Kystmyksiä

JapanGirl

Paljonko maksavat lentoliput Japaniin ja sieltä takaisin Suomeen? Ja ovatko hotellit minkä hintaisia? Minulla on haaveena lähteä lukion jälkeen Japaniin, mutta en tiedä juuri mitään hintaluokista tai muusta aiheeseen liittyvästä.

Ja pärjääkö siellä englannilla? Itse osaan hieman japanin kielen alkeita, mutta en läheskään riittävästi. Kiitos jos joku osaa auttaa! SAYOONARA! :3

3

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kookaburra123

      n. 500-890e ees taas (riippuu hyvin paljon milloin matkustat ja kuinka etukäteen olet ostanut liput. kesällä kalleinta)

      itsellä maksoi 716e, 18h lento vaihto frankfurtissa, heinäkuun lopussa.
      Vertaa useita sivustoja ja lennon tarjoajia. Älä ota sitä epämääräisintä yhtiötä jolla ei ole suomenkielistä asiakaspalvelua (tarkoitan sen takia että jos lennontarjoaja on ulkomailla ja vain englanniksi niin yhteydenotto voi olla hankalaa ongelmatilanteissa). Suoralla lennolla pääsee finnairin koneella mutta maksaa vaan enemmän (ellei satu osumaan kohdalle joku hyvä tarjous)
      puhun nyt siis vaan tokiosta. Hanki hyvä vakuutus itsellesi ja matkatavaroillesi sekä varaa niin iso budjetti kuin vain mahdollista. Siellä saa sitä rahaa kyllä kulumaan.

      Hotelleihin ei kannata mennä, törkeän kalliita. Hostellit (esim sakura hostel ketju) ja majatalot huomattavasti parempi vaihtoehto nuorelle. Hostellit n. 17-25e yö ja hyvät sijainnit.

      Englannilla pärjää melko kehnosti japanilaisten huonon kielitaidon vuoksi mutta kärsivällisyydessä (ja viitseliäisyydellä opetella sanoja fraaseja yms. ) sekä elekielellä pärjää ihan hyvin. Kannattaa ottaa elekielestä ja tavoista selvää.
      Yksin ok ja turvallinen maa matkustaa mutta kannattaa hallita englanninkieli hyvin. Kannattaa myös olla vähintään 2vk ja käydä mahdollisesti muissakin paikoissa Japania kuin vaan siinä yhdessä.

      Hyvää matkaa mikäli sinne pääset!

    • Vatsaus kystmyksiin

      Jos on mahdollisuus valita, niin kannattaa harkita jotain muuta ajankohtaa kuin kesä. Kesä-Heinäkuu on keskisessä Japanissa sadekautta ja sen loputtua alkaa kuumin aika, lämpötilat on helposti 35 astetta ja ilmankosteus 90% tai yli. Myös taifuunit saattavat tulla tuolloin tutuksi. Parasta aikaa Japanin matkailulle on loka-marraskuu tai keväällä huhti-toukokuu. Tietysti hieman riippuu siitäkin, minne päin Japania on menossa. Heinä-elokuu on oikein hyvää aikaa suunnata esim. Hokkaidolle. Auringolta suojautumiseen kannattaa kiinnittää huomiota, etenkin jos ihosi palaa herkästi. Suomalainen polttaa nahkansa Japanissa vielä joulukuussakin, ellei pidä varaansa.

      Finnairin Japanin kohteista halvin on usein Nagoya. Sieltä pääsee varsin helposti Niin Tokioon kuin Osakan suuntaan, sekä Kiotoon ja Naraan.

      Hostellit ja perinteiset ryokanit on usein budjettimatkaajien suosiossa. Hotelleista halvimmasta päästä on esim. Super Hotel -ketjun hotellit.
      http://www.superhoteljapan.com/en/

      Japanin sisällä matkustaminen on kallista, joten kannattaa hankkia ennen matkaa Japan Rail Pass, mikäli aikoo yhtään enemmän liikkua. Ja se pitää siis hankkia ENNEN Japaniin saapumista, paikan päältä et sitä enää saa. Halpa vaihtoehtoinen matkustusmuoto on yöbussit, joilla pääsee halvimmillaan varsin edullisesti isompien kaupunkien välillä. Osa bussiyhtiöistä tarjoaa varaussysteemit vain japaniksi, mutta ainakin Willer Expressillä on myös englannin kieliset sivut.
      willerexpress.com/en/

      Japanissa toimii tätä nykyä myös muutama halpalentoyhtiök, joiden tarjontaa kannattaa tsekata mikäli lentäen matkustaminen sopii suunnitelmiin junia tai busseja paremmin, tai jos mieli tekee jonnekin kauemmaksi (Okinawa, Sapporo jne.). Halpoja lentoja tarjoaa ainakin:
      JetStar Japan - http://www.jetstar.com/jp/en/home
      Air Asia Japan - http://www.airasia.com/jp/en/home.page
      Peach - http://www.flypeach.com/home.aspx

      Jos into riittää, opettele edes auttavasti japanin kielestä ainakin hiragana- ja katakana merkit. Niiden tunnistaminen tekee elämän paikan päällä paljon helpommaksi.

    • Kolmesti käynyt

      Hotellien hinnat ovat jokseenkin Suomen hintaluokkaa, vaikka totta kai on myös hyvin kalliita hotelleja. Olemme majoittuneet useamman kerran Tokiossa Shinjukuun aseman lähelle. Siellä hotelli maksoi vähän yli sata euroa per yö. Muualla Japanissa olemme majoittuneet huomattavasti halvemmallakin. Ja jos yöpyy vaatimattomammin, mainitut hostellit ja majatalot ovat halvempia.

      Japanin hintatasosta Suiomessa on usein väärä kuva. Jos haluaa maksaa paljon, se kyllä onnistuu, mutta esimerkiksi syöminen tavis-ruokapaikoissa on jopa edullisempaa kuin Suomessa, varsinkin nyt kun jenin kurssi on laskenut.

      Kaiken kaikkiaan: Japani on turvallinen maa, jossa kaikki toimii. Japanilaiset ovat pääsääntöisesti kohteliaita, auttavaisia ja ystävällisiä. Mutta niinkuin tuossa yllä jo mainittiin, englantia siellä osaa vain harva. Hotellien henkilökunta on valtaosin kielitaitoista.

      Tokio on valtavan suuri kaupunki, metropolialueella on noin 37 miljoonaa asukasta. Paljon on nähtävää, eri tyyppisiä, omalla tavallaan persoonallisia kaupunginosia, joten viikko on minunkin mielestäni aiva liian lyhyt aika. Tapani Jussilan Tokio-passi on nopealukuinen opas, josta saat hyvää perustietoa Tokiosta ja muualtakin Japanista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe