Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

hämmentävää

jannakke

noniin...olen siis irtisanonut asuntomme 2.4 (pari edellistä päivää oli pyhäpäiviä) ja vuokranantajalle sopi että muutamme kuun loppuun mennessä pois. Hän itse ilmoitti että asunnon tulee olla tyhjä 2.5 ja näin ollen emme enää vuokraa toukokuulta maksa. Olemme luovuttaneet asunnon heille 2.5 ja 3.5 ovat tarkistaneet ja asunto oli ok. Mutta kuitenkaan he eivät meille vakuutta palauta koska meidän olisi pitänyt toukokuun vuokra maksaa?? Asunnosta joka ei ole meidän hallinnassa edes??Mitäs nyt teen?

11

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riku Finlex

      Milloin vuokranantaja sai ilmoituksenne/milloin lähetitte irtisanomisilmoituksen? Ilmoitus pitää olla siis kuukautta ennen muuttoa voimassa jotta ei tarvi maksaa muuttoa seuraavan kuun vuokraa. Eli jos halusitte välttää toukokuun vuokranmaksuun niin irtisanominen piti saattaa vuokranantajan tietoon 30.3 mennessä.

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19950481, pykälä 52

      • ei tarvi maksaa

        Mutta jos on sovittu että on ok että asunto on tyhjä 2.5. niin silloin vuokranmaksuvelvoite loppuu siihen.

        Olisi tietysti hyvä että tästä olisi mustaa valkoisella.

        Pykälien mukaan 2.4. irtisanominen tarkoittaa sitä että irtisanomisaika on toukokuu ja asunnosta muutto sen jälkeen. Mutta ainahan nämä asiast voi sopia vuokralaisen eduksi.

        Jos vuokranmaksu velvollisuus on koko toukokuun, niin asunto on oltava silloin myös tämän vuokralaisen hallinnassa.


    • jannakke

      30.3 ja 1.4 olivat pyhäpäiviä, onko sillä merkitystä? Hän sai tiedon 2.4 ja hän kuitenkin itse sopi meidän kanssamme että toukokuuta ei tarvitse maksaa jos asunto on 2.5 tyhjä. Mielestäni laissa on kohta "ellei toisin sovita"....voin olla väärässäkin toki...
      Jos lakia lähdetään lukemaan tarkasti niin eihän meidän irtisanominen ole edes laillinen koska teimme sen tekstiviestillä. Samoin muut asiat sovittiin viestein...mutta jos hän kerran on sitä mieltä että takuuvuokra on toukokuun vuokra niin käynkö heittämässä hänen remonttimiehet asunnosta pihalle, koska minunhan se asunto vielä on...?

      • sovittavissa

        Kyllä, juuri näin teet että otat asunnon haltuusi jos kerran maksat vuokraa. Jos sinulla on todisteta siitä että muutto 2.5. oli ok, niin sitten käräjille vaatimaan korvausta.


    • amatööripuuhaa

      uskotko tommosia vuokranantajia, jotka suullisesti lupaa jotain, tottakai sun ois pitäny irtisanoa kämppä maaliskuun puolella ettei tartte maksaa enää toukokuusta, se ukkohan on kussu linssiin, oikeaasti irtisanominen pitää tehdä kirjallisesti ja todistettavasti, voit valittaa siitä ,että tekstari irtisanominen ei ollu pätevä, nyt ukko kääri rahat janaureskelee ilmaisesta rahasta.
      jos et oo muuttanu, niin älä lähe kämpästä ennen kuin kuun lopussa ja remppaukot kartanolle kotirauhaa häiritsemästä.

    • ddd4

      En ainakaan itse osaisi sanoa onko vuokranantajasi oikeassa vai te, asiasi on aika hankala: voi todellakin olla, että teidän olisi pitänyt irtisanoa asunto 31.3.

      Kannattaa ottaa yhteyttä kuluttaja-asiamieheen ja kysyä mitä pitäisi tehdä.

    • otatte asunnon

      Vaadit avaimet takaisin ja uudet vuokralaset nevadaan, jos teillä on kerran vuokrasuhde vielä kesen.

      Poliisi auttaa asiattomien tunkeutujien poistamisessa, jos ei muu auta.

      Miten kävi?

    • oma oikeus

      Jos te molemmat olette todistettavasti kuulleet mitä vuokranantaja on sanonut, niin eipä oo kyrsällä nokan koputtamista.
      haette korvauksia.

      • poliiiiiisiauttaa

        On noita vilpillisiä vuokranantajia.
        Tiesi että olette irtisanoneet väärin.

        Nyt saanut asunnon haltuunsa ja tekee remonttia seuraavalle ja te maksatte vuokraa.
        Ei ole oikein.
        Tee tutkintapyyntö poliisille.


    • VastaVaikeutusta

      Jos olisin aloittajan tilanteessa niin:

      - Vaatisin avaimet takaisin. Jos ei luovuta, niin sitten poliisiasemalle rikosilmoitusta tekemään hallintaoikeuden vaikeuttamisesta.

      - Jos uudet vuokralaiset jo tulossa/sisällä niin saa sitten itse vuokraisäntä selvitellä kaksoisvuokrausta. Alkaa varmaan äkkiä ääni kellossa muuttumaan jos uusia vuokralaisia pitäisi alkaa häätämään kun kaksi sopimusta yhtäaikaa voimassa, niin saisitten varmaan sovittua vuokrasuhteen purkamisesta KIRJALLISESTI ja vuokraa ei sitten makseta.

      - Jos tekstiviestit ovat tallessa ja nimenomaan vuokraisännän lähettämiä niin on sentään jotain kättä pidempää mitä oltiin alunperin yhteisesti sovittu.

      - Ja ainahan voi sitten jotain pikkukivaa jättää kämppään muhimaan sitten kostoksi joka aktivoituu sitten hieman myöhemmin kun olette poistuneet laillisesti asunnosta ja olla itse puolestaan lapsellinen siitä mitä oltiin yhteisesti sovittu kun kerran toisen sanaan ei voi luottaa. Korjatkoon sitten vahinkoja eikä voi sitten sata varmasti osoittaa että teko on tahallinen. En kerro kuitenkaan julkisesti mitä ajattelin itse tehdä, mutta jokainen voi käyttää mielikuvitustaan.

    • egwe

      Viestin aloittaja!!!

      Kerro miten asiat on edenneet, itsellä samanlainen tilanne päällä!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2278
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1974
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      87
      1783
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1618
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      39
      1359
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe