Kystmyksiä

JapanGirl

Paljonko maksavat lentoliput Japaniin ja sieltä takaisin Suomeen? Ja ovatko hotellit minkä hintaisia? Minulla on haaveena lähteä lukion jälkeen Japaniin, mutta en tiedä juuri mitään hintaluokista tai muusta aiheeseen liittyvästä.

Ja pärjääkö siellä englannilla? Itse osaan hieman japanin kielen alkeita, mutta en läheskään riittävästi. Kiitos jos joku osaa auttaa! SAYOONARA! :3

3

120

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kookaburra123

   n. 500-890e ees taas (riippuu hyvin paljon milloin matkustat ja kuinka etukäteen olet ostanut liput. kesällä kalleinta)

   itsellä maksoi 716e, 18h lento vaihto frankfurtissa, heinäkuun lopussa.
   Vertaa useita sivustoja ja lennon tarjoajia. Älä ota sitä epämääräisintä yhtiötä jolla ei ole suomenkielistä asiakaspalvelua (tarkoitan sen takia että jos lennontarjoaja on ulkomailla ja vain englanniksi niin yhteydenotto voi olla hankalaa ongelmatilanteissa). Suoralla lennolla pääsee finnairin koneella mutta maksaa vaan enemmän (ellei satu osumaan kohdalle joku hyvä tarjous)
   puhun nyt siis vaan tokiosta. Hanki hyvä vakuutus itsellesi ja matkatavaroillesi sekä varaa niin iso budjetti kuin vain mahdollista. Siellä saa sitä rahaa kyllä kulumaan.

   Hotelleihin ei kannata mennä, törkeän kalliita. Hostellit (esim sakura hostel ketju) ja majatalot huomattavasti parempi vaihtoehto nuorelle. Hostellit n. 17-25e yö ja hyvät sijainnit.

   Englannilla pärjää melko kehnosti japanilaisten huonon kielitaidon vuoksi mutta kärsivällisyydessä (ja viitseliäisyydellä opetella sanoja fraaseja yms. ) sekä elekielellä pärjää ihan hyvin. Kannattaa ottaa elekielestä ja tavoista selvää.
   Yksin ok ja turvallinen maa matkustaa mutta kannattaa hallita englanninkieli hyvin. Kannattaa myös olla vähintään 2vk ja käydä mahdollisesti muissakin paikoissa Japania kuin vaan siinä yhdessä.

   Hyvää matkaa mikäli sinne pääset!

  • Vatsaus kystmyksiin

   Jos on mahdollisuus valita, niin kannattaa harkita jotain muuta ajankohtaa kuin kesä. Kesä-Heinäkuu on keskisessä Japanissa sadekautta ja sen loputtua alkaa kuumin aika, lämpötilat on helposti 35 astetta ja ilmankosteus 90% tai yli. Myös taifuunit saattavat tulla tuolloin tutuksi. Parasta aikaa Japanin matkailulle on loka-marraskuu tai keväällä huhti-toukokuu. Tietysti hieman riippuu siitäkin, minne päin Japania on menossa. Heinä-elokuu on oikein hyvää aikaa suunnata esim. Hokkaidolle. Auringolta suojautumiseen kannattaa kiinnittää huomiota, etenkin jos ihosi palaa herkästi. Suomalainen polttaa nahkansa Japanissa vielä joulukuussakin, ellei pidä varaansa.

   Finnairin Japanin kohteista halvin on usein Nagoya. Sieltä pääsee varsin helposti Niin Tokioon kuin Osakan suuntaan, sekä Kiotoon ja Naraan.

   Hostellit ja perinteiset ryokanit on usein budjettimatkaajien suosiossa. Hotelleista halvimmasta päästä on esim. Super Hotel -ketjun hotellit.
   http://www.superhoteljapan.com/en/

   Japanin sisällä matkustaminen on kallista, joten kannattaa hankkia ennen matkaa Japan Rail Pass, mikäli aikoo yhtään enemmän liikkua. Ja se pitää siis hankkia ENNEN Japaniin saapumista, paikan päältä et sitä enää saa. Halpa vaihtoehtoinen matkustusmuoto on yöbussit, joilla pääsee halvimmillaan varsin edullisesti isompien kaupunkien välillä. Osa bussiyhtiöistä tarjoaa varaussysteemit vain japaniksi, mutta ainakin Willer Expressillä on myös englannin kieliset sivut.
   willerexpress.com/en/

   Japanissa toimii tätä nykyä myös muutama halpalentoyhtiök, joiden tarjontaa kannattaa tsekata mikäli lentäen matkustaminen sopii suunnitelmiin junia tai busseja paremmin, tai jos mieli tekee jonnekin kauemmaksi (Okinawa, Sapporo jne.). Halpoja lentoja tarjoaa ainakin:
   JetStar Japan - http://www.jetstar.com/jp/en/home
   Air Asia Japan - http://www.airasia.com/jp/en/home.page
   Peach - http://www.flypeach.com/home.aspx

   Jos into riittää, opettele edes auttavasti japanin kielestä ainakin hiragana- ja katakana merkit. Niiden tunnistaminen tekee elämän paikan päällä paljon helpommaksi.

  • Kolmesti käynyt

   Hotellien hinnat ovat jokseenkin Suomen hintaluokkaa, vaikka totta kai on myös hyvin kalliita hotelleja. Olemme majoittuneet useamman kerran Tokiossa Shinjukuun aseman lähelle. Siellä hotelli maksoi vähän yli sata euroa per yö. Muualla Japanissa olemme majoittuneet huomattavasti halvemmallakin. Ja jos yöpyy vaatimattomammin, mainitut hostellit ja majatalot ovat halvempia.

   Japanin hintatasosta Suiomessa on usein väärä kuva. Jos haluaa maksaa paljon, se kyllä onnistuu, mutta esimerkiksi syöminen tavis-ruokapaikoissa on jopa edullisempaa kuin Suomessa, varsinkin nyt kun jenin kurssi on laskenut.

   Kaiken kaikkiaan: Japani on turvallinen maa, jossa kaikki toimii. Japanilaiset ovat pääsääntöisesti kohteliaita, auttavaisia ja ystävällisiä. Mutta niinkuin tuossa yllä jo mainittiin, englantia siellä osaa vain harva. Hotellien henkilökunta on valtaosin kielitaitoista.

   Tokio on valtavan suuri kaupunki, metropolialueella on noin 37 miljoonaa asukasta. Paljon on nähtävää, eri tyyppisiä, omalla tavallaan persoonallisia kaupunginosia, joten viikko on minunkin mielestäni aiva liian lyhyt aika. Tapani Jussilan Tokio-passi on nopealukuinen opas, josta saat hyvää perustietoa Tokiosta ja muualtakin Japanista.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä ja miksi suomalaiset jännittää?

   Taas nähtiin osoitus siitä tuolla Tokiossa kun meidän ukko jännitti kisansa pipariksi. Eihän muut jännitä mitään. He vaan roiski haulikolla naama peru
   Maailman menoa
   111
   1335
  2. Olipa hyvä sarja Sofian salaisuudet

   Sofian ulosanti niin miellyttävää kuunneltavaa, toista kuin Maran öö, öö, tota, tota, mmmm, mmmmm. Ja Stefun äitikin oli mukana miesystävänsä kanssa,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   1283
  3. En kaipaa enää "kaivattuani"

   Tai siis kaipaan, mutta en voisi kuvitellakaan enää meitä mihinkään suhteeseen. En toivo häneltä yhteydenottoja, enkä myöskään mielellään haluaisi en
   Ikävä
   93
   1216
  4. Sofia naureskelee Nikolle avoimesti

   Ilkeä akka https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/23a3e901-b255-4986-acc4-287acedfded6
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   1146
  5. Miksi Martina oli niin kamala Sofialle?

   Eron tullessa kuitenkin Martina oli kiitollinen, siunattu, onnellinen. Onhan tuo ihan tavanomaista että kaverin mieheen voi rakastua . Rakastuihan Mar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   91
   1053
  6. Kiitos Seiskalle Sofian nolaamisesta!

   Pitkän aikaa Seiska selkeästi mielisteli pellepariskuntaa. Ei pienintäkään juttua esimerkiksi pellepariskunnan vapun sekoilu- ja riitelybileistä Levi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   911
  7. Mara Taas kiitollinen

   Mä en kestä😂.. Mara Taas kiitollisena istuu rannalla, eikö se vois keksiä jo jotain muuta tekstiä. Monta kuvaa taas missä MINÄ, MINÄ. Ja taas mennään
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   881
  8. Analysoi teidän kohtaamisianne

   Mikä niissä vaikuttaa siltä että tunne on molemminpuolinen?
   Ikävä
   63
   879
  Aihe