Toivoton eroahdistus!

eroahdistunut

Eli meillä 4 vuotias kääpiövillakora! Tulo meille noin 2 vuotiaana! Meillä myös toinen toy/kääpiövillis joka on ollut ihan pikkasesta pennusta asti meillä!

Nyt on suurena ongelmana se,että tuo aikuisena meille tullyt villis kärsii todella pahasta "eroahdistuksesta" Ripuloi yksin ollessaan....Ripuloi kun mieheni lähtee töihin! Iltaisin ja viikonloppuisin vatsa aivan normaali! Ruokavalio pysynyt samana!

Itse teen töitä kotona,joten koira joutuu olemaan kuitenkin todella vähän kotona yksin. Mutta aina välillä on tilanteita,että pakosta on yksin kotona! Tai ei yksin...on hänellä tuo toinen villis kaverina! Joka ei todellakaan panikoi yksin oloa! Ei edes silloin kun oli vain ainoana koirana! Hän vaan tuumasi,että ahaa! NByt ne lähtee....kohta ne tulee =)
Tuon eroahdistuksen koiran menneisyyttä en oikein tunne! Enlä saa enää yhteyttä sen minulle myynneeseen ihmiseen.

Nyt vaan mietin,että mitä ihmettä teen,että tuo loppuisi! Koira kärsii! Mutta niin tämä perhekkin kärsii! Ei olew kivaa siivota ripuleita kodista aina kun käydään perheen kanssa yhdessö vaikka kaupassa,tai touhutaan vaan vaikka pihalla! Koiria ei pysty aina ottamaan mukaankaan!

Eroahdistus koiraa en missään tapauksessa alkaisi enää sijoittamaan uuteen kotiin! Koska on jo kodin vaihaja =( Ja ongelma on mielestäni aika suuri! Mutta miten ihmeessä alan purkamaan tätä ongelmaa,joka tuntuu vaan pahenevan! Ennen reagoi/panikoi vaan jos mies lähti työajan ulkopuolella jonnekkin....mutta nyt jo siihen kun mies lähtree töihin! Eläinlääkärissä on tutkittu vaikka mitä saorauksia,mutta siten vaan todettu että kärsii eroahdistuksesta! Mitään "hoitokeinoa" ei olla saatu!
Itse alan jo miettimään,että onko viimeinen ja kamalin vaihtoehto vaan lopettaa koira! Mutta en todellakaan sitä halua! Se on minulle niin rakas,ja muutren terve!

3

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ex eroahistus

      http://www.koirakoulukompassi.com/eroahdistus.html
      Klikkaa tuota haihdutinta ja valeriaanauutetta. Meillä auttoi pahalle eroahdistujalle.
      Muista toki myös yhteiset koulutus, lenkki ja kyllä jopa namien heittely sekä piilottelu hetket auttaa -> kun koira etsii yhdessä ja itsekseen nameja sen itseluottamus hiljalleen kasvaa.

    • Treeniä,treeniä

      Meidän kääpiöpinseri osoitti myös koviakin erohadistuksen merkkejä pentuna, mutta opetimme sen jäämään rauhallisena kotiin seuraavalla tavalla:
      Ensin käväiset oven ulkopuolella vain sekunnin ajan. Ennen lähtöä sanot koiralle eleettömästi esim: "äiti käy asioilla" ja lähdet eleettömästi ulos. Kun tulet takaisin sisälle, ole kuin ei mitään. Älä sääli koiraa tai kiittele sitä ylettömästi. Ulkona piipahtamisen täytyy olla arkipäiväinen ja luonnollinen asia.
      Sitten pidennät ulkona käyntiä aina vaikka kymmenen sekunnin verran ja aina ennen lähtöä sanot koiralle samat sanat.
      Meidän koira itki perään kovastikkin harjoittelun alussa, mutta kun huomasi, että on ihan normaalia, että äiti piipahtelee oven ulkopuolella ja aina se tulee takaisin muina miehinä, niin eipä itke enää.

    • 21+4

      Meillä aikuisena ostettu käpsy, joka läpi elämän potenut eroahdistusta. Oli vajaa kolme vuotias tullessaan, nyt 11-vuotias. Ei tee asioita sisälle, mutta rikkoo tavaroita.

      Yhdessä vaiheessa hankin suurikokoisen boxin, eli rautahäkin, jossa koira yksin ollessaan oli. Tämä kuitenkin tuntui niin rajulta vaihtoehdolta, että saimme miehen kanssa järjestettyä työajat niin ettei koira enää ollut yksin lainkaan.

      Koira kiintyy ihmiseensä niin rajusti, että jos se kerran joutuu omistajastaan luopumaan, se tulee pelkäämään sitä lopun elämäänsä. Joka kerta kun suljet oven, pelkää se ettet tule enää takaisin. Mielestäni kun olet aikuisen koiran ottanut, olisi sinun pitänyt ottaa asioista aiemmin selvää. Tässä tilanteessa ollessa kuuluisi sinulle vastuu myös kantaa seuraukset. Lopettaminen tämän takia on jo ajatuksena kauhistuttava! Ethän vain ole tosissasi?!

      Opetus tietenkin kannattaa, samoin lievät rauhottavat alkuun. On kuitenkin otettava se mahdollisuus huomioon, ettei kerran hylätty koira lakkaa koskaan pelkäämästä uutta hylkäämistä. Ellet muuta keksi, tee päätös pian, ja luovuta koira esim. eläkeläiselle, jolla on koiralle paljon aikaa. Pienirotuiselle koiralle varmasti löytyy ottajia. Pystyisitkö koskaan elämään omatuntosi kanssa, mikäli päätyisit siihen jo mieleesi juolahtaneeseen järkyttävimpään ratkaisuun?

      En usko.

      Mieti miten hirveä tuon pienen, rakastavan olennon lyhyt elämä olisi ollut; ensin se kokee kamalimman asian mitä koira voi kokea, eli hylätään. Ja seuraava perhe lopettaisi sen sen vuoksi. Miten voit edes ajatella noin kamalia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe