Valmetin aseet

mettäpoju

Meillä pienehkö perikunta selvittelee vaarin jälkeen jättämiä aseita. Vaari oli melkoinen harrastaja jolle pitkän elämän aikana kertyi kaikenmoisia tussareita. Suuri osa vehkeistä on mielestäni ihan romuja, mutta joukossa on muutamia mielenkiintoisiakin. Mua kovasti kiinnostais ostaa itselleni sellainen valmetin valmistama ase, jossa on haulipiiput ja sitten mukana olis kolme irtopiippua. Kaikki noi on pakattu yhteen puulaatikkoon ja ovat mielestäni hyväkuntoisia. Noi irtonaiset piiput näyttää ihan käyttämättömiltä. Siinä olis kahdet sellaiset kivääripiiput joissa merkintä 308win ja toisessa .375win. sitten oli hauli/kivääripiippu 7x jotain. En nyt justiin pääse asetta tarkastelemaan, mutta jotenkin noin ne oli ja se itse haulikko oli sellainen valmetti jossa lukee kyljessä 412s. Ton laatikon vaari on varmaan tehnyt ite kun pätevä äijä oli. Tuskin niitä noin on uutena myyty? Saisin aseen halvalla, mutta kun pitäis kohta lähteä armeijaan niin mietiskelin että kandeeko tommoseen laittaa ropojansa kiinni? onko tolla enään nykyään mitään virkaa mettällä?

10

1561

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • joo joo

   tuolle aseelle varmasti löytyisi muitakin ostajia jos samassa paketissa on tosiaankin lisäksi kaksoisluodikko ja haulikkorihla piippuparit, tuo on pirun arvokas paketti joten vieraalle ei kannata lahjaksi antaa.
   varmasti tekee mitään mettällä, nykyään valmistetaan paljon huonompiakin haulikoita mitä valmetit, suomessa tehtyjen haulikoiden laadunvalvonta oli huippuluokkaa.

  • mettäpoju

   Kyllä se varmaan mulle jää. Hintaa jää varmaan jotain 1000 egee ja se on mun mielestä ok. noista kuitenkin näkyy olevan pyyntiä lähempänä tonttua ilman noita vaihtopiippujakin. En tiä tuunko niitä koskaan tarviin, mutta eipä ne kaapissa leipää syö. Saakohan noihin vielä kuinka osia?

   • Valmetteja on

    edelleeen paljon liikkeellä, ja osia saa.
    Valmet 412 on laatupeli.
    Taitava aseseppä tekee osia, jos jotain ei muutoin löydy.


  • rompetta

   Jos kaisissa piipuissa sama sarja nro niin sarjaa ei kannata purkaa,siinä tapauksessa arvokas.jos myyt hyvä kuntoisia piippuja hinnat alkaa 500€ ja ylöspäin.Itse ostin vähän harvinaisemmat piiput ja maksoin 750€. Ostan suomalaisia piippuja edelleen luoti,hauli,haulirihla,kaksoisluodikon.

  • lata1

   Lisäksi mitä edelliset on sanonu, niin se että ostat piiput jotka käyvät aseeseen, ei riitä. Piiput tulee vielä sovittaa aseeseen sepällä. Tämä siis NOSTAA arvoa. Jos sinussa on yhtään metsämiehen vikaa niin älä missään nimessä päästä tuollaista tykki-sarjaa sivu suun tuola hintaa.

   Olin paikalla 2012 Riihimäen asehuutokaupassa ja samanlaisesta aseesta sekä kivääripiippuparista maksettiin noin 1200€

  • luottokaveri

   Noista valmeteista pyydetään käytettyinä pelkillä haulipiipuillakin kunnosta riippuen 500-1000€.

   Itsellä on Valmet 412S vuosimallia 1986, vaihtosupistimilla, ejektoreilla ja 12/76 patruunoille. Aika monta kilometriä olen ehtinyt sitä metsissä kannella, ositin sen tuolloin 16 vuotiaana. Jos jotain huonoa pitää sanoa niin se on aika painava.

  • Osta uusi Baikal

   Valmetit ovat jo useita kymmeniä vuosia vanhoja romuja eikä niillä nykypäivänä enää tee mitään. Ei pysty ampumaan rautahaulejakaan ja lyijyä ei saa enää käyttää. Kannattaa viedä romutettavaksi tai voipa joku liike muutaman kympin hyvittääkkin vaihdossa Baikal mp-153 seen joka maksaa uutena n. 350e.
   Puulaatikosta saa tehtyä hyvän linnunpöntön.

   • niin mihin

    sitä lyijyä ei saa käyttää ? kuulehan napero, suomessa metsästetään paljön muutakin kuin vesilintuja ja korvaavia hauleja on paljon muutakin kuin terästä ja paljon parempaa.
    menee jopa räikeän puolelle jos mainostaa baikalia, niin otta esille tämän surkeimman tekeleen joka baikalilta löytyy, päällekkäistä voi sentään sanoa haulikoksi mutta tuota sorkkarautaa ei, jo hinta kertoo miten se on tehty


  • huikkista

   eipä nuo saaliselaimet sen enempää panssariin oo pukeutunu kuin ennenkään joten miksi miksi ei ko. ase käy metsästykseen,jos on kunnossa muuten.

  • hyvin se kelpaa

   Kylläpä jaksetaan vääntää jostain vahasta asejärjestelmän romusta.
   Totta se metsästykseen kelpaa, ei siinä mitään. Ajoihan ryssät ladoillakin aikanaan, eikä edes valittaneet.
   Minulla on muutama vanha Valmetin haulikko ja käytän niitä metsästyksessä vieläkin.
   Silloin kun ei montaa laukausta ammuta, esim. vaikka kettujahti, niin Valmetti sopii siihen mainiosti. Kyyhkyjahtiin tai sorsajahtiin otan sitten nykyaisempaa mukaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   428
   1772
  2. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   119
   1422
  3. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   441
   1374
  4. En kestä enää olla erossa...

   Mitä jos mää vaan tuun ja alan suuteleen sua?
   Ikävä
   85
   1064
  5. Mitä oikeasti tuo koronarokote on ?

   Minun faijan proidi nyt puolisonsa kera koronassa. Ja 3 rokotetta ottaneena. Ikää noin 75v , Ja tuntuu ettei hengissä pysy . Hyi helvetti mitä tää rok
   Maailman menoa
   210
   922
  6. Tulen hulluksi

   Joka päivä mielessä. Typerä mies ei vaan voi mennä pois päästäni. Mitä enemmän pyristelen vastaan sitä enemmän siellä asuu. Olisipa joku katkaisija, j
   Ikävä
   60
   891
  7. Riittääkö sulle nainen

   Seurustelu vai pitäskö jossain kohtaa sitte olla ihan sormuksia sovittelemassa?
   Ikävä
   82
   819
  8. Suomessa on perheiden yhä vaikeampi saada apua - Supernanny Pia Penttala kohtaa nämä ongelmat

   Järkyttävää, että Suomessa on yhä vaikeampi saada apua, olipa kyse sitten perheen ongelmista, lapsen haasteista, päihde- tai mielenterveysongelmista.
   Maailman menoa
   22
   793
  Aihe