta jospa ei sitten tuulisikaan!

    • SkillaN*

      Sunnuntaiaamua, sateista sellaista, mittarissa vajaa kahdeksan astetta lämpöä.
      Kyllähän tuo sade hyvää tekee luonnolle, sitoo pölyt ja auttaa myös allergisten vaivoja, siitepölyjä kun runsaasti näin keväällä.
      Onkos nyt todettava että minun tuloni pirttiin karkoitti kirjoittajat, vai viikonloppu menotko esteenä pirtin ovi avata?

      Ynnämuun pohtimiseen erakoitumisesta, minulla aina myös ollut kaipuu "joukkoihin" harrastukset onkin mahdollistanut sen, mutta tänä keväänä olen havainnut itsessäni myös sellaisen piirteen, että kotona on kiva olla;)
      Alkaako voimat huveta, vai mistä tälläiset aatokset, väliin on kiva kun ei tarvitse lähteä mihinkään.
      Tekemistä kyllä on oltava, siis käsillä, neulomista tai muuta vastaava, ihan vaan istuen ei aika kulje.
      Katson paljon telkkaria, en ohjelmia tutki, seikkailen kanavilla ja kun löydän jonkun mieleisen sen katson, paljon onkin tullut sellaisia mielenkiintoisia asioita eteen, opiksi asti.
      Yllätin itseni katsomassa eilistä ottelua, vaikka en jääkiekosta voi sanoa pitäväni, on vähän raakaa urheilua ja tappelivathan eilenkin.
      No iloitsen voitosta, sillä kaiketi se on myös kovan työn takana.
      Nuo eukon kannot, sun muut väkisin tehdyt kisat eivät kiinnosta, mutta kaikelle voi katsojat ja kisaajat löytyä.
      En kyllä suostuisi roikotettavaksi, tosin ei sellaista miestä löytyisikään joka minut jaksaisi juosten maaliin tuoda;)

      Tuo haravointi jäi minulta vain penkkien siivoukseen, tuuli oli niin kamala, että ei juurikaan olisi hyötyä haravoinnista ollut.
      Jos en nurmikoita ehdi haravoida kone jauhaa lehdet heinän sekaan, onkin niin paljon sitä pintaalaa haravoida, että suosiolla luovun.
      Niin ne kukkaset, niistä kai riittää puhumista, krookukset jo kukintaa lopettelevat, mutta siihen sitten valko ja sinivuokot joutuvat, vuohenjuuri ja kullerot kohta perään, arovuokot ja tulppaanit.
      Nuo scillat sitten levinneenä nurmikoille asti ja helmililja samoin, iirikset ja akileijat myös hyvin leviäviä.
      Koko kesäksi sitä kukkaloistoa on, yksi kun lopettaa, toinen alkaa, siinäpä sitten kesä kuluukin mukavasti kukkien loistoa seuratessa.

      Nyt on vähän pelokettakin niissä maisemissa, kun karhuja niin lähellä oleskelee, mutta kunhan marjat alkavat metsässä kypsymään, pelot katoaa, on sekin niin houkuttelevaa saada marjoja pakkaseen.
      Oikein naurattaa, kun viime kesäisen tuttavuuden jälkeen, olen isoja koivuja tutkiskellut näkyykö ilves pihapuissa, kissat hyvin kätevästi puuhunkin asettuvat, kai karhu myös.
      On niitä pelokkeita ollut joka kesä, pöllö toissa kesänä päälle hyökkäili, saunan vintille pesänsä teki ja sitä puolusti, niin kuin sitä nyt oltaisiin uhattu.
      Eläinemot kovasti jälkeläisiään puolustaa, karhukin pentujaan, kaksi kuuluu tällä karhulla olevan matkassa.
      Eihän ne taida uhka ihmisille varsinaisesti olla, karkuun menevät, mutta mahtava peto kunnioitusta kuitenkin herättää, pelkoakin.

      Jospa tästä tätä lepopäivää alkaisi nyt viettämään, huvittaa tuo palstan tilan pohtiminen jatkuvasti, minusta kun kaikki on hyvin, jokainen saa mielnsä ilmaista, kärkevästi tai muuten, miksikähän ainainen valitus jostakin.
      Voihan se pieni kinakin väriä antaa ja palstan vireänä pitää, kun sopivan rajoissa pysytään.
      Onhan se niinkin, kun sanansa sanoo, ei millään kaikkien mieliksi voi olla, ymmärtäminenkin on joskus hakusissa, arvailuksi väliin menee.
      Siinäpä sitten väärin ymmärryksiä syntyy.
      Ei kun mukaavaa sunnutai päivän viettoa;)

    • Huomenta.
      Minä heräsin vasta äskön.
      Valvoin yöllä,taas tuon selkäni kanssa.
      Sadettahan se kipuilu tiesi.
      On se aikamoinen ilmapuntari tuo minun selkä;(

      Kiva minusta on lukea Teidän kaikkie juttuja,laittakee vuan lissee;)))

      nyt mään livenä kahveelle.
      näkyillään...

    • Tervehdys !
      Kivasti on tämä päivä mennyt sateesta huolimatta. Eilinen päivä oli yhtä liepakkaa aamusta iltaan-- tänään oli ihan paikallaan vetää vähän henkeä.
      Arvasin että Skillanilla oli tiekkari sanoutunut irti yhteistyösopimuksesta. Tai mistä se nyt sitten johtuikin. 24:sen sivut kyllä tökkii liian usein.
      Jos ei milloin muuta, niin tuo IP kummajainen ilmestyy viskaamaan jutut
      "taivaskeräykseen". Ihan kuin jollain pahantekijällä..Silloin ei yhtään naurata........
      Tämä oli se purnaus osasto !

      Vielä ensiviikko on tiivis, on äitienpäivä juhlaa, eläkeläistapaaminen, n.20 henkeä, jopa lääkärireissu samaan rytäkkään.
      Ensimmäinen "ohjelmaton" päivä on vasta perjantai. Ja silloinhan viikko on jo lopussa.. Ikäänkuin olisivat lyhentäneet viikkojakin . Koko ajan on tulossa perjantai. Torstaihan on helatorstai, silloin on lupauduttu kyläilemään.
      Usein naurattaa työikäisten huolestuminen miten eläkeläisen saavat aikansa kulumaan.... kun ei ole mitään tekemistä.
      Tytär kyllä tietää,, on sanonut ettei äitiä näe ellei varaa aikaa, koska olen aina menossa (tai tulossa)). Lienee hieman liioittelua kuitenkin.

      Tosin mökki on jo loistokunnossa. Pihat siistitty ja siivoukset tehty
      Siemeniäkin on jo piiloiteltu. Harson tai kelmun alle.
      Siksi kun myöhemin on muut kiireet.
      Nyt juon pirtin kafeet ihan rauhassa kiikkustuolista käsin. Rusinapullaa näkyy vielä olevan, se ei ole liian makeaa. Tuo live elämä vie niin paljon aikaa, että ihan ihmettä pitää. Vai onkohan tullut niin hidas ? Onhan se hyvä kun on tekemistä.
      Moikka kaikille.

      • pirtin lämpö OK

        Näin vähäsateisena alkanut kevät ei tuota maastoihin korvasienia ainakaan meitin alueelle. Pian saadaan lämmintä mutta tuleeko sateita? Oikein laitettuna korvasieni on gourmeeluokan ruokatarvike.
        Tänään meillä ehkä vettä on tullut 0.5mm, käytännössä ei mitään. Tuuli sai silti aamulla ilman tuntumaan hyvin vilakalta. Ihan ilmatieteenlaitos kehui tätä kevättä rivakasti edenneeksi.


    • Hei pirttiin.

      Aurinko paistaa ja kesä on edessä. Hyvä niin.
      Piski voi mainiosti ja karvaturkki tarvitsee parturointia, kuumaansa valittaa koiruli.

      Kuulumisiin
      Hei hei

      • voihan borrea

        Lemmikkien turkkeihin voi tarrautua punkkeja tuolla ulkoilureiteittin reunustoilla. Tiettävästi elikot eivät sairastu borrealisairauksiin. Meidänkin monirotuinen sellaisen sai. Oli jo iso ennenkuin huomattiin.


      • voihan borrea kirjoitti:

        Lemmikkien turkkeihin voi tarrautua punkkeja tuolla ulkoilureiteittin reunustoilla. Tiettävästi elikot eivät sairastu borrealisairauksiin. Meidänkin monirotuinen sellaisen sai. Oli jo iso ennenkuin huomattiin.

        Heipparallaa!
        Ei minulle mitään kuulu. Jos tuon kahvin laittaisin tippumaan, niin sitten kuuluisi edes jotakin.
        Tosin Pirtin kahvinkeitin on paljon hillitympi kuin meidän.
        Meidän keittimemme on huippukova rähisemään, mutta päästäänhän ukon kanssa vähemmällä rähinällä.

        Kevät tulla keikuttelee, ja harakat keikuttelevat pyrstöjään. Kyllä ne ovat tyylikkäitä lintuja. Yksi pulska pupujussi seurustelee niitten kanssa. Hyvin sopivat yhteen.

        Uskokaa tai älkää, meidän huushollissamme on yksi kaheli mieshenkilö. Tassutteli juuri esittämään, että minäkin tulisin nukkumaan. Kyllähän minä nukuinkin, mutta puolilta öin joku kömpi petikaverikseni, ja nukkumatti lisivti sen siliän tien.

        Että hyvää yötä kaikille, jotka nukkuvat.


    • SkillaN*

      Huomenta, kaunis aamu, taivaalla ei pilven hattaraa ja näyttäisi tuo koivu tuossa ikkunan edessä jo vihertävältä.
      Eipä millään uskoisi, että eilen oli koko päiväinen sade, nyt siitä ei jälkeäkään.
      Tyttären pihassa kastuimme, kun hänen kukkapenkinsä uusittiin, kutsuu minut aina apuun, kun mukamas paremmin osaan, minuun tämä kehu uppoaa ja tunnen itseni niiiiin osaavaksi.
      Penkki tuli laitetuksi, ehkä vähän paremmin perustuksin, tyttäreni on mielestäni "hätähousu" ei malta kunnolla tehdä, nopeutta hän arvostaa ja tehokas onkin, minä sitten jälkiä nyhrään.

      Aikainen olen mielestäni aamuisin ylhäällä, mutta joku roti kumminkin pitää olla, ei kello kaksi vielä kahville kukaan herää Venlastiina, varmaan sait unesta kumminkin vielä kiinni ja nyt vetelet sikeitä;)
      Herättää se yöllä monta kertaa minutkin, mutta painan silmät tiukasti kiinni ja nukahdan taas.

      Valittelin minäkin jälkikasvulle, että niin harvoin käytte, vastaus oli, ethän koskaan ole kotona.
      Totuutta toinen puoli, aika menevä olen ja minulla viikolla pidemmäksi menee, kuin meri-kukalla.
      Viidestoista päivä viimeinen kerhoo, silloin juhlimme alkuvuoden merkkipäiviä viettäviä, äitienpäivää ja talven lopettajaisia.
      Pannulaput jokaisen naisen käteen, olipa äiti tai ei, ne käsityökerhon onnitteluina.
      Kuudestoista päivä viimeinen kevään hallituksen kokous/ ruokailu ja sitten loma alkaa.

      Pirtinlämpöä Ok:si todennut, olen ihan samaa mieltä ja siitäkin, että herkku aterian korvasienistä saa, oikein laitettuna.
      Olen niin huono arvailemaan, siksi kaipaisin sellaisia,Matti tai Maija nikkejä, olisi niin kiva tietää kummanko sukupuolta olevan kanssa jutustaa;)
      Teksti sanoo paljonkin, mutta minä en aina meinaa erottaa, anteeksi tyhmyyteni:)
      Noloa olisi jos vaikka silmää iskisin naiskirjoittajalle,,,, vai olisiko sittenkään;)

      Nuo puukkiaiset ovat inhottavia, vaikka en kyseistä elukkaa ole muualla nähnyt kuin kuvissa, koirastani mies joskus pois sellaisen otti, mutta en silloinkaan katsonut.
      Ystävättäreni sai punkista valtavan vakavan sairauden, lievästi halvaantuikin ja sairaalassa monta päivää, onko niin että tämä elukka jotenkin etsii "oikeat" ihmiset joihin kiinni tarttuu, minuun ei koskaan ole osunut, vaikka paljon heinikossa olen liikkunutkin.
      Pysyisivät vaan pois, ajatuskin jo ahdistaa, hirvikärpäset ja itikat minusta tykkää, siinä aivan kylliksi onkin, voiko olla mitään niin inhaa, kuin hirvikärpänen.
      Viisainta on piskinkin turkki leikata, näkyy paremmin jos nämä punkit seuraansa eksyvät.
      Kesä se on käsillä ja nyt jo lämpöaalto meidät saavuttaa, jatkuisi vaan suotuisana, eli sataisi yöllä, lämmintä ja kaunista päivällä, eihän sen nyt luulisi niin vaikea olla näin järjestää, eihän;)

      Voi noita muorin vaivoja, ei mukavalta kuulosta.
      Niin se on, että melkein joka päivä jotakin kohtaa nipistelee, jos ei suuremmin niin ainakin puutuu jäsenet, verenkierto ei kai oikein pelaa.
      Niskaa pakottaa, jalkoja särkee, mutta vielä olen helpolla päässyt, yöllä saa nukuttua ja se on ihana asia.
      Toivoisi tuota yön lepoa kaikille, muorillekin.

      Tänään menen kyselemään tuota mokkula asiaa liikkeeseen, jospa veisin oman koneen maalle, jospa kahdesta koneesta aina jompi kumpi pelaisi, toinen Soneran ja toinen Saunalahden, onkohan eroa?
      Voi miten komea mies tuosta ikkunan ohi käveli, ihan sydän vavahti vanhallakin;)

      Nyt lopetan taas tämän turinoinnin, ennen kuin aivan levottomaksi heittäydyn, se kevätkös se saa ajatukset lentämään, rauhoitu mummo hyvä, aikasi on ohi;)
      Katselevat ne papparaisetkin nuoria tyttöjä, eikös sitten mummotkin, hihi, heippa!

    • Eipä mitään kuulu, näkyy kyllä. Aurinko paistaa rojottaa ihan siniseltä taivaalta.

      Minulla on aika vähän kalenteriin ohjelmoitua aikataulua. Muutoin kyllä saan aikaisiksi joskus kiireen säpinääkin. Hitaudesta ja jahkailustahan sekin tulee. Eilenkin lähdin pikaisesti viemään roskia. Kolmatta tuntia se vei ja puuhastelut olivat levällään. Pihalla istuskeli auringon paisteessa pari ukkelia ja he kehoittivat istumaan kiireisemmäksi ajaksi. Toista tuntia kuuntelin juttuja ja väliin jotakin muutakin tuli sanottua kuin "joo." Sittenpä tuntui jo tarpeelliselta vähän jaloitellakin. Siinäpä se roskiskeikka venähti, eikä se ole edes harvinaista. No, kylmällä kelillä kyllä jutut tiivistyy, kun leuat alkavat väpättämään.

      Jaa-a, että katselevatko papparaiset nuoria tyttöjä. Mikä ettei, mihinkäs ne silmänsä pistää ja vetovoimaakin joillakin riittää kommetteihin saakka. Yleinen havaintoni on - omanikin huomioiden - että joku häivähdys nuoruudesta kaivautuu esille muistilokeroihin. Muistaa sen, että josku hamassa nuoruudessa on tullut jopa juostua tyttösten perässä. Siihen se sitten muisti katoaa, eikä ole selvillä, että minkähän takia sellaistakin, jopa "yöjuoksuksikin" mainittua kuurupiiloleikkiä on tullutkaan harrastettua. Vieläpä melkein aikamiehenäkin.

      Minuahan ehti punkki mökilläni napata niin, että lekuriin menin. Nousi teelautasen kokoinen, hyvin punottava läikkä ja borrelioosiksi lääkäri sen määritteli. Eipä muuta kuin kolmen viikon kova antibioottikuuri. Se oli ainoa kerta, kun mokomaa on tapahtunut. Harvinainenhan se myrkkyä kantava punkki syrjäseuduilla onkin, eka kertaanikin meni 75 vuotta. Hirvikärpänen on tosi häijy elukka. Pahinta on se, jos ötökkä pääsee kaivautumaan korvaan syvälle. Näin kävi yhdelle kaverilleni ja eihän se muuten selviä kuin ammattilaisen avustuksella. No enpä ole näistä niin oppia ottanut, että ryhtyisin erikoisesti pelkäämään. Tarkkaillahan pitää kehoaan, jos sellaisissa paikoissa ryötää, jossa nämä ötökät ovat valloilllaan.

      Ja eikun menoksi, siitä se päivän ohjelma muotoutuu!

    • - Huomenta, SkillaN ja Ynnämuu sekä muu pirtin väki kisuliinitkin mukaan lukien! - Hauska tuo Viividearin lemmikilleen antama nimitys ''koiruli''. Samaa sarjaa kuin kisuliinikin.

      Matkoilla on toisaalta hyväkin ottaa etäisyyttä tavallisiin rutiineihinsa, täällä kotona kaikki sujuu tiettyyn aikaan.

      Tuttujen tapaaminen ja juttelu tai ainakin juttujen kuunteleminen antaa kivasti sykettä elämään, tykkään tosi-tosi paljon tavata aina uudelleen näitä eläväisiä ihmisiä, harrastuskavereita. Joskus surettaa, kun näkee jonkin sairauden ilmiselvästi ystävää ruvenneen vaivaamaan. Mutta tässä iässä se voi olla meidän kenen tahansa osana.
      Eräs rollaattoriin turvautunut vanhus sai lauantai-iltana niin ikäviä huutoja osakseen poikaporukalta, etten voi kyllä ymmärtää, mikä sellaisia ihmisenalkuja oikein vaivaa! Itsekin tulevat vanhoiksi, jos elää saavat!

      Aurinko on nyt niin täysillä kesää tekemässä, että ulkoilemaan on mieli varmaan kaikilla! Eilisen sateen jäljiltä raikas ilma oikein kutsuu reippailemaan.
      Kaupassakin täytyy käydä tyhjää jääkaappiaan täyttääkseen.

      Nyt alkaa se aika vuodesta, josta olemme haaveilleet talvella.

      Aurinkoa ja iloa maanantaihinne!

    • texsanell1

      Aurinkoista huomenta Pirttiin!

      Niin kuin muuttolinnut on tutut nimimerkitkin taas palanneet joukkoomme:)
      Tänä aamuna onkin ihana nähdä sateen jälkeen nurmen viherjöivän ihan silmissä. Ulos luontoonhan nyt mieli halaa, nähdä ensimmäiset hennot hiirenkorvat kuin huntuna, ja miten hyvä tunne onkaan kun saa ottaa jo kesäisempiä asuja ylleen.

      Kampaajallakin pitää käydä tällä viikolla, on kesätukan ja ilon aika!
      Kesää kohti mennään.

    • Päivää kaikille.

      Oli aikanen herätys,kun piti mennä tuonne keskussairaalaan antamaan näytteitä;(

      Mutta nyt on IIIHANA päivä.
      Ostin tullessani jätskin kaupasta ja naatiskelin sen tuolla pihapenkillä aaringossa,aahhhh.....

      Tuossa radiossa juttuavat;kun pyöräilijät ei käytä sitä soittokelloaan.
      Minulla on rollikassani semmonen kello ja markkinoilla on hauskaa kun kilisytän sitä.Ja tietä aukeaa hyvin.

      Nyt menen lämmittämää kalasoppaa.

      näkyillään...

    • fundsija

      Kevät toi. kevät toi rakennuksille tunarit ja kuulkaa kauhia poru, tietää sen kun tuota homejuustoa liian paksuina kerroksina leivän päälle, tipahtaa vielä maahan ja alkaa itää jossain lattian raossa tai seinäeristeissä. Niin se vaan kuulukaa on, että ihan sairaaloita myöten homeongelmia, päiväkodeista ja kouluista puhumattakaan. Kumma vaan, ettei missään julkisessa alitoksessa tutkita tota ilman laatua ennenkuin joku sairastuu, luulis meinaan ennakkotorjunnan olevan halvempi kuin alkuasukkaiden menetetty terveys. Onneks toi kevät jo kohta taka-alalla, muistoina vain siitepöly, aivastukset ja hetket grillin vierellä, nyt voi jo viettää tunteja tuon herkkuhärvelin luona. Niin ja rannoilla tuon hampparin seurassa tai ihan muuten vaan. Kuunnella hyttysen vienoa hyrinää ja käsien taputuksia kun jotkut yrittävät selvittää hyönteisten levähdyspaikkjoen hygieniaolosuhteita. Joitakin hyönteisiä kuulemma menehtyy vuosittain levähdysalueen epäterveellisyyden seurauksena. Mielestäni olisi järkevintä kehittää pajupillituotantoa ja yrittä löytää sopiva sävelasteikki yhteistyössä hyttysten kanssa tasa-arvoa ja rinnakkaiseloa kunnioittavasti.Mutta nyt täytyy mennä, capanossi taitaa kärventyä liikaa. Joku toi ton grillin tähän pirtin terassille, täytyyhän sitä meinaan hyödyntää.

    • hevat

      TERVEHDYS SÄRKIJÄRVELTÄ,ompa ihanaa katsella sorsia ja kuunnella linnun
      laulua. Ihmeellistä kun kone ei meinaa täällä toimia I P se kitisee taitaa saunalahti huonontaa tämän ohjelman hanketta.
      Voikaatte hyvin ja nautitaan kesästä,kun se vihdoinkin tuli.hihaton paita on päällä ja hyvin tarkenee laitella kesä kuntoon pihaa.

    • wiiwidear*

      Hei pirttiin

      Piski menee huomenna karvariin ja mie menen labraan. Jatkuvaa tarkkailua, mistä sekin johtuu. Hoitaja tahtoo omat kokeensa ja lääkäri omansa...hhmm tiijä heistä.

      Monia vuosia veneiltiin saaristossa, eikä ikinä punkki tarttunut meihin. Koirassa oli silloin monta kertaa kuiva herneen kokoisia punkkeja, että itsestään jo irrottivat otteensa. Ateria oli ollut runsas. Koira oli vaalea turkkinen, siitä punkit tykkäs oikein kovasti. Piskillä on ruskea turkki, ötökät ei oikein taija tykätä prunetista. Piskissä ei montaa ötökkää ole ollut, mie koitan tarkistaa joka ilta. Jospa ne menee helpommin, kun on lyhyt turkki, saas nähä.

      Kuullaan
      Hei hei

    • SkillaN*

      Kesäistä aamua, hieno ilma aluillaan, tuntuukin jo aivan kesältä.
      Helmin nimipäivä, onnea vaan kaikille Helmi nimisille ja olkoon onnea myös kaikille;)
      Tuntuu kuin luonnon lisäksi myös ihmiset heräisivät eloon, katukuva oli jo eilen aivan toisen näköinen, kuin viikko sitten, ihmiset hymyilivät, vaatteet vaihtuneet kevyempiin.
      Lehdessä oli tänä aamuna nuorten pukeutumisesta ja kuinka he löytävät vaatteensa omasta kaupungistaan.
      Hyvällä maulla oli kuvassa olevat pukeutuneet ja siistin näköisesti, ei ylilyöntejä näkynyt.
      Hienoa olisi ja maastamme löytyisi enemmän kotimaassa tehtyjä vaatteita, olisi se ainakin laatutae, ulkomailla tehdyissä niin huonosti ja epäsiististi tehtyjä.
      Surullista, että nämä halpamaissa tuotetut vaatteet huonolaatuisia ja vielä surullisempaa se millä palkalla niitä tehdään ja minkälaisissa olosuhteissa mistä on nyt saatu kuulla.
      Nyt tietysti olisi tärkeää, että kauppa heillä kävisi, sillä onhan näistä työpaikoista kuitenkin elannon saavia valtavat määrät ihmisistä siellä.

      Hyvähän se on, että valvovat kuntoasi wiiwidear, ne kokeet viitteitä antavat ja oikeat avut saat, toivottavasti.
      Ikävää tietenkin olla aina kokeissa ja epätietoisuudessa, mutta parempi näin, kuin välipitämättömyys, mistä myös tänä päivänä saa paljon kuulla.
      Lehdessä oli tänä aamuna, että lääkärien määrä on saatu täällä meillä täydeksi, vajaa miehitys onkin ollut kauan.
      Eivät viihdy lääkärit terveyskeskuksissa, se rahan voima saa lähtemään yksityisille puolille.

      Eipä juurikaan innosta tuo tasa-arvoinen eläminen itikoiden kanssa mitä fudsija esittää, julmasti niitä hengiltä vaan lätkin, silti voiton vievät, alkukesästä paukamia joka puolella.
      Tuo home uutisointi on kyllä järkyttävää, miksi se on päässyt noin pahaksi, joka tuutista tulee vaan noita homeiden aiheuttamia vaivoja.
      Luulisi että näin viisaassa maailmassa missä elämme, tuollaiset ongelmat olisi helppo estää.
      On mittaria ja tutkimusta, mutta huonommaksi vaan menee ja allergiat eikun lisääntyy.
      Olemmeko liian steriliksi ympäristömme tehneet, että kestokykymme on huono, eikös siitäkin puhetta ole ollut.
      Jostakin olen päähäni saanut, minua viisaamman lausumana, että pienten lastenkin tulisi lattialla ryömiessään jotakin epäpuhdasta nuoleskella?
      Eipä taida minun pohdinta viisautta tuoda home ongelmiin;)

      Noista tyttöjen perässä juoksusta ei kokemusta, en muista olisiko kukaan minun perässä juossut koskaan, taisin kuulua siihen joukkoon, että perään ei haikailtu;)
      No en valita, miehen sain ja perheenkin, nyt sitten en odota enää niitä juoksijoitakaan;)
      Kai se nuoruuteen kuuluu tuollainenkin meno, mistä ynnämuu kerroit "yöjuoksuineen", terve ilmiö se on ollut ja tulee olemaan.
      Tuo ilmiö, että vastaan tulee ystäviä ja useimmiten ne vaivat jokaisella vaan lisääntynyt, niin surullista kuin se onkin.
      Elämä ei ole helppoa vanhetessakaan, jos muuten pärjäisi, kolotukset muistuttavat iän karttuvan.
      Ei ne nuoret usko, että heistäkin vanhoja joskus tulee, toivoisi kyllä hieman kunnioitusta heidän puoleltaan.

      Eilen mokkulan hankin omaan koneeseen, saapa nähdä onnistuuko Soneran piirissä paremmin yhteydet siellä maalla, kun sinne asetun.
      Nyt taidan taas tätä live elämää aloittaa, laulaminen tämän päivän harrastus, vielä muutamat lauluhetket ja sitten loma.
      Vähän siltä on alkanut tuntumaan, että loma on tarpeeseen, ihan on kuin työssäkäydessä;)
      Aurinkoa teille kaikille, älkää pirttiä tyystin unohtako;)

    • Huomenta tiältäin päen.

      Minä alan olla kohta "hermo raunio"tuon Elisa viihten kanssa.
      Onneksi sain sen sanottua nyt irti.
      Ei niiden koneet pelaa oikein.Jatkuvasti jotain häikkää.

      Miks ihmeellä niiden piti mennä dikisoimaan nuo telkka jutut.

      Tänään on taas tiedossa kivaa iltapäivällä.Tulee sieltä lähimmäispalvelusta tyttö pitämään jotain hauskaa meidän kanssa.

      Ei meillä ole kuin 29c täällä sisällä;)

      Kyllä ne hirvikärpäsetkin tosi keljuja.Muistan kun tähän muutettuani tulin mökiltä ja kerroin niistä noille mummoille,ne ei olleet niitä nähneet.
      Kun sitten kävin mökillä,niin keräsin muovipussiin niitä ja toin mummojen ihmeteltäväksi.Se kun niin pirullinen,että se pudottaa ne siipensä,kun tarttuu johonkin.

      Nyt on uamukahvit naatittu kiitos.

      näkyillään...

    • Aamua ! Taas eilen minut hyllytettiin, pitkän jutun kirjoitin. En kai ole osanut hoitaa suhteitani tuonne yläpäähän, kun usein syrjitään.
      Eipä mittää,minähän yritän aina uudelleen.

      Yritin tulla Fundsijan kanssa samoille makkara-apajille, kun hän oli eilen avanut tuon pirtin grillikauden. Eipä onnistunut !

      Tuota home juttua minäkin ihmettelen. Nippu viisaita päitä yhdessä eikä osata kunnon taloa rakentaa. Kenenhän lie vastuu ,suuria komeita julkisia rakennuksia puretaan homeen takia. Joku viisas arkkitehti suunitellut hienot tilat, mutta kas vaan joku meni pieleen, kun hometta ilmaantuu. Eikä raha silloin paljon paina.
      Yhden vastuussa olevan tiedän. Yksityinen ihminen maksaa jos myy hometalon- omansa Useita vuosia myynin perästä on vastuullinen.
      Onhan niitä jupakoita aina välillä ollut !
      Eipä siinä mittarin auta, jos hometta on, niin on.

      Kaikesta päätellen on kevättä rinnassa. Koska pohditaan kannattaisko mummojen katsella nuoria poikia, vai vaarien nuoria tyttöjä. En tuota tiedä,,, jos omalta kohdalta ajattelen, eniten sattuu silmään semmoinen sharmikas suoraryhtinen itsestään huolehtineen näköinen mieshenkilö. Turhaa on haikailla liian kauas menneisyyteen,
      Eletään tätä päivää ja tulevaa !

      Kaunis päivä tulossa. Sopiva näin ennakkoon pidettäviin äitienpäivä juhliin. Ainakaan sää ei ole este kenellekään.
      Kaunista päivää kaikille tasapuolisesti.

    • catleijaek

      Valtavat rahat liikkuvat tuossa home"bisneksiss", korjauskustannukset ovat suuria ja niinkin on käynyt, että korjauksiakin korjataan kun vaiva on uusiutunut.
      Missä syy, huonoissa rakennusmenetelmissä vaiko rakennusmateriaaleissa.

      Entä isojen rakennusten ilmastointisysteemeissä. Pysyvätkö mahtavat putket rakennusten uumenissa homeista ym vapaina. Ajatella jos ilman mukana tuleekin homeitiöitä. Kyllä on kamalaa kun jo valmistellaan TYKS:n 1968 rakennetun sairaalan purkua. Sisäilmaongelmia on paljon ja korjauksia tehty korjausten perään.
      Kun oikein tiiviiksi rakennus tehdään energiansäästön takia, taitaa tuuletus jäädä ja kosteutta kertyy nurkkiin. Entäs vesiputket, kylmävesiputketkin voi hikoilla ja pitää jatkuvaa kosteutta yllä. Onko putkissa hyvät eristeet

      Minä teetin kerran yhden kylpyhuoneremontin pojan asuntoon. Silloin ei ollut vielä nykyisiä vaatimuksia mm vedeneristykseen. Remonttimies laittoi lattian rajassa kulkevat putket laattakoteloon. Nyt kun poika uusi kylppärinsä, sieltä kotelosta paljastui kamala näky, kosteutta joka oli levinnyt laajemmallekin.

      Kyllä on kamalaa, ihan minäkin "asiantuntijaksi" rupesin. Muistan vaan kun ennen vanhaan kouluissa joka välitunti järjestäjät tuulettivat luokat ja lasten oli mentävä pihalle telmimään siksi aikaa
      Eikö ennen ollut hometta, nytkö vasta, sitäkin ihmettelen.

      En minä nyt tänään pelkästään hometutkijaksi jää, uimahalliin salille ja altaaseen, lopuksi saunaan. Sitten vaan huilitaan, kun ei muuta enää jaksa. Niin syyvä pittää jottain.
      Ainahan minä pirtissä käyn, vaikka harvemmin suutani avaan. Nuppi on tyhjä.

    • catleijaek

      En katsonut eilen A-Studiota, jossa homeongelma oli yhtenä aiheena. Siksi kai palstallakin aihe esillä. Tänään katson uusinnan.
      Mediastahan palstalle useimmat aiheet alkunsa saavat. Näin se on aina, siksi on ihan kiva luke välillä ihmisten kertomisia omista päivän toimistaan ja suunitelmistaan.

    • Morjensta jälleen!

      Tuossa vieressä mainostetaan American expressiä. Minulle riittää yhden kortin muistelemiset. Yhden kerran tuli apteekissa nolo tilanne, kun rahaa ei ollut ja kortin tunnusluku teillä tietymättömillä.
      Uhkarohkeasti naputtelin ne numerot, jotka muistin, ja ihmeekseni järjestyskin oli oikein.
      Minulla on kyllä mahdottoman hyvä muistisysteemi, kun vain muistaisin, mikä on ensimmäinen ja mikä viimeinen numero ja missä järjestyksessä keskimmäiset ovat.

      Kun kauan sitten otimme ensimmäisen pankkikortti/visan, mietimme, että millähän sen tunnuksen oppii muistamaan.
      Kun sitten posti toi meille kortit ja niiden tunnusluvut, purskahdimme yhteisnauruun: molemmilla oli sama tunnusluku, ja se oli kuopuksen syntymäaika.

      On tää elämä hankalaa.
      Kahdeksasta lähtien yritin päästä sisään koneelle. Kymmenen jälkeen olin käyttänyt kaikki konstit ja vippaskonstit. Jäljellä oli niin päätön keino, että se oli varmaan arvottu Nikkilän sairaalassa, mutta sisään pääsin kuin pääsinkin. Eikä se haeskelu ihan turhaakaan ollut:
      vastaan tuli Yves Montand laulaen Bella Ciau...

      Ihan tuli aurinkoinen mieli, ja sehän sopii erinomaisesti tähän aurinkoiseen säähän.
      Ei yhtään hermostuta (jos ei hurmostutakaan), että yksi mies huutelee minuutin välein, joko kone on vapaa.
      Nyt on. Terveiset vain teille kaikille ja v aikka kaikille ohikulkijoillekin!

    • Liisa S.
    • Hintriika*

      Kylläpä tuota italialaista partisaanilaulua tuli vappuna lauletuksi, tosin suomalaisin sanoin. Laulun ensimmäiset sanat opin saksaksi vuonna 1957 silloisessa DDR:ssä. Lupaan olla taas seuraavaan toukokuun ensimmäiseen laulamatta. Se vappu on vain sellainen, että ei pysty pitämään suutaan kiinni. Silloin variksetkin raakkuu äänellään.

      Viime viikko jäikin liikunnan kannalta suunsoittoon. Yritin tänään paikata ja kävin kuntosalilla. Heti sen huomaa, ettei ole käyttänyt muuta kuin leuka- ja istumalihaksia! Juhlinta tekee hallaa kunnolle, vaikka mielenterveyden kannalta sitäkin sorttia joskus tarvitaan.

      Te taas ehditte pitkään retostella kesällä, kun meillä ei uskalla talvivaatteita piilottaa. Nyt voi jo väittää, että kevät on täällä myöhässä, kesästä ei kehtaa edes puhua. Mutta minähän olen optimisti ja uskon, että tulee kesä vielä meillekin. Ainakin jonakin vuonna. Sitä en tiedä, olenko moista ihmettä näkemässä, mutta enpä ota murhetta siitä.

      Sen kummempaa minulle ei kuulu. Opintie jatkuu vielä. Iloisin mielin reppu selkään taas viikonvaihteessa.

      Ollaan kuulolla!

      • Moro että paukahti!

        No tänään on sitten ollut kevään lämpimin päivä: reilusti 18 astetta, lyhythihaisella puserolla tarkeni ihan hyvin ulkona, vaikka tuuli melkoisesti. Varhain aamulla pyydän meidän talon "lehdenjakajaa" jättämään vähäksi aikaa ulko-oven auki, että saa kuunnella sitä upeaa konserttia , mikä siihen aikaan kuuluu luonnossa. Riemullista!!!!!!!!

        Homeongelmasta: kerran eräs nuori mies, entiseltä ammatiltaan kirvesmies kertoi seuraavan jutun. Kuopioon rakennettiin suurta rakennusta, oli kiire saada valmiiksi että saadaan luvatut EU-rahat. Aikataulu oli jo kireä, rakennukseen laitettiin märät betonit seiniin. Hänen omatuntonsa ei antanut periksi olla moisessa firmassa töissä, vaan hän opiskeli hierojaksi ja laittoi kaverinsa kanssa oman hierojapaikan ja oli tyytyväinen. Elettiin jotain 1990-luvun loppua tai 2000-luvun alkua. Kaveri arveli 5-10 vuoden aikana homeen valloittavan talon.
        Nyt olen ollut sieltä pois kohta 7 vuotta, en tiedä talon tarinaa tänä päivänä. Näitä esimerkkejä löytyy taatusti vaikka millä mitalla.

        Meillä on tänään juhlapäivä: tasan 7 vuotta sitten tapasimme ensimmäisen kerran ja juhannuksen aaton aattona muuttokuormani ajoi tähän pihaan. "Ei siellä vintillä vitkasteltu, siellä oli repäisevä meininki". Ja sitä samaa meininkiä on riittänyt edelleen!!!!

        Saattaa tulla viileä yönseutu, siihen malliin tyyntyy, ja taivas kirkastuu. Pikkulinnut varmaan jo hautovat noissa pihan pöntöissä, seurailen niitä tästä kaiken aikaa .
        Kirjosiepot mokomat ovat ryöstäneet ainakin varpusilta pari pönttöä.

        Mukavoo illan köllykkätä jokkaeselle ja hyviä unia sitten ku muate ootte mänössä. tiällä paulamaria


      • Matamimimmi
        RouvaYlikypsä kirjoitti:

        Moro että paukahti!

        No tänään on sitten ollut kevään lämpimin päivä: reilusti 18 astetta, lyhythihaisella puserolla tarkeni ihan hyvin ulkona, vaikka tuuli melkoisesti. Varhain aamulla pyydän meidän talon "lehdenjakajaa" jättämään vähäksi aikaa ulko-oven auki, että saa kuunnella sitä upeaa konserttia , mikä siihen aikaan kuuluu luonnossa. Riemullista!!!!!!!!

        Homeongelmasta: kerran eräs nuori mies, entiseltä ammatiltaan kirvesmies kertoi seuraavan jutun. Kuopioon rakennettiin suurta rakennusta, oli kiire saada valmiiksi että saadaan luvatut EU-rahat. Aikataulu oli jo kireä, rakennukseen laitettiin märät betonit seiniin. Hänen omatuntonsa ei antanut periksi olla moisessa firmassa töissä, vaan hän opiskeli hierojaksi ja laittoi kaverinsa kanssa oman hierojapaikan ja oli tyytyväinen. Elettiin jotain 1990-luvun loppua tai 2000-luvun alkua. Kaveri arveli 5-10 vuoden aikana homeen valloittavan talon.
        Nyt olen ollut sieltä pois kohta 7 vuotta, en tiedä talon tarinaa tänä päivänä. Näitä esimerkkejä löytyy taatusti vaikka millä mitalla.

        Meillä on tänään juhlapäivä: tasan 7 vuotta sitten tapasimme ensimmäisen kerran ja juhannuksen aaton aattona muuttokuormani ajoi tähän pihaan. "Ei siellä vintillä vitkasteltu, siellä oli repäisevä meininki". Ja sitä samaa meininkiä on riittänyt edelleen!!!!

        Saattaa tulla viileä yönseutu, siihen malliin tyyntyy, ja taivas kirkastuu. Pikkulinnut varmaan jo hautovat noissa pihan pöntöissä, seurailen niitä tästä kaiken aikaa .
        Kirjosiepot mokomat ovat ryöstäneet ainakin varpusilta pari pönttöä.

        Mukavoo illan köllykkätä jokkaeselle ja hyviä unia sitten ku muate ootte mänössä. tiällä paulamaria

        Ihanaa! Arvatkaapa mikä? Se, kun täällä Pirtissä lähes kaikilla on nimi.
        Edelleenkin peräänkuulutan rekisteriöintiä. Vaikka emme ole henkilökohtaisesti tavanneetkaan, ainakaan kaikki, niin tutun nimimerkin nähdessään tunnistaa jotenkin kirjoittajan.
        Parilla sanalla, siinakin vielä eri sanoilla kirjoittava on mielestäni jotenkin "epäilyttävä".
        Kirjoitellaan ja tullaan lähemminkin palstatutuiksi! Tämä tuntuu turvalliselta!


    • SkillaN*

      Aikaista aamua ystävät, mikähän lie unet karkoittanut, ihana aamuko piti nousta katsomaan;)
      Sateen jäljeltä voi ikkunan takaakin aistia raikkaan aamun tuoksun ja tuo rauha mikä ulkona vallitsee, tekee niin hyvää mielelle.
      Aurinko kurkistelee kattojen takaa ja luo kirkkaan hohteen naapuritalon päätyyn, ihan silmiin sattuu tuo loiste.
      Hitaasti nuo koivun lehdet puhkeaa, vaikka nyt vettä ja lämpöä ovat saaneet, mittari jo tässä vaiheessa seitsemää ja puolta näyttää.
      No kaikki aikanaan.

      Matamimimmin arvailuun yhdyn, kyllä se nimi, olkoon sitten ilman rekistöröintiäkin on aina nimi, on kyllä sellaisia kirjoittajia joiden sama pari sanaa toistuu, myös sellaisen jatkuvuus antaa tuttuuden tunnetta.
      Minusta tuokin, että ei oikein saa selvää kenelle vastaus on tarkoitettu, joskus arvailu rasittaa, eikä koko ketjua jaksa useasti lukea.
      Ehkä se onkin vain minun ongelma, toiset ovat hoksaavampia;)

      Onnea Paulamarialle ja Kallelle, johan tuossa ajassa on toisensa oppinut tuntemaan, mukavia yhdessä olon päiviä edelleen.
      Eikö Hintriika* aio lomaa ollenkaan viettää?
      Jatkuuko opiskelu kesälläkin, eiköhän loma hyvää tekisi, tai mistäpä minä tiedän vaikka kuin lomasta kävisi opiskelusi.
      Poikanikin sanoi, kun yritin hillitä töiden tekoa, välillä lepoakin ihminen tarvitsisi, hänelle tämä sukeltaminen ei työltä tunnukkaan, vaikka työtä onkin.
      Päätyö meinaa väliin jäädä sivuun, niin paljon hommia on, niitä kun kulkee putkia ja johtoja vedenkin alla,korjattavaa riittää.
      Kai sitä on tehtävä sitä mikä mukavalta tuntuu, Hintriikankin, voimia ja intoa eteenpäin.
      Kyllä nuo vanhat työväenlaulut selkäpiissä tuntuu.

      Yksi lempi laulajistani tämä Yves Montand, olihan niitä monia muitakin sen aikaisia.
      Nousikos tämä laulajaksi Edith Piafin vanavedessä, muistan tälläistä, oliko peräti hänen autonkuljettaja, olenko väärässä.

      Olenpa minäkin muutaman kerran tuon pankkitunnuksen edessä miettimään, ei millään tule mieleen, tein kaavionkin, että paremmin muistaisin.
      Aika noloa maksaa kaupan kassalla pankkikortilla ja ei numerot tule mieleen, siinä jono pitenee, itse hermostut ja homma vaikeutuu.
      Selvisin kyllä, milloin tulee se viimeinen muistin menetys?

      Kyllä se tuo homeen pelko laittaa kurkistelemaan kosteissa tilossa, onko kaikki reilassa.
      Mitenpä sitä naisihminen noitakaan asioita tunnistaisi, myönnän miehille tässä asiassa kunnian, heillä tuntoviisarit herkemmät.
      Olen halkeamia seinissä kauhistellut, mutta nauravat vaan minulle kun talon romahtamista pelkään, yksikin mittari mies sanoi, että ei nämä talot sorru, pitää tulla maan järistys.
      Kuuskyt luvulla tehty talo, siihen aikaan rakennuksetkin paremmin tehtiin.
      Tuollaisia ulokkeita mitä noissa naapuritaloissa on parvekkeena, niitä mietin ketääskö ne liikenteen jyrinän, kaiketi on varmuuslaskennat tehty.
      Kyselin omaa parvekettani, kun on pylväiden päällä, onko varma että kestää, on kuulema, sementtiin on valettu maan alle.
      Voi olla että salaa hymyilevät kyselyilleni;)

      No mutta nyt aloitan siivousta, sen väittäisin osaavani, olenhan liki seitsemänkymmentä vuotta kotona harrastanut, ammatiksi en ole sitäkään tehnyt, en koulutusta saanut, omia kokemuksia toteutan.
      Mikäpä onkaan siivota, kun ulkona mitä ihanin päivä noussut , mieli ja kunto sillä lailla sopivasti kohdallaan, eikun hommiin.
      Huomenna on sitten Helatorstai, ei meinaa näitä pyhiä muistaa, mukavaa päivää teille kaikille.

      • Matamimimmi

        Huomenta kaikille!
        Ovatkohan kaupat huomenna kiinni? Kyllä varmaan, sillä onhan tuo helatorstai pyhäksi määritelty. Oikein piti kelata, että minkä muistoksi helatorstaita vietetään. Sitten muistin: Jeesuksen taivaaseenastumispäivän muistoksi.Pitäisi muistaa automaattisesti, mutta näin vanhana unohtaa asioita.
        Helluntain muistan, siis päivän merkityksen, vaikka maallisessa sanonnassa on ilmaisu:"Kenellä ei heilaa helluntaina, niin ei koko kesässä."
        Tarmokasta siivouspäivää Skillanilleja kaikille siivoamattomillekin!


    • Mitä ihaninta AAmua, ystävät !
      linnut laulaa, aurinko paistaa, luonto tuoksuu keväälle, pian kaikki puhkeaa elämään kukat,lehdet puihin, kaikki.
      Se oli aamun avaus täältä.

      Minusta ei väliä sillä onko rekattu nimi, tärkeintä on se sopuisa kirjoittelu.
      Joka ei tarkoita etteikö saisi olla erimieltä. Saa olla, koska emmehän me ajattele kaikia asioita samoin.
      Jo omat elämäntilanteet itsekullakin tekee erilaisia mielipiteitä,
      katselee asioita ikäänkuin "eri vinkkelistä". Niin pitääkin.
      Kaikesta voi silti keskustella.

      Noin kävi itsellekin, piäkaapunnissa seisoin pankkiautomaatti jonossa,
      Oli juuri vaihtunut tuo salasana, vaikka miten mietin en muistanut. Se vanha vaan kummitteli mielessä. kaksi tuttua pariskuntaa jonossa,
      Sanoin että luovutan,, seuraava kokeilia paikalle.
      Siitä on aikaa,, nykyisin salasana pysyy samana , silloin tuli pankista vielä uusi. Kun vielä jono seisoo takana sitten ei muista varsinkaan.

      Voi ihmettä tuon H:n kanssa reppu vaan selässä keikkuu, kyllä pitäisi kultainen ansiomerkki antaa ahkeruudesta, ja lisäksi 10
      Nyt tämä laiskiainen lähtee kohta tohtor sedän pakeille, on sitten skarppina siellä työpaikan "luokkakokouksessa" iltapäivällä.
      Aurinkoa kaikille ! Mooiiii.

    • catleijaek

      Niksi pankkikortin pankkitunnuksen unohtamisen varalle:
      Piilota se kännykän puhelinluetteloon vaikka näin ja keksi nimi ( x=tunnusluk)
      358xxxx39501
      3583950xxxx1

    • fundsija

      Ottakaas ny ennenkun järki jäähtyy, tuo vanha akaalainen sanonta sopinee hyvin kahvipirtinkin motoksi. Emännät sitä aikanaan hokivat vieraille, jotka kursaillen odottivat naapuria ensin kahvipöydän vierelle astelevaksi. Eikä tartte edes Konhon kautta kulkea niinkuin suntion, joka Akaan kirkolta joutuui säässä kuin säässä tuon matkan tekemään. Kirkon avain kun riippui arkisin Konhon kartanon emännän vyötäröllä, sitä hakiessaan suntioparka joutui lauantaisin tekemään parin penikulman reissun ja toisen samanmoisen sitten sunnuntaiehtoona. Tänne kahvipirtiin pääsee ittekukin tolla Googlen avaimella, niin ne ajat muuttuu.
      Ny on sitte pohjalaaset polttanee ne noitakokkonsa ja on helkavirsien aika ja Sääksmäen neitooset vetävät kansalliset asunsa vartalon peitoks ja lakavat hyräillä elleivät peräti päästä ilmoille helkavirsiä, eihän se laiho muuten kasva siellä Ritvalan tantereilla, niinhän ne laulujen ansiosta ovat tehneet jo vuosisatoja. Silloinkin kun paavi lähetti sen homeisen pullan sääkmäkeläisten kirkkokahveille. Suuttui kun pitäjän mahti-isäännät vieroksuivat verolle pantuja kymmenyksiä sen verran, että kiron säkki pysyi tyhjänä.

    • Aamua, pilvistä vielä ja vihdoinkin koivut alkavat reilummin vihertää. Mikäs tässä, alkaa turpa ruohoon yltää. Niinhän ne vanhat kesän tuloa määrittelivät.

      Nimimerkeistä olen ratkaisun tehnyt. Muutoin en kirjoita. En kyllä ymmärrä pelkoa ja arkuutta, jota muka nimimerkin käyttö aiheuttaa. Eipä tarvitsekaan ymmärtää, siitä on jo ollut paljon puhetta. Tavavoillamme tallataan.

      Kyllähän ne 60- luvun jälkeen rakennustavat muuttuivat. Rakennettiin paljon, paljon oli tarvettakin. Asumalähiöitä, "laatikoita" nousi elementeistä pikatahtiin. Surkeita olivat äänieristyksetkin alkuun. Uudet tavat ja materiaalit varmaan aiheuttivat myös ongelmia. Sitten seurasi villinpää meininkiä urakoiden pätkimisestä jopa moneen "polveen". Viimeisenä oli tietysti tyhmin, joka ei osaanut laskea työn kuluja, eikä hallinnut koko työhommaakaan. Siitä alkoi halpatyövoiman haku ja halpa ei aina ole parasta.

      Yllättävän laajahan homeongelma näyttää olevan. Syitä niihin on kymmeniä, montahan täällä on jo mainittukin. Nopeatahtisessa rakentamisessa betonipintojen, lattioiden kuivattamien saattaa jäädä vajaaksi. Siihen kun läjäyttää päälle päällysteet, ongelmat ilmestyvät muutaman vuoden kuluttua. Yleensäkin, suunnittelusta lähtien jotain täytyy olla perinjuurin pielessä. Myös homevaurioiden korjaamisessa.

      Kyllähän homehysteriaakin ilmenee ja mittauksia tehdään. Kerran kävin kellarissa asioimassa, kun sinne oli kokoontunut vauhkoutuneita asukkaita ja isännöitsijä. Oli selvitettävä "homeongelma", se kauheus oli levähtänyt lattiaan ja noussut jo rimasta rakennettuun verkkokomeron oveenkin. Ainani kuuntelin, kuinka suuria korjaustöitä olisi edessä. Sitten sanoin, että jos teillä ei muuta ongelmaa ole, voitte mennä rauhassa nukkumaan.

      Joku asukas oli "kokeillut" tiivistys- ja eristysvaahtoa. Sitä oli roiskahtanut lattialle ja ovirimoihin ja komeron sisälläkin jälkiä tavaroissa. Se homeesta, tuskinpa he olisivat ryhtyneet lattiaa auki piikkaamaan, vaikka en olisi paikalle sattunut. Joku toinen olisi varmaan jarrutellut.

    • Niin voisi sanoa "haistakaa home" se on varmin tapa huomata homeongelma. No näkyyhän se myös jos on edisynyt tarpeeksi pitkälle.
      Syitä on monia Rakennuksen ulkopuolinen salaojitus on monissa taloissa olematon tai huonosti tehty ja sokkelin senän eristys puutteellinen tai jätetty tekemäti, sama koskee omakotitaloja, omakotitaloissa liian ohut lämmöneristys ja vintin tuuletus puuttuu. Myös vanhoissa taloissa vesijohdot alkavat vuotaa, kupariputket ovat liian usein heikkolaatuisia ja poksahtelevat puhki. tai veden paine on liian korkea. Samoin putkilinjojen huono eristys aiheuttaa hikoilua.
      Myös koneellinen ilmastointi on yksi syy. Katot aiheuttavat myös vuotoja ja tasakatot etityisesti siellä olevat vesikaivot olisi puhdistettava keväällä ja syksyllä ja tarkistettava huopakaton kunto usein. Tässä nyt ehkä muutama esimerkki, syitä on monia ja tosiaan tuo halpatyövoiman käyttö ja vastuu urakoista on jaettu liian minille. Minusta vastuu pitää olla pääurakoitsijoilla ja rakennuttajan valvontaa parannettava.
      Onneksi kahvipirtti on vankalla pohjalla, ja homeongelmat vain keskustelun aiheena.
      Onhan täällä muitakin aiheita, tuo catleijjan vihje pankkikortin tunnusluvusta on ihan hyvä,
      Niin onnea myös Kallelle ja Paulamarialle.
      Hintriikalle lisäisin myös ahkeruudesta 10 pistettä ja papukaijja merkin.
      Nyt jo aamukahvista kulunut senverran, joten otan nappikahvit ja rusinapullaa.
      Olisikohan tänään lämpimin kevätpäivä, kohta voi kesä alkaa.

    • Päivää.

      Markkinarinkeliä tulin tuomaan.
      Voi olla että oli viimeiset markkinat meidän torilla.
      Herrat tahtoo parkkihallia torin alle.
      Meitä kansalaisia ei kuunnella,yks ja toinen on sitä vastaan.
      Pitäis saada varmaan vielä kolmas ja neljäs;)

      Ilma on mitä parhain ja kyllä oli torilla kansaa,meinas olla vaikeuksia kulkea rollikan kanssa.Onneksi on tuo kilikello,johan tietä aukesi.

      Nyt pitää mennä kerhohuoneelle.

      näkyillään...

    • Niinpä niin. Minulle on niin monesti haistatettu hometta, että kyllä minä jopa ilman kehotustakin homeen haistan. Ja se on totinen tosi.

      Ihan niin kuin se Paulamariasta ja herran Ylikypsästä tehty laulukin. Hehän eivät tosiaankaan vintillä vitkastelleet, vaan heillä oli repäsevä meininki.
      Heidän häissäänhän monet meistä olivatkin kuokkimassa, ja hauskaa oli.
      Kun maailma ja Suomi sen mukana on kovasti kansainvälistynyt, oli hääparille pidetty puhe ihan kaksikielisesti.
      Sen puhen kanssa kävi vähän niin kuin Putte-possun nimipäiväpuheen: puhe oli lystikäs, ja sille naurettiin. Mekin ukon kanssa nauroimme pari viikkoa vesissä silmin.Onnea vain edelleenkin sylin täydeltä ja kimppu valkovuokkoja kummallekin.
      Ne ovat tänään auenneet tuonne peltosaran takaiseen ryteikköön.
      Kun valkovuokot kukkivat. on minun mielestäni kesä, vaikka tulisi ämmiä äkeet selässä.
      Oikein hyvää kesän alkua (vaiko alkukesää) kaikille.
      Viimeistään juhannuskokolla tavataan!

    • Nea*

      Ihanan lämmin ja tuuleton päivä tänään, melkein liian kuuma
      ainakin töiden tekemiseen ulkona!
      Parempi varmaan istua hieman varjoon, ettei kohta pala, niin mukavaa kuin se aurinko onkin.
      AamuTV:ssä ihotautilääkäri varoitteli myös liiallisesta aurigon palvonnasta ihosyövän saannin johdosta.
      Itse en ole ennemmin paljonkaan varonut , joka kesä olen ollut ruskea kuin kahvinpapu!
      Peruna ja muut vähäiset siemenet on maassa, voimille otti!
      Mutta mukavaa hommaa!
      Nyt kaadan kahvia kauniiseen ruusumukiin, ja nautin hartaasti.

    • Nyt on ollut ihanan lämmin päivä, vaatteita on saanut vähentää. Pyöräillessä ihan hiki tuli pintaan.
      Kaupasta tullessa löysin pyörätieltä lompakon. Lompakossa oli kortteja vaikka kuinka paljon ja rahaakin. Keskiviikkojokerikuittikin siinä irrallisena välissä.
      Onneksi oli myös pieni lappu jossa oli vaimon ja tyttären kännynumerot. Soitin molempiin, mutta niistä ei vastattu.
      Hetken kuluttua sain soiton kännyyni ja varmistettuani soittajan nimen ilmoitin löydöstäni.
      Rouva soitti vielä kauppamatkalla olevalle miehelleen ja minä jäin odottelemaan lompakon hakijaa. Sieltä tuli vanha mies pyörineen. Ei ollut lainkaan huomannut kun lompakko olitavaroiden päältä kassista tielle tippunut.
      Oli päivän piristys kun sai toisen ihmisen iloiseksi.
      Hän olisi rahaa antanut, mutt' en tietenkään palkkaa tarvinnut. Hyvä mieli toisen puolesta riitti.

      • Matamimimmi

        Oli miehen onni ja sinun onnesi, että rehellinen(sinä) sattui löytämään lompakon.
        Vaikka meitä suomalaisia sanotaan rehelliseksi kansaksi, niin valitettavan paljon löytyy varkaitakin. Tuli oikein hyvä mieli tuon sinun kirjoituksesi johdosta.


      • kaisu-liisa
        Matamimimmi kirjoitti:

        Oli miehen onni ja sinun onnesi, että rehellinen(sinä) sattui löytämään lompakon.
        Vaikka meitä suomalaisia sanotaan rehelliseksi kansaksi, niin valitettavan paljon löytyy varkaitakin. Tuli oikein hyvä mieli tuon sinun kirjoituksesi johdosta.

        Minullakin on lompsanlöytötarina, kaukaa, vuosien takaa. Olimme menossa sukuloimaan. Pitkän matkan takia minulla oli tulla hätä käteen. Siispä parkkeerasimme levikkeelle, jossa oli hätääkärsivien helppaustönö.
        Sieltäpä löysinkin lompakon, jossa oli jokin pieni määrä rahaa.
        Onneksi siellä oli myös nimi ja osoite, jonne sen lähetimme.
        Mitään palkkiota siitä emme odotelleet, yllin kyllin saimme, kun saimme kirjeen, jossa äiti kiitteli lapsensa puolesta, jolle uusi lompsa oli oikein rakas.


    • SkillaN*

      Pilvistä Helatorstainaamua, heräsin kauniiseen auringon paisteeseen, mutta nyt uhkaavia pilviä tullut taivaalle, sade tulossa.
      Hiirenkorvat koivussa nyt jo näkyvät ja sade ne varmaan räjäyttää.
      Linnuilla kiirettä ja eilen näin eka kerran sen pussitiaisen pesän teon, onpa suuri töinen koti, en tuollaista pesän tekoa ole tiennytkään, aina sitä uutta oppii;)

      Todella hieno asia, että löytäjä olit sinä catleija, kaikilla ei tuo omatunto herkässä ole.
      Tuntuisi kyllä pahalta jos tuollaisen löydön tehtyään sisällön käyttäisi.
      Ilosi oli ansaittu, sillä paljon harmia olisi lompakon omistajalle tullut, korttienkin uusimisessa ja rahakin hyvä palautus.

      Nea, sinä onnellinen, perunat ja siemenet maassa, minulle vasta ensiviikon lopulla mahdollisuus samaan.
      Saapa nähdä miten kiltti ja vahva on heppa auran edessä ja vielä suuremi arvoitus, millainen onkaan auran perässä kulkeva, onnistuuko vako perunan piilotukseen;)
      No sisulla ja sydämellä luulen onnistuvan.
      Parvekkeella on pussiperuna hyvässä kasvussa, kokonaista kolme perunaa siellä kasvun vimmassa, vien nekin oikeaan peltoon valmistumaan.
      Onhan se urakka vaikka pienikin kasvinmaa laitossa, mutta mitäpä ei kestäisi, kun sen kasvun onnistuminen palkitsee, jos onnistuu?

      Ei näy minun silmiini valkovuokkoja, mutta luulenpa viikon päästä nähdä niitä ja monia muita kukkaan ehtineitä.
      Minä en osaa arkistoon mennä, olen yrittänyt etsiä mistä sinne pääsisi, olisi kiva lukea tuokin puhe, mikä tälle hääparille esitettiin.
      Muutakin kivaa voisi muistella, fundsijan henkilö siihen aikaan voisi löytyä;)

      Noista home asioista olen minäkin ajatellut, että on vähän ylilyöntiäkin, mutta silti siihen mukaan menee ja pelko mielessä mistä se löytyykään ja minkälaisia kustannuksia aiheuttaa, yksi oman asunnon huolia.
      Sairaudet ja home on asioita, joiden leviämistä näinkin mittaviksi ihmettelen.
      Sairauksiakin tulee uusia ja uusia ja aina vaan herkemmin niihin sairastutaan.
      Miten sitä ennen kestettiin aurinkoakin ilman kaiken maailman rasvoilla kertoimineen, oliko aurinko lempeämpi, vai otsonikerrosko on katoamassa, nuo ihosyövätkin vaan lisääntyy.
      Ruusufinnikin kuulema puhkeaa auringon paisteesta.
      Lapsena kaiket päivät uitiin ja auringossa oltiin,,, voi niitä aikoja ei huolta mistään, homeita ei muualla kuin hillopurkin päällä ja niitäkin vaan syötiin.
      Nyt tuijotetaan päivämääriä purkin kyljestä ja jos ei tuore ole, roskiin vaan, voi tätä maailman menoa.
      Samoin luetaan ruuan koostumusta ja kuitenkin siellä on niitä sallittuja lisäaineita, joiden tehoa emme kuluttajina tiedä, luomukin on vain varmaa, jos sen itse laittaa ja kasvattaa.
      No onhan suomessa kyllä tiukat säännöt luomu nimikkeelle, mutta minkälaisia ovatkaan ulkoa tuodut luomut?

      Onkos sitä Akaata enää olemassakaan, jotenkin ristisanatehtävien myötä näin olen ymmärtänyt?
      Pirtin oveen ei lukkoja tarvita, pönkän voi halutessaan laittaa;)

      Taitaa taas riittää tälle aamulle ja jos vesisadetta on, hyvin joudatte pirtin lämpimään, nauttimaan pirtin hyvästä kahvista, miks ei myös nurkkakaapin antimista, puumerkki käynnistä päiväkirjaan ja kaikki hyvin;)

    • fundsija

      Hhrrrrr! Tässä täytyy ottaa pootoorit, sen verran vilusta tuolla ulkona. Yällä mut herätti toi sadetanssi tualla akkunaklasissa, ny kummiskin vaan muutama pisara silloin tällöin, niin että sekaan mahtuis jos sitä ulos tarkenis.
      Toi hääseromonia meni multa kuulkaa ohi korvien, jotain muuta siinä vaika telkka oli tapansa mukaisesti auki ja kanavakin kai paikallaan. Sen verran kummiskin muistan oman hään seremoiaharjottelusta kun pappi meinas hikeentyä. Rupes kyseleen ihan levottomia niikun;tahrok sä rakastaa ja ottaa aviopuolisoksesi tän immen ja rakastaa häntä. Mä vastasin siihen että. tottakai mutta tartteeks sitä ihan kirkossa kaikille toitottaa. En mä kyllä käsitä, miks se pudotti sen kirjan käsistään ja alko punottaa kuin vastakeitetty krapu. Mutta viikkoo myöhemmin suntio kummiskkin kiskoi kellonnarusa ja mä aloin utustua ton avioliiton arkeen. Ei silti, ettämä katususin tippaakaan. on noi muistot meinaan yhren pootoorin arvoset.

      • En paljasta, mutta

        taidan tietää, kuka on fundsija. Tuo pootoori toi mieleen.
        No tottakai voin olla väärässäkin, enhän ole selvänäkijä.


      • hurskainen
        En paljasta, mutta kirjoitti:

        taidan tietää, kuka on fundsija. Tuo pootoori toi mieleen.
        No tottakai voin olla väärässäkin, enhän ole selvänäkijä.

        Poorista en tiedä, mutta päiväunet, päikkärit, torkut ettoset - niiden virkistäviin vaikutuksiin vannotaan. Kaikilla tähän ei ole kuitenkaan mahdollisuutta. Eikä ehkä tarvettakaan, jos unirytmi on hyvä luonnostaan.
        Jotkut työpaikat ovat aikoja sitten ottaneet käytäntöön jonkunlaiset jumppatauot, amerikoissa, joillakin työpaikoilla käytetään ohjattuja rentoutumis-istuntoja.


    • hevat

      Tulimme käymään vaki-asunnolle pyykit pesasemaan,niin se vaan on kone toimii.

      Ei moniin päiviin saanut viestitellä,tuntui turhauttavalta,olevinaan kirjoittanut tärkeeä

      eikä lähettäminen onnistunut. Konekin ajattelee pidä akka tästäkin asiasta lomaa,mut en ymmärrä mitä SE-I P osoite aina on klimpissä...

      Hyvää helatorstaita ennen vanhaan olin syntynyt helatorstaina,mutta aika paljon on keikahtanut paikaltaan.

    • Huomenia ;)

      Täältä sateen keskeltä.

      Yhdyn ihan Skillanin juttuun tuosta home asiasta.
      Tosiaan jos hillopurkin päälä oli hometta ,se vain poistettiin ja loppu hillo syötiin,eikä ollut vatsavaivoja.

      Hyvän työn on katleija tehnyt.

      Kerhohuoneelle kokoonnumme tänäänkin,saa vatsalihakset
      taas naurujumppaa.

      Tämä suomi24 on mennyt kummaksi,ei palstat aukea,ensin täytyy kirjautua tuolta yläreunasta;(

      Pääsin nyt kuiteski pirttiin.

      Nautin pirtin kahveet ja onhan jotain hyvää kastettavaakin kiitos.

      näkyillään...

    • Hei Kahvipirttin!

      Olen kyllä NIIN iloinen, että on syytä tulla iltapäiväkahville tänne verannalle. No jaa, kun monta vuotta olen huokaissut: eikös äitienpäivänä voisi kutsua äitiä kahville jonnekin kahvilaan, sensijaan, että joutuu valmistamaan (yleensä ruokaa) isolle määrälle onnittelijoita!!!

      Nyt sitten poika soitti ja isoäidit kutsutaan jo huomenna syömään hesaan:D Kaikki anopit ja isoset perjantaina ja sunnuntai jää nuorille rauhoitetuksi.

      Oon ihan onnellinen, kampaajakin on huomenna ja poikani hakee klo 16.00!
      Kevät talven aikana oon järjestänyt jo ihan tarpeeksi tapaamisia päivällisen merkeissä ja nyt saan mennä valmiiseen:D Kuuntelee se poikakulta sentään äitiäänkin!
      Että maistui kahvit nyt,...ja kesä senkun etenee!

    • SkillaN*

      Huometa, edelleen sateista, mutta lämpöä kuitenkin jo yhdeksän astetta ja siitä on lupa nousta.( voi laskeakin)
      Vesilammikot asfaltin reunoilla todistaa, että yön on satanut, luulisi nyt luonnon nauttivan;)
      Katselin eilen ikkunasta, kun kaksi vanhaa, ehkä vielä vanhempaa naista mitä minä, rollaattorien kanssa katua ylitti.
      Jotenkin surullista, mutta kuitenkin hyvä, hyvä siksi, että näin pääsee huonokuntoisimmatkin ulkoilemaan, jopa ostoksille.
      Kymmenen pistettä rollaattorin keksijälle.

      Noinhan se pitäisi ollakin, jos äitiä halutaan ilahduttaa.
      Yleensä äitienpäivä edellyttää rumpaa tarjousten kanssa, siinä edellisen päivän saa ahertaa, että kukkaset tuovat lapset saavat suuhunsa jotakin.
      Meillä sivutetaan äitienpäivä hyvin hiljaisesti, olen sanonut, että voimme juhlia aina kohdatessamme, lapsilla on jo niin paljon äitejä, mummeja, isomummeja, eihän päivä kaikkeen riitä, tahtoo mennä kaikki överiksi.
      Tietenkin jokainen juhlii omilla tavoillaan, minä olen jo juhlinut niin monta vuotta, nyt tyydyn vähempään;)

      "En paljasta,mutta," anna vaan arvailusi esiin, voihan sitä yrittää useammin, jos vikaan menee;)
      Hurskainen, päiväunet on kuulema aivan välttämättömät, jos sen tavan on ominut.
      Oikein hymyilyttää, kun yhdellä kerholaisella on kiire kotiin, että pääsee päiväunille.
      Itse en päiväunia ota, mutta torkun aina kun pidempään istahdan.
      Yöuneni on hyvä ja siksi en rohkene päiväuni tapaa ottaa.
      Fundsija, ne muistot vielä kultaantuu, kun vanhenevat ja varsinkin kun kumppani on jo manan maille mennyt.
      Kaikki entinen on mielessä niin kauniina, mukavana, mutta hyvä se vaan on, on tuota ikävää tänä päivänä aivan liikaa maailmalla.
      Onneksi tämä pariskunta pääsi vapaaksi ja taisivat selvitä kohtalaisen hyvin, mutta varmaan ne muistot eivät kaikilta osin mukavia siitä kokemuksesta.
      Mitä kaikkea kauhua sitä maailmalla koetaankin tälläkin hetkellä, kaikkea ei edes halua tietää.
      Meillä vielä niin hyvä täällä lintukodossamme, turvallista ja rauhaisaa, ainakin vielä.

      Tänään yritämme tehdä kauppaa käsitöillä ja tarjolla myös leivonnaisia, ne kyllä pöydästä pian lähtevät, vähän hitaammin käsitöiden osalta, mutta aina jotakin
      Uutuutena cd-levyihin tehdyt kortit, äideille, hääpareille, ristiäisiin ja ihan sitten vaikka kutsuksi juhliin, kauniita, vaikka itse kehun;).
      Toivon että ostajat samaa mieltä;)

      Mukavaa ja mieltä virkistävää Ainon päivää, muistakaapa onnitella, jos Ainoja tunnette.

    • Hyvähän se, että Jemenissä siepatut vapautuivat. Niukka tiedottaminenkin tapahtuman aikana tuntuu hyvin perusteltuna.

      Sitten asian toiseen puoleen, vaikka se olisikin turhaa. Jemeniin oli päällä matkustuskielto. Nämä matkalaiset eivät tehneet edes ilmoitusta lähdöstään Ulkoministeriöön, josta UM:n virkamies mainitsi. Toiseksi, molemmat olivat upseerikoulutuksen saaneita, mies Porin prikaatissa palveluksessa, jossa rauhanturvaajia koulutetaan. Lisäksi hän teki tutkimustyötä terrorismista. Oli kuitenkin virkavapaalla armeijan palveluksesta. Nainen on öljy-yhtiön palveluksessa.

      Nämä ovat seikkoja, jotka ovat voineet vaikuttaa sieppauksen kohteeksi joutumiseen. Se luulisi olleen ilmiselvää siepatuistakin, tiedon puutetta se tuskin on.

      Nythän mm. ulkoministeri Tuomiojakin hyvin täsmällisesti kehoitti olemaan menemättä Jemeniin ja siellä mahdollisesti olevia suomalaisia poistumaan pikaisesti maasta. Niinpä, ihminen on se mikä on. Ainahan miljoonastakin joku voi vain yltyä ja hakee "seikkailua" millä hinnalla tahansa. Toivottavasti kokeilut eivät tähän maahan toistu kunnes asiat ratkaisevasti muuttuu.

      • Tuskin mailmassa mikään enää muuttuu, on aina sodittu, siepattu ja kaapattu, tapettu ja ties millä konstilla ihminen vaiennettu.
        Irakin sota loi pyhän sodan Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia vastaan. tilanne ei ole rauhoittunut eikä yhtään parantunut, vaan jatkuu ympäri mailmaa. Afganistanissa, Pakistanissa, Irakissa pommiiskut tappavat satoja ihmisiä vuosittain.
        Nykyään kaikiissa sodissa on uskonto pääasiallinen syy, eri uskontokunnat ottavat yhteen ja itsemurhaiskuin tappavat toisiaan.
        Tällaisilla kaappauksilla vain kerätään rahaa sotien ylläpitämiseen. Uskonsotaa se on Israelin ja Palestiinalaistenkin välinen taistelu. Kukahan sitäkin rahoittaa ja tukee.
        Eilen oli voitonpäivä, toinen mailmansota päättyi 9 päivä toukokuuta 1945, Hitlerin valta päättyi silloin.
        !955 Olin Varsovassa Nuorisovestivaaleissa ja pääsin tutustumaan Aucvitsin keskitysleiriin Pussillinen osaanottajia pääsi päivän reissuun. Se oli täydellinen tuohamiskeskus kaasukammioineen polttouneineen ja hirvittävä paikka asua, ihan kuin kanat nykyään häkissä. Siitäkin on aikaa, mutta mikään ei ole muuttunut kohteet vain vaihtuneet.
        Eihän tämä nyt pirtin jokapäiväisiin asioihin kuulu, tuli vain mieleen kun eilen kuulin siitä Jemeniin siepattujen vapautumiserta, hieno asia.

        Lämmin pilvinen aamu, lupausta paremmasta säästä tänne etelään.
        Muusta paremmasta ei tietoa. Se olen minä Late Vaan.


      • Ei kun ihan hyvä
        LateVaan kirjoitti:

        Tuskin mailmassa mikään enää muuttuu, on aina sodittu, siepattu ja kaapattu, tapettu ja ties millä konstilla ihminen vaiennettu.
        Irakin sota loi pyhän sodan Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia vastaan. tilanne ei ole rauhoittunut eikä yhtään parantunut, vaan jatkuu ympäri mailmaa. Afganistanissa, Pakistanissa, Irakissa pommiiskut tappavat satoja ihmisiä vuosittain.
        Nykyään kaikiissa sodissa on uskonto pääasiallinen syy, eri uskontokunnat ottavat yhteen ja itsemurhaiskuin tappavat toisiaan.
        Tällaisilla kaappauksilla vain kerätään rahaa sotien ylläpitämiseen. Uskonsotaa se on Israelin ja Palestiinalaistenkin välinen taistelu. Kukahan sitäkin rahoittaa ja tukee.
        Eilen oli voitonpäivä, toinen mailmansota päättyi 9 päivä toukokuuta 1945, Hitlerin valta päättyi silloin.
        !955 Olin Varsovassa Nuorisovestivaaleissa ja pääsin tutustumaan Aucvitsin keskitysleiriin Pussillinen osaanottajia pääsi päivän reissuun. Se oli täydellinen tuohamiskeskus kaasukammioineen polttouneineen ja hirvittävä paikka asua, ihan kuin kanat nykyään häkissä. Siitäkin on aikaa, mutta mikään ei ole muuttunut kohteet vain vaihtuneet.
        Eihän tämä nyt pirtin jokapäiväisiin asioihin kuulu, tuli vain mieleen kun eilen kuulin siitä Jemeniin siepattujen vapautumiserta, hieno asia.

        Lämmin pilvinen aamu, lupausta paremmasta säästä tänne etelään.
        Muusta paremmasta ei tietoa. Se olen minä Late Vaan.

        että asiaa puhutaan, tyhjään kyllästyy lopulta niin täysin!!


      • Matamimimmi
        LateVaan kirjoitti:

        Tuskin mailmassa mikään enää muuttuu, on aina sodittu, siepattu ja kaapattu, tapettu ja ties millä konstilla ihminen vaiennettu.
        Irakin sota loi pyhän sodan Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia vastaan. tilanne ei ole rauhoittunut eikä yhtään parantunut, vaan jatkuu ympäri mailmaa. Afganistanissa, Pakistanissa, Irakissa pommiiskut tappavat satoja ihmisiä vuosittain.
        Nykyään kaikiissa sodissa on uskonto pääasiallinen syy, eri uskontokunnat ottavat yhteen ja itsemurhaiskuin tappavat toisiaan.
        Tällaisilla kaappauksilla vain kerätään rahaa sotien ylläpitämiseen. Uskonsotaa se on Israelin ja Palestiinalaistenkin välinen taistelu. Kukahan sitäkin rahoittaa ja tukee.
        Eilen oli voitonpäivä, toinen mailmansota päättyi 9 päivä toukokuuta 1945, Hitlerin valta päättyi silloin.
        !955 Olin Varsovassa Nuorisovestivaaleissa ja pääsin tutustumaan Aucvitsin keskitysleiriin Pussillinen osaanottajia pääsi päivän reissuun. Se oli täydellinen tuohamiskeskus kaasukammioineen polttouneineen ja hirvittävä paikka asua, ihan kuin kanat nykyään häkissä. Siitäkin on aikaa, mutta mikään ei ole muuttunut kohteet vain vaihtuneet.
        Eihän tämä nyt pirtin jokapäiväisiin asioihin kuulu, tuli vain mieleen kun eilen kuulin siitä Jemeniin siepattujen vapautumiserta, hieno asia.

        Lämmin pilvinen aamu, lupausta paremmasta säästä tänne etelään.
        Muusta paremmasta ei tietoa. Se olen minä Late Vaan.

        Ihminen ei näköjään koskaan tahdo oppia historiastakaan mitään. Ei muista, ei tahdo muistaa, eikä enää välitä Auschwitzin kauhuista, sillä eikö vaan Eeroopassa ollutkin keskitysleirejä vielä 1990-luvulla.
        Bosnia Hersegonian sodan aikana Serbit perustivat kauhujen paikan, en muista aluetta, mihin, mutta siellä aloitettiin musliminaisten järjestelmällinen raiskaaminen. Äärimmäisen julma teko, sillä muslimitytöllä ei ollut enää tuon jälkeen elämää. Kukaan ei ottanut häntä vaimokseen ja hän sai kantaa häpeää koko loppuikänsä.
        Serbit surmasivat myöskin kymmeniätunansia yli 12-vuotiaita miehiä ja poikia, täysin sattumanvaraisesti. "Pääarkkitehti" Milosevic joutui onneksi tuomiolle, mutta ennen tuomion julistamista hän kuoli Haagissa vankeudessa. Joka tapauksessa olisi istunut linnassa loppuikänsä, sillä tuskin Euroopassa on enää voimassa kuolemantuomio.
        Late vaan arveli, että onko Kahvipirtti oikea paikka puhua sodasta ja muista kauheuksista.Minun mielestäni täällä voi puhua mistä vaan.


      • Mummeli 2013
        Matamimimmi kirjoitti:

        Ihminen ei näköjään koskaan tahdo oppia historiastakaan mitään. Ei muista, ei tahdo muistaa, eikä enää välitä Auschwitzin kauhuista, sillä eikö vaan Eeroopassa ollutkin keskitysleirejä vielä 1990-luvulla.
        Bosnia Hersegonian sodan aikana Serbit perustivat kauhujen paikan, en muista aluetta, mihin, mutta siellä aloitettiin musliminaisten järjestelmällinen raiskaaminen. Äärimmäisen julma teko, sillä muslimitytöllä ei ollut enää tuon jälkeen elämää. Kukaan ei ottanut häntä vaimokseen ja hän sai kantaa häpeää koko loppuikänsä.
        Serbit surmasivat myöskin kymmeniätunansia yli 12-vuotiaita miehiä ja poikia, täysin sattumanvaraisesti. "Pääarkkitehti" Milosevic joutui onneksi tuomiolle, mutta ennen tuomion julistamista hän kuoli Haagissa vankeudessa. Joka tapauksessa olisi istunut linnassa loppuikänsä, sillä tuskin Euroopassa on enää voimassa kuolemantuomio.
        Late vaan arveli, että onko Kahvipirtti oikea paikka puhua sodasta ja muista kauheuksista.Minun mielestäni täällä voi puhua mistä vaan.

        Nuo englantilaiset köyhät ihmiset ja heidän varsinkin menneinä vuosisatoina onneton surkeutensa tuli taas karmealla tavalla esille tuossa "Hakekaa kätilö!"-ohjelmassa.

        Nonnatus-talon nunnat ovat Jumalalla ja synnillä peloteltuja, ja siitä syystä tämän oman maallisen elämänsä kadottaneita.
        Uskonto tuntuu olevan sellainen valttikortti valtaapitävillä, että sitä vastaan ei voi väittää.

        Vaikeata ajatella, että samassa maassa kuninkaalliset kruunuineen ja kruununjalokivineen kukostelevat ja prameilevat tekemättä työtä upeissa salongeissaan ja linnoissaan suuren palvelijamäärän hemmottelemina.

        Mistä Englannista löytyykin näitä Emmerdaleja, joissa Dinglet, Samit ja muut vastaavat elämänsä elävät. Eivät kaikki voi olla keksittyjä, vaan kaikella on vastineensa oikeassa elämässä.

        Sydämen asialla sarja on vanhempaa, mutta nuo Greengrassit ja varsinkin se David on jotain melkein liikuttavaa, pakkohan näillä on olla live-elämässä esimerkkinsä.

        Suomenkin Ryysyrannat kalpenevat.

        Vielä vanhempaa on Candlefordin postineiti. Köyhyys ja shillinkien laskeminen on jokapäiväistä.
        Silti pidän siitä enemmän kuin kuninkaallisten häistä.


    • Minkä kirjoitin, sen kirjoitin ja huhhei sen tuuli vei

    • Hintriika*

      Ei kai kahvipirtissä ole koskaan ollut kiellettyjä aiheita! Paitsi riidan kylväminen ja toisten loukkaaminen.

      Ihmikunnan historia on niin kauhea, verinen, julma ja sotainen, että on vaikea ymmärtää, mikä saa ihmisen tekemään kaikenlaista toiselle ihmiselle. Mikä saa jonkun hullun julistamaan itsensä, rotunsa, kansansa, uskontonsa, poliittisen pyrkimyksensä niin ylivoimaiseksi, että se antaa luvan murskata kaikki muut keinoilla millä tahansa?

      Epäkohdat meillä Suomessa ja pohjoismaisessa demokratiassa ovat pieniä verrattuna siihen, mitä maailmassa yhä edelleen tapahtuu. Olemme maapallon "onnenpekkoja", mutta ei meilläkään ole oikeutta unohtaa vääryyttä muualla. Me voimme omilla, pienilläkin teoilla, edes vähän vaikuttaa siihen, että kehitys kulkisi oikeaan suuntaan. Vaikeneminen ei ole sellainen teko.

      Arkisempiin asioihin mennäkseni, niin nyyh, meitin ope sairastui lentsuun ja viikonvaihteen opinnot siirtyivät kahden viikon päähän. Aikaisemmin ei löytynyt kaikille sopivaa aikaa. Nyt on ihan halju olo!

      Koko päivän on satanut vettä, vettä, vettä. Täydellisen syksyinen päivä! Tätä samaa märkyyttä ja koleutta on luvassa hamaan tulevaisuuteen. Haistelkaa vaan siellä etelässä valkovuokkojanne!

      Kyllä uutisissa taas kehutaan, kuinka hienon kesäistä säätä Suomessa on. Kirjoitin justiinsa yhden kolumnin aiheesta, siis Suomi-sanan väärinkäytöstä. Suomi jatkuu sieltä hameenhelmoista päälaelle saakka, mutta se ei mene kalloon Kehä III:n sisäpuolella.

      No, ei se teidän kahvipirttiläisten vika ole. Julkisessa tiedonvälityksessä eli siinä mediassa se vika on. Varmaan minussakin on vika, vika, vika... mutta en myönnä.

    • Suomi on 1160 km pitkä eikä ilmat ole samanlaisia siellä ja täällä. Tänään meillä oli kaunis aurinkoinen päivä ja lämmintäkin. Yleensä siellä ylempänä on viileämpää, mutta valoisuudessa olette jo voitolla. Päivä on jo noin pari tuntia pitempi Oulussa kuin Turussa.

      Päätin lähteä pyörän kanssa keskustaan kauppatorille. On hienoa ajella Aurajoen rantaa ja ohitella jokilaivoja, joissa ihmiset jo istuskelivat nauttimassa laivan antimia.Förillä en nyt päässytkään jokea ylittämään, koska sillä oli huoltotauko.Ajelin eteenpäin ja ylitin joen teatterisillalta

      Tutulta torikauppiaalta ostin savunieriän puolikkaan ja maalaisten pöydiltä makoisat tomaatit. Hedelmäkauppiailta saa hedelmät eduttisesti.
      Kahvikipsalla nautin munkkikahvit.
      Tori on niin värikäs, kukkamyyjien kukkavalikoimat ovat runsaimmillaan.
      En polkenut ihan suorinta tietä kotiin vaan tein vielä ylimääräisen kierroksen ja poimin komean valkovuokkokimpun mukaani.
      Vaikka joulusta sanotaan että vanhakin nyt nuortuu, niin enemmän kyllä allekirjoittanut nuortuu keväästä ja auringonpaisteesta.

    • Saunaterveiset tulee tässä ;)))))

      Meillä jyrähti oikein kovaa,tuntu että seinät tärisi,sitten tuli vettä oikein kaatamalla vähän aikaa.Nyt paistaa aurinko.

      Kyllähä se ihminen on pahin peto toista ihmistä kohtaa.
      Mutta minkäs noille tekis.;(

      Nyt alan iltaa istumaan;)
      vooikahan hyvin.
      näkyllään...

    • SkillaN*

      Sumuista lauantaiaamua, lämmintä yli kymmenen astetta.
      Äitienpäivän aatto ja Osmon päivä, onnea.
      Sumua oli jo eilisen päivän, saapa nähdä nouseeko taivaisiin, silloin sade tulee melko varmasti, tälläistä olen minä havainnut omissa arveluissani.
      En todellakaan mikään sään merkkien mukaan tuntija ole, mutta tämä päätelmäni olen huomannut toteutuneen.
      Joku nokkela tietenkin sanoo, että melko varmasti sadettakin tulee,, joskus, mutta minun huomioni tästä on, että saman päivän aikana;)
      En kovasti nolostu jos ei ennustukseni toteudu;)

      Niinhän se suomipoika kaatoi tuon itäisen naapurin hienossa pelissä, onnistuivat hyvin minun asiantuntemuksen mukaan ja hehkutti ne toisetkin.
      Kiva voitto nuorelle kokemattomalle joukolle.

      Nyt voi sanoa, että hiirenkorvalla on koivut, mutta Erkin kylmät vielä edessä ja onhan se Urpokin.
      Kyllä se kesäinen tori on mukava paikka, kohtaamisille ja ostosten tekoon, tuoretta tuotetta varmasti tarjolla.
      Pyörällä ajaen kivasti siirtyy paikasta toiseen, mutta enpä sitäkään ajopelia omista enää, nuo jalat ei totelleet pyörällä ajoon, jalka ei nouse tarvittavaan korkeuteen, tai ainakin sitä pelkäsin ja jätin pyörällä ajon.
      Onhan tuo pyörillä kulkeva kärri apuna, jos suurempia ostoksia joudun tekemään.
      Kunpa ei tämä viimeinen omatoiminen liikkuminen loppuisi, kävely vielä onnistuu.
      Olimme eilen palvelutalolla ja siellä näki heitä joilta kaikenlainen liikkuminen lopussa, surullista.

      Tuo Jemenista vapautuneiden asiassa taitaakin olla vaikka minkälaisia käännöksiä, eihän niistä tietoakaan anneta, miksi yleensä sinne oli pakko mennä, jos kielto oli päällä, no kai heillä syynsä oli ja hyvä että kotiin pääsivät, ei ehkä innosta enää lähteä.
      En suurin surminkaan moiseen paikkaan menisi, ja jos vielä kielletäänkin.
      Enpä tästä asiasta sen enempää, mitään oleellista en osaa, en tiedä.
      Nuo kauheudet mitä maailmalla on tehty ja tehdään, kysymyksiä aina eteen tuo, miksi?
      Sodat, keskitysleirit, pakolaisten kohtalot, naisten ja lasten kohtelut, miksi tälläistä vielä näillä vuosikymmenillä ja näillä karmeilla tiedoilla mistä silmät suljetaan.
      Toisaalla rikkauksia, mitä eivät elin ikäänään ehdi kuluttaa ja toisaalla puute jopa ruuasta, puhutaan kaiken jakamisesta, eikö tämän pitäisi niitä rahakkaita etupäässä koskea?
      Solidaarisuudesta ja demokratiasta puhutaan, mutta toteutus puuttuu, rahakkaita nämä puheet ei koske.
      Ainahan jollakin suunnalla yritetään asioihin puuttua, muuta liian pientä on yritys.
      Mummeli 2013, ihan oikein kerrot, Englanti hyvä esimerkki, toisaalla kuninkaallista loistoa ja toisaalla köyhyyttä ja puutetta, löytyy suomestakin, ei noissa mittakaavoissa kumminkaan.
      Hakekaa kätilö sarja ei kovin vanhasta ajasta edes kerro, melko tuoreesta ajasta, minun nuoruuteeni ja naimisiin menoni vuosista.
      Kyllähän pirtissä ollaan kantaa otettu ikäviinkin asioihin ja otetaan, se vaan on sellaista rauhan omaista keskustelua, toteamme hyvinkin maailman asioita, jokaisen omilla ajatuksilla.
      Mielipiteet esitetään asiallisesti riitaan johtamatta, sitä ei aina edes asioiksi huomaakaan, olen monasti todennut miten fiksuja kirjoittajia tänne kirjoittaakaan, asiat asioina ja tietoa antavia mietteitä, ynnämuun ja Laten tiedot monta kertaa asian kannat selventävät.
      Tokihan naiset myös mielipiteitä kertovat asiantuntemuksella ja kokemuksen pohjalta, moni asia on selvinnyt näistä viesteistä, sanokoot mitä sanovat huuhaa ketjusta;)

      Mutta nyt alkaisi tämä elämä täällä livenä, mitähän sitä keksisikään, no ainakin aion keräykseen viedä tavaraa, auto tulee torille ja sinne otetaan kunnollista tavaraa eteenpäin vietäväksi niitä tarvitseville.
      Kaappini tarkastin ja sieltä löytyi paljonkin sellaista melkein käyttämäksi jäänyt vaatetta, syystä jota en edes muista, ehkä ei oikein sopinut minun kokooni.
      Joskus on tullut niitä heräte ostoja tehtyä.
      Toivottavasti niistä on jollekin toiselle iloa.
      Mukava viikonloppu edessä, äitejä juhlitaan, varmaan ansaitusti, ainakin pääpiirteittään, kai mukaan mahtuu jokunen toisenkinlainen äiti?

    • fundsija

      Neitiii!!! Saisko kupin kahvia. Sellaista, että kun lusikan siihen tökkää, varrella voi soittaa Beethonin viidennen että jotenkin heräis. Vai onko toi maito tossa akkunan takana ihan todellista, jossain tuolla kaukana näyttäs joku puun tapanen törröttävän, mutta maitoo tossa eressä kummiskin, vähän laihanlaista, liekö kurria.
      Täällähän puhutaan ihan viisaita tosta maailmanmenosta niinkun keskitystysleireistä, terrorismista ja eriarvoisuuresta. Ne vaan tahtoo olla melko mutkikkaita solmuja avattaviksi. Kaks sannaa tossa kuviossa kummiskis erottuu: papisto ja valta.
      Papisto on jo aikojen alussa oppinut jaottelemaan tiedon kahteen eri koppaan, sissäpiirin tietoon ja kansalle kerrottavaan tietoon. Molempia tietokoppia käytetään sitten vallan säilyttämisen välikappaleina. Sisäpiirin tietoa käytetään voiton maksimointiin esimerkiksi ohjaamalla kansa poliittista käyttäytymistä ja mm. armeijaa, toteltkaay ny ihmeessä vallankäytäjien ohjeita
      Kansalle jaettvassa tiedossa laatu ei ole tärkeintä vaan se, että kansa omaksuu sille annetun propagandan itsestään selvyytenä. Puhtain propagandailmiö lienee natsien lietsoma silmitön juutalaisviha. Nälkä on asia, jota juutalaiset eivät tunne. Ruokapulasta kärsivälle kansalle ei muuta tietoa tippunut ja Ausswitsch oli ihan hyväksyttävä.
      Vallan säilyttämisessä on uskonto ja Al gaida ihun mukava yhdistelmä, eli silleen, eikä se Pohjois-Koreakaan ihan huono tossa propagandass ole

      • hurskainen

        Taitaa olla niitä harvoja virtuaalipalvelupaikkoja tämä kahvipirtti, että se on ympäri vuorokauden auki. Liekö jämäkän emännän ansiota, etei täällä riitelymeininki saa pääosaa.
        Tuohon fundsijan näkemykseen julkilausumien kahtia jaosta on kai liitettävä myös hallituspoppoon poliitikot. Hekin selittävät kansalle parhain päin...meillä mitää oikeaa lamaa ole, pieni taantuma vaan.


    • Kyllä tässä kuuluu enempi tuonne Hintriikan osastolle näiden säiden suhteen. Ei nyt lunta eikä pakkasta mutta läheltä pyyhkii. Mutta ehkä se onkin kuten ps:ssä sanottiin että kesä on enempi mielentila !

      Tuossa Jemenin jutussa on käynyt ilmi kaikenlaista. Taitaakin olla aika poliittinen juttu- ei kai sitä tyhmälle kansalle sanota.
      Ilman lupaa ja kielloista huolimatta läksivät tutkimustyötään tekemään.
      Enää terroristisen toiminnan kenttäosuus puutui. (lehdestä ja uutisista kuultua). Suomessa Kaikki "yläpään tärkeät" henkilöt tuntuivat tietävän heidän siellä olonsa.
      Tuskin tavan tallaajaa olisi yksityisellä koneella kotiin kiikutettu.
      Kaikki on jotenkin salakähmäistä.
      Mutta niin tai näin !

      Siihen usein vedotaan että suomessa on niin, niin turvallista.
      Ja onkin ,,mutta mihin sitä verrataan.
      Kun päivän lehden aukaisee on kaupungissa ammuttu joku ,puukotettu pari ajettu jonkun yli, tapeltu henkihieveriin, polteltu parit kodit. Ainakin viikonloppuisin ja juhlina.
      Suomessa Kouluampumisia silloin tällöin, jokunen tavaratalo räjäytetty, tai syytön kadunkulkija ..... onhan näitä.
      Ja lisää tulee, kun terroristijärjestöt kotiutuvat kunnolla ympäri maailmaa.

      Olipa ikävä kirjoitus tästä pimeän puolesta, mutta noinhan se on.
      Suomessa harvemin vielä kaapataan ketään, paitsi pieniä lapsia jos toisen ulkomaisen vanhemman kanssa menee sukset ristiin, silloin voi tapella pienen viatoman lapsen nimissä, kaapata maasta toiseen.
      Siitä olen iloinen että pois potkaistu ope sai työpaikkansa takaisin.

      Nyt kuitenkin toivottelen hyvää äitienpäivää kaikille ,myös miehet ja ukit ovat ansainneet hyvän äitienpäivän huomeseksi.. Ja tänään aaton. Kahdet äitienpäiväjuhlat olen jo käynyt, kakkua ja kukkia.......
      Heippa !
      Auringonkin on luvattu huomenna paistavan- ainakin jonnekin.

      • Matamimimmi

        Hyvää huomista äitienpäivää jo näin ennakkoon, sekä hyvää lapsettomien naisten päivää, jota kuulemma vietetään tänään! Kukahan senkin keksi?
        Mielestäni täysin pöhkö ajatus, aivan kuin kierrettäisiin veistä haavassa. Moni on varmaan kärsinyt lapsettomuudestaan juuri sen takia kun epähienosti kysytään: "Eipä teille ole vielä perillisiä siunautunut?"
        Tuosta Jemenin kaappausdraamasta olen visusti sitä mieltä, että on siinä rahaa liikkunut. Kuka, tai ketkä ovat maksajia selviää aikanaan. On tuo tutkiva journalismi hyvä ottamaan asioista selvää.
        Muuten, en pidä ollenkaan mahdottomana, että suomalainen "terroristitutkija" oli valtion lähettämä. Meillähän on ilmennyt pienimuotoista terroristien "kartoittamista". Jotkut mätämunat ovat olleet halukkaita lähtemään terrorismikoulutukseen.


    • 000018

      Soattaapi olla että ootte tietävinänne enemmän,kun tiijättekkää.

      • Matamimimmi

        Eipä tiedetä, ei, siksi spekuloimme asialla, joka on ollut tiedotusvälineiden otsikoissa päällimmäisenä viime päivät.
        Kiinnostava "draama" tosiaan, josta joku tai jotkut tahot tietävät, suurin osa asioista kiinnostuneita ei tiedä, kunhan arvailemme.


    • i utelias

      Uteliaisuus ei ole sivistyneisyyttä,,mutta tiedonhalu on.

    • Oli mielenkiintoista ja hellyyttävää kuunnella nuorta filippiiniläistä poikani vävyä eilen äitienpäivätapaamisessamme. Lähes vedet silmissä hän koki luonnon ihmeen täällä pohjolassa, missä kuivan näköiset oksat ulkona, yht'äkkiä onkin versoneet pikku lehtiä:D

      Ihan hymyilytti, kun se hänestä oli ihme nähdä luonnon puhkeavan eloon. Moneen kertaan hän englanniksi toisti, ettei olisi voinut uskoa tuollaista.

      Pikkuinenkin oli mukana ja hyvä isä tuntui tuo mies olevan, pikkuinen 7 viikkoinen hymyili isän sylissä niin turvallisena.

      Kerroin hänelle, meidänkin kokevan tuon luonnon kukkaan puhkeamisen, aina yhtä tenhoavana ihmeenä:D

      Onnellista äitienpäivää kaikille Kahvipirtin äideille ja isoäideille!

    • fundsija

      Hyvää huomenta Äidit ja tervetuloa äitienpäiväkahveille. Late kumppaneineen on käynyt poimimassa sini- ja valkovuokkoja , koristaneet niillä tän herkkupöydän ja
      -- ei siinä vielä kaikki, punoneet niistä oikein leit ittekullekin äidille, joka pirtin ovelta peremmlle astelee--. Kun mun äidn nimi oli Alfhilda, niin työnjaossa mä sain .tehtäväkseni lausua Lauri Viidan äideille omistetun runon Alfhild

      Alfhild

      Äidit vain, nuo toivossa väkevät,

      Jumalan näkevät.

      Heille on annettu voima ja valta

      kohota unessa pilvien alta

      ja katsella korkeammalta.

      Alfhild, hän joka synnytti minut,

      jo joka yö sinne purjehtinut,

      missä nyt Eemeli tullen ja mennen

      murahtaa vain, kuten täälläkin ennen.

      Siellä he kulkevat tähtien rivissä

      kirkasta vanaa,

      isä ja äiti, peräkanaa.

      Sieltä he katsovat kotoista mäkeä,

      kissoja, koiria, tuttua väkeä,

      viittoen, luikaten parhaansa mukaan,

      ettemme loukkaisi Pispalan kivissä

      jalkaamme kukaan.

      Siellä he jollakin planeetalla

      puutarhakeinussa pihlajan alla

      viipyvät ääneti nuoruudenmuistoissa

      morsiusparina Tampereen puistoissa -

      ostaen kahvit ja pullat kai,

      jos sattuu olemaan perjantai. -

      Ja sitten, kun Pispala aamun saa,

      äitini vuoteen valmistaa

      ja linnut, linnut helää --.

      -Oi kuinka on ihana elää

      ja tuutia lastenlapsiaan

      ja kertoa kauniita uniaan !

      Niin suuri on Jumalan taivas ja maa,

      oi lapseni, rakastakaa !

    • SkillaN*

      Hyvää äitienpäivää,äidit, mummot, isomummot ja jos vielä liitän isoisomummit, taitaa niitäkin löytyä.
      Kaikille ei äityttä ole anettu, kaikki eivät ole halunneet tulla äidiksi, heille myös kaunista äitienpäivän viettoa, sillä kaikilta äiti löytyy, usein hautakummun alla oleva, siis juhlintaa kaikille.
      Omaa äitiä muistin haudalla käyden.
      Minulla oli lämmin äitienpäivä onnittelu, heräsin auringon paistamiseen vuoteeseen, enpä muista näin ennen käyneen, syystä että nukuin tavallista pidempään, aurinko ehti talojen katon yli minut herättämään, ihana tunne;)
      Kaunis on päivä, rauhallista vielä, koivu vihreänä tuossa ikkunani alla loistaa, taitaa olla kesä;)

      Kyllähän uskonto on kautta aikojen ollut kansan kurissa pitävä keino, tänä päivänä on varmasti paljon niitäkin, jotka uskonnon kyseenalaistavat, kuten kaiken muunkin.
      Politiikka toinen jolla niin sanottu rahvas, joukkosieluinen väki halutaan kuosissa pitää.
      Suurelle metelillä kaikken kyseenalaistaen esiin tullaan, näyttöä ei kuitenkaan paremmasta haluta antaa.(tai ei pystytä)
      Laumat kulkee, onko tämä hyvä,,, tai huono, sen jokainen itse päättää, ainut keino se viiva vetää vaaleissa, mihin ja kelle siihen on itsellä oikeus vaikuttaa.

      Jämäkkyydestä ei todisteita hurskainen, mutta pirtti vaan on muotoutunut sellaiseksi, että ei tänne riitelemään kukaan viitsi tulla, kaveriksi kun ei kukaan lähde ja riitaanhan tarvitaan aina kaksi;)
      Mielipiteet kumminkin ilmaistaan, hyväksytään erilaisetkin ja jatketaan kirjoittelua, niin se sopu säilyy, ovet aina avoinna.

      Hälyttävän paljon noita meri-kukan mainitsemia "pimeän puolen " kulkijoita suomesta löytyy, mutta ei sellaisessa mittakaavassa kuitenkaan kuin tuolla etelän sotivissa maissa, onneksi olemme pieni maa ja pakkanen väliin rauhoittaa;)
      Jokainen hirmuteko liikaa täälläkin, mikä se saakaan noita kauheuksia tekemään.
      Minusta tuo tiedottaminen, media on yksi syypää, liikaa siellä "valotetaan" näitä ikäviä tapahtumia, ehkä joku heikommin varustettu henkilö tästä kimmokkeen ottaa.
      Jatkuvasti vellotaan ja puhutaan nyt esimerkiksi tästä kaappaus jutusta, eikö se juuri saa sellaisissa aatoksissa olevan, johonkin tekoon vahvistusta saavan.
      Se raja uteliaisuuden ja tiedonhalun väliin vetäminen onkin vaikeasti todistettava juttu, olen kyllä sitä mieltä, että pirtissä vaan tiedonhalua;)

      Varmasti tuo jatkuvassa vihreydessä eläville on aikamoinen ihme tämä meidän kesään herääminen, sitähän se on meillekin, täällä asustaville.
      Aina se uusi ihme on ja sitä ilolla tervehditään, ei kai muuten jaksettaisikaan. Jatkuva talvi, syksy se pimeä loskainen ei voisi hengissä pitää, tarvitsemme tämän kevään ja kesän ja sen jäkeen taas nämä kylmmät ja pimeät kestämme, ihanina nekin koemme.

      Tänään tulee pojan sinkku tyttäret minua hakemaan pojan kotiin ruokailemaan, se on sellainen kaikesta syrjäinen paikka järven rannalla, siellä tämän kevään todella kokee.
      Oikein ihanaa keväistä päivää ja onnittelut vielä kerran kaikille naisille, äideille, mummoille jne ;(

    • Hyvää äitienpäivää ! Liputuspäivä äideille on ansaittu. Kyllähän niitä pieniä muistojakin palautuu. Äitini oli vaatimaton kansanihminen, joka teki varmasti parhaansa perheensä hyväksi itseään säästämättä.

      Sen verran ainakin muistin, että joka äitienpäivä lähetin kukkapakein, kun se tuli mahdolliseksi hänen palvelutaloon muuttonsa jälkeen. Siellä hänen asumisensa kesti lähes 20 vuotta.

      • Täytyy muistella omaa äitiä, hän oli kuitenkin, Äideistä parhain.


    • Nea*

      Lämpimät muistot mieleen palaa lapsuuden äitienpäivästä.
      Kerrankin oli vähän myöhäinen kevät ja oli kova työ löytää
      sinivuokkoja luonnosta kun naapurin pojan kanssa etsittiin.
      Kaikki metsiköt ja pellon pientareet kuljettiin, viimein muutamia
      löysin ja ne innolla äidille vein.
      Äitini mun, Äideistä parhain!

    • Vaikeata oli sen
    • Oikein mukavaa Äitienpäivää kaikille!
      Minua taas muistettiin ruusuin ym. Kivaahan se on,vaikka enemmän se on kukkakauppojen juhlaa! Kun lapset olivat pieniä,niin Äitienpäivä tuntuikin mukavalta.. Sitä piti leikkiä nukkuvaa,kun perhe kehitteli aamupalaa äidille ja hakivat valkovuokkoja metsästä! Ei sitä muuta lahjaa toivonut.. Harmittaa,kun lapset vanhenevat ja sitten siitä tulee semmoista,lahjojen miettimistä,vaikka tietävät,että en mitään odota,enkä tarvi.. No,elämä on tämmöistä nykyään..
      Omassa lapsuudessani,ei ollut äitiä,hän kuoli kun olin pieni tyttö..Koulussa oli harmillista,kun piti tehdä äitienpäiväkortti,enkä keksinyt,kelle olisin sen antanut..
      Vieläköhän koulussa tehdään..Nykyään on monenlaisia perheitä,joten kai se on lopetettu.. Jokatapauksessa..Kivaa päivää kaikille! ILOA! t.Irkku

    • SkillaN*

      Voiko ihanammin päivän enää alkaa,,,aurinko pilvenhattaroiden lomasta vilkuttaa, tuo pieni näkymä järvelle sen peilikirkkaaksi todistaa, vihreä alkaa saada näkyvyyttä.
      Kellanvihreä koivu kurkottaa taivasta kohden, ja hivenen tummempi nurmikko luio kesän tunnun.
      Maanantai ja arki jälleen alkaa, viimeinen harrastusviikko ja sitten loma.
      Kukan päivä, onnea päivänsankareille.

      Äitienpäivä juhlittu ja kukkasia on tullut, säälittää vaan noiden nuorten puolest, kun ihan uupuvat meidän mummojen luona ravaamiseen.
      Viisi äitiä tyttärenpojan perhekkin oli käyneet juhlimassa, ennen minun luokse tuloa, on siinä täytekakkua varmaan saatu pitkäksi aikaa;)
      Pitäisi keksiä jotakin, vaikka kokoontua kaikki yhteen äidit, mummot, isomummot, sitten juhla kerralla kaikille.

      Olihan se sotia ennen ja sen jälkeenkin aivan toista olla äiti, puute kaikesta, jopa ruuasta.
      Neuvokkaita olivat äidit silloin.
      Paljon on sen niukkuuden ajasta kerrottu, miten tarkasti kaikki ruuaksi kelpaava laitettiin ja loput hyödynettiin muulla tavalla.
      Saippuan teosta lähtien sitä kotona tehtiin, ei kaupan hyllyltä kaikkea löytänytkään, siis paljon olisi entisestä opittavaa.
      Puhutaan, että kehitys kulkee, niin tekee, mutta väliin tuntuu että suuntana vaan huonompaan.
      Eilen poikani luona kertoilivat nämä sosiaalitöissä olevat siitä avuttomuudesta millä nykyiset äidit lapsiaan yrittävät hoitaa.
      Neuvolassa joutuvat selvittämään miten kiinteää ruokaa lapselle voidaan antaa.
      Kun menet kauppaan ostat perunan, keität ja haarukalla tilsit, laitat äidinmaidon vastiketta sekaan ja sitä syötät vauvalle.
      Kai ranskan perunaa antaisivat nykyäidit, no toivottavasti nämä ovat niitä ääripäitä tämän osaamattomuuden suhteen.
      Ei ole kaikkein riemuisempia työpaikkoja nämä sosiaalipuolen hommatkaan.
      Lasten huostaan otot jokapäiväistä puuhaa ja ei niidenkään ratkomisissa niitä ilon hetkiä usein kohtaa, silti miniäni kertoi tykkäävänsä työstään ja mielestäni onkin oikein soipva henkilö tälläiseen työhön.

      Niin se varmaan on, että se oma äiti kaikkein paras äiti on, vaikeuksienkin takaa lapsen etu etusijalla, näin minunkin äitini maailman paras äiti oli.
      Ei ollut rikkauksia tarjota, mutta rakkautta ja sitäkin hyvin arkisella tavalla, huolenpidolla vielä aikuisena olessani.

      Tänään saan koko kerhoväen, kuusitoista henkilöä luokseni kevään viimeiseen kerhoon, vähän eri puitteet ja vaan juhlien kevättä, kaksia syntymäpäiviä ja yhdessä oloa.
      Pitkältä tuntuva kesä edessä, mutta eipä ole kuin hujaus ja taas aloittelemme syksyllä kerhotoimintaa, jos Luojamme näin suo.
      Kymmenen vuotta näin on tehty, muutama uusi on mukaan saatu, kolme on poistunut jo sinne taivaan iloihin tai miten senkin jokainen ajattelee.
      Eläminen on sellaista, aikamme yritämme ja nukumme viimein ikiuneen, ehkä se hetki on lähempänä kuin arvaammekaan.

      Mutta nyt vielä melkein täysillä ja toivottelenkin kaikille elämän halua ja iloa, eikun porskutellaan;)

    • SkillaN*

      Miten minä en hoksannut tuota fundsijan kaunista runoa, kiitoksia kovasti näin jälkikäteen ja muistakin onnitteluista, otan vähän itsellenikin;)

      Tässä odottelen vieraitani, kaikki valmiina, tulin katsomaan pirttiin ja tuon runon nyt sitten huomasin.
      Alkaa tuo näkö tai paremmin huomiokyky kadota.
      Pistäydyin kaupassa ja nyt sieltä sai upeita ruusukimppuja puoleen hintaan, paljon oli jäänytkin ruusuja.
      Pitihän niitä ostaa, toin pirtin pöydälle monta kimppua keltaisia ruusuja, nyt on pirtti yhtä auringon paistetta.
      Tulkaa kahville, heippa!

    • Hyvää äitienpäivän jälkeistä maanantaita.
      Ihana sää eilen ja tänään. Käki kukkui niin vimmatusti jo eilen- varmaan äitien kunniaksi.
      Noinhan se on että entisajan äidit kovilla olivat suurten perheiden kanssa .kaikille piti saada vaatetta ja keinotella ruokaakin jokaiseksi päiväksi, vaikka kaikesta oli pula.
      Nyt on sentään monenlaiset koneet, ja yhteiskuntakin huolehtii enemmän.

      Katsoin kun ruotsissa oli kokeiltu nuorille "vanhempain koulutusta". Miten lasten kanssa toimitaan jne. Oliko se 5000 halukasta ja 2000 voitiin sillähetkellä ottaa.
      Tuli kyllä mieleen tuo sama, että nuorilla on usein ihan kateissa tuo vanhempana olo.
      Jonkinlainen koulutus olisi ihan kohdallaan.
      Tietenkin poikkeuksiakin on. Ja tietoa saa niin paljon kaikesta kun halukkuutta riittää. Mutta ehkä yhdessä asioihin tutustuminen olisikin hyvä ja motivoiva.

      Olen edellä viikon Skillanista, minun loma alkoi jo. Paitsi tekemiset eivät lopu, muutavat vaan muotoaan. Nyt katselen järvelle. 2 joutsenta seilaa edestakaisin.
      Aurinko paistaa,linnut kiirehtii pesiensä kanssa, vai joko siellä on munat haudottavana ? Käki kukkuu ahkerasti, kohta tuomi kukkii (täälläkin). Kotisiili lyllertää pihalla päivittäin
      Nyt lähden kukkapenkkejä vielä laittamaan.

      Eilen sain niin paljon ruusuja- ajattelin etten ole edes ansainut kun liki joka poika toi eri kukan. Mutta kiitollisena ne pitää vastaan ottaa.
      Onhan se ihana asia kun nuoretkin muistavat mummoaan. Ja vähän vanhemmatkin..
      Jokohan tämä kävisi pirttiin ilmoitautumisesta ?
      Kakkukahvit otan vielä oman parhaan äitini muistoksi !

    • wiiwidear*

      Maanantaipäivää
      Kakkukahveille poikkesin, kun ulkona on ihana keväinen ilma, piski tahtoi nuuhkia viestejä ja pureskella tuoretta ruohoa. Vatsaansa sillä putsaa...
      Kakkua ja kahveita eilenki ja valkovuokkoja sain nuoremmaltani ja ruusubegonian vanhemmalta.
      muita ei sitten käynytkään, sulhon kanssa vietettiin oma ilta.

      Kuullaan Hei hei

    • Hyvvee iltoo.

      Mä sain Heli Laaksosen Peippo vei kirjan eilen lahjaks ,onhan hauskaa lukemista;))))
      Meinaa kieli olla solmussa kun sitä luen.

      Meillä on tänään paistanut ja satanut.
      Jyrissyt ei kyllä ole.

      Eipä tässä kummempaa kuulu.

      Näkyillään...

    • Mainio runohan fundsijan lähettämä Viidan runo on. Jotain kehuakseni, opettelin sen muistamaan ilman paperia ja esitin eräässä tilaisuudessa. Kokeilin muistaisinko, ei mennyt enää takkuamatta. Enkä ryhtynyt sitä palauttamaan muistiini. Ei ole tiedossani sellaista käyttöä.

      M-K:n kertoman "vanhempain koulutuksen" huomasin uutisena. Kyllä se hymyilyttämään pisti. Ehkä siksi, että enpä ole edes alkeiskoulutusta saanut, ellei "perintöä" lasketa. Ja sekin "perintö" on kouluttamattomilta vanhemmiltani. Tosin ei mitenkään hassumpi perintö, ainakin vastuu tekemisistäni opetettiin. Kohtuullisesti aikani pärjäsin pienissä kriisitilanteissa ja erimielisyyksissä. Kotonanihan ei kielletty mielipiteeni esittämistä, kunhan se pysyi muodollisesti sopivaisuuden rajoissa. Ehkäpä sitäkin jatkoin, puhua sai, mutta lopullinen määräys- ja päätösvalta oli aikuisella.

      Siinähän "konsultit" opettavat "vanhemmuutta." Jäävihän olen tehokkuutta arvioimaan. Ehkä suuri vaikeus tulee siitä, että perheet ovat hyvin erilaisia ja niin myös lapsukaiset. Myös perheen talous asettelee pakollisia rajojakin. Toisia on mahdollisuus helliä rahan voimalla, toisilla ei ole siihen varoja. Kyllä näistäkin ristivetoa tulee.
      Toinen puoli kyllä on varmaankin se, että onhan niitä täysin avuttomiakin vanhempia. Voi olla, että nämä apua tarvitsevat eivät ole koulutukseen ryntäämässäkään, enemmän he, jotka kaipaavat "pintakuorrutusta", jotain hyvää ja erikoista erikoiselle lapsukaiselleen.

      Paras kyllä olisi, että pysyisin vanhuuden opiskeluussa. Kas, kun en ole tätäkään ennen kokenut. Yksi johtolause on mielessäni: ei kannata turhaan ikääntymistäni pohtia, kyllä se siitä karttuu ihan omalla painollaan. Joku realismi on tietysti paikallaan, jotta voi liikkeitään arvioita kuinka leveän ojan yli hyppää.

    • Tallaamaan!

      Kunhan muistaa, että istuminen voi tappaa.

      Muutenhan vanhuuden opiskelu jäisi kesken.

    • SkillaN*

      Huomenta, nyt sitten sateista sellaista, mutta lämmintä liki yksitoista astetta, kyllä jo hyvältä tuntuu.
      Lupailivat jo helle lukemia viikon loppupuolelle, ainakin sinne etelämmäksi.
      Minun pitää hakea tänään mokkula, kokeilen nyt siellä maalla tätäkin konetta ja onhan toinen operaattorikin, voipa vertailla.
      Nopeus koneella nostettu tänään, mutta enpä ole selvillä mikä on se lukema nyt, pian kyllä aukeaa.

      Eilinen päivä hujahti mukavasti, vieraita oli se kuusitoista ja voitte kuvitella, kun puheenvuoroja ei jaettu, miten äänekästä oli keskustelu.
      On mukava kun kaikki kutsua noudatti ja iloisella mielellä kesälomalle jäimme.
      Tänään vielä lauletaan ja huomenna iso kerho viimeisen kerran, sitten torstaina hallituksen kokous ja ruokailu.
      Torstai iltana sitten muutto maalle ja niitä töitä riittää siellä varmaan koko kesäksi;)
      Kun yhdestä reunasta aloittaa, loppuun pääsee, voi aloittaa alusta kitkemistä ainakin riittää.
      Aivan kuin meri-kukkakin kertoi, mutta onhan se niin toisenlaista puuhaa, mielellään siihen ryhtyy.
      Onhan niitä lepohetkiä lupa järjestää, ehkä onkimaankin pääsen, pakko on sitäkin harrastaa, kissojen lukumäärä on kasvanut kolmeen.
      Kyllä on kissankin muisti hyvä, eka huudolla tiensä "kotiin" löysivät.
      Kaikkea kivaa odotuksessa;)

      Noin ne eläimet vatsaansa puhdistaa, kissatkin, ruohoa syömällä, jospa jotakin vitamiiniä heinästä saavat nekin.
      Noita ruoka ohjelmia on telkkarissa aivan yli hypäten, jokaisessa sitä terveellistä ruokaa opetetaan tekemään, luulisi uusavuttomankin oppia saavan, onko vaan hienoa olla se uusavuton, kaikella sitä voi rintaansa röyhistää.
      Keittokirjoja, tietokonetta käyttäen jokainen voi ruokaa oppia laittamaan, taitaa suurin syy olla laiskuus aloittaa.
      Olin tyttären luona silloin viikko sitten, ulkona kukkapenkkejä kuntoon laitettiin ja tytär antoi ruuanlaitto ohjeita miehelleen, kun sitten päiväilin, että isäntäkös sen ruuan laittaakin, hän totesi tykkäävänsä ruuan laitosta, niin ne roolit muuttuu.
      Hyvin onnistui ateria häneltäkin.

      Niinpä, hyvin kapea on ojan oltava minkä yli voi harpata ja raputkin saisivat olla hyvin matalia, ei meinaa jalka korkealle nousta.
      Voihan olla että istuen myös tämän elämän jättää, joten sitä askellusta olisi syytä muistaa harrastaa.
      Kävelin eilen juuri tuonne kaupalle ja vaikka kuinka yritin astumista tiivistää, ei nopeus lisääntynyt, kyllä se taitaa taival aina ja aina huonommin toteutua.
      Eteenpäin kuitenkin elävän mieli, niin minunkin ja tästä taas pienen matkan askellan päivän noustua laulamaan;)
      Oikein mukavaa päivää ja ekös se niin ole, että kaikki sade ennen juhannusta laariin sataa, joten eikun sadetta vaan, kunhan välillä aurinkokin paistaa;)

    • Huomenta.
      Onhan se maailma muuttunut. Kuten ym. totesi ei meidän nuoruudessa ollut koulutusta vanhemmuuteen.
      Eipä ollut samoja houkutuksiakaan, eikä olisi tullut kuuloonkaan samat temput kuin nyt.
      Kai sitä oli niin sitoutunut ja vastuuntuntoinen, jos lapsia hankitaan niistä huolehditaan. Ei jätetä yksin missään tilanteessa, vaikka kuinka kaverit kärttäisi bilettämään ja iltaoluelle.
      (nuo oli vaan esimerkkejä joita lehdissä on useinkin)). Mutta se on sitä nykyaikaa.
      Tottakai on huolehtiviakin vanhempia nytkin. Se kurssi oli tosiaan saanut yllättävän suuren suosion. Siinä käytiin läpi kaikenlaisia arjen asioita. Joillekin hyvin vieraita jos harrastukset liikkuvat kaikenlaisissa peli maailmoissa, ja pitäisikin yht äkkiä alkaa hoitamaan pientä vauvaa, ja ruokkia häntä. Kun itsekin on totunut käymään vaan jossain MCdonalsissa ruokailemassa.
      Meidän sukupolvella oli kokonaan eriasia kun ruuat valmistettiin kotona mitä sattui milloinkin olemaan. Äidit opetti tekemään.
      Toisaalta nyt on purkkiruokia joiden kyljessä lukee minkä ikäisille tarkoitettuja ovat.
      Onhan sitä monta muuta ongelmakohtaa. Silloin ne piti ratkaista itse oman järjen mukaan. Nyt saisi ratkaisuapua.
      Jokainen ihminen on kuitenkin oma yksilönsä, sisaruksissakin voi olla
      hyvin erilaisilla (myös henkisillä) tarpeilla varustettuja , joten vähän erilaista lähestymistapaa ja toisaalta hyvin tasa-arvoista pitäisi kohtelun olla.
      Siis kaikkea ei voi kirjoista opiskella.
      Ja vaikka olisi miten tietävä ja viisauden napa, saattaa paljastua oikein järkyttävä mätäpaise perheen sisällä (kuten Alppilan pojan perheessä )).

      Nyt on tiistai ja loppuviikoksi liki helle lukemia. Tänään ripsuu vettä, mutta ei se mitään-- ei pääse nahka kuivamaan, pysyy kosteana.
      Seuraavaksi lähden etsimään suutaria, sitten apteekki asioille.
      Sitten venettä sisältä siivoamaan......... kuten sanoin tekemiset vaan muuttavat muotoaan.
      Hauskaa Päivää Kaikille !

      • Matamimimmi

        Tulinpa "kello viiden teelle", niinkuin englantilaiset tapaavat sanoa, vaikka juovat iltapäiväteensä mihin aikaan tahansa puolen päivän jälkeen.
        Minulla on pikkuisen huono omatunto!
        Tuolla jossain toisessa ketjussa puhuttiin kotikoivuista, ja joku on aikoinaan kertonut, että koivut pitäisi kaataa talvella, tai syksyllä. Eikös meillä vaan kaadettukin koivuvanhus näin keväällä. Aloin miettiä, että sattuikohan sitä, kun se hikoili hirveästi.
        Puu oli niin suuri, että halkomakoneellakin oli tekemistä sen halkomisesa.
        Naapuri kaatoi koivun ja ukkoni pätki moottorisahalla pölleiksi ja sitten halottiin koneella. Tehty mikä tehty ja vieläkin on puita jotka joutaisi kaataa. Olenkohan vaikutteille altis kun kuulen jonkun tervehtivän pihapuutaan kutsuen sitä kunnioittavasti alkuperäisellä latinnkielisellä nimellä. Ajattelinkin, että jos annettaisiin arvokas kuolema pihapuille, ettei minun tarvitsisi tuntea huonoa omaatuntoa, kun ne teloitetaan tunteettomasti.


    • SkillaN*

      Huomenta kauniiseen aamuun, pieni tuulenvire näkyy koivun oksia keinuttavan, koivu niin kauniina ihan kuin pieni lapsi kovassa kasvussa.
      Katsoin kolmen traktorin ja vesiauton yhteistyöskentelyä tuossa kadulla, se palasi kuin rasvattu, käsimerkeinkö merkkejä antaen osasivat jokainen oman vuoronsa tietää, sujuvasti homma hoitui.

      Puhut koivun kaadosta matamimimmi, haikealta minustakin tuntuu, kun elävä puu katkaistaan.
      Ajattelen noita harvennushakkuita, kun vauhtiin päässeet puut kaadetaan, mutta päteekö sielläkin, että heikot saa väistyä, että vahvat pääsee rynnimään, no vuorollaan nekin kaadetaan.
      Samaa se on melkein tämä ihmisen elämäkin, toiset syntyvät kultalusikka suussa ja toisilla tuskin elämisen ehtoja.
      Vielä koivuista, maalla on valtavan suuri koivu, vanhakin, se pitäisi kaataa jo turvallisuuden vuoksi, kerran sen kautta salama on sisään iskenyt, päteneekö sellainen usko, että kahta kertaa ei salama samaan puuhun iske.
      Se olisi jo ammattimiehen työ sen koivun kaato.
      Se halkoma kone on mainio kapistus, sen homman olen oppinut,( ei kai se niin vaikea olekaan) vaaransa siinäkin, voi puun otsaansa saada.

      Kyllä se monasti tuo kaveripiiri ratkaisee paljolti nuoren tien kulkua, oikeaan tai väärään, joukossahan tyhmyys tiivistyy, kai myös viisaus.
      Yksi vahva johtaja saa porukan seuraamaan, se omien aivojen käyttö ei vielä parhaimillaan, joskus ei koskaan.
      Mikä se saakaan kokeilemaan kaikkea sellaista, mitä yhteiskunta ei hyväksy, nuo huumeet yksi juttu.
      Paljon on puhuttu niiden sallimisesta yleisesti, mutta onko se viisautta, jos ihminen menee niin sekaisin, kun nyt on tapahtunut monen rötöksen kohdalla, pitääkö sellaista oikein yleisesti lain voimalla hyväksyä?
      Mielestäni ei, yksin alkoholin käytössä tapahtuu ylilyöntejä, tekoja jotka humala tilan aiheuttamaksi luetaan.
      Mielestäni ihminen aiheuttaa itselleen sellaisen olotilan, ei sitä voi lieventävinä juttuina pitää, ei kai niitä pidetäkkään, jos oikeuteen asti mennään.
      Näin "siviilissä" niille voidaan naureskella, tulipa tuokin tehtyä, kun olin humalassa.

      No nämä näitä mummon aatoksia, taitaa olla sama mitä tälläinen kalkkis puhuu, mutta silti olen sitä mieltä, että ei ole asiat hyvin, kun tapahtuu paljon sellaista, mitä ei saisi tapahtua.
      Ainahan on tapahtunut häijyistä lähtien, mutta tietoa on tullut lisää ja ja silti nämä ongelmat vaan elää.

      Nyt sitten se viimeinen kerhopäivä, pääsemme emännät helpolla, leivokset tilattu valmiina.
      Äitien päivän merkeissä juhlimme ja jokainen nainen saa kauniin pannulapun, oli äiti tai ei ja ne on meidän käsityökerhon lahja tänä keväänä.
      Myös alkuvuodesta pyöreitä vuosia täyttävät saavat ruusun, voi olla että emäntiäkin muistetaan.
      Ihanaa kun loma alkaa, puuhat muuttuvat ja auringon hellintää odotetaan, hyvää päivää teille kaikille, pistäytykää kahvilla;)

      • Matamimimmi

        Nyt on päiväkahvin aika. Meillä Suomessa se on käsittääkseni kello 12-15 välillä, tai kuka mitenkin.
        Sanoit Skillan, että puun kaato on ammattimiehen työtä. Niin todella on, ja tulee maksamaan työn teettäjälle 100 euroa per puu.
        Meillä kaatoi tuon suuren koivuvanhuksen tuttu mies , ja veloitti vain 20 euroa. Tulee siitä aikamoinen halkokasa. Mies on tuolla ulkona halkonut niitä pöllejä. Niin suuria ovat tyvipöllit, että juuri ja juuri jaksaa nostaa halkomakoneeseen. Tälläisiä meidän kevättouhumme tällä hetkellä, sanoisinko puuta heinää, sillä nurmikko kasvaa, että kohina käy, sitten puhutaan heinän leikkuusta:-D


      • Matamimimmi kirjoitti:

        Nyt on päiväkahvin aika. Meillä Suomessa se on käsittääkseni kello 12-15 välillä, tai kuka mitenkin.
        Sanoit Skillan, että puun kaato on ammattimiehen työtä. Niin todella on, ja tulee maksamaan työn teettäjälle 100 euroa per puu.
        Meillä kaatoi tuon suuren koivuvanhuksen tuttu mies , ja veloitti vain 20 euroa. Tulee siitä aikamoinen halkokasa. Mies on tuolla ulkona halkonut niitä pöllejä. Niin suuria ovat tyvipöllit, että juuri ja juuri jaksaa nostaa halkomakoneeseen. Tälläisiä meidän kevättouhumme tällä hetkellä, sanoisinko puuta heinää, sillä nurmikko kasvaa, että kohina käy, sitten puhutaan heinän leikkuusta:-D

        Moro!

        Vielä kerran yritän. paulamaria


      • Matamimimmi kirjoitti:

        Nyt on päiväkahvin aika. Meillä Suomessa se on käsittääkseni kello 12-15 välillä, tai kuka mitenkin.
        Sanoit Skillan, että puun kaato on ammattimiehen työtä. Niin todella on, ja tulee maksamaan työn teettäjälle 100 euroa per puu.
        Meillä kaatoi tuon suuren koivuvanhuksen tuttu mies , ja veloitti vain 20 euroa. Tulee siitä aikamoinen halkokasa. Mies on tuolla ulkona halkonut niitä pöllejä. Niin suuria ovat tyvipöllit, että juuri ja juuri jaksaa nostaa halkomakoneeseen. Tälläisiä meidän kevättouhumme tällä hetkellä, sanoisinko puuta heinää, sillä nurmikko kasvaa, että kohina käy, sitten puhutaan heinän leikkuusta:-D

        Aamulla kahvia, päivällä teetä hörppään, mutta Kahvipirtissähän on aina tuoretta, vastahaudutettua teetäkin ja ihania kananmuna-lohi-voilepiä, namskis!

        Tulikohan yhtä paljon virheitä kuin tuolla toisessa ketjussa, täytyypä vilkaista. Siellä en huomannut katsoa, oikolukea.

        Kyllä maistui ja virkisti. - Nyt jatkamaan töitä!


      • RouvaYlikypsä kirjoitti:

        Moro!

        Vielä kerran yritän. paulamaria

        Jatkoa.........

        Ihmeitten aika ei ole ohi. Kuinkahan monta kertaa olen yrittänyt vastata, vaan ei ole sallittu. Tänään on mitä aurinkoisin , hyvin tyynikin päivä. Eilen taas tuuli niin voimakkaasti, että nurkkapielissä kuului, enkä kovin kauan voinut viipyä pihakeinussa, kun tuli jo vilu.

        Toissa yönä, aamupuolella, taaperteli hyvin iso siili syöttöpaikalla, huomasin sen eka kerran talven jälkeen. Pääskysen olen nähnyt, käen kukkumista en ole kuullut, kuhina käy pöntöissä, niitä meillä on pihapiirissä 10 kpl.

        Menen illan suussa ortopedille tuon jalkani kanssa, ei TK:ssa saa mitään apua, ei ainakaan tarpeeksi nopsaan. Apua kyllä siihen tarviin, on se niin hankala. Mutta nyt pitää lähteä suihkuun, että ennättää ajoissa sinne tohtorisedälle. Yritän jotain sepustusta illemmalla. Pitäkää peukkuja paulamarialle


      • Matamimimmi
        liisa.sal kirjoitti:

        Aamulla kahvia, päivällä teetä hörppään, mutta Kahvipirtissähän on aina tuoretta, vastahaudutettua teetäkin ja ihania kananmuna-lohi-voilepiä, namskis!

        Tulikohan yhtä paljon virheitä kuin tuolla toisessa ketjussa, täytyypä vilkaista. Siellä en huomannut katsoa, oikolukea.

        Kyllä maistui ja virkisti. - Nyt jatkamaan töitä!

        Kahvipirtissä on leppoissaa.
        Minä olen toisten kirjoitusvirheille hyvin armollinen, sillä ei ole varaa arvostella ja huomautella,koska joka tekstissäni on jokun kirjain väärällä paikalla.
        Paulamaria sanoi menevänsä ortopedille jalkansa takia. Minulla on koivessani metallilevy ja muutama ruuvi, saavat olla siellä, eikä nytkyisin tarvitse lentokentällä turvatarkastuksessakaan esittää lääkärintodistusta, jos hälytin alkaa vinkua. Ehkä joku terroristin näköinen joutuu tutkittavaksi, mutte meikäläisen ikäinen on vaaraton. Olisi se aika metkaa jos epäiltäisiin "pommimieheksi".


      • hurskainen

        Sun pitää käyttää klapintekoduunissa turvavälineitä, kahvipirtin emäntä, hyvänen aika. Kypärä visiirin kanssa ei paljoa paina, ei maksa. Tosin ennenvanhaan näitä turvatuotteita ei ollut olemassakaan.
        Tapaturmia tietysti sitten sattuikin. Puunkaato saattaa olla vaarallista puuhaa. Moni on konkeloturmissa menehtynytkin.
        Moni ostaa polttopuunsakin valmiiksi pilkottuina. Nyt näitä puukasoja näkee kun on vielä hyvät ulkokuivausilmatkin.
        Miten käynee kahvipirtin emännältä kutuhauen pyydystys. Sain tähän hyvän vinkin. Käski laitaa katiskaan koiranrehua. Se tuo pyydykseen särkiä. Sitä laiska petokala on etsinytkin, helppoa saalista.


      • kaisu-liisa
        Matamimimmi kirjoitti:

        Kahvipirtissä on leppoissaa.
        Minä olen toisten kirjoitusvirheille hyvin armollinen, sillä ei ole varaa arvostella ja huomautella,koska joka tekstissäni on jokun kirjain väärällä paikalla.
        Paulamaria sanoi menevänsä ortopedille jalkansa takia. Minulla on koivessani metallilevy ja muutama ruuvi, saavat olla siellä, eikä nytkyisin tarvitse lentokentällä turvatarkastuksessakaan esittää lääkärintodistusta, jos hälytin alkaa vinkua. Ehkä joku terroristin näköinen joutuu tutkittavaksi, mutte meikäläisen ikäinen on vaaraton. Olisi se aika metkaa jos epäiltäisiin "pommimieheksi".

        Ollaan me rautaisia rouvia, minullakin on koivessani metallia. Lentää en toivottavasti joudu, siitä en pidä ollenkaan.
        En minäkään ala nipottamaan kirjoitusvirheistä, eihän me olla täällä missään kirjoituskilpailussa.
        Pahatkaan virheet eivät estä ajatuksen perille menoa. Eikä koskaan tiedä mistä ne kullakin johtuvat.


    • Joku mainitsi, että koivu "hikoili" kun se kaadettiin, pätkittiin ja halkaistiin. Tuskinpa sentään kivusta. Keväällähän koivuista otetaan "mahlaa." Ihan hyvää juotavaa. Se vahinkohan siinä tulee, kun keväällä kaataa, menee hyvää ainetta hukkaan.

      Kyllähän iso puu voi salamalle antennina, ohjurina toimia. Varoitetaanhan pinkomasta aukion paikan ainoan puun oksien alle, jos lähistöllä jyrähtelee tai salamoi.

      Pikaiseksi Pirtissä käyntini jää. Tietysti on kiire - kuinkas muuten! En kuitenkaan ole vielä korpeen säntäämässä. Sekin kyllä tapahtuu lähipäivinä. Pyhänä kyllä olisivat tiet tyhjillään, saapa nähdä. Hei vaan!

      • Matamimimmi

        Mahlaa se "hiki! olikin, mikä koivusta tuli. Sehän on sitä eliksiirijuomaa, jota japanilaiset joku vuosi sitten ostivat Suomesta niin paljon kuin saivat.
        Meillä ei ole mitään turvamenetelmiä puutöissä. Parasta hankkia, sillä klapi lentää joskus pois siitä halkomakoneesta.


    • fundsija

      On se niin väääärin meinaan toi, että Skillan aiko oihan maalle sinne Jumalan selän taakse, jossa ei edes netti tee pesää. Toivotaan, että tuuli ois kääntyny sille netille suosiolliseksi, ja että aurinkokin silloin tällöin päivää ilahduttaisi. Jos netti ei toimi niin tikulle viesti ja lähikirjaston kautta joko suoraan tänne siirtäen tai sitten jonkun tuttavan tuttavan sähköpostia hyväksi käytten meille kahvin kanssa naposteltavat pöytään ilmestyvät.
      On se vaan , kun luonto on heittäytynyt kesäiseksi.Kateeksi käy vaan tälla Vähän selle kaupunkilaisjuntille, kun ei paljon muuta näe kuin valkonarsissit ja pelarkuuniat mummon ikkinan naapurissa eli tossa parvekkeella. Vähän kauempana sentään joutsenet rähisevät valkoposkihanhille ja kirsikkapuut punertavat. Vielä pari kolme päivää ja kukkaismeri puhkeaa loistoonsa, tuomien tuoksua ei oiken erota bensankatkuisilla paikoilla. Nekin kohta kukassa. Skillanilla se o toista, luonnon keskella ja istutukset kelpaavat käden työn näyttönä, Se on vaan kumma, miten oman työn jälkeä arvostaa ja maan antia. Ja maa on pääomaa lakikirjan mukaan. Kiinteistö on maa-alue ja kaikki , mikä sille on kiinteästi rakennettu eli rakennukset ovat vain osa kiinteistöä.
      Ei nyt lähdetä kantaan vettä kaivoon eli ei maalle lähtijälle kukkia vaan ihan aito
      juustoleipä ja lakkahillopurkki ja tietysti paketti pressakahvia. Ja tietysti ittekukin haluaa Skillanin syksyksi takaisin ja entistä sanavalmiina, Ei pää pirtti oo entisensä kun Skillanin pakinat väävät väliin, on se niin väääärin. mutta HYVÄÄ KESÄÄ nyt kumminkin.

    • SkillaN*

      Huomenta ja niin kaunista, että henkeä salpaa, koivukin näyttää jo melkein kylpykuntoiselta.
      Ajatekaapa sitä ihanaa tuoksua saunassa, minkä vasta antaa, varmaa sellainen nautinto on joskus jokaiselle ollut..
      Naurattaa, kun tuonne ulos taas vilkaisin, joka aamu sama nuori neitonen keskusliikenne asemalle kävelee ja aina lapaset kädessä, nytkin, vaikka lämpöä lienee jo paljon, minun mittarissa jo kaksikymmentä, aurinko siihen paistaa.
      No kai se on nuorten tapa, tai sitten todella huono verenkierto.
      Sekin hymyilyttää, kun minä tässä istuessani kulkevia seuraan, en uteliaisuudesta, vaan huomioiden, samat henkilöt joka aamu määrättyyn aikaan tästä ohi menee.
      Toinen nuori nainen, sellainen "hieno" kulkee villakoiran kanssa, joskus koira puuttuu ja laittaa miettimään, mihin sen on jättänyt.
      Halpoja on köyhän huvit;)

      Älä nyt fundsija tätä minun maalle muuttoa noin ota.
      Nyt varustaudumme kahdella koneella, pitäisi nyt toisen tai toisen pelata, eri operaattoreiden vielä.
      En minä niin vaan pirttiä jätä, tärkeä henkireikä minullekin.
      Mihinkäs minä nämä puhehaluni puran, jos en pirttiin pääse.
      Toisaalta osaan puhua itsellenikin ja kissoille tietty ja kukkasille.
      Onhan se todella väärin, jos ei jokainen jotakin kesästä koituvaa pääse kokemaan, mutta onneksi menoja ja paikkoja löytyy kaupungistakin.
      Kaikki ei edes tykkää mihinkään maalle siirtyä, onnellisia ovat kaupungin kesässäkin.
      Kiitos vaan noista herkuista, heti keitänkin kahvit pressasta, kun maalle pääsen ja aivan varmasti kotiin palaan, kun muuttolinnut konsaan, jos elinpäiviä riittää.
      Uskon vahvasti että minusta kuulette kesälläkin.

      Hurskainen, kiitos huolenpidosta, nyt ei puita tarvitse tehdä moneen vuoteen, niin paljon niitä sinä kyseisenä kesänä pinoon saatiin, viikon pinosinkin ja arvatkaa kävelinkö selkä koukussa jonkun aikaa;)
      Kävisköhän kissanruoka siihen katiskaan, koiraa ei maisemissa ole, no jos en haukea saa, jotakin muuta, pieniä ahvenia ainakin.
      Hauki on jostakin syystä kammon kasvattanut, kun nahka nyletään, siitä se paha haju lähtee ja sitten maistuukin.
      Ihanaa ajatella taas sitä ongella oloa, yksin en uskalla lammelle mennä, kun se karhukin sillä suunnalla asustaa.
      Samaa intoa ei kalakaverilla ole.

      On se harmillista tuo Paulamarian vaiva, kesä edessä ja menoa olisi, meneppäs, jos ei kuntoa riitä.
      Onneksi teilläkin se kotipiha, missä auringosta voit ulkona nauttia, ihailla lintujen pesimistä, poikasten lentoon lähtöä ja kaikkea mitä kesä nyt tullessaan tuokaan.

      Minulla ei ole metalia kehossa, milloinkaan ei ole mikään luu poikki mennyt, olen kyllä kuperkeikkoja tehnyt, nämä "vyllit" kai pelastanut.
      Ja nuo kirjoitus virheet, ei koskaan ole pirtissä niihin puututta, aina olisi aihetta, minä ainakin teen paljon virheitä kirjotuksissani.
      Mielikuvitusta vaan mukaan ja puuttuvat kirjaimet ja pilkut selviää.
      Uskon että ynnämuullakin halut korpeen lähtöön kasvaa, jos sää tälläisenä pysyy.
      Varmaan kelirikkokin jo ohi ja kalat järvessä odottaa, hyviä, mukavia oloja sinullekin, jos ja kun sinne maalle lähdet, tietenkin samat toivotukset nykyiseen oloonkin.

      Eilinen kerho onnistui, kaikki oli hyvää tarjoilussa ja patalaput saivat kiitokset irtoamaan, mukava huomata miten pieni asia saa ilon ihmisissä esiin.
      Tänään vielä ruokailuun ja hallituksen kokous ja sitten kohti kesäpaikkaa.
      Tulkaa kahvit hörppäämään, toin rääppiäisiä kerhosta, aivan ihanilla leivoksilla, pakkasesta kauppias meitä ponsoroi.

    • Ehtoo päivää.

      Kyllä nyt on lämmintä riitänyt.

      Kävin tänään tuolla keskussairaalassa,kun oli kutsu.
      Juteltiin liäkärin kanssa ja vaihdettiin lääkitystä.
      Seurataan kolmekuukautta,sitten katsotaan mitä tehdään tai tehdäänkö mittää.

      Eipä tässä kummenpia.
      Lämmintä riittää,ihan hyvä.
      Mutta kun 25pv.pitäis Urpaanus uikuttoo,niin tulis lämmin
      kesä.

      Mummi sano aikoinaa;urpo vielä turkki piällä,nii koko kesä paitasillaa.

      Eipähä nuo vanahat merkit taija ennee paekkoosa pittee.
      Voekeeha hyvin.
      näkyillään...

    • Eka päivä tänä keväänä kun lyhyt hihaisessa paidassa ulkona pyörin. Hyvin tarkeni, varsinkin auringossa liian kanssa.

      Tottahan se, että kyllä tässä lähtökuume kasvaa vaikka metsiä samoilemaan ja järvelle soutelemaan. Siihen jääkin aikaani, halkoja en enää tee, ne riittää. Kasvimaiden kimpussakaan en puuhastele. Jotain remontoitavaahan usein löytyy ja muita harrastuksiakin.

      Hyvinpä SkillaN on varustautunut kun kaksi tietokonetta on käytössä. Eiköhän jompi kumpi pelanne. Ja onhan siellä maatöitäkin lisäksi, joten kesä hujahtaa nopsaan. Hyviä puuhastelu kelejä!
      Taidan minäkin ottaa läppärin mukaan. Juuri ja juurihan se siellä toimi. Ongelmani onkin sähkön saanti. Akku kestää enkä neljä tuntia. Täytyypi katsella, jos löytyisi latauspaikka. Olen aika huono puolitutuilta sähköpistoketta kerjäämään. Pian ajattelevat, että tänne se ui kaupugista kekkuloimaan ihmisten riesaksi. No joo...pienihän ongelmani onkin. Radio kummiskin pelaa sielläkin.

      Taidanpa ottaa vielä iltaverryttelyt hyvän sään aikana. Pärjäillään, helpompaa se alkaa olla kesän odottajillekin.

      • Eipä taida minun mökkireissu alkaa vieä pitkään aikaan, heinäkuussa saatan mennä pitäisi korjauttaa tietä. Viimekesänä käydessäni oli vaikeuksia mennä kolisi auton pohja kiviin, sateinen kesä ja naapurin isäntä ajeli traktorilla, urat vähän painuivat. Aika näyttää, konemies olisi jo tiedossaa, oli arvellut heinäkuuta sopivaksi ajankohdaksi, siitä sovitaan sitten heinäkuussa.
        Päivä täälläkin kesäisen lämmin, itse en ulkona käynyt olo oli vähän kehno.
        Siellä mökillä on sähkö, mutta mokkula pitäisi ostaa jos meinaa kirjoitella tällä koneella.
        Tämä nyt sellainen ilmoittautuminen, että henkissä ollaan, vaikken ihan kunnossa olekkaan.
        Ehkä jokupäivä yritän taas. Late Vaan.


    • Hintriika*

      Päivää pirttiin! Kai minä voin päivää sanoa, kun aurinkokin vielä paistaa. Kello taitaa näyttää paremminkin iltaa.

      Tänään oli kesäisempi päivä. Ja minun parvekkeella etenkin ilta. Ensimmäisen kerran piti riisuuntua hellevaatteisilleen, että jaksoi öljytä loppuun kaikki laatat. Edessä on vielä suurin työ eli saada laatat takaisin. Pirunmoista hommaa - millin virhe alkupäässä venyy senteiksi loppupäässä. Ja jos on ehtinyt nostaa säilytyslaatikon tai kukkalaatikon tai peräti molemmat jo kerran asetettujen laattojen päälle, niin ottaapa pannuun!

      Hitsi kun minua petettiin tänään. Kävin "ajokorttilääkärissä" ja olin valmistautunut kellotaulun piirtämiseen, kun kaikki tutut ovat sillä kehuneet. Kattia kanssa, en minä mitään kellotaulua saanut piirtää. Kuitenkin kotona huomasin, että paperiin oli merkattu ruksi kellotaulun piirtämisessä kohtaan "normaali". Taidan tehdä valituksen lääkäristä! Ilonpilaaja! Verisen hinnan kuitenkin maksoin.

      Enpä nyt pilaa teidän iloanne tämän pitempään. Ryhdyn odottelemaan oikeaa kesää, joka näillä näkymin on meillä huomenna.

      • Matamimimmi

        Minullakaan ei piirrätetty kellotaulua. Kuuloa lääkäri testasi(ilmeisesti)
        Meni aivan työhuoneensa toiseen päähän ja puhui sieltä hyvin hiljaisella äänellä. Muistaakseni kysyi jotain, en todella muista mitä. Onneksi ei ollut mitään mustikoetta.


    • kaisu-liisa

      Voihan nenä, en muuta osaa sanoa, kun kuuntelen ja katselen noita Euroviisuja.
      Lähinnä tulee mieleen pellehypyt, musiikki jotain humpahtaavaa, ja esitys mahdollisimman koristeellista.
      Anteeksi, mutta siltä nyt tuntuu.

      Eri oli aika Lailan ja Valoa Ikkunasta, yhden parhaimmista laujajattaristamme.
      Kaipa sitä tipahtaa ajastaan, ja jäljelle jää kaupuu entiseen. Bonnie Tyleriä en ole vielä nähnyt, liekö ollut jo edellisessä esikatselussa.
      Laitan linkin, pyydän anteeksi, jos ei saa. Kertokaa, jos ei saa.

      http://www.youtube.com/watch?v=JXQorvBwzTk

      • Matamimimmi

        Minä en ole halunnut enää vuosiin katsella Euroviisuja, enkä missikisoja,
        Euroviisuista sain tarpeekseni silloin kun Lordi voitti, vaikka olikin suomalainen. Ei nyt sentään piruksi tarvitsisi pukeutua! Musiikista en sitten ymmärrä mitään jos se oli paras viisu muiden joukossa.
        Missikisat ovat menettäneet makunsa sitten Armi Kuuselan päivien. Kaikki nuoret naiset ovat melkein toistensa klooneja. Mitähän heillä on aitoa ja omaa. On hiuslisäke, tekokynnet ja silmäripset, silikonitissit ja joillakin huulet, rasvaimua tehty, eikä kaikkea edes tiedetä, mitä voi kirurgin veitsi muokata. Eipä siinä mitään, jos voittaa, niin ensi vuonna pääsee jonkun TV-ohjelman juontajaksi, ehkä levyttämään laulun ynm. Onhan se ponnahduslauta ainakin pintajulkisuuteen.


      • kaisu-liisa
        Matamimimmi kirjoitti:

        Minä en ole halunnut enää vuosiin katsella Euroviisuja, enkä missikisoja,
        Euroviisuista sain tarpeekseni silloin kun Lordi voitti, vaikka olikin suomalainen. Ei nyt sentään piruksi tarvitsisi pukeutua! Musiikista en sitten ymmärrä mitään jos se oli paras viisu muiden joukossa.
        Missikisat ovat menettäneet makunsa sitten Armi Kuuselan päivien. Kaikki nuoret naiset ovat melkein toistensa klooneja. Mitähän heillä on aitoa ja omaa. On hiuslisäke, tekokynnet ja silmäripset, silikonitissit ja joillakin huulet, rasvaimua tehty, eikä kaikkea edes tiedetä, mitä voi kirurgin veitsi muokata. Eipä siinä mitään, jos voittaa, niin ensi vuonna pääsee jonkun TV-ohjelman juontajaksi, ehkä levyttämään laulun ynm. Onhan se ponnahduslauta ainakin pintajulkisuuteen.

        Voihan nenä, taas, taidat olla kauan kaikoksissa ollut kaksoissisareni, niin yhteen tuntuvat mielipiteemme nivoutuneen.

        Ekaa kertaa tänään satuin katsomaan jotkin Viidakon tyttelit. Entinen Salkkarien Ismon kulta oli ihan erinäköinen.
        Tokihan siellä oli myös missien joukossa eräs chattijuontajakundi.
        Ennen oli ihannoitavaa olla hiljaa ja piilossa, nyt on kunniamitalin paikka ösmötä kännissä koko kansan nähden, by BB.

        "Oi aikoja, oi tapoja", vanhanaikaiseksi tunnustaudun.


    • SkillaN*

      Huomenet ja nyt täältä maalaismasemista, kaunis on aamu, hiljaista ja rauhaisaa.
      Nukuin oikein hyvin, oli kai eilinen sen verran menevä, että voimat ehtyivät.
      Nyt sitten loma alkoi ja tietysti multaa siellä ja täällä pöyhien, kyntömies ei ole käynyt, näinköhän joudun koko kasvinmaan käsin kääntämään?
      Onhan tuolla se härvelikin millä maata möyhitään, mutta kunnosta en tiedä, koneet yleensä tuppaavat kenkkuilemaan.
      Tämä minun kone alkoi toimia moitteettomasti, hyvin hiljaa sen kuiskaan, että ei vaan alkaisi konstailemaan.
      Minun mokkula ei maksanut mitään, kun uuden sopimuksen tein, samalle operaattorille, eli Soneralle.

      Hilasimme vanhan telkkarimme tänne myös ja olihan siinä urakkaa, painoi varmaan montakymmentä kiloa, iso kuin mikä, hyvä kuva siinä on.
      Meinasi harmi heti tulla, kun yhden kapulan kotiin jätin, mutta löytyihän koneesta sitten paikat millä kuvakin esiin tuli.
      Nyt voi vanhan varalle siirtää ja katselua aika paljon suuremmasta ruudusta katsella.
      Tuleehan telkkariakin katseltua, ainakin sateisina päivinä ja uutiset ilman muuta.

      Noihin euroviisu ja missikilpailuihin en osaa sanoa mitään, en ole minäkään niitä vuosiin katsellut.
      Pakostakin olen suomen edustuskappaleen kuullut, onhan sitä esitetty telkkarissa useasti, en erityisenä pidä.

      Olethan vaikeat lattian päälysteet laittanut Hintriika*, mutta varmaan sitten lopputulos on hieno, minulla vaan matot parvekkeella.
      Onhan se puupinta jalalle mukava.
      Kohtahan siellä aurinko läpi yön loistaa, sitä iloa ei meillä ole, mutta en ole kade, onhan sitä edeltänyt pitkä pimeä aika. Valoisaa meilläkin.

      Niinhän ne vanhat tuppasivat sanoa, Erkki einettä anoo, vielä Urpoikin uikuttaa, sitäpä tässä on pohtinut odottaisiko vielä noiden kukkien kanssa, ettei tarvitsisi harsojen kanssa juosta.
      On kumma ettei ole kehitetty mitään pitkäkestoisempaa akkua, vai onko ja onko ne sitten niin kalliita laitteita, että ei niitä kannata edes hankkia.
      Kyllähän sitä kuluu virtaa, jos useampi laite toiminnassa, ehkä naapurisi ei tuollaista ajattele mitä sanoit, sinusta vaan tuntuu siltä ynnämuu.
      Ne on aikamoisia ongelmia nuo huonot kelirikkoiset tiet, tänne tullessa hiekkatie kohtalaisessa kunnossa, parissa kohden tie "keitti", korjaaminen maksaa.
      Silloin kun teetin tien mökille, ei matka ollut pitkä, mutta euroja kului tuhansia, sielläpähän nyt kelpaa perille ajaa.
      Kyllä se kesäpaikan pitokin maksaa, sähköt myös sinne minun aikana laitatettiin ja verot noussut paljon.

      Nyt tuli taas ennätys pitkä kirjotus ja kaikki tärkeimmät vain tuli mainittua;)
      Jatkuu sitten huomena, jos henki kulkee ja kone sallii, mukavaa päivän viettoa , mikäs ei ole viettää, kun aurinko paistaa.

    • mun mielteet

      Pitäähän Euroviisuja ja MM-jääkiekkoa sekä missikisoja ynnä prinsessahäitä seurata. Käyvät viihteestä ihan hyvin meikäläiselle keinutuolikatsomolaiselle.

      Vaikka kevyessä musiikissa 50-luku on ihanaa nostalgiaa, johon kiinteästi liittyy nuoruuden rakkaudentunteet ja hulluus. Yksi tekijä oli se, että iskelmämusiikki oli samalla tanssimusiikkia. Näin ei ole enää.
      Onhan meillä kuitenkin klassinen musiikki se, joka ei muutu eikä vanhene.

      Nyt ei mikään ole niinkuin ennen, mutta olen kyllä senverran utelias, että seuraan musiikin erilaisia suuntauksia ajan tasalla pysyäkseni, etten nyt ihan jää niille entisille sijoilleni.
      Onhan eräs jälkeläisistänikin raskaan rokin tekijä ja mörinävokalisti, apua vaan!!!
      Odottelen toivorikkaasti, että vanhetessaan tekisivät kokeiluja muihinkin suuntiin, toiveenani sinne melodisempaan retroon. Mutta epäilen pahasti, sillä ovathan he bändeineen jo Euroopassa ja Venäjällä soitelleet ja faneja löytyy tuollaisellekin.

      Euroviisuja katsellessani arvuuttelen miten antamani pisteet osuvat lopullisten kanssa yhteen. Koetan siis arvailla suuntausten trendejä.
      Miun maun mukaisia ovat yksin laulajat ja paikallaan pysyvät tai enintään hillitysti liikehtivät ja ilman sokaisevaa valoshowta esiintyvät, joilla kappale kuulostaa hienolta silmät kiinnikin.
      Loordin voitto oli selvä osoitus shown vievän voiton itse musiikista.

      Jääkekossa taas Suomi on vahvistunut ainakin yhdessä asiassa. Puristusta ja sisua on riittänyt sinne loppuun asti.
      Ennen kun alku meni pelissä loistavasti niin melkein poikkeuksetta se ilo ikäänkuin herpaannutti ja vastustaja pääsi iskemään ja niittaamaan voiton tunteen pojilta, seurauksena häviö.
      MM-jalkapalloa silti seuraan mieluimmin sen helpomman seurattavuuden takia.

      • Pikkukirjaimilla luulen. terveisin late vaan.


    • Sataa,sataa ropisee......

      Saunaterveisiä.

      Minulla on kone temppuillut taas.
      Huomenna tulee yks kaveri katsomaan.

      Ei kiinnosta tuo kiekko,eikä jalkapallokaan.

      Löytyy tuolta telkasta sentään muutakin.

      Nyt naattimaan saunaillasta.

      näkyillään...

      • Matamimimmi

        Radiosta kuulin "toisella korvalla", että Länsi- Suomessa on ollut helteinen päivä.
        Meillä ei paista eikä sada, ankean harmaata, mutta se on nyt kuitenkin kesä!
        Minua ei erikoisemmin kiinnosta jääkiekko, eikä jalkapallokaan, mutta tiedän niistä aika paljon, sillä "kotiselostaja" ja kommentaattori puhuu katsellessaan. Toisesta huoneesta kuuluu, että kuka johtaa, kuka teki maalin jne. Snookerin MM-kisat katsoimme yhdessä Eurosport kanavalta.


    • Meillä Turussa tehtiin lämpöennätys kun lämpötila kohosi peräti 26,9 asteeseen. Kesä on tullut. Minä kaupasta kotiin pyöräillessä sain aimo sateenropsauksen niskaani ja kastuin totaalisesti. Senjälkeen ilma oli tuoksuja tulvillaan. Oli ihanaa päästää ikkunoista sateen puhdistamaa tuoksuvaa ilmaa huoneisiin.

    • Skillan*

      Kauniit lauantaihuomenet, kyntömies tuolta naapurista on pellollaan kyntämässä muita ääniä ei linnunlaulun lisäksi kuulu.
      Käki helkyttää jatkuvasti, lupaa aivan mahtavia elon vuosia, eka kerran kuullessani lupasi ainakin kaksikymmentä elon vuotta, enpä moista lupausta usko todeksi.
      No ehkä elän niin kauan, kun henki pihisee.
      Eilen saatiin maata muokattua sen verran, että aikainen peruna on maassa, möyhijällä peltoa kynnön jäljiltä karhittiin ja minäkin ohjaimissa olin, hyvin totteli minuakin.
      Kukkalaatikoita laittelin ja multaa kärräsin, kyllä sitä touhua riittää.
      Tulppaanit, vuohenjuuret ja helmililjat loistossaan, helmililja villiintynyt ympäristöön, samoin nikkikukkani, kauniita tuolla omenapuun juurella.

      Tuleehan noita pelejä joskus katseltua, mutta enpä varttavasten katsomaan istahda, silloin kun ei muuta tekemistä löydy, tai väsymys tekemisen estää.
      En välitä jos kyseisistä jäänkin paitsi ja yleissivistys ei lisäänny, mutta hienoa, että ihmiset paljolti näitä ohjelmia katsoo, luulen että enemistö kansasta kumminkin.
      Pitää tänään Suomi-Ruotsi ottelu vikaista, onhan se ikuinen kilpakumppani, jossa voitto on tärkeä.

      Eilen oli lämmintä, kaksikymmentäseitsemän astetta jollakin aikaa, hiki tuolla pellolla touhutessa virtasi ja kunto kohisten nousi;)
      Verkot tuonne lampeen pitäisi saada vietyä, jospa se karhu lapsineen olisi pois lähtenyt, siellä lähistöllä on majaillut.
      Joutsen pariskunta on majaillut samaisella lammella, vieläköhän ne siellä tapaa.
      Siellä se rauha on täydellistä, korkea vuori toisella laidalla antaa sen mahtavuuden tunteen minkä siellä kokee.

      Ajellessamme tyttären ja vävyn kanssa tänne torstaina, saimme ihailla kauniita järvi ja lampi maisemia tien molemmin puolin, kyllä se tämä kesän herääminen luonnossa on jotakin aivan uskomattoman kaunista
      Rikkaita olemme suomalaiset jo tämän luontomme omistuksesta asuinpaikkanamme.

      Ministeriä on vaihdettu, onnistuuko mikään paremmin, jää nähtäväksi.
      Eipähän yksittäinen ihminen paljonkaan mahda, yhteisesti voimia käyttäen tulisi asiat kuntoon saada.

      Nyt kutsuu tuo pihamaa taas jotakin puuhastelemaan, illalla sitten olen tyytyväinen tai pettynyt aikaan saanoksiini.
      Parhaani yritän, pitänee riittää.
      Ihanaa päivää teille kaikille, pistäytykää pirtissä.
      .

    • Hyvää helluntaita kaikille ! Yritetty on pirtissä pistäytyä, tuo merkillinen IP tunnus rekisteröi meikäläisen vastoin sääntöjä toimivaksi, silloinhan teksti lentää tuonne taivas varastoon.
      Ihmettelen suuresti ,miksi se ei kohdistu oikeisiin "häiriökäyttäytyjiin". Eipäs 24:n saa sitä toimimaan siten ??

      Pitkän asiallisen ystävällishenkisen tekstin jälkeen ilmaantuu punainen stop. Tosi turhauttavaa... Pitäisköhän vaihtaa juttelupaikkaa vai mitä tässä vaihtaisi....

      Kaunista ulkona kuitenkin on ja ihanan tuoksuista. Korostuu pienen sateen jälkeen nuo kevätkesän tuoksut- Eilen illalla tuli sadetta--
      Toivottavasti kaikilla halukkailla on heluntaiheila, on sitten kesäkin turvattu.
      Tuomen kukat aukeaa just, jossain ne varmaan kukkivat jo täysillä

      Siispä helluntain jatkot, ryhdyn kokeilemaan minne tämä sepustus nyt menee. Moi.

      • Unohdin mainita että kahvi on napin alla ja pöytä katettu helluntain aamupäivä kahveja varten. Tarjolla on suolaista ja makeaa. Tehkää hyvin (kuten ennen vieraita pöytään pyydettiin).


      • meri-kukka98 kirjoitti:

        Unohdin mainita että kahvi on napin alla ja pöytä katettu helluntain aamupäivä kahveja varten. Tarjolla on suolaista ja makeaa. Tehkää hyvin (kuten ennen vieraita pöytään pyydettiin).

        Voihan kumma minulta lähti teksti kesken kirjoittelun, juuri olin ihmetellyt mikähän liputuspäivä tänään on, täytyi kalenterista varmistaa, Helluntaihan siellä. Ennen vietettiin Helatorstaita nyt ei merkintää kalenterissa. Se oli varma merkki Helluntaista. Eihän se niin tärkeää koko Helluntai, kun on heila omasta takaa.
        Ilma vaihtelevan kaunis ja lämmin. Tuomet tosiaan nyt parhaimmillaan ihan tuossa lähellä. Kesän alku parhaimmillaan. Mitähän vikaa näissä koneissa oikein on, kukaan ei eilen käynyt pirtissä, muut kuin emäntä. Älä emäntä kulta luule, että pirtti tyhjilleen jää, kyllä täällä aina joku ehtii vastata, olisiko ollut eka kerta kun kukaan muu ei käynyt. Joillakin kevät kiireitä minulla ei, tai oikeastaan minulla tuo kylähistoria omalta osaltani tekeillä ja yritän saada valmiiksi ennen kesää, pirusti asioita muistuu mieleen.
        No nappikahvit ja paakelssit otan ja jään pohtimaan omia asioitani.
        Late Vaan täältä omasta kylästäni.


      • Matamimimmi
        LateVaan kirjoitti:

        Voihan kumma minulta lähti teksti kesken kirjoittelun, juuri olin ihmetellyt mikähän liputuspäivä tänään on, täytyi kalenterista varmistaa, Helluntaihan siellä. Ennen vietettiin Helatorstaita nyt ei merkintää kalenterissa. Se oli varma merkki Helluntaista. Eihän se niin tärkeää koko Helluntai, kun on heila omasta takaa.
        Ilma vaihtelevan kaunis ja lämmin. Tuomet tosiaan nyt parhaimmillaan ihan tuossa lähellä. Kesän alku parhaimmillaan. Mitähän vikaa näissä koneissa oikein on, kukaan ei eilen käynyt pirtissä, muut kuin emäntä. Älä emäntä kulta luule, että pirtti tyhjilleen jää, kyllä täällä aina joku ehtii vastata, olisiko ollut eka kerta kun kukaan muu ei käynyt. Joillakin kevät kiireitä minulla ei, tai oikeastaan minulla tuo kylähistoria omalta osaltani tekeillä ja yritän saada valmiiksi ennen kesää, pirusti asioita muistuu mieleen.
        No nappikahvit ja paakelssit otan ja jään pohtimaan omia asioitani.
        Late Vaan täältä omasta kylästäni.

        Helluntai se on ja Kaatuneitten Muistopäivä. Liputus saattaa olla viimeksimainittujen kunniaksi. Meilläkin pällisteltiin , että mikähän liputuspäivä tänään on kun naapurustossa ovat liput salossa. Kalenterista sitten totesin, että kaatuneitten muistopäivä ja ukko hilaamaan lippua salkoon. Ei niitä kaikkia liputuspäiviä jaksa pitää mielessäkään. Suomessa on niin paljon . Seuraava on 4.6 ja sitten juhannuksena. Heinäkuussa on yksi ja elokuussa ei taida olla yhtään, eikä syyskuussakaan.
        Kunhan muituttelen itseäni. Ei me aina viitsitä liputtaa. Juhannuksena saa olla koko yön salossa.


    • SkillaN*

      Hyvää päivää, kiva kun joku pirtin oven avasi, uskoikin että kyllä aikanaan joku tulee.
      Ajattelin aamulla, että en nyt itseni perään viitsi heti kirjoittaa, ymmärrän kyllä, että kesällä muutakin puuhaa, kuin koneella istuminen.

      Asiaa, tätä tavanmukaista kyllä on, mutta joku kumman laiskuus minullakin, kai se tuo kukkien ja kasvien kanssa leikkiminen ajatukset karkoittaa.
      Helluntai on, mutta ei kuki tuomet täällä, mutta mustikka upeassa kukkameressä, aikaisissa on, mansikkakaan ei vielä kuki, ei nyt tulisi pakkasia, sitä toivon oman kukkamereni kanssa, kaikki on paikoillaan istutettuna.
      Multaa olen kärränyt varmaan seitsemän kottikärrillistä, kädet viruneet pituutta kummasti, no nyt ei enää sitä hommaa tarvitse.

      Kurkkupenkin tein ja kurpitsa keon, vaikka helluntai onkin.
      Kompostia kärräsin alle ja multa päälle, melkein jo näen kurkut ja kurpitsat kasvussa, no siemenet ekaksi kumminkin.
      Aikainen peruna on ,maassa, mutta aura särkyi, sepän hommiksi meni ja monta pussia vielä perunaa laittamatta, samoin sipulit ja siemenet, mutta huomenna tapahtuu, jos sää sallii.
      Sitten vaan harsojen kanssa juoksua, jos pakkaset tulevat.
      Komea on kukkapenkkini, punaista, keltaista, valkoista ja sinistä, upeaa.

      En usko että juttelupaikka syypää olisi, miksi olisikaan, luulen että operaattorien ilkeyksiä, nuo viestien estot.
      Kokeilemalla sekin selviää.
      Minulla nyt kaikki hyvin koneen kanssa, pelaa kuin enkeli, kuinka kauan sitäpä ei tiedä.

      En minä myöskään monta kertaa ole pirttiä ilman muita viestejä nähnyt, olen joskus sanonut, että jos niin käy, silloin on pirtti syytä lopettaa, ei yhden henkilön viestit ketään miellytä, kaikkien on mukana oltava.
      Yksitoikoiseksi vain minun viestittelyllä pirtti kävisi. teitä kaivataan joka ikistä.
      Onkohan ynnämuu lähtenyt ajelemaan "korpeen", ilmat ainakin suosivat.

      Niinpähän jäi lippu vetämättä meiltäkin, tanko törröttää tyhjänä, häpeillen on sanottava, mutta kun ei muista ei mahda mitään.
      Juhannuksena ei unohdu.

      Taidan mennä nuo kurkun ja kurpitsan siemenet laittamaan maahan, tuleepahan jotakin kurkittavaa, että joko itävät;)
      Leppoisaa Helluntain jatkoa, ja kahvia on, meri- kukka huolehti tänä päivänä, kiitos vaan hyvältä maistui;)

      • Matamimimmi

        Skillan, minä en uskalla vielä laittaa kurkun siemeniä multaan. Äiti vainaa aina muistutteli, että maan täytyy olla riittävän lämmintä, että siemenet itävät. Onkohan turhaa varovaisuutta?
        Ihmeen paljon olet saanut "maataloustöitä" tehtyä. Taidat olla terveperäistä sorttia. Ei jäyjkkyyttä nivelissä, eikä kulumia?


    • Hintriika*

      Late, kyllä se helatorstai oli 9.5. Kun alussa on kolme samaa kirjainta, niin ihmekös, jos menee sekaisin helluntain kanssa.

      Ei ole hellua tänäkään helluntaina, mutta kohta on sentään puhtaat ikkunat. Eivät nekään hellusteluun auta. Ikkunoistani näkee lähinnä naapureiden pihoille, vaikka olisivat kuinka puhtaat.

      Parina iltana on ollut parvekkeella niin kuuma, että on pitänyt välillä tulla sisälle vilvottelemaan. Tänään tuulee. Lämmintä on yli 20, mutta tuulen suunta on pohjoisesta, joten illalla voi olla petollista parvekkeella. Tuuli vilvottaa, mutta aurinko polttaa ihoa yhtä lailla.

      Yhtään kukkasta minulla ei vielä ole. Täytyy niitä ensi viikolla ruveta katselemaan. Kun löytäisi yhtä komeasti kukkivia pelakuita kuin viime kesänä! Punaiset pelakuut yhdessä valkoisen lumihiutaleen kanssa on minun silmälleni hieno asetelma.

      Ikkuna ei ole itsepeseytyvä, joten takaisin toimeen!

    • Älkää tok laskeko monesko kerta tämä on tänään pirtissä vierailla.
      Sitä tulin sanomaan että aina merkkaan mökkikirjaan milloin olen siemenet maahan laittanut.
      Tänä keväänä lukee: 3.5 2013 Kaikki maassa. Nyt perunat ovat jo kivalla taimella. Kurkut omassa vaossaan taimella punajuuri ja porkkanatkin näkyvät jo.
      Kurkut pitää olla harson tai muovin alla . Jos on 5 as lämmintä , niillä on jo kylmän vaara. Nyt kun on ollut näin lämmintä viimeyönäkin 10 astetta ,vai oliko ylikin., eivät tarvinneet suojaa.
      Joskus aikoinaan pyörittelin niitä multatörppöjä pitkin ikkunoita. Tulin siihen tulokseen että paremmin näin onnistuu kun vaan suojaa kylmältä. Kylvän kurkut sellaiseen vakoon (oma keksintö) ,että voivat olla jo isolla taimella ja muovin voi laittaa taimien suojaksi.
      Joka vuosi olen talven kurkut säilönyt. Joten hyvin kasvavat, mutta luonansa pitävät alkukesän ainakin. Usein juhannukseen saakka saa yöksi peitellä.
      Onhan se mökki sellainen loputon luomisen paikka. Nyt on tehty kivoja kivipolkuja luonnonkivistä. (entisten lisäksi ) Omaa luovuuttaan voi käyttää. Aika kuluu ja on hyvää hyötyliikuntaa raittiissa ilmassa.
      Se ihmekukka josta kerroin pilkottaa jo esiin mullasta- saas nähä mitä tulee. Senkin laitoin silloin samaan aikaan maahan ja läpinäkyvän muovi päälle. Se on ihan tehokasta, näin pien,pien, pienviljelijällä. Joka joutaa vehtaamaan niiden kanssa aamuin illoin ja välillä. Säiden mukaan.
      Joten siitä vaan siemenet itämään. Läpinäkyvä muovi suojaa hyvin ja saavat valoa silti.
      Perunoilla olikin harso. Nyt on ollut lämmin toukokuu. Otollinen kasveille. Raparperiä voi jo syödä ja lisää kasvaa.
      Toivotaan lämpimien jatkuvan.

      • Matamimimmi

        Minäkin säilön punajuuret ja kurkut talveksi. Punajuuren siemenet kylvimme tänään, olkoon vaikka kuinka helluntai. Huomenna sitten kurkut itämään. Koska muilla onnistuu, niin miks´ ei minullakin.
        Harrastuksia tulee ja menee, mutta puutarhan hoito on tainnut tulla jäädäkseen:)


    • SkillaN*

      Huomenta, hieman pilviseen aamuun, aamukaste on ollut vahva, sadetta ei vielä ainakaan.
      Ihmettelin eilen kun katselin pääskysparin lentoa, siis vain yhden, että mihin on joutuneet se lauma mikä tänne tultuani täällä pesi.
      Onko etelässä tuho tullut, vai ovatko eksyneet muualle.
      Tuvan päällä vintillä on ikkuna osin auki juuri siksi, että pesimään pääsevät, on niin mukavia seuratta niiden komeita liitoja.
      Onneksi yksi pariskunta on tiensä kotiin löytänyt.
      Pitkähän niillä matka on, ollessani Tunisiassa joku vuosi sitten siellähän niitä lenteli.

      Samalla tavalla syvennyksen kurkkupenkkiin teen kuin meri-kukka, lämmin aurinkoinen on kurkkupenkin paikka, tai oikeastaan koko ryytimaan ja hyvin on nyt möyhittykin, kun kone rupesi pelaamaan.
      Meillä on kurkulla sellainen kehys muovitettu joka kurkkujen päälle nostetaan, harson alla muut kasvit, porkkana aina juhannuksen yli, lentävät eivät pääse munimaan juurimadon munia.
      Mansikan päälläkin pidän harsoa aina kukintaan asti, sitten niitä pölyttäjiä kukat houkuttaa.
      Yöpakkasia on luvattu. kyllä on suojattavia nyt paljon, tomaateista , kukkiin..
      Tuleepahan liikuntaa;)
      Tänään sitten aura hitsataan kuntoon ja pääsemme laittamaan perunan ja siemenet maahan, saapa nähdä pysyykö polle vaolla;)
      Hintaa taitaa tulla sadolle runsaasti työn lisäksi, mutta on se vaan niin mukava penkistä kaivaa perunaa, jännätä mitä sadoksi tulee.
      Kai ne juuret sinne maalaiselämään vetää ja tekee mieli kaikkea kokeilla., kaupungissa kasvaneenkin

      Jäykkyyttä joka paikassa mimmimatami, mutta aamun jaksaa, iltapäivän huilaan, näin suurin piirtein.
      Jalat niin kamalan kipeältä tuntuu, irvistellen ja sisulla eteenpäin vaan yritän, sanovat, että liikkua pitäisi vaikka ei pystyisikään ja minä yritän.
      Nyt on itikan puremia jo ympäri kehoa, kyllä ne minut taatusti löytävät.

      Siinäpä niitä aivoja onkin rasitettava, kun kirjailijan hommia tekee, Latekin kylähistorian kimpussa, se vaatii kärsivällisyyttä ja muistia myös.
      Historia on niin kuin se kirjoitetaan, oikein on siis muistettava asiat.
      Minua tuppaa ärsyttämään näiden historian kirjoittajien eri näkemykset, mikä onkaan varmuus, kai sen kirjoittajan näkemys asioista.
      Muisti tallentaa eri tavalla asioita, jokaiselle oman käsityksen luomia, se todellinen tilanne ihan sata varmasti harvemmin esiin tulee.
      En nyt tarkoita Late teidän historian tekemistä, varmaan faktaa on tallennettu, muistiin kuin muihin kohteisiin, niiden tietojen kokoaminen onkin vaativa homma.

      Kiva että Hintriikalle on kesä myös tullut, pelakuita minullakin useassa padassa, on niin helppo hoitoinen ja kauniisti kukkii ja kukat kestävät kauan.

      Katselin tässä noita koipiani ja itikan puremien lisäksi, isoja mustelmia monia, kai niitä kottikärrien kanssa telutessa on huomaamatta hankkinut..
      Itsesuojelu vaisto kadoksissa, kun intoa yli laidan puskee;)
      Nyt sitten ulos, toivottavasti ei sade estä vielä hommia, sitten töiden saatua päätökseen, voi vettäkin tipauttaa, tälläisin toivein tähän päivään.
      Hyvää päivä teille muillekin.

      • Matamimimmi

        Kaikki pirttiläiset viipyvät nähtävästi ulkoilmassa näin kauniilla säällä, mutta hyvänen aika onhan täälläkin terassi, viihtyisä onkin. Monet talviunestaan heränneet eivät vaan muista.Täällä on kauniita kukka-amppeleita jotka reunustavat terassin kaiteita. Paikkamme on oikea kesäkeidas. Virvoittavia juomia, jäätetä, kahvia, sekä halukkaille nurkkakaapistakin jotain edellämainittuja väkevämpää, ainakin olutta, olin huomaavinani.
        Mukavaa iltaa pirttiläisille ja kaikille. Erityisesti minunkaltaisilleni kesään rakastuneille, En osaa kuvailla niin lyyrisesti tuntojani kuin eräs pirttikaveri, joka sai muutamaan lauseeseen mahdutettua koko vuodenajan ihanuuden, taisi olla Kukkahame.


    • Tuomet kukkivat valkoisenaan jo kolmatta päivää. Puoli peltoa on täynnä keltaisia
      voikukkia, ja toinen puoli valkoisenaan voikuikan hahtuvia. En muista koskaan nähneeni noin suuria hahtuvapalloja.
      Jos tulee reipas tuulenpuuska, on ilma paksunaan voikukan untuvia.

      Ei täällä erikoisia helteitä ole ollut, mutta kesältä tämä vaikuttaa.
      Kukaan ei ole käynyt meillä, emmekä me missään, joten mitään kertomista ei ole.
      Toivottavasti joka puolella on vähintään yhtä kaunista kuin täällä.

      Oikein ihanaa alkukesää koko poppoolle!
      Hymyillään, kun tavataan...

    • SkillaN*

      Hymyillään vaan heti aamutuimaan:)
      Eipähän sitä kerrottavaa kummaisesti olisi, vieraita ei ole näkynyt, mutta puuhaa riittää.
      Kai likii puolen hehtaarin piha ja kukkapadat ja muut laitokset joille vettä kannan ympäri tätä aluetta, saa siinä huonojalkainen astella.
      Sitä paljon puhuttua ja minulle vähäiseksi jäänyttä liikuntaa tulee, oikein hyvä, jos mikä niin tämä hyötyliikunta mukavalta tuntuu.
      Perunat on maassa, yhdeksän melko pitkää riviä ja pollekin selvisi pienin rikkein, en ärräpäitä kuullut;)
      Sipuleitakin kaksi pitkää riviä, tekisi mieli tehdä vielä vähän, yli talven ei näillä pääse, jos nyt suostuvat kasvamaankaan.
      Tänään viimeiset siemenet maahan ja sitten alkaakin olla ulkona valmista, mutta ei pelkoa että työt loppuu, sisällä kaikki tekemättä, ikkunat seuraavana vuorossa.
      Eikös se ennen niin ollut, että juhannukseen pitää kaiken olla kunnossa, no hyvin selviän jo ennen sitä.
      Meillä ei vielä voikukat kuki, mutta kovasti on nuppuja, pitäisi ehtiä leikata piha ennen kukkaan ehtimistä, se leviäminen taattu jos siementämään ehtii, vaikka kyllä tuo on ehtinyt leviämään.

      Olisihan se melkoinen synti, ellei näillä ilmoilla ulos ehtisi, kesä niin pian hurahtaa, että kaikki on vitamiinit, auringosta tulevat talteen otettava.
      Totta puhut matamimimmi, terassi on pirtin kyljessä ja hyvin varustettu onkin, toivoisi, että pirttiin kurkattaisiin ja terasilla virvokkeita nautittaisiin.
      Ehkä ilta jo levon aikaa, silloin luulisi porukan jo mukaan ehtivän.

      Täällä seurataan ison pellon kunnostamista, nyt jo kynnetty, karhittu ja siemenet kohta kylvetään.
      Kaurapelto kuulema tulee, ihana näkymä, mikä vaihtaa olotilaansa aika ajoin, lopulta keltaisena lainehtii.
      Kovaa työtä on tuo maanviljelys, pellon reunoihin tekivät uutta peltoa ja sitä kiveä keräsivät monta päivää.
      Helppoa kuitenkin nyt siihen verraten, mitä ennen oli, kun hevosilla kynnettiin, käsin lannat levitettiin, samoin siemen maahan saatiin.
      Niin helpommalla sitä me pienviljelijätkin torilta kaiken saisimme, mutta siinä on se mutta,,,,kun on kiva kokeilla osaako mitään entisiä taitoja toteuttaa.
      Luulen että into itse tekemiseen on kasvussa, kellä vaan siihen on mahdollisuuksia.

      Nyt on aika siirtyä tuonne ulos ja aloittaa päivä ajoissa, kun virtaa runsaasti, puolen päivän jälkeen voimat lopussa, saunassa ilalla kipeitä haudotaan ja parannellaan;)
      Aurinkoa ja sitä hymyä koko leveydellä ja kaikille onnellista päivää.

      • Matamimimmi

        Todellakin, saisihan kaupasta talviaikaan erittäin edullisesti esm. sekaviannespusseja, mutta tämä itsetekemisen halu on niin suuri, että kun on peltotilkun saanut, niin mielellään katsoo mitä saa sen tuottamaan.
        Aikoinaan kerrostalossa asuessamme katselin kaihoisasti kun ihmiset ostelivat siemeniä ja tomaatin taimia, ynm. taimia, joita kerrostalon asukkaan ei ollut mahdollista kasvattaa parvekkeella. Vain jotain kukkia.
        Olen syntynyt ja viettänyt varhaisemman nuoruuteni täällä maaseudulla, mutta pitkän vaiherikkaan maailmalla vietetyn ajanjakson jälkeen palannut
        juurilleni.
        Onkohan se jo äidinmaidossa perittyä, että maata täytyy viljellä, ainakin näin pienimuotoisesti. Eli samaa harrastamme , Skillan, näin kesäaikaan. Jaksamista ja intoa meille ja muille kaltaisillemme! Hyvää päivänjatkoa kaikille! Täällä pirtissä saa puhua kaikesta, eikä kukaan sano, että menkäähän puutarhaosastolle jorisemaan.


    • Kaikkihan me kesää rakastamme. Varsinkin kun meillä on nuo vuodenajat. On vertailu mahdollisuutta kun pimeys, tuulet ja räntäsateet puskevat välillä päin silmiä.
      Sitä suuremman arvon antaa kesälle ,keväälle ja syksyllekin. Tavallaan kaikki vuoden ajat on mukavia vai vaikuttaako se ,että tietää niiden jokatapauksessa tulevan ?
      Ei tietenkään nuo syysräntäsateet kivoja ole, ja kesä on kuitenkin yliveto kaikista !!
      Lämpöasteita nyt 18 kulmilla, mutta tuo itätuuli on kylmä ja kavala.

      Muuten kesän elkeet täälläkin. tuomi juuri kukkii, kohta sireenikin.Järven vesi on sininen , joutsenet ovat seilanneet edemmäksi,nyt ei näy niitä- Kaikki kevätkukat kukkii, äitienpäivä ruusut ja hortessin laitoin myös ulos kukkimaan.

      Kaunis on pirtin terassikini kukkaloistoineen. Voinkin ottaa nappikahvit ja mennä kuistille nauttimaan. Vilpoisen tuulen takia ei nyt kylmät juomat käy- kahvi kylläkin.
      Samalla voin ihastella kukkaloistoa.
      Hyvää tiistaipäivää kaikille.

    • lokari-x seh alkuper

      Mä vähäsen ihmettelen , kunka tommonen tornaato on saanu koko viestintä puolen sekain.

      Tota meinaan vaan nääs kuh yriri soittaa tonne toiselle puoalen mannerta niin sentraaki sanna sano et linjat oh kaikki käytossä, noo mää sitten yritin skypellä .
      Jah yhtä huoanolla tuurill..

      Kokkeilin sitten ihan uteliaisuuttanih soittaa suoameen ja sama laulu, toisen sentraali sannan esittys tosin.

      On seh tornaato tuolla keskilännellä tehny koko ison hävityksen.
      10 osavaltioo on kuulemani mukaan sekotanu jah rikkonu talot ja on kuulemani mukkaan muutama ihmienkin siinä loppunsa saanuh.

      Tota mää nytten näin annan tietääet mää olen kyl siittä myrskystä jääny osattomaks , vaikken mää semmosta tornaaton riehumista haluakkaan kohralleni.

      Tota en mää muuta sitten tässä haluukan sanoo , kuh et määä olen kyl ihan kaikinpuoalin samassa kunnossa kun viime kerrallakih nääs.
      Niih tota mää en päässy kirjaantumaan kuh taas oli joku sekottanu tän suoami 24 ihan kauhian pahasti nääs.
      Tota terveisiä vaan kaikille tuluille, niin tota kyl mää olen seh sama lokari -x.
      Mut kuh en saanu rekisteriroitua totamuh nimmeeni.
      Ai niih mun pitääkih koittaa saanko mää toimiin ton mun sähkopostin. sillähän mää pääsnkih yhteyksiin.
      Terv: lokari-x
      Kiitos kahveista.

      • Matamimimmi

        Siellä Lännessä näköjään olet Lokari. Onko aikomuksesi tänä kesänä käydä täällä entisessä kotimaassasi?
        Teillä on siellä kaikki niin valtavan vaikuttavaa, tornaadot ja pilvenpiirtäjien tuhoamiset. Me olemme ainakin toistaiseksi varjeltuneet pahemmilta luonnonkatastrofeilta ja terroristien iskuita, mutta itämafia täällä on riesana, pääkaupunkiseudulla.
        Olen lukemassa Ritva Santavuoren kirjaa "Mafian lait", se on jatkoa hänen edelliselle kirjalleen "Rouva syyttäjä".
        Kaikkea hyvää sinulle Lokari sinne Lännen maille ja pistäydyhän useimmin Pirtissä!


    • ynnämuu(rek)

      Korvessa olla jöröttelen. Hyvin menee kuitenkin. Yhteys on heikko ja t-koneen akkuakin täytyy säästää. Joten hyvää jatkoa teille kaikille!

      • Kalaa varmaan saat ja ehkä jotain sieniä, ja näkeehän mitkä marjat kukkivat tai alkaa kukinnan. Et varmaan vielä koko kesää siellä aio viettää.
        Terveisiä myös lännen lokari-x
        No nappikahvit ehdin juoda ja otan nurkkakaapista pienen konjakin unilääkkeeksi.
        Olen Late Vaan.


      • LateVaan kirjoitti:

        Kalaa varmaan saat ja ehkä jotain sieniä, ja näkeehän mitkä marjat kukkivat tai alkaa kukinnan. Et varmaan vielä koko kesää siellä aio viettää.
        Terveisiä myös lännen lokari-x
        No nappikahvit ehdin juoda ja otan nurkkakaapista pienen konjakin unilääkkeeksi.
        Olen Late Vaan.

        Osaapa olla pilvinen ehtoo ja pimeä.
        Olisi vielä jonkin verran ympäristöoppia ja askartelua, mutta taidan siirtyä makuhuoneeseen, jos siellä näkisi vaikka kauniita unia,

        Kauniita unia teille kaikille!


      • hurskainen
        Venlastiina kirjoitti:

        Osaapa olla pilvinen ehtoo ja pimeä.
        Olisi vielä jonkin verran ympäristöoppia ja askartelua, mutta taidan siirtyä makuhuoneeseen, jos siellä näkisi vaikka kauniita unia,

        Kauniita unia teille kaikille!

        Kun vallitsee paksu pilviverho niin kesäkuussa iltapäivälläkin tulee hämärä. Muistan joku vuosi taaksepäin tälläisen iltapaäivän. Etelästä päin tuli musta pilvivyöry joka vei valon moniksi tunneiksi hämärän rajamaille.
        Sitä joukolla ihmeteltiin.
        Nyt vielä äsken lännenpuolinen taivas oli lähes pilvetön, eikä pimeyskään puskenut tienoon ylle. Yölaulajat varmaan laulavat kun on näinkin lämmintä. Lykkyä tykö kaikille lukijoille.


      • ihmett-elen
        hurskainen kirjoitti:

        Kun vallitsee paksu pilviverho niin kesäkuussa iltapäivälläkin tulee hämärä. Muistan joku vuosi taaksepäin tälläisen iltapaäivän. Etelästä päin tuli musta pilvivyöry joka vei valon moniksi tunneiksi hämärän rajamaille.
        Sitä joukolla ihmeteltiin.
        Nyt vielä äsken lännenpuolinen taivas oli lähes pilvetön, eikä pimeyskään puskenut tienoon ylle. Yölaulajat varmaan laulavat kun on näinkin lämmintä. Lykkyä tykö kaikille lukijoille.

        Ihmettelen, miksi jollekin oli tullut mieleen laittaa miinus tuohon viestiin?
        Onko kaiken takana kateus ja pahuus?
        Eikö jo kannattaisi antaa järjen voittaa?
        Poistin miinuksen, nyt niitä varmaan minulle sataa.

        Minusta viesti on kaunis ja ajatuksellinen.


      • siedä erilaisuutta
        ihmett-elen kirjoitti:

        Ihmettelen, miksi jollekin oli tullut mieleen laittaa miinus tuohon viestiin?
        Onko kaiken takana kateus ja pahuus?
        Eikö jo kannattaisi antaa järjen voittaa?
        Poistin miinuksen, nyt niitä varmaan minulle sataa.

        Minusta viesti on kaunis ja ajatuksellinen.

        Luulin että S-24 olisi poistanut se ja - käyttömahiksen kun näytölläni ei sellaista näy. On kai asetusjuttu. Mut ei tuo haittaa, en niitä käyttäisikään koskaan.
        Viimeiset työvuodet vielä kesken yli-ikäisenä ja vapaaehtoisena työskentelen yksityisyrittäjän palveluksessa. Kirjoitan v60 palstalla ja täällä joskus rekisteröimättömänä. Ei haittaa, jos kirjoitukseni poistetaan tai niitä miikataan.


    • SkillaN*

      Huomenta aurinkoiseen aamuun, mutta tuuliseen, on aika viileän tuntuinen ainakin näin aamulla.
      Siemenet onnistuneesti maassa, lisää ostan vielä persiljaa ja salaattia, myös unikon ja pellavan siemeniä tuonne tyhjäksi jäävään kynnettyyn ja karhittuun pellon osaan
      Siellä saavat kasvaa " villinä ja vapaina" ilman hoitoa, syksyllä sitten pellava kimmpuja teen.
      Yksi penkki tuli tehtyä liikaa siihen taidan laittaa valmiita lantun taimia ja jotakin muuta mikä silmään sattuu.
      Hienolta näyttää pitkä kasvinmaa, iso näillä voimilla tehtynä, mutta sitekyttä riitti, nyt sitten vaan kasvua odotetaan.
      Valmiiksi saii myös naapuri ison peltonsa, varmaan siemenet sinnekin tänä päivänä kylvävät, lokit parvena seurasivat traktorin vanavedessä.
      Aamulla kurjet aamupalalle tulivat myös.

      Kamala oli se myrsky siellä Lokarin suunnalla, olet kertonut, että sinne teille ei näitä myrskyjä tule tälläisissä muodossa.
      Sään armoilla sitä eletään joka paikassa, täällä meillä noin isoja harvemmin sattuu, tai ei kai koskaan,.
      No olihan ne Astat ja muut meilläkin, mutta pientä tuohon nyt tapahtuneeseen siellä lännessä.

      MUorillakin kone teki topin, jokohan on uusi saatu tilalle, maanantaina piti mennä hankkimaan.
      No eiköhän kohta merkkejä anna, läppärin kertoi ostavansa.

      Kiva kuulla ynnämuustakin, voihan sähköpostin ja mahdolliset pankkiasiat hoitaa, kun yhteys pelaa, odotellaan pitempiä viestejä sitten kun kotiudut.
      Varmaan uutisia onkin, miten kala söi ja muuta vastaavaa.
      Nautittavia, rauhaisia päiviä sinulle sinne korpeen.

      Viesti se on pienikin, elämisen merkki ainakin.
      Olisihan ollut kiva sitä ympäristöoppia lukea, mutta ehkä toiste lisää, untakin on saatava.
      Onko Latella parempi olo, joko kunto kohenee?

      Meillä ei vielä kirsikassa kukkia, sireeniä en ole katsdnutkaan, omenapuussa nuppuja näkyy.
      Kukkia kuitenkin kukkivina paljon, kyllä sitä loistoa silmille iloa antamassa.
      Äidinmaidosta se into on ammennettu matamimimmi, juuret on maalla, eiköhän melkein kaikilta isovanhempia löydy, joilla on maapaikkka ollut.
      Maanviljelystä se kaikki on alkanut, sitten joku viisas älysi tehtaita laittaa;)

      Pilvinen päivä vetää pimeäksi, totta tuokin, täälläkin keittiö pohjoisen puolella ja yksi ikkuna, valojen kanssa on työt pilvisenä päivänä tehtävä.
      Voittopuolisesti sitä valoa kumminkin tähän aikaan on saatavana, ihana tämä kesä.

      Jospa nyt aloittaisi noiden lukuisten kukkapenkkien kitkemisen, se homma ei lopu;)
      Kivaa päivää kaikille, tulkaa kahville ja juttuamaan.

    • hevat

      Ensin teema.- Kesäksi rolaattori kaveriksi hiipi.Hullu paljon työtä tekee,tontti
      rinnemäinen kevät siivous-into painoi takapuolen tanteree.Tehtiin lonkkaleikkaus..
      Hiljeni vauhti pakosta ,kyllähän ikä panee painon väärään paikkaan.
      Mutta nautitaan kesästä kavaljeerit.

      • Matamimimmi

        Niin juuri, Hevat, näillä mennään ja ollaan vähempäänkin tyytyväisiä.


      • Matamimimmi kirjoitti:

        Niin juuri, Hevat, näillä mennään ja ollaan vähempäänkin tyytyväisiä.

        Ehtoota, ehtoota! Vae sanosinko mukavata illan köllykkätä!

        Tervehyksiä pirttiläesille! Eepä paesta aarinko, eekä kuukaak kumota. Nii on harmoota ja satteesen näköstä joka puolella mihiv vua kahteloo. Onneks petjkaverin esikoene ennätti lyhentämmää nurmiko, ennenku alako ripsuttelemaa. No nyt on sitte luonto oekee kirkkaav vihreetä ja varmasti voekukat ponnistaa oekee kovalla vaahilla.

        No, meellä päe kukkii tuomet, narsissit, tulppaanit, muutama kirsika oksa, keltavuokot, skillat ja monta muutakii, raparperiakkii saes jo hakkee pihalta syötäviks, nami nami. S-marketista olj ihan pakko ostoo muutama avomuankurkku ja kylläpä maestu.

        Tuljpaham mielee yks torreessu kuuskymmentä-luvulta. Isomp lapsukaene kävelj jo eellä päe torille, minä pienempöö työnsir rattaessa. No siellä torjpöövällä olj tarjolla esmerkiks kurkkuja. Tyttö huusj kovalla iänellä: "Äet, tiällä on niitä erämuakurkkuja." Tää tapahtu Iisalamessa. Ja kyllä se niim mukava sanonta olj, että vieläkii sanon niitä erämuakurkuksj, niinku tytöttii ja tyttöen tytöt. Vaekka eehän siinä paljoo syömistä oo, melekeehhä se on pelekkee vettä.

        Pitänöö jatkoo tuota pyykis silittämistä, semmoneh homma aenakii oes vielä eessä illa aekana. Kerkii sitte seoroomaa "Salkkareeta". Tästä luonnov vihreövestä pitää nyt naattija kaekella laella, tehhäänkös nii. paulamaria


      • aina tienpäällä
        RouvaYlikypsä kirjoitti:

        Ehtoota, ehtoota! Vae sanosinko mukavata illan köllykkätä!

        Tervehyksiä pirttiläesille! Eepä paesta aarinko, eekä kuukaak kumota. Nii on harmoota ja satteesen näköstä joka puolella mihiv vua kahteloo. Onneks petjkaverin esikoene ennätti lyhentämmää nurmiko, ennenku alako ripsuttelemaa. No nyt on sitte luonto oekee kirkkaav vihreetä ja varmasti voekukat ponnistaa oekee kovalla vaahilla.

        No, meellä päe kukkii tuomet, narsissit, tulppaanit, muutama kirsika oksa, keltavuokot, skillat ja monta muutakii, raparperiakkii saes jo hakkee pihalta syötäviks, nami nami. S-marketista olj ihan pakko ostoo muutama avomuankurkku ja kylläpä maestu.

        Tuljpaham mielee yks torreessu kuuskymmentä-luvulta. Isomp lapsukaene kävelj jo eellä päe torille, minä pienempöö työnsir rattaessa. No siellä torjpöövällä olj tarjolla esmerkiks kurkkuja. Tyttö huusj kovalla iänellä: "Äet, tiällä on niitä erämuakurkkuja." Tää tapahtu Iisalamessa. Ja kyllä se niim mukava sanonta olj, että vieläkii sanon niitä erämuakurkuksj, niinku tytöttii ja tyttöen tytöt. Vaekka eehän siinä paljoo syömistä oo, melekeehhä se on pelekkee vettä.

        Pitänöö jatkoo tuota pyykis silittämistä, semmoneh homma aenakii oes vielä eessä illa aekana. Kerkii sitte seoroomaa "Salkkareeta". Tästä luonnov vihreövestä pitää nyt naattija kaekella laella, tehhäänkös nii. paulamaria

        Tarinan mukaan savolainen kauppias ei aina tunne eksoottista munakoisoa sillä nimellä, mutta kun pyytää leppeevee munnoo, niin johan tulee liikettä niveliin ja silmäkulmiin.
        Juicekin muisti Iisalmen; näin Iisalmen diskossa mademoisellen, niin se rallatus alkoi. Isojakin nimiä sieltä: Joonas Kokkonen, säveltäjä ja arkkiatri Risto Pelkonenkin sieltä lähtöisin. Siskoni myi ennen vihanneksia, Pielavedellä kotonaan kasvatettuja Iisalmen torilla.
        Kuljin kahvipirtin lähiraitilla kun vahva kahvin tuoksu leyhähti tuulenhalkaisijaani. Poikkesin oikein santsikupeille. Hyvää kuten aina.


      • Matamimimmi
        aina tienpäällä kirjoitti:

        Tarinan mukaan savolainen kauppias ei aina tunne eksoottista munakoisoa sillä nimellä, mutta kun pyytää leppeevee munnoo, niin johan tulee liikettä niveliin ja silmäkulmiin.
        Juicekin muisti Iisalmen; näin Iisalmen diskossa mademoisellen, niin se rallatus alkoi. Isojakin nimiä sieltä: Joonas Kokkonen, säveltäjä ja arkkiatri Risto Pelkonenkin sieltä lähtöisin. Siskoni myi ennen vihanneksia, Pielavedellä kotonaan kasvatettuja Iisalmen torilla.
        Kuljin kahvipirtin lähiraitilla kun vahva kahvin tuoksu leyhähti tuulenhalkaisijaani. Poikkesin oikein santsikupeille. Hyvää kuten aina.

        Voi miten hyvältä kuulosti tuo rouva Ylikypsän savonmurre!
        Tuttua vuosien takaa ja vieläkin, sillä ystäviä on melkoinen määrä entisessä kotikaupungissamme Kuopiossa.
        Pohjanmaalta kotoisin oleva kälyni ei kuulemma saa mitään tolkkua savonmurteesta.
        Voe täätinen, selevee suomnkieltä! Kun hän taas sanoi: "En havaannu", niin se tarkoittaa, ettei huomannut. Suomea sekin, mutta joskus tarvitsisimme tulkkia kun juttelemme.


    • SkillaN*

      Huomenta, tällä kertaa kaupungista, asioita oli lähdettävä hoitamaan.
      Pyykkikoneen laitoin pyörimään, samalla sekin vähän helpommin onnistuu täällä missä isot koneet pestä jyllää.
      On se pieni kone maallakin, sellinen pulsaattori, pikku pyykki hyvin peseytyy sielläkin.
      Sinne harsojen alle jäi kaikki harsoja tarvitsevat, vaikka melkein kaikki nyt tarvitsisi, kun tuuli on niin kovana ollut, repii juurinen kasvit maasta, siis ne vasta istutetut.
      Nurmikko tuli vihdoin ajettua, kun kone korjauksesta tuli ja siistiksi piha jäi.

      Oikeassa olet hevat, kun voimat hiipuu, pakko on kaikesta luopua, tekemisestäkin, mutta niin kauan kuin suinkin on vain liikuttava.
      Sadettahan teillä päin on ollut Paulamaria, sitä jo tarvitseisimme tänne keskemmällekin, mutta vain öisin;)
      Pöntöt on jo tyhjennetty vedestä ja kaivosta nostaen pitää seisottaa aurinkossa, on se niin kylmää.
      No en nyt kamalasti sateita toivo kellekkään, mutta sopisi mulle hyvin ne yö sateet;)

      Iisalmen muistan nuoruudestani, kun Työväentalolla kilpailtiin, talohan on vielä voimissaan, näin kertoi puheenjohtajamme, olivat Eläkkeensaajien juhlassa muutama viikko sitten.
      Juhlat olleet hyvät.
      Kyllähän nuo torit ovat melkoisia elämyksiä kesän aikaan, kohtaamispaikkoja ja silmän ilona kukkaloistoissaan.
      On se niin mukava ostaa puhtaita kotimaisia kasveja, saada makuelämyksiä jos mistäkin.
      Onhan niitä kuuluisuuksia vähän joka kaupunkiin riittänyt, minun kotikaupunkini kuuluisia ovat Esa Pakarinen, savoa tunnetuksi tehnyt monella tapaa.
      Muitakin mutta enpä nyt tähän hätään muista, Heikki Kahila yksi joka samoissa pihaleikeissä pyöri.
      Musiikin alalta Jaakko Salo, kauppiaan poika, johan näitä kertyikin;)

      Kuopiossa on tullut käytyä paljonkin, tuttu sekin.
      Torihan siellä on maan kuulu, kalakukkoineen.

      Nyt pyykkien kuivumaan laitto ja eipä kauan kestäkkään kun kuivia ovat, tuo tuuli on sen laatuinen.
      Ei oikein lämpimältä tunnu, vaikka tyvenessä paikassa helle hellii.
      Kukas tietää mikä on sitkain, minulle selvisi eilen kun tuon pellon kuntoon laittoa seurattiin.
      Mukavaa oloa aurinkon paisteeseen ja lohdun sanoja sateessa oleville, kyllä se aurinko vielä teitäkin hellii.

    • funtsija1

      On se kuulkaa niin laiha lohtu kun sanovat, että huomenna paistaa auriko tähä risukasaan. Paistas ny ees kerrankin tänään- Tuli vaan meinaan miäleeni , ku mä yritin pyörää vaihtaa tohon halpamainokseen ( toi ota, kun muuhun ei varaa, saa kuulemma erullisella corolla). Oli meinaan vähän rankempi urakka tossa tein päällä, kun auton runko nousi sentin, tunkin alla maa vajos kaks. Melko hankala yhtälö ton renkaan vaihtamisen kannalta. Onneks apuun marssi noiren rentukoiren kasvualustalta levännyt lauranpätkä. Toi viima ja sare olivat tilanteessa ihan tukaluutta lieventäviä seikkoja. Tuppas vaan nuo apusanat hukkuun tuuleen ja veren lotinaan.
      Toi kes otti kai malia tosta sote-jutusta, tulee , ei tuu , katsotaan ny, saisko ees luottamuskysymyksen aikaseks. Kuka lienee ottanu oppia ja kenestä, tärkeintä tuntuu olevan politiikkojen näkyvyys, eivät tulokset. Ninhän se on ollu kautta aikojen. Ennen vaan politiikko kysyi ehdotuksen tekijältä: mitä puolue hyötyy, ny kysytään , mitä mä hyödyn asian viemisestä eteenpäin.
      Veisivät tota kesää sen verran eteenpäin, että vois heittää ton karvareuhkan tonne kaappiin koin kesäaskareeks, tuntus meinaan jotenkin järkeenvältä se heitto.
      Kertovat, että tosta funtsijasta tuli yleissuosittu, täyty laittaa 1 tohon pyrstöks.

    • Ramoona*

      Terveisiä Adrianmeren rannoilta, samoin matkan varrelta vaihtelevista maisemista. Alppiseudut tekevät aina yhtä suuren vaikutuksen, jokilaaksot ja historialliset kaupungit kiinnostavat myös. Kroatiassa oli kesäisen lämmintä , esimerkiksi sen Krk-nimisellä saarella päivää paistateltiin, kirkas turkoosinvivahteinen merivesi oli jo uimakelpoista. Kolmen viikon asuntoautomatkalla tuli paljon nähtyä ja koettua, Saksan, Itävallan ja Slovenian kautta ajettiin ja näki kevään väihtumisen kesäksi ja tullessa taas päinvastoin. Etelässä jo ruusut täydessä loistoissaan, Saksassa rhododenronit ja kukkivat puut ja pensaat, sireenikin näytti kasvavan villinä.

      Opiskelin erityisesti puulajien tunnistusta, opaskirja mukana. Valokuvia kertyi taas valtavasti, saa elää matkan niiden myötä monesti uudelleen. Nyt tuntuu taas oudolta huushollata normaalin kokoisessa talossa, piti olla tarkkana että pienen asuntoauton järjestys säilyi ja kaikki tavarat löytyivät. Paljon oltiin tietysti oltiin ulkosalla ja jalkeilla , nähtävyyksiä katselemassa ja kävellen tutustumassa ympäristöön...ei päässyt painokaan nousemaan vaikka hyvin syötiin ja juotiin.

      Kolmessa viikossa ehti oma puutarha muuttua paljon, onneksi tulppaanit vielä kukkivat , hedelmäpuut eivät ole vielä aloittaneetkaan. Ruohon vävy oli käynyt kerran leikkaamassa, mutta voikukkien nyhtämistä ja muuta siistimistä riittää, pitää pieni kasvimaa ja perunatillkku laittaa, kesäkukat ja tomaatintaimet. Reissun paras anti taitaakin olla kotiinpaluu ;).

      • Matamimimmi

        Teillä oli ihana matka.
        Olen monta kertaa ajatellut, että kaunis historiallinen Dubrounik tuhoutui sodan aikana melkein raunioiksi.
        Todella antoisaa tuo asuntoautolla matkustaminen, ei ole kenenkään muun laatimaa aikataulua, vaan oma, jonka voi laatia mieleisekseen.
        Joskus olen todennut, ettei se mitään matkustamista ole kun siirtyy lentokoneella paikasta A paikkaan B:hen. Näkee vaan lentokoneen matkustamon ja perilla turisteja, enemmä tai vähemmän halvempia etelän edullisempia juomia maistaneena.
        Tarkoitan noita turistirysiin tehtyjä matkoja.


    • muori67xxxxx

      Päevee.
      pitkästä aekoo;)

      Minulla hajos viime viikolla kone;(

      Pakko olj hankkia uus.

      Ja nyt sitte on kaahee opettelu tän kansa.

      Nii että kyllä tiällä hengissä ollaan kirjoeteelen lisse kuha opi käättämää tätää värkkiä;)''

      näkyillää.

    • Iltaa Kahvipirttiin:D

      Ilolla luin Ramoonan* ja Hevat'in ja muori 67:kin paluun taas
      muonavahvuuteen! On se niin kiva kun kuulee tuttujen tulleen taas mukaan. Hevat pikkuinen on kokenut kovia -- mutta sama pirteä luonne välittyy kirjoituksistaan. Toipumista vaan hiljakseen ja varovaisuutta lonkan kanssa:)
      Onneksi kirjoittaminen ei rasita, vaikka en tiedä istumisesta
      onko hyväksi.

      Täällä etelässä olen nauttinut sateesta, puutarha kukoistaa, salaattia haen joka päivä tuoreeltaan, muutamat perunat ei vielä ole taimella. Kukat sitävastoin ilahduttavat, nyt on tulppaanien aika. Alppiruusussa on nuput turvonneet, mutta vielä saa sitä loistoa odottaa.
      Kahvia otin kupposen, ei minun yöuneni siitä kärsi, senverran on puuhaa taas ollut tänäkin päivänä. Laitoin Uff'in keräykseen kaapeista turhia vaatteita ja leivoin pari pellillistä sämpylöitä. Enempää ei enää tarvitsekaan odottaa itseltään:D

      Kesäiset terveiset kaikille!

      • Matamimimmi

        Tulinpa minäkin iltakahville.
        Tuolla toisessa paikassa mainittiin klikkiytymisestä, eli siitä kun jotkut "vastailevat" vain toisilleen, eivätkä huomioi kaikkia.
        Ainakin täällä Pirtissä huomioidaan kaikki. Emäntämme Skillan ei jätä huomioimatta ketään. Se onkin yksi tärkeä lisäarvo muutenkin viihtyisälle Pirtille.


    • Skillan*

      Perjantaiaamua ja alkavaa viikonloppua, pilviseltä aamu näyttää, ei kyllä suoranaista sadetta tänne luvattu.
      Kaupungissa yö oltiin, ei nukuttanut niin hyvin kuin maalla, nyt on asiat taas reilassa.
      Pyykit pesty, manklattu, ruokavarastot täytetty ja ne vihon viimeiset kukat ja siemenet ostettu.
      Nyt suunnaksi taas Konnevesi, sen rauha ja kauneus.
      Jotenkin helpottavalta tuntuu, kun kaikki asiat pikkuhiljaa loksahtaa paikalleen, voi ulkotöiltä keskittyä talon siivoukseen, siinäkin rupeama kuluu.

      Matkanne oli varmasti ihana ja voin ihan silmin nähdä kiinostuksesi kohteet, niin taitavasti ja osaavasti olet aina näkemisistäsi kertonut Ramoona.
      Sinulla tuo kiinnostuminen kaikkeen tuntuu olevan aivan mahtava ja vielä muistatkin kaiken kokemasi, se on jo jotakin, kiva kuulla lisääkin.

      Voi hyvä ihme miten hankalaksi meni tuo renkaiden vaihto, eikö kovaa maata löytynyt fudsijalle.
      Uskon kyllä, että manauksia syntyi jos kertomasi mukaista renkaiden vaihto oli, ehkä nimeksi huumoria, eikös niin.
      Politiikka on tänä päivänä aika sekavaa, jos lie ollut ennenkin, nyt vaan tuntuu, että parenpaa ei näköpiirissä.
      Aika ihmeelliseltä tuntuu myös se, ettei mikään kannata, kulutus ei kun kasvaa, mihin katoaa työntulokset, työpaikat pikkuhiljaa vaan loppuvat.
      Onko työtä antavien pussi pohjaton, vai mihin tuotot katoaa.

      Onnea muorille uudesta koneesta, onhan se vähän outoa pöytäkoneen jälkeen läppäillä toimia, siitä se vaan tottumus kasvaa.
      Kohta olet sinut sen kanssa, et enää vanhaa muistakkaan.

      Aika totta tuo juttusi Matamimimmi näistä lomamatkoista turisti kohteisiin, se on vaan pakko tyytyä niihin, kun ei mahdollisuuksia muuhun.
      Ei ole asuntovaunua, autosta puhumattakaan, mites sitten matkoille omatoimisesti lähtisit.
      Kivaa se olisi, mennä sinne mihin mieli tekee ja pysähdellä milloin sopiva kohde löytyisi.
      Tyydyttävä on näihin tarjolla oleviin lomakohteisiin, kohta ei niihinkään kykene lähtemään, rajalliseksi käy näissäkin kohteissa kulkeminen nähtävyyksiä katselemassa.
      Päivä kerrallaan mennään ja sopeudutaan uusin tilanteisiin.

      Nuo keräykset varmaan löytävät kohteensa, näin ainakin uskon ja vaatetta olen minäkin keräyksiin vienyt.
      Jostakin syystä sitä hankkii aina ja aina sellaista joilla ei käyttöä sitten ole, ja ihan kuin jotkut vaatteet kutistuisikin vaikka niitä ei käyttäisikään;)
      Kolme isohkoa kassillista vein viimeksi ja sama määrä vielä kertyisi, kun pääsisi ajatuksesta, jospa hyvinkin joskus,,,,

      Eikös jo hyviin tapoihin kuulu, että livenäkin kuunnellaan kertojaa ja jollakin lailla kantaa otetaan, samaa yrtän täälläkin ja aina löytyy jotakin mihin voikin hyvin sanansa osoittaa.
      Mukavia kirjoituksia, mukava vastata;)
      En kyllä tykkää yhtään huonoa, jos minulle ei vastausta löydy, enemmäkseen kertoilen omia edesottamisiani, mitähän niihin osaisi suoranaisesti vastata, mutta aihe voi hyvinkin antaa jatkotarpeita.
      Palstalla ikuinen kysymys tuo vastausta vaille jäänyt viesti, minusta viestiä ei siinä toivossa tarvitse edes laittaa, että siihen vastataan, kirjoitellaan vaan.
      Suoraan kysymykseen tietysti toivoo vastausta.
      Siksipä kysyn uudestaan tietääkö kukaan mikä on sitkain?

      Nyt lopetan kyselyn ja höpöttelyn ja alan autoa lähtökuntoon lastaamaan ja sitten matkaan, mukavaa viikonlopun alkua jokaikiselle;)

      • marja-liisa...

        Huomenta!

        Täytyy kertoa, että kyllä kai kaikki maalla asuneet tietää mikä on sitkain. Lapsena täytyi mennä metsästä niitä taittelemaan. Ne oli oksia, jotka pisteltiin peltoon merkiksi kylvöalueesta. Kun käsin kylvettiin, niin oli oltava tarkkana, että ei jäänyt tyhjää aluetta, tai ei mennyt siemeniä peltoon kahta kertaa.
        No nykyään ei paljon sitkaimia tarvita, kaikki sujuu niin hienosti koneilla.


    • hevat

      Täälläkin särkijärvellä on pilvistä,katselen ikkunasta järvelle mieskin siellä
      häärii-sipulit laittoi maahan.
      Kyllähän se ikävältä tuntuu istua ja rolaattorin kanssa kävelen,mutta pienen
      matkan näin alkuun.
      Vaivaisenakin haluaa mökillä olla,kyllähän avulias on,kun pyysin tyttöjeni tuomaa
      maustekakkua--viemään mukaan pirttikahvioon-Sunnuntain synttäreini kunniaksi.
      Olkaa hyvät nauttikaa ja toivokaa hetan nopeaa paranemista.
      Elähän Skilla touhua niin kovasti,nauti kesästä ja katsele luontoa...
      Luin teidän koko ketjun värikästä mielestäni ajatuksenne tuottanut..
      heta75 heippa.

      • Matamimimmi

        En tiennyt mikä on sitkain, nyt sitten tiedän.
        Olen asunut lapsuuteni ja osan nuoruudestanikin maalla, täällä Kaakon Kulmalla, mutta meillä päin sanaa ei tunnettu.
        Olisikohan Kainuun tai Pohjanmaan sanastoa.
        Meillä täällä on halkokuuri, koussikka ja taasa, joitakin mainitakseni.
        Siskopuoleni mielestä kuuri on vaikkapa lääkekuuri, mutta liiteri on liiteri, eikä mikään kuuri:)


      • Matamimimmi kirjoitti:

        En tiennyt mikä on sitkain, nyt sitten tiedän.
        Olen asunut lapsuuteni ja osan nuoruudestanikin maalla, täällä Kaakon Kulmalla, mutta meillä päin sanaa ei tunnettu.
        Olisikohan Kainuun tai Pohjanmaan sanastoa.
        Meillä täällä on halkokuuri, koussikka ja taasa, joitakin mainitakseni.
        Siskopuoleni mielestä kuuri on vaikkapa lääkekuuri, mutta liiteri on liiteri, eikä mikään kuuri:)

        Aarinkoesta perjantaeiltoo!!!

        Kylläpä tuolla ulukona on sittev vihreetä, ee voe ennee vihreempöö olla. Öölönen vessae puhistel puita ja pensaeta iham mukavasti. Pihlaja on jo isolla nupulla, muutaman päevän piästä jo varmaa aakasoo kukkiaasa. Ja viimesev vuorokaave aekaa on aavenna valakeeta kukkia piärynä- ja kirsikkapuihi. Ee niitä vielä paljoo oo, mutta lukusa kuitennii.

        Aena pittää muistoo maenita nuista rakkaesta pikku siivekkäestä. Tässä konnee iäressä istuissanj suan seorata kolomen pesän suuaakolle, ja suatte arvata, kääkö niillä kuhina. Kyllä!! Mullon kiikar tuossa ikkunalaavalla ja aena välillä se pittää ottoo kässiisä ja tiiraella tuonne pihalle. Ja käk kukkua heleskyttelj päevällä vaekka kuinka monta kertoo, ihah hyvästi kuulu sisällekkii asti!!!!!

        Taejanpa tästä hillaatuva minäkii tuonne vaakatassoo, ee minuva vielä nukuta, vua suanpaha olla pitkällänj. Taevas on oekeen sinine, taetaa tulla huomiseks hyvä ilima. Toevotaa aenakii!! tämmösten toeveetten kansa teetä lähestyy paulamaria


      • Matamimimmi
        RouvaYlikypsä kirjoitti:

        Aarinkoesta perjantaeiltoo!!!

        Kylläpä tuolla ulukona on sittev vihreetä, ee voe ennee vihreempöö olla. Öölönen vessae puhistel puita ja pensaeta iham mukavasti. Pihlaja on jo isolla nupulla, muutaman päevän piästä jo varmaa aakasoo kukkiaasa. Ja viimesev vuorokaave aekaa on aavenna valakeeta kukkia piärynä- ja kirsikkapuihi. Ee niitä vielä paljoo oo, mutta lukusa kuitennii.

        Aena pittää muistoo maenita nuista rakkaesta pikku siivekkäestä. Tässä konnee iäressä istuissanj suan seorata kolomen pesän suuaakolle, ja suatte arvata, kääkö niillä kuhina. Kyllä!! Mullon kiikar tuossa ikkunalaavalla ja aena välillä se pittää ottoo kässiisä ja tiiraella tuonne pihalle. Ja käk kukkua heleskyttelj päevällä vaekka kuinka monta kertoo, ihah hyvästi kuulu sisällekkii asti!!!!!

        Taejanpa tästä hillaatuva minäkii tuonne vaakatassoo, ee minuva vielä nukuta, vua suanpaha olla pitkällänj. Taevas on oekeen sinine, taetaa tulla huomiseks hyvä ilima. Toevotaa aenakii!! tämmösten toeveetten kansa teetä lähestyy paulamaria

        Vuan meillä sitä on olla koko päevän pilivistä. Satana ee vuelä ou. En sajetta pelekee, mutta ukonilima se kaaheeta on.
        Mukavoo kun tuas piäsit käämään Ylkypsän rouva!


      • hurskainen

        Kuukkeli antaa Särkijärvelle yli kymmentä paikkaa Suomessa. Kalana särki on useimmille tuttu. Jos olis pelit ja pensselit, särjestä saa vaikka säilykekalaa. Ostin Kuusamossa valmistettua purkkisärkeä, hyvää mutta kallista.
        Itäinen tuuli puhals tänään niin, että pienveneillä on ikävä liikkua, merialueilla varsinkin. Ajatus harhailee, taidan painua pehkuihin. Uutisissakaan tänään tuskin enää mitään uutta.


    • SkillaN*

      Huomenta, lauantaipäivään tässä ollaan herätty, sumuinen on maisema ja viileä oli yö.
      Peittelin harsolla hallanarat kukkaset, kaikki on nyt jo paikkansa löytänyt ja nyt pari viikkoa harsojen kanssa niitä peittelen.
      Urpohan tänään juhlii ja viileys kuuluu asiaan, kesäkuun alkupäivät sitten kesän voi kuvitella olevan, toivotaan niin.

      Tuo sitkain on täällä sitkainkuokan nimellä, se on kymmenisen senttiä pitkä ja viitisen senttiä leveä kuokan muotoinen vempain, sitä parin metrin kepin nenässä vierellä vedetään, jättää jonkunlaisen vaon ja tämä ohjaa kylväjän oikealle alueelle.
      Tarkkaa hommaa oli ollut, suoria oli vaot oltava, kuten M-L sanoit.
      Varmasti kaikki maalla asuneet meidän ikäiset tuon sitkaimen tunsivat, minulle aivan uusi asia, kuten moni muukin maanviljelykseen kuulunut.
      Ehkä tuo sana tuosta sitkaimesta on täällä savon puolella käytetty, meillä on liiteri, kousikka ja taasa myös käytettyjä ainakin minun kotipuolessa.
      Kujallakin on monta tarkoitusta, täällä se oli navetan lantalasta käytetty nimi.
      Hyvin pienellä alueella sanonnat saattavat muuttaa muotoa.
      Rikasta on murrekieli, kiva niistä on kuulla.

      Paljon, paljon onnea sinulle hevat ja paranemisia myös, kiitos kakusta.
      Niitä pysähdyksiä aina väliin tulee ja oman aikansa parantuminen vie, mutta hienoa että on tuo rollaattori keksitty, onhan se liikkuminen sen kanssa antanut mahdollisuuksia hieman enempään liikkumiseen.
      Onhan se mökillä mukava seurata kesän tuloa ja nauttia auringon paisteesta.

      Samoja harrastuksia on täälläkin mitä Paulamaria harrastaa, lintuja on mukava seurata, näkyypä joskus pupujussikin loikkimassa.
      Onneksi ei isompia eläimiä ole eteen ilmestynyt.
      Tänään viedään pyydykset tuonne lammelle, tiedä vaikka siellä olisi karhu pentuineen.
      UUsi katiskakin hankittiin, tiedä vaikka köllykkä ahvenet siihen menisi, no se huomenissa tiedetään.

      Heittelin unikon ja pellavan siemenet tuohon joutomaahan, saapa nähdä saanko katsella kaunista kukkapeltoa.
      Meinasin että tänään on vapaa päivä, mutta on sitä jotakin puuhaa keksittävä. tai paremminkin jotakin näykkimistä, kohenteluja, aina sitä tuonne ulos mentyä tulee jotain esiin.
      Nyt on kyllä mahdollista jo nauttia kesästäkin, kuten hevat kehoittelit.
      Nautitaan kaikki,, tänään varmaan aurikoa joka puolelle riittää.

    • Tulee niin entiset ajat mieleen entiselle maalaiselle noista pelto- kasvimaa- ja puutarhatöistä. Mukavaa, mutta hikistäkin puuhaa se oli. Muistan kuinka kaikenlaiset kaalit, kaalirapista ruusu- parsakaaliin kasvatin. Parsakaali olikin satoisa ja sitä sai pakkasiin asti hyödyntää. Ostinpa kerran mangoldin siemeniä. Siitä tuli komeita lehtivihanneksia, joita en osannut silloin käyttää, eikä näytä niitä vieläkään vihannesosastoilla myytävän.
      Maukkaita ja nimenomaan tuoreita ovat vihannekset ja kasvikset omasta maasta pöytään otettuna. Avomaan tomaatit, kurkut, salaatit ja perunat, nam. Onhan juuri penkistä otettu tillikin kalalle parasta ihan tuoreena.

      Eipä silti viljelyähän cilipaprikan kasvatuskin on. Ostin parvekeelle YHDEN chilipaprikan taimen, joka saviruukkuun istutettuna on rehevöitynyt ja kukkimaan alkanut. Minä pullasutin kanssa kukkaa tupsuttelin, jotta emiin heteet löytäisivät ja hedelmöittyminen tapahtuisi. Toivossa elän että omat chilit saisin kasvatettua, jotta vedet silmissä niistä nauttia saisin.

    • Päivää jälleen.

      Olen sitä mieltä, että tuossa läheisessä puutarhamaisessa vehreässä metsätilkussa, laulelee satakieli. Aikaisemmin en ole huomannut, kuinkas sitten tänä kesänä, arvoitus siinäkin:)

      Tänä aamunakin neljän aikaan lintu lauleli täysin rinnoin ja myöhemmin aamulla kuunteli netistä, että kyllä se samainen lintu on kyseessä.On se niin monen sointuista laulua, kurlutusta, piiperrystä, ylempiä- ja alempia ääniä perätysten, välillä jonkinlaista huilutusta, tsärräyksiä, aivan ihanaa voimakasta laulua.

      Kesälomaa olen viettänyt, näkökyky toisessa silmässä on samassa jamassa, mutta koitan tiirata parhaani mukaan vasemmalla silmälläni. Ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista, kuin luulisi.
      Vähän käsitöitä olen värkännyt, sytomyssyjä teen pikku hiljaa. Kirpparillakin välillä olen poikennut, penkomishalua tyydyttämässä.

      No mut huh huijaa, kesä on ja aurinko lämmittää, piskillä kesälookki ja mummon pitäis mennä karvariin, sulho kävi leikkauttamassa oman kuotalonsa...

      Hyvää kesää lukijoille.
      Hei hei

    • Fundsija

      paistaa se kuulkaa aurinko tähän risukasaan sen verran, että tässä parvekkeelle löhöilin itteni melkein hikisesks. Parin päivän ajanhan noi pilvet jemmas ton pollan tuolla taivaalla tasan tarkkaan. Nysse tuli ja toi ton tuulen mukanansa ja panee kansan polttaan sekä ihonsa että rahansa tossa merellä. Kävin meinaan ihan kiikarin kanssa seuraamassa noiren joutsenien ja valkoposkihanhien reviirisotaa. Näky vaan siellä etäämpänä avovesillä sellaisia valkoisia pisteitä, joiren keskellä tuntu olevan sellaisia vettä pelkäämättömiä olympiapaikan havittelijoita tai muuten vaan veneissä löhöttäjiä.
      on se vaan melkoinen ero ton kovan teen ja sen pehmeemmän teen välillä.
      Tarjosin tässä päivänä muutamana tuota kovempaa versiota tohon nikkiini, emmä oo ollu kovin tarkka sen suhteen mutta sensuuri oli. Kerto funtsijan olevan ylösotettu, joten mä viskasin ykkösen perään.
      Ei tää kirjainsota nykysin järin kovaa oo, mutta aatelkaa millasta kauhuu yks kirjain aiheutti sillon Vappaussodan aikaan. Ainaskin siitä hoppeeteestään kuulusaks tulleen Toijalan asemalla. - Toijala, asemaravintola ja leskirouva, juna pysähtyy viistoista minuuttia - niin ne konnarit huuteli siihen aikaan. Se Toijala tunnettiin siihen aikaa toisestakin jutusta, ensin oli liipasinherkkä punaryhmittymä ja tilanteen muututtua yhtä paljon sormikrampeista kärsivä valkonauhaporukka. Siihen asemalle saapui taas kerran juna, pysähtyi kai sen määräajan, lähti asemalta mutta pysähtyi uudestaan parin sadan metrin jälkeen. Joku ilmesty siihen vaununovelle kyselemään pysähryksen syytä. Vastaus oli melko karmee: - tultiin verenottopaikalle - jarrumies tais olla aito hämäläinen, korvas sen pehmeen teen ärrällä. Olis ny ollu ees Punkalaitumelta ja velenottopaikalta.

    • SkillaN*

      Huomenta sunnutaiaamun rauhaan, sitä täällä maalla todella on.
      Naapuria ei näköpiirissä ja liikenne mikä tuonne mökeille vie on näin aamulla hyvin vähäistä, ei kovin nilkasta muulloinkaan.
      Lintujakaan ei paljon lennossa näy vielä, emot hautovat ja ukot jossakin luuraa, kirjosiepolla onkin monta pesää yhdellä uroksella vahdittavanaan, kai tarkastuslennolla on.
      Eilen kylvimme uudella vastalla, nonn kolmesenttiä oli lehden koko ja yllättävän hyvin lehdet varvuissa kesti, sai piiskattua itsensä kunnolla ja se tuoksu aivan ihana.
      Enpä muista Urpon päivänä ennen vastalla kylpeneeni.
      Oli mukava kuistilla istua, mutta ainahan se joku harmin aihe on ja ne oli itikat, sisään piti mennä.
      Mustikan kukkia on paljon, osa jo raakileilla, sitä marjaa on siis luvassa, kyllä mustaviinimarja pensaissa myös paljon kukkia on.
      Nyt luonto kaipaisi virkistävää sadetta, jos sitä ei kohta puoliin saada, hyvät marjatoiveet saattaa muuttua.

      Tänä aamuna yksi jännitys momentti, pyydysten katsominen lammella, saapa nähdä onko Ahti suosiollinen, tulisi nyt edes noille mirreille pieniä ahvenia, ongella aion koettaa myös, miten nappaa.
      Siellä veneen perässä istuen, kohoa tuijotellen ajatukset lentää ja liitää, usein suunnitellen tulevia, ehkä menneitä muistellenkin.

      Kyllähän se tarkoitus muuttuu paljonkin jo yhden kirjaimen vaihtumisista, tuo oli jo todella raaalta tuntuva murteen tuoma lipsahdus, aika oli silloin muutekin herkkää kaikelle tuon kaltaiselle.
      Siellä sitä lähellä Toijalaa tuli asustettua, koulu aloitettua, sodan valoja Hesan suunnasta katseltua.
      Murrekin tarttui melkoisesti, meirän ja teirän tuntui suussa ihan sujuvalta, mutta savoksi se kumminkin sitten kääntyi ja helppoa sekin, olenhan savolainen syntymältäni.

      Varmasti on vaikeaa yhdellä silmällä katsella ja toimia, ja siinähän sekin silmä rasittuu kovemmin, taukoja on varmaan hyvä pitää.
      Tyttärelläni sama ongelma, töissä kuitenkin käy, tietokonetta päivät tuijottaa, kyllä se puute on kova jos yksikin aisti puuttuu, mutta uskoisin näön olevan se suurin harmi.
      Jostakin olen lukenut tai kuullut, että tutkimusten mukaan kuulon puuttuminen on vaikein puute, minusta se silmä kulta vimeiseksi.
      Piskillä on nyt varmaan mukavampi, kun se "luukki" on lyhennetty, sama se on ihmiselläkin, tukka mielellään kesätukaksi.

      Tulisen kasvin olet kasvatettavaksi ottanut catleija, mutta hyvää kun kohtuullisena saa maistella, jälkimaku oivallinen, vähän tulee kuitenkin käytettyä, paprikakaan ei minulle oikein sovi, koko päivän saa röyhtäiltyä paprikan makuja;)

      Nyt on peräpää nostettava istuimelta ja lähdettävä matoja kaivamaan, se kalaonni on nyt koetuksella, eikun mukavaa päivää teille toisillekin.
      Lintujakin lentelee jo, elämä alkaa sykkiä tosissaan, kaste oli kova, kohta sekin aurigon voimalla kuivahtaa, no nyt heippa!

    • Kalaonnea vaan SkillaNille. Pienetkin ahvenet ovat maukkaita ruokakaloja. Helpoin ruoka ahvenista tulee kun panee yön yli karkeassa merisuolassa olleet ahvenet perunoiden päälle kattilaan ja sitten syö ne sormin.
      Isoista ahvenista on sitten nyljettäviksikin ja fileoitaviksi voissa paistoa varten. Tuleeko järvestä (uuni)lahnaa? Haukea kai kuitenkin saa heittelemällä.
      On sinulla mukavat puuhat.

      "Puutarhani" hoidosta sen verran, että torilta hain kauniit oranssinkeltakirjavat samettiruusut kukkalaatikkoon ulko-oven viereen.
      On kivempi tulla kotiin kaupungilta kun kukkaset ovat vastassa. Niistä lähtee lisäksi kiva pirteä tuoksukin. Myyjä kehui sen karkoittavan hyttysetkin.

      Tuo torillakäyntikin antaa piristyksen päivään. Keskustan kävlykadun penkillä istuen on mukava katsella ihmisiä. Eilen ohitse meni äänekäs kulkua banderolleineen. Toivat julki geenimanipuloitujen tuotteiden vastustamisensa. Nythän rehuteollisuus on ne hyväksynyt ja kotieläimiämme niillä ravitaan.
      En osaa oikeasti ottaa siihen kantaa. Kunhan ei vain sotkisi luonnon omia systeemejä.

      Mukavaa pyhää pirttiläisille vaan ja kahvi virratkoon.

    • Pitää lisätä tuohon loppuun että, keken vatsa kestää. Itselle kolme kk per pv on maksimiannos.

      • sama pöllö

        Alkaa tympiä jo nuo omat näppäilyvirheet. Pitää olla KENEN vatsa kestää..
        Eikä Keke Rosbergin vatsa.


    • Hintriika*

      Päivää! Se on nyt kesä meillä. Yritettävä naattia niin kauan kuin kestää. Pitäisi kestää vielä ensi viikon, mutta ei kaikkea passaa ensi nielemällä uskoa. Niin kuuma parvekkeella, että täytyy tulla välillä jäähylle.

      On tämä, kuulkaa, aika harvinaista herkkua meidän korkeudellamme toukokuussa. Voihan se olla, että saadaan takapakkia juhannukseksi. Mutta enpä ala sitä vielä murehtia. Nyt on makiaa mahan täydeltä!

      Olin tuossa päivällä sukulaisen luona grillaisemassa. Tai muut grillasivat, minä vain nautin tuotoksista. Makeita luita ja hyvää salaattia. Siinä sitä oli kesän grillikauden aloitusta meikäläiselle ihan tarpeeksi.

      En jaksanut lähteä mukaan sisäsataman rantaelämästä nauttimaan. Nyt riittää parveke. Siellä voi istua muistilehtiön kanssa ja miettiä kurssin viimeistä lopputyötä. Enää yksi kaksipäiväinen tapaaminen! Haikeaksi vetää, vaikka on välillä ollut rankkaa. Kamalasti tekisi mieli jatkaa ensi syksynä astetta korkeammalla, mutta katsotaan. Vaatii sekä rahaa että palavaa intoa. Jälkimmäistä riittänee...

      Onkos Catleija nähnyt meidän Sampoa siellä Turussa? Justiinsa ihailin kuvaa, jossa meidän jäänmurtajamme on saanut taustakseen Turun linnan. No, ehkä Aurajoessa ei tällä hetkellä ole jäätä murrettavaksi, mutta ovat laittaneet matkailuylpeytemme taas entistä ehompaan kuntoon telakalla siellä. Että näin meitä yhdistää ainakin yksi komea paatti!

      Pannaan jäitä hattuun tai grogilasiin (täytynee käydä nurkkakaapin kautta) Sampon kunniaksi!

    • SkillaN*

      Huomentapäivää, aamujuttuni vähän venyi, innostuin kastelemaan kasveja ja sitten yhden liljapuskan jaoin, aina sinne juuttuu ja puuhaa löyutyy.
      Nyt sitten meinaa sadella, siis hyvä kun ehdin kastelun suorittaa;)
      Kalaonni oli eilen, kolme haukea ja lukuisasti ahvenia, onkimalla vielä särkijäkin.
      Hyvin madot maistuivat kaloille, mukava oli onki lampeen heittää.
      Katiska jäi kalastamaan, jospa vielä jotakin kalaa sinne eksyisi, lahnoja sitä odotellaan, isoja sellaisia, pääsisi savustamaan.

      Catleija kysyit tuleeko lahnaa, on joskus tullut, kuulema isojakin, verkkoihin ei ole tarttunut, jospa nyt katiskaan uisivat.
      Muistan äitini kuivanneen suolan kanssa pieniä kaloja, särkiäkin ja sitten perunoiden päälle kiehumaan ja naposteltiin, en minä kylläkään silloin en tykännyt, en kapapaististakaan, mitä sitten niistä kuivista ahvenista tehtiin.
      Saattaisi nyt maistuakin.
      Samettiruusuista en myöskään aiemmin tykännyt, mutta nyt on mieli muuttunut, helppoja kasvatettavia ovat, siemenet talteen ja seuraavana keväänä vaan taas itämään.
      Mitäs noista kirjoitus virheistä, ei välitetä.

      Taisvat lupailla edelleen sinne Hintriikan maisemiin kaunista, meillä täällä keskemmällä pilveen vetää.
      No vettä jo kaivataan, mustikkaa niin mahdottaomasti kukkaasteella, lienee jo raakileitakin paikoin, vesi niille tekisi poikaa.
      Varmaan heti juhannukselta pääsee sitä keräämään jos tälläisenä jatkuu.
      Kyllä ne harrastukset ovat kivaa silloin kun niistä itselleen jotain saa, kuten varmaan sinä Hintriika, eikä todella tunnu edes vaikealta kun homma on mieleinen.

      Nyt näyttää kello jo sitä aikaa, että ruokapuolta pitäisi aloittaa hoitamaan, vatsassa kurnii, se tämä kova työ vaatii vankkaa tankkausta, niinpä jätän tähän ja aloitan ruuan laiton.
      Rattoisaa päivää kaikilla!

      • Matamimimmi

        Viihtyisään ilmastoituun pirttiin päiväkahville. Tulin kyllä kahvi mielessäni ja tuttujen tapaaminen, mutta taidankin ottaa jääteetä, on niin lämmin, hellerajaa hipoo.
        Kyllä pihalla ja puutarhassa hommaa löytyy, mutta palkitsevaa ja mielenkiintoista. Voikukat ovat rehevimmillään, ja muistui mieleeni kuinka joitakin vuosia sitten japanilaiset turistit olivat kyselleen mistä noiden kauniiden kukkien siemeniä voi ostaa.
        On tästä lähdettävä ajamaan nurmikkoa, sillä "kauniiden kukkien" keltaisuus vie voiton kukkapenkissä kukoistavien kelta/kultatyräkkien kauneudelta.


    • muori7

      Siis minä en ala mitään.
      Taas meni viestini harakoille;(((((

      • Matamimimmi

        Monta kertaa minunkin viestini on mennyt harakoilla. Keljua!
        Entisistä tutuista muistan sinutkin muori. Puhuit joskus kotoista savonmurretta ja sanoit "näkyillään".
        Vieläkin osaat savoa, mutta saunapäiväsi taisi ennen olla lauantai?
        Tiedän, että moni ei tykkää chattailusta, mutta moikkailempahan vuosien takaisia tuttuja.


    • Älä välitä, Muori seiska! Harakat varmasti tykkäävät, ja onhan se hyvä, että ei mene kirjoituksesi ihan hukkaan.
      Minulta menee usein taivaan tuuliin!

      MInä kirjoittelin usein "sättiin", mutta nyt se tuntuu ihan vieraalta.
      Osaisikohan sinne vielä mennä?
      Voihan olla, että joskus vielä tavataan siellä.
      Hymyilläänhän, kun tavataan?

    • SkillaN*

      Hyvää huomenta, kaunis on aamu, tuulta taas lupaillaan ja onhan sitä ollutkin, kovin tuulinen kevät on ollut.
      Tomaateissa ja mansikoissa kukinta tekee alkamistaan, toivottavasti pölyttäjiä löytyy, on se niin moneta kiinni tuo sadon onnistuminen.
      Omenapuiden kukinta jää tänä keväänä vähäiseksi ja niin ollen myös omenia vähemmän tulee, ei jaksa joka vuosi puut satoa tehdä, viime kesähän oli ennätys runsas.
      Kissoja käy nyt kolme kappaletta meitä katsomassa, ruokaa pyytämässä, kaksi ei lähelleen laske, yksi on selvästi ollut kotikissa, puskee ja antaa silittää, varmaan jäänyt joltakin mökkiläiseltä.
      On sellainen musta pitkäkarvainen ja usein melko takkuinen, olen harjannut sitä ja selvästi tykkää.
      Viime kesänä oli melkoinen näky, kun karva lepareina lähti pois, nyt ei niin suurta karvanlähtöä ole ollut.
      Talven viettää noiden muiden kissojen kanssa naapurin vanhassa navetassa, kai samoilla ruokakupillakin käy.
      Kissataulusta katsoin, on sellaisen rodun näköinen kuin Maine Coon, pitääkin käydä googlesta katsomassa löytyykö parempaa tietoa.
      No tulipa nyt kissa asiaa;)

      Puuhaa riittää aivan totta puhut matamimimmi, eilen kuljin leikkurin edessä katsellen kiviä tuon vanhan navetan pojalta, purkamisen jälkeen jäi tasoitus huonosti tehtyä ja nyt sitten kivien paikallistaminen minun hommaa.
      Väliin kyllä terä kolahtaa ja sielua riepoo, ei taida terävyys terissä säilyä, kun kiviin hakkaa, no ajettua tuli ja nyt ei voikukka meri loista, vähään aikaan.
      On se sitkeä kasvuien, kun yli ajaa, kasvaa matalampana, ettei terä yltä ja kohta taas kukkia loistaa keltaisenaan.
      No riittääpä työt, kukkaketoa suunnittelin sinne navetan pohjille, mutta juolavehnä ja muu rikkakasvi sen alueen valloitti, nyt sitten yritellään leikaten siistiä koneen kanssa.

      On se hankalaa kun kone ei pelaa, en tiedä uskaltaisinko kehua, minulla tämä uusi mokkula pelaa hyvin, johtuisiko operaattorista, Saunalahti täällä konstaili monena kesänä, nyt otin oman koneen mukaan ja hyvin on sujunut.
      Sellainen vika kyllä on, että väliin rivit hyppää edellisten rivien sekaan, tarkkana on oltava.
      Tämän kun tietää, väliin tekstiä tarkkailee ja ongelma ei suureksi kehity.
      Pitäisi se muorillakin kone kuntoon saada, eihän uusi kone saa konstailla.

      Hiljaista on pirtissä ollut,, jokohan korpeen mennyt kohta kotiutuu ja toisillakin kirjoitus into kasvaa, eikös sitä illalla hyvin joutaisi joku viesti laittaa?
      Minä aloitan taas päiväni tavan mukaisesti, kasveja kastellen, sade ei tänne osannutkaan, joten lenkkeilen kastelukannun kanssa, sitä paljon puhuttua liikuntaa nyt sitten talvenkin varalle;)

      Iloa tälle päivälle toivottelen taille kaikille, nyt se kesä on varmasti tullut.

    • Huomenta !!!!!!!

      Taidan alkaa oppia;DDDD

      Lupasivat täksipäivää oikein hellettä,huh huh...

      Naatitaan nyt tästä lämpimästä.

      Ai että ihanata Skillanilla nuo kissat.
      Harmi kun en enää voi itselle ottaa.
      Onneksi on noilla tutuilla kissoja joita voin käydä paapomassa.

      Oikein hyvvee jatkoo kaikille.

      näkyillään...

    • fundsija

      Kaikee pöljää sitä tulee näin vanhana tehtyä, niinkun munkin. Yks tuttu lykkäs mulle käteen sellasen kesälläkin voimassa olevan kertakäyttölipun tonne Vana Tallinkin syntysijoille ja mää hullu luulin, että ilmasen matkan saisin. Katin kontit ja kissan viikset. Mitään ilmasta. Jos mulla meinaan olis tippaakaan järkee ollu niin mä oisin sanonut ei kiitos tai ainakin jättäny ton koslan hirnuun omassa pilttuussaan. Menomatka meni tietysti ihan kivasti sinna parkkimittarille asti, alko sitten kuluttaan käteiskolikoita ihan tolkuttomasti siitä melkein puolen vuokauren oikeuresta näyttää lappuliisalle pitkää nenää, sitten parin euron maksu, ennen viikinginpunaisen lantgongia meinaan elikäs ahtautumisesta laivan sisuksiin. Ja se oli vasta alkua. Muistu meinaan mieleen aikoinaan yhren markkinointipäällikön karu totuus noista ilmaismatkoista, kehu että yhtiön kannattais maksaa laivalle tulosta. No, se oli viel sitä aikaa, jolloin varustamon paras myyntivaltti oli laivan rakentaminen. Telakkatuen turvin noi paatit seilas kolme vuotta ilmaseks Suamen ja Ruattin väliä kolme vuotta, myytiin sitten voitolla jollekin tytäryhtiölle ja nää taas eteenpäin muille merille kun hinta tuli sopivaks. Nykysin se ei oo mahrollista ku EU tirektoi ittensä ulos kilpailusta. Niin, että maksajana on entistä enemmän itte meikäläinen iahan suoraan lompakkoveron muorossa.
      Itte matka meni tullen mennen ihan mukavasti kun sää aamu-usvan jälkeen rupes selkeneen. Joutsenia siinä tuli laskettua , mennessää jo parikymmentä ennen kun Suomenlinna oli eres takana, vähän enemmän vielä näky Eestin rannikolla. Ja pari isompaa paattia siellä perillä. Itämeren risteilyllä molemmat, illalla ilmeisesti sitten matka Pietariin. Eilen täällä Hesassa. Väkee siellä Tallinnassa paikoin ihan tungokseen asti, osaavat melko hyvin mun murretta noi vastaantulijat.
      Takasitulo on terminaalin jälkeen se pahin koettelemus, autolle ny jotenkuten pääsi, ensimmäiset pari kilsaa kotiinpäin metri per tunti vauhtia kun ensin tien päälle pääsi, sekin tollasen varttitunnin orotus.
      Olihan se yhren markkinapäivän veronen se reissu, ei siinä mitään, paita ja kinkkupalanen kämpille sieltä, monet näky valkolakin päähän laittamisen kunniaks nestevajauksen ennakkotorjuntaan varautuneen, sen verran raskaita rattaita raahasivat.
      Kotona sitten 007 nauhalta, sitä ennen kumminkin Hesarin potkut uutisissa. Yks puolue tartee turbon suosion nostamiseks, ratsastaako uusi päätoimittaja voittajan viiri peitsen kärkeen sirottuna, saas nährä sitten, sano sokkee.

    • Ajattelin että alankin pitää tässä SkillaNin kyljessä omaa päiväkirjaani, älkää pelästykö en ihan joka päivä sentään.
      Meinaan aiheena tuo chilipaprika josta kerroin, että ihka omien chilien toivossa aloin sitä kasvattaa parvekkeella saviruukussa.
      Saatte nyt seurata catleijan chilin kehitystä, tykkäätte eli ette.
      Kylläpä lähtikin kasvamaan, nyt jo kukkii kovasti ja latvasta haarautuu. Uhkaa tulla hyvä sato. Laitoin kepin tueksi että jaksaa kaatumatta satonsa kantaa.
      Ensimmäisessä kukassa on jo paprikan pallukka alulla.
      Ajattelin että nyt se tarvitsee lannoitusta ja että ei taida Substraali riittää. Olipa minulla Kekkilän kanankakkaa jäänyt varastoon. Se täytyy kyllä piilottaa hyvin syvälle multaan, ettei parvekkeelle ilmaannu ylimääräisiä tuoksuja, niin ehtaa tavaraa se on.

      • marja-liisa...

        No jospa minäkin niitä kevät terkkuja kirjoitan. Täällä on niin kuumaa ja kuivaa, että pölisee. Vaikka olen tänäänkin toista tuhatta litraa kantanut vettä, ja pari tuntia lasketellut suoraan letkusta. Ei ole onneksi meillä noita vesimittareita, olisi muuten kallista rallia. Kastelin sipulimaankin ettei kuole kuivuuteen. Muuten on kevät edennyt vauhdikkaasti. Kuusi omenapuutani on täydessä kukassa, samoin kukkii kirsikka, ja luumupuut. Ja kauneimpia kaikista on koristeomenapuut, minulla on nyt kolmea väriä, valkoinen, vaaleanpunainen, ja kirkkaanpunainen. Kukinta on upeaa, mutta kestää vain muutaman päivän, varsinkin näin helteellä, ja sitten alkaa karista. Samoin tulppaanit kestää vähän aikaa, kun aina on kuumaa.
        Tomatit , kurkut, vesimeloni, ja paprikat kukkii kasvihuoneessa, mutta pölyttäjiä ei juuri näy, Täytyykö minun sekin tehdä itse, kun mehiläisiä ei näy koko tontilla, vaikka paljon kukkiakin kukkii jo? Pelkääkö ne hellettä?
        Sadekuuro edes olisi toivomuksena, mutta eipä taida vielä tälläkään viikolla toteen käydä. Kaikki vesi tulee tänä kesänä sinne etelään. Mutta onneksi meillä sentään on niin hyvä kaivo, että siellä on riittänyt vesi tähän tosi suureen kastelutarpeeseenkin.
        Ja kuntosalillekkaan ei tarvitse lähteä, kun koko päivän kantaa vettä, no ei tästä kyllä joutaisikaan. Että semmosta kuuluu tänne meidän kylille.
        Minä lopetan ja alan tanssia sadetanssia, jospa se toisi sadepilven tänne päin.
        Mukavaa kesän jatkoa kaikille!


      • Matamimimmi
        marja-liisa... kirjoitti:

        No jospa minäkin niitä kevät terkkuja kirjoitan. Täällä on niin kuumaa ja kuivaa, että pölisee. Vaikka olen tänäänkin toista tuhatta litraa kantanut vettä, ja pari tuntia lasketellut suoraan letkusta. Ei ole onneksi meillä noita vesimittareita, olisi muuten kallista rallia. Kastelin sipulimaankin ettei kuole kuivuuteen. Muuten on kevät edennyt vauhdikkaasti. Kuusi omenapuutani on täydessä kukassa, samoin kukkii kirsikka, ja luumupuut. Ja kauneimpia kaikista on koristeomenapuut, minulla on nyt kolmea väriä, valkoinen, vaaleanpunainen, ja kirkkaanpunainen. Kukinta on upeaa, mutta kestää vain muutaman päivän, varsinkin näin helteellä, ja sitten alkaa karista. Samoin tulppaanit kestää vähän aikaa, kun aina on kuumaa.
        Tomatit , kurkut, vesimeloni, ja paprikat kukkii kasvihuoneessa, mutta pölyttäjiä ei juuri näy, Täytyykö minun sekin tehdä itse, kun mehiläisiä ei näy koko tontilla, vaikka paljon kukkiakin kukkii jo? Pelkääkö ne hellettä?
        Sadekuuro edes olisi toivomuksena, mutta eipä taida vielä tälläkään viikolla toteen käydä. Kaikki vesi tulee tänä kesänä sinne etelään. Mutta onneksi meillä sentään on niin hyvä kaivo, että siellä on riittänyt vesi tähän tosi suureen kastelutarpeeseenkin.
        Ja kuntosalillekkaan ei tarvitse lähteä, kun koko päivän kantaa vettä, no ei tästä kyllä joutaisikaan. Että semmosta kuuluu tänne meidän kylille.
        Minä lopetan ja alan tanssia sadetanssia, jospa se toisi sadepilven tänne päin.
        Mukavaa kesän jatkoa kaikille!

        Minä tulen mukaan sadetanssiin! Saisi sataa sellaista "maatiaissadetta", niinkuin äiti aikoinaan sanoi pitkään jatkunutta hiljaista sadetta, mikä oli hyvää kasvien kannalta.
        Joku tuolla toisessa ketjussa etsii kuumeisesti apua kurkunkasvatusongelmiin. Neuvoin tulemaan tänne, koska meitä on täällä monia asianharrastajia. Reppana oli lähes shokissa kun uskoi terrorismista
        keskustelun ja kurkun leikkaamisesta puhutun olevan puutarhapalstan rinnakkaisosasto.


      • RouvaYlikypsä
        Matamimimmi kirjoitti:

        Minä tulen mukaan sadetanssiin! Saisi sataa sellaista "maatiaissadetta", niinkuin äiti aikoinaan sanoi pitkään jatkunutta hiljaista sadetta, mikä oli hyvää kasvien kannalta.
        Joku tuolla toisessa ketjussa etsii kuumeisesti apua kurkunkasvatusongelmiin. Neuvoin tulemaan tänne, koska meitä on täällä monia asianharrastajia. Reppana oli lähes shokissa kun uskoi terrorismista
        keskustelun ja kurkun leikkaamisesta puhutun olevan puutarhapalstan rinnakkaisosasto.

        Aarinkoese ja iha helteese päeväj jäläkee tässä kahtelen tuonne ulos. Syrreenin oksia otin maljakkoo ja pihlajakkii on tänä päevänä aakassu ensimmäeset kukkasa. Ee nuita näätästä tulevan lähimaenkaa niin paljo ku eellisenä kesänä. Mittään se tietää, onko ens talavi paljolumine vae päevvasto. Katotaa sitte syssyn tulle. Seehteme uutisissa siäpoeka sano, että aenakii puoleev vällii kesäkuuta on iha oekeeta kessee, lämmintä ja ukkostakkii.

        Omppupuussa on varpusen pesä, sieltä jo kuuluu ihana piiskutus, luumupuun pöntön on vallottanna kirjosieppopariskunta ja kirsikkapuun pöntössä näkkyy asusteleva kirjosieppo sielläkii. Rastaat ajjaa perästä variksia, monta kertoo päevässä suan katella semmosta mukavoo näätelmee.

        Oljpaha maenio ilima pestä ja kuivattoo pyykkijä, silityksej jätin huomisellep päevälle. Tähä ee nää järvee, suattaa sen pinta olla iha tyynj, ee aenakaa meejän pihassa oksakaah heelaha.

        Öölössä iltana rustasin iham melekosen tekstin pirttii, vua johonnii muuanne se mänj ku sinne mihinkä olin aekonna.

        Nyt meenoon pötkähtöö vaakatassoo, päevällä posti toe Apuristikkolehe, sen kansa on mukava kynnee heelutella, pappa on jo untem maella, on nii väkevät liäkkeet että uinahtaa joutui. Kaanista iltoo ja hyvvee yötä ystäväeset! PM


    • sini-sirkku ek

      Naurahtaa piti ihan lukiessa edellistä! Pistäydyn vielä kahvikupposella, etten nukahda, kun tv1 tulee ohjelma *oudoimmat sääilmiöt*
      Siinä selviää syy, miksi linnut putosivat kuolleina taivaalta Ameriikassa, vaikka on minulla teoriani siitä.

      Käväisin kaupassa *tankkaamassa* ja huomenna onkin ruuanlaittopäivä. Varhaiskaalia ostin ja jauhelihan otin pakkasesta jo jääkaappiin.

      Ruispuikulaa aamiaiseksi ja juustoa, eiköhän taas pärjää muutaman päivän.
      Tänään on koristeomenapuun kukat auenneet pihalla. Loistavan punaiset suuret kukat kaunistavat nyt sisäpihaani,

      Harmittaa hieman kun isännöitsijä leikkasi nurmen etupihalla ja ajoi kotkansiipi saniaialut ihan matalaksi. Oli ne jo 10 cm, mutta ei kai huomannut.

      • Matamimimmi

        Rouva Ylikypsä kyseli tarkoittaako pihlajan runsas kukinta vähä, vai runsaslumista talvea. Isäpuoleni sanoi, että pihlaja ei kahta kuormaa kanna, eli vähän kukkia ja marjoja, paljon lunta tulevana talvena,
        paljon kukkia ja marjoja, vähän lunta.
        Oli se sellainen säätieteilijä ja tietomies ilmojen suhteen. Sanoi minun ukollenikin, ettei kannata laskea itätuulella verkkoja veteen,sillä varmasti ei tule kalaa. Muistelen kaiholla "isintimää" niinkuin hän itse omaa isäpuoltaan kutsui.


    • SkillaN*

      Kaunista aamua jälleen, säitä vaan riittää.
      Tuuli saisi ottaa myös loman, koko kevään on jaksanut viheltää, toisaalta sellainen lempeä tuuli tarpeen, ettei helle aivan kovasti vaikuttaisi, en kuumuutta valita, pois se minusta.
      Kuivaa on, mutta tuo M-Liisan kastelu urakka jää minulla paljon, paljon vähemmäksi, ehkä parisataa litraa päivässä, syy lienee siinä, että kohteita on vähemmän.
      Muistan miten M-Liisalla niitä kohteita on aivan valtavasti, no minulle töitä näissäkin, laiskan sutjakka kun olen.
      Kaivosta minäkin vettä nostan pönttöihin, on liian kylmää suoraan kastella, näin on joku sanonut.

      Noista kissoista mitä muori ihastelit, on meille pelkästään ilo katsoa, kun syövät, koskemaan ei arvaa, kynnet hyvin herkästi esillä ja terävät kuin mitkä.
      Ristimme yhden harmaan Maine Coon Harmiksi. kun sitä kiltintä kissaa jahtaa, resukka ei uskalla tulla, kun Harmi on paikalla.
      Tämä toinen pitkäkarvainen on Musta ja kolmas viirukas KIlli, joka päivä syömässä käyvät ja Mustaa harjailen se tykkää.

      Minusta Tallinnan matkoissa on ikävää pitkä autossa istuminen ja ne pitkät laivaan johtavat käytävät, jatkuvat aina vaan.
      Eipä ne ilmaisia ole, vaikka lahjana lipun saisikin, täältä asti hintaa tulee.

      Mielenkiinnolla sitä päiväkirjaasi lueskellaan catleija, kiva on tietää miten kukakin kesäänsä viettää, onko kasvattaminen tullut intohimoksi, nythän se on suosittua parvekkeellakin, siis kerro vaan tekemisistäsi, sinäkin;)
      Noita maailman tapahtumia saa ihan tarpeeksi seurata televisiosta, yleensä mediasta. mitäpä niitä niin hirveästi tarvitsee täällä kerrata.
      Mielensä mukaisesti tietenkin jokainen, mutta tämä arkikin on kovin erilaista, siksi siitä on kiva lukea, miten missäkin elellään.

      Sitä hellää sadetta nyt kaivattaisiin, hitaasti sadellen, että pikkuhiljaa tuo kuiva maa veden saisi imeä.
      No kyllä voi sadettakin tulla vielä riittävästi, vähän ihan pelottaa kun näin hyvin kesä on alkanut, miten jaksanee koko kesän kesää pitää.
      Kyllä täältä on moneen asiaan apua saanut tälläinen poropeukalo ja kertyy niitä kokemuspohajaisia , kun oikein paneutuu, kurkku on hyvällä taimella harson alla ja tomaatit kukkanuppuja työntää, kasvinmaalla rikkaruohot, haraaman pitäisi ryhtyä.

      Täällä omenapuut aloitti kukinnan, mutta ei niin paljon ole kuin viime vuona, kirsikassa, siinä pienessä pensaassa on paljon kukkia, ehtiikö niitä maistelemaan, kun linnut ehtivät aiemmin.
      Seurattavaa riittää pönttöjen tiimoilta täälläkin, punarinta vaan häippäsi jonnekin, ei ole näkynyt aikoihin.

      Minä keitin maitokaalin eka kerran tänä keväänä, kaali taisi olla Unkarista, nyt sanoivat, että kaalia ei kannata istuttaa, tulee se tuholainen ja syö koko sadon, onkohan kaali hinnoissaan tänä syksynä.
      Harmillista nuo kaiken maailman tuholaiset, minä kun tykkään kaalista kovasti.

      Nyt on sellainen päivä että onkimaan pääsen heti aamusta, mikäs voikaan olla ihanampaa, kun istuskella veneessä kohoa tuijotellen, omat ajatuksensa kuulee, rauhaisassa maisemassa.
      Sitä ajatusten lentoa teille muillekin toivottelen ja naatitaan kesästä;)

      • No niin, nythän on suven suloisinta aikaa, harvoin näin kesäistä on vielä tähän aikaan. Ja mitä parhainta sitä piisaa etelästä pohjoiseen.
        Maanantaina kirjoittelin pirttiin, vai sanoisiko kirjoitin, mutta polla pyöri ainakin puolituntia, eikä lähtenyt kirjoitus mihinkään, tuskin edes taivaan tuuliin.
        Harmistuin ja ajattelin jokohan minä olen liian vanha tähän hommaan, tänään huomasin etten enää pääse facebook sivulleni, kai se vanhuus tulee, silti kaikkihan me vanhenemme päivän kerrallaan. Kirjoittelin omasta terveydestäni minun pitäisi olla täysin kunnossa kaikki tutkimukset näyttää vihreää valoa, eli olen kunnossa, mutta kun ei tuo vatsa oikein siltä tunnu. Omalääkäri sanoi, nyt terveyskeskuksen konstit loppui, ja passittaa minut lisätutkimuksiin alluesairaalaan Hyvinkäälle. Minä olin onnellinen, ja ajattelin kyllä se omalääkäri on hyvä.

        Onhan minulla toinenkin syy miksi nämä vierailut pirttiin käy niin harvakseen, olen aika ahkerasti kipujeni lomassa kirjoitellut sitä oman kylän historia kirjaa, omalta osaltani. Olen syntynyt Nurmijärvellä Perttulan kylässä ja nuoruuteni siellä asuin nyt samassa pitäjässä eri kylässä, eli silloin olin paljasjalkainen Perttulalainen.
        Kirjoitin perheestäni meitä oli yksi toista tusinaa minä se 13 toista, Isä muutti Hämeestä ja äiti Savosta, he olivat kumpikin maalaistalon lapsia isoista perheistä, ei silloin työtä riittänyt kaikille vaan oli muutettava muualle. niinpä sattuma toi heidät samaan paikkaan isoon kartanoon Perttulaan. Sattuma kantoi satoa ja niin syntyi meidän perhe. Tuo historia on aika värikäs perheemme kohdalla oli paljon lapsia isä osallistui kansalais-sotaan joutui Tammisaareen vankilaan, mutta säilyi hegkissä, vapautui kun paikkakunnan isännät takasiva armahduslain tultua voimaan. Isä kuoli kun olin kolmen vanha joten isästä en oikeastaan muista kuin hautajaiset ja samana keväänä saadun ison hauen. Enpä nyt historiaa sen enempää kuin, talvisodassa oli mukana kuusi vanhinta veljeä viisi palasi kotiin.

        Tuo kirjoitukseni valmistui, ja tuo historiatoimikunta kuuli ja luki kirjoitukseni, sain hyvät arvostelut, se lämmitti mieltäni.


      • Matamimimmi
        LateVaan kirjoitti:

        No niin, nythän on suven suloisinta aikaa, harvoin näin kesäistä on vielä tähän aikaan. Ja mitä parhainta sitä piisaa etelästä pohjoiseen.
        Maanantaina kirjoittelin pirttiin, vai sanoisiko kirjoitin, mutta polla pyöri ainakin puolituntia, eikä lähtenyt kirjoitus mihinkään, tuskin edes taivaan tuuliin.
        Harmistuin ja ajattelin jokohan minä olen liian vanha tähän hommaan, tänään huomasin etten enää pääse facebook sivulleni, kai se vanhuus tulee, silti kaikkihan me vanhenemme päivän kerrallaan. Kirjoittelin omasta terveydestäni minun pitäisi olla täysin kunnossa kaikki tutkimukset näyttää vihreää valoa, eli olen kunnossa, mutta kun ei tuo vatsa oikein siltä tunnu. Omalääkäri sanoi, nyt terveyskeskuksen konstit loppui, ja passittaa minut lisätutkimuksiin alluesairaalaan Hyvinkäälle. Minä olin onnellinen, ja ajattelin kyllä se omalääkäri on hyvä.

        Onhan minulla toinenkin syy miksi nämä vierailut pirttiin käy niin harvakseen, olen aika ahkerasti kipujeni lomassa kirjoitellut sitä oman kylän historia kirjaa, omalta osaltani. Olen syntynyt Nurmijärvellä Perttulan kylässä ja nuoruuteni siellä asuin nyt samassa pitäjässä eri kylässä, eli silloin olin paljasjalkainen Perttulalainen.
        Kirjoitin perheestäni meitä oli yksi toista tusinaa minä se 13 toista, Isä muutti Hämeestä ja äiti Savosta, he olivat kumpikin maalaistalon lapsia isoista perheistä, ei silloin työtä riittänyt kaikille vaan oli muutettava muualle. niinpä sattuma toi heidät samaan paikkaan isoon kartanoon Perttulaan. Sattuma kantoi satoa ja niin syntyi meidän perhe. Tuo historia on aika värikäs perheemme kohdalla oli paljon lapsia isä osallistui kansalais-sotaan joutui Tammisaareen vankilaan, mutta säilyi hegkissä, vapautui kun paikkakunnan isännät takasiva armahduslain tultua voimaan. Isä kuoli kun olin kolmen vanha joten isästä en oikeastaan muista kuin hautajaiset ja samana keväänä saadun ison hauen. Enpä nyt historiaa sen enempää kuin, talvisodassa oli mukana kuusi vanhinta veljeä viisi palasi kotiin.

        Tuo kirjoitukseni valmistui, ja tuo historiatoimikunta kuuli ja luki kirjoitukseni, sain hyvät arvostelut, se lämmitti mieltäni.

        Hyvin kirjoititkin! Mielenkiintoisia vaiheita elämässäsi ja perheenne, lapsuudenkotisi kannalta, traagisiakin. Tammisaaren surullisen kuuluisa vankileiri oli isäsi kohtalo, vaikka hän selvisikin sieltä hengissä. Lahdessa Hennalassa oli toinen samanlainen, mihin pantiin ihmisiä nääntymään nälkään. Olen monta kertaa ajatellut, että kyllä Mannerheim olisi voinut armahtaa tuonkaltaiset "rikolliset".
        Vankileireille tuomittiin, ja jopa ammuttaviksi monia syyttömiäkin miehiä ja naisia. Näissäkin maisemissa oli ollut joku kirottu kenttätuomioistuin , eikä muuta kun saunan taakse. Onnea sinulle Late Vaan, kun olet saanut olla suhteellisen terve ja kirjoitat fiksusti. Tänne Pirttiinkin pidät yhteyttä, etkä ole koppava kuten valitettavasti monet muut "luomakunnan kruunut", jotka pitävät meitä pirttiläisiä kanoina ja hanhia ja ties minä.


    • Ihme ja kumma !!!
      nyt kelpasi nimmarini;))

      Meillä oli tänään jalkahoitaja,aaahhhh miten on kevyt olo jaloissa.
      Kävin sitten apteekissa ja triossa.Mennä lekutin siellä,nyt on kumma jos ei ensiyönä nukuta.
      Viime yönä valvotti monta tuntia.Mikä lie.

      Kyllä on Lahden tori nyt hyrskyn myrskyn,
      kun ne rupes tekemään sitä autoparkkia sinne torin alle.

      Nyt olen kyllä ihan puhki.Tuli käveltyä niin paljon.

      Amupäivän radiosta tuli paljon juttua,pikku Veskun rannassa
      menossa kalastus kilpailut.Yrittävät jotain ennätystä.Koululaiset nimittäin.

      Voikaahan hyvin.
      näkyillään...

    • fundsija

      Kohtalotoveri ton Laten kanssa, faija kai selvis Tammisaareen asti vain itävaltalaisen sukunimensä ansiosta, muistutti niin vietävästi noita ruotsalaisia sotilasnimiä, vähän teloitettuja suhteessa ruotsalaisnimisiin punaisina vangittuihin. Arkistotiedoissa maininta syytteestä: takavarikoinut kaksi haulikkoa ja vaatteita.
      Tuomio: valtiopetoksesta 8 vuotta kuritushuonetta, 25 vuotta vailla kansalais-luottamusta. Selviytyi vankileirillä luultavasti vain sikalakomennuksen vuoksi. Leirivangit armahdettiin syksyllä 1918 nykyisin usein tapetilla olevan nimikkeen perusteella: työvoimapula uhkasi valtion taloutta.
      Faijan kotiseutu oli muuttunut melko ahtaaksi punikkinimikkeellä varustetulle parikymppiselle ja tulevaisuudenlupauksia antava työpaikka ei pystynyt pyyhkimään kokemuksia, joten faija suunnisti Lappiin. Eli siukkaasti susiparina reilut 10 vuottalestadiolaisten piinatulessa ennenkuin sai luvan astua aviosäätyyn. Tuberkuloosi kamppas faijan kun me oltiin evakossa ja mä olin just täyttäny 4 vuotta. Sitten mut adoptoitiin ja mä sain toisen sukunimen. Unohdin muuten mainita kolme veljee ja kuusi sisarta eli sen aikaisen sosiaalivakuutuksen. ihan saman, joka nykysin vallitsee ns. kehitysmaissa ja joissain uskonnollisissa yhteisöissä meilläkin.
      Onneksi tuo kaikki on historiaa, ihmnen on vain jumalattoman tehokas oppimaan oppimansa unohtamaan ja jotkut ovat valitettavasti valmiita aloittamaan tuo oppikoulun esimerkiksi sanomalla, että Auswitzia koskaan ollut.

    • jjoutava

      Onhan tänne kirjoitettava kun oman isäni historia liippaa niin lähelle siihen mitä Late Vaan kirjoitti. Lahteen tai Tammisaareen isäni ei joutunut kun oli vasta 18 v ikäinen ja joku ymmärsi neuvoa "Jos kysytään ole aivan tietämätön koko kapinasta ja kaikki punikin merkit pitää hävittää".

      Pojat oli eksyneet porukasta ja kuulivat Hyvinkäänkylän tyväentalolta torvisoittoa niin suuntasivat sinne. Saksalaiset siellä soittivat voittomarssejaan, mutta pojathan ei sitä tienneet. Onneksi tuttu mies tuli raitilla vastaan ja osasi varoittaa ja neuvoa mitä on tehtävä.

    • Hintriika*

      Puoltayötä! Meillä ollaan kuin Päiväntasaajalla. IS kehotti suomalaisia unohtamaan Kanarian ja suuntaamaan hellelomalle Lappiin. On täällä tilaa tulkaa vaan!

      Kissoista muistin, että ystävälläni oli kaksi kissaa, nyt jo edesmenneitä, joiden nimet olivat Harmi ja Riesa, joten SkillaNilla on nyt toisen kaima siellä kesäpaikassaan.

      Minun isäni tutustui Tammisaareen muutaman vuoden ajan vasta 30-luvulla. Silloin ei enää poliittisia vankejakaan viety montun reunalle ammuttaviksi. Ne olivat aikoja, joita kukaan ei toivottavasti haikaile takaisin. Veli veljeä vastaan on kamala asetelma.

      Tässä sitä jo olikin terveisiä kuumasta pohjoisesta! Kesää kaikille!

    • H U O M E N T A !!!!!!!

      Laitanpa kahveet tippumaan.

      Vieläkö kaikki kuorsaa.
      YLÖS !!!!!

      inä yritin eilen katsoa sitä keskustelua ykkösellä,eihän siitä mitään tullut.
      Kaikki huuti kilpaa.ihan älytöntä.

      Saas nähdä Pouta lupasi ukkosia meille,kyllä hiostavaa onkin ja
      Musta pilvi nousi tuohon Kouvolan suuntaan.

      Kiva että Hintriikkakin saa lämmintä siellä pohjoisessa.

      Naatikeehan pirtin antimista.
      näkyillään...

      • Minusta juonta-

        jatkin keskeyttivät juuri, kun toinen yritti päästä asian ytimeen.


    • Aurinkoinen iltapäivä tervehdys pirttiin.
      Miehet ovat sotamuistelmissa. Aikoinaan kun isäni kuoli ei sota-asioita juurikaan saanut puhella. Sen verran tiedän että ns. etulinjassa hän taisteli aikoinaan.
      Toista on nyt. Voi kertoilla ja muistelmia kirjoitella. Hyvä niin.

      Juu, euroopan lämpimin kolkka on nyt lappi ja Kemin seudut. Eikä valittamista täälläkään. 25 iltapäivällä.
      Varmaan Hintriikkakin on voinut vaihtaa villahousut asuun joka on bikinien ja pikkupikkuhameen sekoitus. Ja jonka ensikerran lehdessä näin, Ja jonka nimeä en muista, enkä viitsi nousta katsomaan lehdestä................
      Kannattaa nauttia helteestä koska seuraavan kerran saattaa olla 100 vuoden kuluttua vastaavaa.
      Ja kaikkihan me nautimme ihanasta lämmöstä ja auringosta. Toivottavasti jatkoa seuraa samaan malliin.
      Vähän epävakaisempaa huomeseksi kun koulut loppuu ja lakin päähän
      asetellaan. Yhdet lakkiaiset ja yksi ammattiin valmistuminen tiedossa.

      Eilistä keskustelua seurasin sivusilmällä. Tutut asiat siinä pyörivät tulematta sen
      valmiimmiksi. Sipilä on hyvin selkeäsanainen ja johdonmukainen- puhuu asiaa.
      Kaikki tietää mitä pitäisi tehdä. Mutta se toteutus onkin jo eri juttu.
      Hyvä kun saa olla "näyttämön" tällä puolella. Vaikeita yhteen sovitettavia asioita ovat. Siellä "viisaat päät" tekee parhaansa.

      Nyt pitää valmistautua saunaan, vastalla kylpemään ja uimaan. Vesi on 21 as.
      hyvin uimakelpoista.
      Hauskaa ehtoota kaikille.

    • SkillaN*

      Huomenta, nyt jo taas torstaiaamuun.
      Eilen jäikin väliin kirjoitukseni, yllättävän helppoa olikin, kai sitä nopsaan nämä sessiot unohtaisi.
      No oli syykin, että en malttanut/ehtinyt kirjoittaa siivosin koko päivän.
      Kahdesta huoneesta kaikki irtain ulos ja tuulen, ripsuin oikein vanhan ajan tapaan, lehtiluudalla.
      Ikkunoita pesin kaksi kappaletta, tänään pari lisää, sitten jää vielä tuvan vanhat ikkunat, joista ei puhtaita saakkaan.
      Tiukka oli päivä ja tänään sitten loppujen kanssa riehun, tupa jää myöhäisempään ajankohtaan, siellä matotkin niin pitkiä, että voimia tarvitsee elvyttää ennen sitä hommaa.
      Paistoin kalapullia hauesta, mausteita tuli liian vähän muuten onnistui hyvin, hauki ei ole minun herkkuani.
      Kallista kalaa kaupassa, kun fileinä ostaa.

      Tuo kastelu vain jatkuu, pilviä eilenkin seilasi, mutta vettä ei tullut, onneksi kaivoissa vesi riittää, juomavesi tuleekin lähteestä.
      Mansikka puskat kukkaa tuppaa, olisi vain nyt pölyttäjiä, näyttää vähän huonolta.

      Niin nuo muistot noilta kauheuksien ajoista, jolloin kansa kahtia jakautui, ainahan se sitä on ollut, mutta nuo kansalaissodan tapahtumat puistattavat vieläkin, oli se niin väärin.
      Milloinkas sota ja tappaminen olisikaan oikeutettua, paljon nuoria miehiä viime sodankin aikana multiin joutui.
      Historia on kuitenkin hyvin tarpeellista muistaa, olen jostakin lukenut, että kansa joka ei tunne menneisyyttään, ei selviä tulevastakaan.
      Huonolta näyttää tällä hetkellä sekin selviäminen, onko sitten historian tuntemuksen puutteesta johtuvaa, vai aivan muista syistä.
      Toivoisi ihan että nämä perussuomalaiset saisivat näyttää joskus puheidensa toteen näyttämisistä.
      Katsoin sen puheenjohtajien keskustelun minäkin, ja ärsyttävää oli juontajien jatkuva päälle puhuminen ja muidenkin.
      Vaikeaa on olla kaikille mieliksi, isoista asioista on kysymys, jos teet näin tai niin hyvä ei koskaan.
      Rahaa huudetaan joka puolella, mutta jos ei kauppa käy, mistä sitä tulee, tärkeintä olisi saada myyntiä meidän tuotteille ympäri maailmaa.

      Hintriika on nyt siellä helleaaltojen keskellä, onnea vaan, mutta lämmintä on meilläkin, eilen mittari näytti 28, 5, kyllä hiki oli.

      Nyt on ajankohtaisena taas keskustelussa suviviren laulamisista,minun mielipiteeni on ehdoton, kyllä suvivirsi kuuluu meidän koulujen loppumisen juhlintaan ja muulloinkin.
      Miksi suomessa pitäisi perinteisiä tapoja muuttaa muualta tulleiden sellaista vaatiessa, olemme omassa maassamme ja meillä on perinteet ja tapamme, niitä pitää voida toteuttaa.
      Tuskin missään maassa niin tehdään, jos muualta tulleilla on vaikea sopeutua, voivat olla pois tälläisistä tilaisuuksista.
      Maassa maan tavalla on minusta oikea tapa, sitä pitää kunnioittaa myös muualta tulevien, ei kulttuuria tarvitse muuttaa, tervetulleita ovat maahamme, mutta tapojamme ei tarvitse muuttaa, meille rakkaiksi, tunteita herättävissä perinteissä.
      Näin liikkuu minun ajatukseni.

      Nyt kuitenkin taas tähän päivään, kastelemaan kasvinmaa ja sitten ihanaa siivoamista, ei välttämättä ihannaa, mutta se lopputulos on aivan ihanan tuntuine.
      Iloista päivää vaan kaikille,kuunnellaan radiosta suvivirsien laulantaa, jos ei tilaisuutta ole mennä itse juhliin, onnea urakkansa päätäville koulukkaille, lomansa ovat ansainneet.

    • Huomenta kaikille.

      Sateita lupailee radiosta meille,kyllähän se vesi olisi tarpeen.
      Vaan kun "yläpihassa"on hanat kiinni;)

      Tänään menen Takataskusta hakemaan Lohikiusausta.
      Katselin eilen tuolta Tallinnasta sitä Leobardien touhuja,niin siellä salamoi.

      Eipä tässä kummempaa,

      näkyillään...

    • Huomenta aurinkoisena aamuna!
      Täällä taas palloilen vakinaisemmassa paikassani. Pari viikkoa korvessa hupeni hyvin. Kalaa tuli minkä tarvitsin ja ilmatkin olivat mainiot. Laiskotteluni lomassa tein remonttiakin. Sekin alkoi rasittamaan ja tuntumaan työleiriltä. No, hommat tuli hoitoon, mutta hyvinpä väsy illalla painoi. Sitä se tekee kun kuntoni rapistuu. Hyvähän se, että illalla nukutti ilman heruttelua. Niin... ja minulla ei ole edes puutarhatöitä. Ihmettelenkin varsinaisia puuhastelijoita veden kantoineen. Näyttää sitkeyttä riittävän.

      Tottahan sentään välillä kipaisin metsässäkin ja suollakin. Lakka alkoi kukkimaan, mutta ongelma lienee pölytys. Hyttysiä ei vielä niissä maisemissa ollut. Puutiaisia kyllä oli tavallista enemmän. Mistähän sekin vitsaus kasvanee. Kyllä niitä muutaman iholtanikin löysin. Saipa noita karistelua saunassa, vähän keskentekoisella vastalla roimien.

      Enpä ole hyvin ehtinyt kirjoituksia lukea. Koneeni käyttö heikon yhteyden ja akun kulumisen takia jäi vähiin. Koska tulin illalla, on vielä vähän pöpperöinen olo. Enkä malttanut olla ottamatta "palkintoryyppyäkään" onnistuneen matkani päätteeksi. Hyvää se ryypätessä teki, mutta tuskin tätä aamua auttoi.

      Enpä nyt jatkele pitemmälle. Ilmoittautumiseni on tehty. Palaan myöhemmin. Koettakaahan pidellä kesää, ettei se karkaa!

      • Törö törö!!!Nyt se on ihav varmastik kesä!!!! Ensimmäesen kerran tiällä jyrisöö ukkonen, ohite kyllä männöö, pikkuser rommaatti suuren suuria pisaroeta, sev verra että asvalttii jäe jälet, ee tuo luontoo mitenkää virvottanu.

        Tänä uamuna heristin korvijanj, mikä on tuo iha uus iänj tuolla ulukona. Pitkään pitj mietttijä ennekut tajusin, että varpusen poejathan ne on lähtennä lentoon tuosta omenapuun pesästääsä. Kuulostaa siltä ku jonniillaene kone säksättäsj koko aejan käännissä. Ja räksät näkkyy olovah hyvin tolohakkana öölön ajetun nurmikon kimpussa, matoja ne kaet sieltä tonkii.

        Kohta suattaa tulla vettä, on nuo pilivet liikkunnakkii tänne meellep päe: On ihan semmone tunnelma ku luonto oottasj millonka päsähtää ja alakaa romistammaa. Taejan tästä lähtee valamistelemaa illan syömisiä, suatan tulla takasi myöhemmi. No nii, enkö arvanna, nyt taes taevaah hanat aaveta.

        Raetistaa ja viilentäähän se vähä tätä helteestä ilimoo. Minä muuten tykkeen uko ilimasta, oes vua yön pimmeemmät hetket, nii hyvin näkysj, meellä ku ee oo niitä valosija öetä, niinku erräellä siellä pohjosessa. Pallaellaa! paulamaria


    • Saunaterveiset taas kerran;)

      Meillä rytisi ja jytisi tuossa muutama tunti sitten,oikein kunnolla ja sitten tuli vettä kuin saavista kaataen,
      ,nyt paistaa aurinko.

      Nyt nautin pirtissä saunakahvit ja täällähän löytyy aina jotain hyvää kahvin kanssa.

      Hyvää illanjatkoa kaikille.
      näkyillään...

      • Matamimimmi

        Minäkin tulin kahville. Huomenna on aika tärkeä päivä, noin meikäläisen kannalta, sillä ostan uuden, tai vähän käytetyn auton. Mies nimittäin sanoi, että minulle on ainut oikea automaattivaiheinen auto. Rääkkään kytkintä siihen malliin, että kohta menee moottorikin romuksi.
        Niin kai se on. En ole mikään autoilijatyyppi ja vielä vähemmän teknisiin asioihin perehtynyt.


    • hevat

      Mukavasti ilta humahti,kun luin teidän mukavia viestiteksiä,jotka minun aivojani virkistää.
      Kyllähä yht -äkkiä,kun vauhti hidastui,tuntuu oudolta sähäkkään meininkiini on
      pyyhkäisty. Jotain pystyn tekemään,kuten kastella kukka ja kasvimaat...

      Oli mieheni myöhemmin töissä,jolloin olin ovela -tyttäreni mies hommasi vasi-
      pumpun,kun järveen on 10m rapulta veteen---laitan johdon seinään ja rölaattorin kanssa hiljalleen käveli ,kukat kastuu ja tuoksu on ihana...

      näin tuutori-vähän allpäin kertoilee...

    • Tervetuloa uuden pirtin avajaisiin,vieraskirjaan merkkejä jättämään.
      Pirtti 78/2013 odottaa;)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      228
      5745
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      142
      3438
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2539
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2446
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2032
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1596
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      120
      1591
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1453
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1260
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1121
    Aihe