ikuisestiko sisäsiistitön?

ainavaankakkaa

koirani täyttää näinä päivinä vuoden, leikkaamaton narttu, juoksuja ei vieläole ollut.
ongelma on se,ettei koira ole vieläkään sisäsiisti.
kotona kun olemme läsnä, koira ei tee tarpeitaan sisälle, jos on hätä, ilmoittaa haukkumalla ovella.
mutta joka yö tulee pissat ja kakkat sisälle. meillä on aika säännöllinen arki, koira käy illalla n. klo 22 viimeisen kerran pihalla pissalla ja melkein aina myös kakkaa.
aamulla herätys on joka aamu klo. 5-6. ja jo silloin on kakat ja pisut (joskus harvoin vain toiset) sisällä. mutta heti ulos mentäessä tulee taas kakat ja pisut.
työpäivien aikana homma on sama. on yksin (toisen koiran kanssa) kotona n. 8h.

tällähetkellä koiralla on yöllä ja yksin ollessa paperit lattialla. olemme kokeilleet myös ilman paperia, mutta silloin tavara tuli sohvalle! olemme tämän myötä joutuneet vaihtamaan sohvat, enkä haluaisi uusille sohville taas kusta.

alan olemaan toivoton tämän tapauksen suhteen.
koira on rokotettu ja viimeksi pari viikkoa sitten madotettu.
koiran ruokaa olen myös muutaman kerran vaihtanut, tuloksetta...
ell. lääkärillä emme ole asian vuoksi käyneet, koska en tiedä onko tuo kuitenkaan ihan lääkärille menon paikka... vai voiko olla mahdollista että kyse olisi jotain sairaudesta?
kertokaa nyt ihmeessä kaikenlaisia vinkkejä tai omia kokemuksia... itse alan olemaan jo niin turhautunut etten tiedä mitä tekisin tai ajattelisin....

21

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joobax

      Missä koira normaalisti nukkuu yönsä? Missä se on yksin ollessaan? Sä voisit rajata sen liikkumista. Ei ole ollenkaan tarvetta päästä liikuskelemaan koko kämpässä. Se ainakin minimoi vahingot ja todennäköisesti lopettaa tekoset, kun tarvis olla jätöksissä kiinni loppupäivän. Kaikki paperit pois ja kämppään oikea tehosiivous, että saa kaikki hajut pois.

    • Soopelipoika

      Jotkut pikkukoirat (jos koirasi on kääpiörotua tai muuten pienikokoinen seurakoira) eivät koskaan opi sisäsiisteiksi. Syytä ei tiedetä (henkiset kyvyt, kiihkeät elintoiminnot, outo geeni??), mutta vaiva on perinnöllinen.

      Hullultahan se tuntuu, mutta jotkut ostavat koiralleen kissanhiekkalaatikon. Nesteet eivät mene vahingossakaan paperin läpi lattiaan, hajut imeytyvät hiekkaan ja koiralla on yöllä paikka, jossa piipahtaa :P

      • "eivät opi siistiksi" Jos on terve koira,niin kannattaisi sitten omistajan katsoa peiliin...

        Miten vaiva on todettu perinnölliseksi?
        Pikkukoirat ei ole mikään oma lajinsa,vaan aivan samaa lajia,kuin isommatkin toverinsa.
        Eli ihan samat jutut pätee niillä kuin isommillakin.Jos koira on terve,asiat järjestyksessä(suhde omistajaan,riittävät aktiviteetit,niin fyysinen,kuin henkinen),niin kyllä koosta riippumat pyrkii koira tekemään tarpeensa "pesän" ulkopuolelle.


    • ainavaankakkaa

      koira nukkuu yönsä makkarissa, sängyn vieressä. päivisin sohvalla tai makkarissa sängyn vieressä.
      viimeyönä pistin makkarin oven kiinni enkä laittanut papereita makkariin.
      menin klo 21 nukkumaan, koira herätti klo 02 haukkumalla. tulipahan ainakin pisut ja kakit pihalle! ja kun kahden tunnin päästä kello soi, oli taas pisu ja kakihätä.
      asunto on hieman hankan muotoinen tilan rajaamiseen.... yhteen huoneeseen, esm. makuuhuoneeseen saisin koiran yksin ollessa laitettua. mutta onko tila liian pieni? sekä suljenko molemmat koirat sinne, vai vaan tuon kuseskelijan? myös toinen koira siis nukkuu aina makkarissa.
      koira ei ole ihan pieni, n. 33kg, säkä 56cm. kissanhiekka laatikko kuulosti hauskalta ja kätevältä, mutta ei taida niin isoa laatikoita olla jotta tuo sinne mahtuisi...
      olen laskeskellut, että koira kestää n. 5-6 tuntia tekemättä tarpeitaan sisälle. jos on todella väsynyt (esm. parin tunnin vapaana olo lenkki metsässä jossa saa leikkiä toisen koiran kanssa) pystyy pidättämään 8 tuntia. mutta tuollaisen lenkin tekeminen ennen töihin menoa on mahdotonta, tai ei houkuta lähteä metsään lenkille klo 03 yöllä.
      Luin jostakin että narttujen kiimasuoja voisi estää tarpeiden teon sisälle? kokemusta tai mielipiteitä tälläisen kokeilemisesta?
      toisaalta inhottaa ajatus jos koira kakkaa kuitenkin yksin ollessaan, niin on sitten koko päivän paskat housuissa =)
      sitäkin olen miettinyt, voisiko tuohon vaikuttaa mitenkään se, ettei ole vielä ollut ensimmäistäkään kiimaa? hiljaa itsekseni olen vain ajattellut että kiiman jälkeen sitten helpottaa.. mutta mahtaakohan noilla olla mitään tekemistä keskenään, olen tainnut vain itse keksiä sen =)

      • ..........

        Tulit itse ratkaisseeksi "ongelman" eli niinkin pienellä vaivalla, kuin liikunnan lisäämisellä, saat koirastasi sisäsiistin. :)


    • koisu

      Kuinka usein päivässä ruokit koirasi, mihin aikaan ja millä ? ja kuinka paljon koirasi juo vettä? latkiiko ihan ajankulukseen vettä? veden määrää rajoittamalla ja veden yöksi pois ottamalla voisi saada helpotusta tuohon pisuongelmaan.

      ja kai koira saa riittävästi liikuntaa, jolloin suolentoimintakin vilkastuu ja tarpeet tulee sitten ulos? sinuna lähtisin kokeilemaan sitä että sisälle ei mennä ennen tarpeiden tekoa (edes illalla, vaikka jo nukkumaan mielisit) ja aina pissattaisit sen ennen sisätiloihin siirtymistä.

      Osaako koirasi rauhoittua yöksi nukkumaan ja muutenkin sisällä ollessaan? rauhattomuuskin saa koiran aineenvaihdunnan kiihtymään, joten tarpeetkin tällöin tulee helpommin sisään, varsiinkaan jos koira ei ole oivaltanut, että ulos tehdään tarpeet.

      Oma narttuni on täysin sisäsiisti ollut ensimmäisten juoksujen jälkeen (6kk) ennen juoksuja innostui ruikkimaan matolle vaikka tätä ennen oli jo siisti kuukauden päivät ollu.

      • Anonyymi

        Koiran vettä ei saa pois ottaa, sitä pitää olla tarjolla 24/7. Mitä jos itse heräsit yöllä, sulla olis kamala jano mutta vettä ei olisi saatavilla... Eipä ole varmasti mukavaa. Tuosta voisi jo tehdä eläinsuojeluilmoituken, vettä ei pois saa viedä. Vettä pitää olla aina, sitä ei missään nimessä oteta pois eikä rajoiteta, mikä tahansa elävä yksilö saa juoda juuri niinkuin tykkää, vesi on kaikkien tärkein asia mitä jokainen elävä olento tarvii.


    • Sisäsiisti

      Minä ratkaisin ongelman just sillä juoksusiteellä ja koira ei tykännyt laskea vaippaan joten ongelma ratkesi sillä.Kannattaa kokeilla.

      • jahas..

        ja entä jos koira repii juoksupöksyt pois tai jos ja kun aijot opettaa sen olemaan ilman, niin sisälle kuseskelu alkaa? eikä koiran kannalta terveellistä pitää pöksyjä jatkuvasti, estää koiraa putsaamasta itseään normaalisti.


      • sisäsiisti
        jahas.. kirjoitti:

        ja entä jos koira repii juoksupöksyt pois tai jos ja kun aijot opettaa sen olemaan ilman, niin sisälle kuseskelu alkaa? eikä koiran kannalta terveellistä pitää pöksyjä jatkuvasti, estää koiraa putsaamasta itseään normaalisti.

        Ei repinyt juoksupöksyt koskaan pois ja oli sisäsiisti viikossa.Huomasin heti kun pissat tuli ja vaihdoin vaipan oitis joten ei tarvinnut pississä olla yhtään hetkeä.


    • No problem

      Itselläni on kääpiökoira, 3,5 kg. Meillä on kissanhiekkalaatikko sitä varten, ettei pikkukoiramme jaksa pidätellä esim. työpäiväni ajan. Se osaa nätisti tehdä tarpeensa sinne, eikä se ole mikään ongelma yhtään kenellekkään. On mukavampi olla töissäkin kun ei tarvi hätäillä, että koira kärsii kauheessa pissahädässä.

    • Miulla on espanjasta adoptoitu vinttikoira, jolla kesti tosi kauan oppia sisäsiistiks. Syksyllä kun yläkerta valmistui ja miun makkari siirtyi sinne, ja vintti ei sinne saa tulla (marsut ylhäällä), niin alkoi taas öisin sisään pissiminen. Tein tytölle pissihousut, kuukauden verran niiden kanssa oli yöt ja sen jälkeen on ollu taas sisäsiisti :) joten housut on oikeesti ihan kokeilemisen arvonen juttu! kukapa sitä omissa pisseissä ja kakoissa viihtyis ;)

    • Siis jos koira pyytää ulos,kun kotona ollaan,niin kyllä se kertoo siitä,että se tuskin merkkaa,vaan sillä todennäköisesti on oikeasti hätä.
      Eli joko sillä ei ole vaan vielä pidätyskyky muodostunut(voi joillakin mennä noinkin pitkälle) tai sitten sillä on joku esim.rakenteellinen vika,ettei pysty vielä niin kauaa pidättämään.

      Voisi tuon viedä lääkärillekkin tai sitten jos mahdollista,katella vielä jonkin aikaa(jos kuitenkin on vielä pidätyskyky hakusessa tai juoksu tulossa.Joskus nuorelle varsinkin voi juoksukin vaikuttaa jonkin verran).

      Koska saa viimeisen ruokansa?.Sitä voisi ehkä aikaistaa.
      En oikein ymmärrä siinä mielessä eristämistä,että jos koiralla on oikeasti hätä ja haluaa ulos,niin reilumpi koiraa kohtaan olisi sen sitten päästä.Jos ei pääse,niin siitä se voi oppia ihan tavaksi päästää sisälle.

      Mitään housuja en nyt ymmärrä lainkaan,jos terveestä koirasta on kyse.
      Jos nyt tässä tapauksessa koiralla oikeasti on hätä,niin en kovin kivana sitä pitäisi,että kun todennäköisesti pöksyihinkin lorahtaa (ei ne pidätyskykyyn auta),niin joutuisi märissä pöksyissä olemaan.Ja tulehdusten vaarakin on jo aika oleellinen...

    • 2+19

      Kuullostaa että koira ois sairas.. Omalla koiralla oli sama ongelma.. Ihmettelin kun ei yli vuoden ikäsenäkään ole sisäsiisti, ja kappas, sairashan se.

    • sivustaseuraaja1

      saako kysyä mikä sairaus koirallasi todettiin kun ei oppinut sisäsiistiksi? ja onko siihen jotain "hoitokeinoa"?
      ihan mielenkiinnosta kyselen...

    • ainavaankakkaa

      koirani syö aamulla n. klo 04-05 aamulla sekä iltapäivällä n. klo 14-16.
      mielestäni ei latki vettä turhan päiten, juo ruoan jälkeen ja lenkkien ym. peuhaamisen jälkeen. joskus käy myös hörpyllä herättyään, mutta mielestäni vesimäärät ovat sopivat.
      itseänikin kiinnostaisi tietää mikä sairaus koiralla todettiin joka ei oppinut sisäsiistiksi? miten todettiin ja mitä tehtiin? helpottiko?
      itse ajattelin vielä jonkin aikaa katsella tilannetta. koska koira on muutenkin kehittynyt aika hitaasti rotuunsa nähden. jo ihan pienestä pitäen kasvu ja painon nousu tapahtui hyvin maltillisesti. ja juoksujakaan ei ole vielä näkynyt, joten voisin jotenkin uskoa että koira on "hitaasti kehittyvää" sorttia =)
      seuraan jonkin aikaa tilannetta ja kokeilen kaikkia noita vinkkejä joita olen saanut. sitten ainakin kilautan tohtorille.
      yö pissailu sisälle on lopetettu sillä, että koira on makkarissa kanssani yön ovi kiinni. ensimmäiset yöt koira herätti haukkumalla hätäänsä, jolloin nousin ylös ja ulos pissalle. nyt kahtena yönä ei ole herättänyt, eikä tehnyt makkariinkaan tarpeitaan. eli jatkan tuota nyt ainakin kun toivon merkkejä on näkyvissä.
      kokeilin myös reipasta tunnin iltalenkkiä ennen nukkumaan menoa. mutta koira ei ollut enää kovin innostunut pitkälle lenkille lähteä illalla. kyllähän se mukana pysyi, mutta ei auttanut yö kusemiseen. koitin testata myös kunnon lenkkiä ennen töihin menoa.... mutta suoraan sanottuna ei lähtenyt lenkille aamulla klo 4. teki niin täydellisen stopin kun tajusi että mennään tähän aikaan lenkille. joten en alkanut sitä perässäni repimään vaan päästin takaisin nukkumaan josta oli paljon tyytyväisempi =)

      • 20+14

        Hei jos koittaisit sitä että ensimmäisen ruuan annat koiralle vasta päivällä ja toisen illalla, jos tämä sille parempi, ei luulis tulevan työpäivän aikana hätääja yöksi voi huoletta ottaa veden pois. eikoiran tarvi sillon juoda ku nukutaan..

        toivottavasti kehitys ois vaan hidasta koirallas :)!


    • Baby dog

      Meilläkin syö ekan päivällä klo. 13-15 sitten toisen illalla. Illalla tosin syö vähemmän.
      Iltalenkki on klo. 19.00 jälkeen, nukkuu sitten koko yön hyvin, ei ole tottunut yölenkkeilyyn koskaan.

      Aamulla ei haluakkaan syödä oikeeta ruokaa, joskus voi ottaa vähän makkaraa ja juustoa, saa uuden veden kuppiin.

      Pentuna ollessa piti ottaa vesikuppi yöksi pois koska silloin ihan huvikseen litki sitä ja sitten pissas paperille tai lattialle. Aamulla vata siivosin, yöllä me nukutaan.

      Nyt isompana on vettä tarjolla myös yöllä, juo jos tulee jano. Ei pissaa sisälle enään tietystikään. Aamulla pissalenkille.

    • Anonyymi

      Tuo on väärin, kyllä pitää yön olla pissat ja kakat ulkoistamatta. Käyttö ulkona n. klo 21.00 auttaa varmasti. Sisällä haukkuminen on helppo opettaa pois, tuollainen räksyttäminen jatkuvasti madaltaa kaikkien lähellä olevien asumismukavuutta.

    • Anonyymi

      Meillä koira ole koskaan ollut sisäsiisti. Karvoja joka puolella ja sen turkista tarttuu ulonhaju joka puolelle. Kuola on kans melkoinen juttu, kun pitää joka paikkaan tökkiä turpaansa.

      Onneksi ei enää päästele ohuempaa ja paksumpaa ympäriinsä.

    • Anonyymi

      Meillä oli rotikalla avanne, se oli kätevä. Nyt jo edesmennyt Hessu pärjäsi avanteen kanssa hyvin. Suosittelen jos ei ulos viitsi viedä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe