Jälkiasennushissit 70-luvun taloon?

rauhalliset yöt

Onko kokemusta 70-luvun talojen porrashuoneisiin asennetuista jälkiasennushisseistä?

70-luvun taloissa on tunnetusti ohuet seinät Onko kokemusta miten jälkiasennushissien äänet kantautuvat asuntoihin. Nykyisinkin rapussa liikkuminen kuuluu aika selvästi se herrättääkin öisin, esim kaiteen tahaton kopsautus saa useimmiten nukkujan heräämään. Samoin toisista asunnoista muutkin äänet kantautuvat aika herkästi, esimerkiski kolmannesta kerroksesta kuuluu reippaampi puhe ja askeleet ensimmäiseen kerrokseen. Meneekö viimeisetkin yöunet jos tuollaiseen taloon asennetaan hissit?

16

523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maltti valttia

      3-kerroksisiin ja yleensäkin sellaisin taloihin joissa hissin tarve on pieni, voivat jälkeenpäin asennetut hissit laskea asunnon arvoa. Ja tämä johtuu siitä, että hissien tarve on kerrosten vähyyden takia olematon ja siitä aiheutuu väliaikaisia ja jatkuvia kuluja osakkeenomistajille, Ihmiset eivät halua maksaa sellaisesta jota eivät tarvitse. Lisäksi porraskäytävä kapenee ja se hankaloittaa kulkemista ja sillä on suora vaikutus asumisviihtvyyteen.

    • Osakas2

      Oma talo rakennettu -69 ja hissikuilu on wc:n seinän takana. Kuuluu kyllä yöllä, mutta en minä siihen herää, vaikka vessan ovikin olisi auki. Hissi on siis Koneen ja vm 2004. Siihen taas herään, kun Hesaria jakava musta mies ramppaa kovapohjaisilla kengillään rappuja alas. Tai kun naapurin mummeli jostain käsittämättömästä syystä heittää roskapussin roskakuiluun aamuviideltä.

      • roskakuilu?

        "Tai kun naapurin mummeli jostain käsittämättömästä syystä heittää roskapussin roskakuiluun aamuviideltä."

        Eikö roskakuilut ole kielletty oliko se paloturvallisuus-, hygienia- vai ympäristö (lajittelu) -syistä jo vuosikausia sitten? Vai missä talossa tällainen voi vielä olla laillisesti käytössä?


      • specialslow
        roskakuilu? kirjoitti:

        "Tai kun naapurin mummeli jostain käsittämättömästä syystä heittää roskapussin roskakuiluun aamuviideltä."

        Eikö roskakuilut ole kielletty oliko se paloturvallisuus-, hygienia- vai ympäristö (lajittelu) -syistä jo vuosikausia sitten? Vai missä talossa tällainen voi vielä olla laillisesti käytössä?

        Roskakuilua ei ole tyhjennetty 70-luvun jälkeen..


    • kukukkeliainen

      Ja siis kuka on niin herkkänahkainen kerrostalossa,että häiriintyy naapureidensa normaalielämästä???

      Itse olin joskus sellainen, mutta päätin lopettaa sen ja niin vain nukun yöni loistavasti!

      Eli se on osin psykologosta ja voit päättää että lopetat tressaamisen turhasta ja ryhdyt elämään omaa elämääsi.
      Vaati muutaman viikon,mutta nyt nukun loistavasti!
      Kärsittyäni huonoista unista yli kahdeksan vuotta koska vedin herneet nenään kaikesta melusta,jonka naapurit aiheutti.

      Sinun on vain päätettävä,ettei mikään häiritse sinua ja kaikki on normaalia.
      Silloin kestät mitä vain.

      Toki ihan älytöntä biletystä ja juoppoälämölöä ei tarvitse kestää kenenkään,silloin kuuluu ilmoittaa isännöitsijälle.

      Hissin ääniit totut kyllä,nehän ovat normaaleja ääniä,jotka kuuluvat taloon.
      Ja niin niihin pitää siis asennoitua.
      Opettele sietämään eri ääniä muutenkin, siitä on aina hyötyä elämässä.
      Ihmisen pitää olla valmis mihin tahansa,ei pidä alistua tähän hetkeen.

      • asian vierestä

        Vaikka tämä ei kuuluu hissi aloitukseen, mutta juurin näin !!

        Itse olen asunut todella suurkaupungissaja kyllä niihin ääniin tottuu , kun kaupunki ei hiljene koskaan.

        Nyt mökillä ( jossa on sitä rauhaa)
        saattaa herätä siihen kun linnut tai oravat ramistelee katolla tai kuistilla, kun äänet oppii tuntemaan voi uniaan jatkaa.


      • Kukkuluuruu!

        Totta puhut. Ääniä mahtuu maailmaa ja niitä ei kuule, jos ei kuuntele.


    • hissis

      Järkevämpää rakentaa uudet hissikuilut ulkopuolelle? Jää raput ennalleen. Yleensäkin periaate, että sieltä yli mistä aita on matalin toimii huonosti rakentamisessa.

      • minimivaatimus

        Rappuun pitäisi jäädä hissiasennuksen jälkeen aina sen verran leveyttä, että mahtuu vaivatta kauppakassien kanssa kulkemaan. Jos kauppakassien kanssa pitää kulkea rapussa sivuttain niin silloin rappu on liian kapea.


    • as oy kulkukaveri

      Hei rauhalliset yöt! Meidän taloyhtiössä jälkiasennushissin ääniongelmat ratkaistiin siten että hissi on lukittuna 22-07 välisenä aikana, hyvin on toiminut tälläinen järjestely.

      • meillä näin...

        Meillä on ratkaistu talon kaikki ongelma sillä, että asukkaat ovat lukittu asuntoihinsa tai ulos, riippuen kummassa sattuu lukitushetkellä olemaan, 22-07 väliseksi ajaksi.

        Juuri uusitun hissin lukitsemista kellon ympäri pitäisi myös harkita, niin ei häiritsisi päivälläkään sen sanoinkuvaamattoman kova meteli.


      • eihhh....

        Hyvä valinta! Hyvin paljon vähemmän meteliä aiheuttaa nimittäin seitsemännestä kerroksesta ylös- ja/tai alaspäin rymyäminen yöaikaan (ja siihen aikaan useimmiten päihtyneiden henkilöiden toimesta) kuin tasainen muutaman sekunnin kestävä hissin hurahdus! Vai läpi yönkö teillä joku hissillä huristaa menemään?

        Mistä näitä näiä päättäjiä taloyhdiöiden hallituksiin sikiää...


      • oijoijoijoij...! :D

        "Meidän taloyhtiössä jälkiasennushissin ääniongelmat ratkaistiin siten että hissi on lukittuna 22-07 välisenä aikana"

        Ette ole kaikki yöt valvovat ääntenkuuntelijäkyttääjät tosissanne?! Yhä uskomattomiampia tarinoita sitä kuuleekin. Kas kun ette saman tien tosissaan lukitse kaikki oviakin yöksi, nääs kun ne kolahtelevat niin kovaa, tai kiellä kengillä kulkemista rapussa. Saati että talonne ohitse autoilua yöaikaan (tai miksei päivisinkin) tulisi varmaan anoa kunnalta. Myös keskustelua asunnoissa kannattaa rajoittaa.

        Jos tuollainen kyttääjien jyräämä urpopäätös olisi talooni saatu runnotuta läpi, minä ainakin paukuttaisin turvakengillä niin kovaa kun pystyn, joka päivä kun tulen töistä kotiin kello 00:15. Ihan vaan siksi, että kyttääjät ovat päättäneet, että hissi aiheuttaa enemmän meteliä. Siinähän fiksujen päätösten tekijät kuuntelette kengän kopinaa pari minuuttia, kun vaihtoehtona suhauttaisin muutamassa sekunnissa hissillä ovelleni. Ja silti ehkä vittuillakseni paiskaisin sen kiinni niin kovaa kuin irtoaa. Jonka päätteeksi tietystin otan pitkän suihkun, ja laittaisin makkarat paistumaan sähkögrillissä parvekkeell, josta teidän riemunne viimeistään repeää (kun perustuslakiin verrattavissa olevat itse laaditut järjestyssäännöt niin KIELTÄVÄT, eikö niin?).


      • as oy kulkukaveri

        Niin, ja unohtui mainita, että samassa kokouksessa teimme myös sellaisen päätöksen että rumat asukkaat eivät saa kulkea rappukäytävässä kello 7-22, kun ne ovat niin rumia ja haisevatkin niin pahalle ettei me hallituksen jäsenet haluta niitä nähdä, ja hyvin on toiminut tälläinen järjestely. Yöllä saavat kulkea, kun me kauniit ja komeat päättäjät olemme siihen aikaan visusti unten mailla!

        Seuraavassa kokouksessa on listalla alle 2011-vuosimallin autojen kielto taloyhtiön pihalla, koska ovat todennäköisesti sen ikäisenä jo niin paljon taloyhtiön pihamaan ilmaa saastuttavia, ja myös liikaa meteliä aiheuttavia malleja. Aiomme samalla keskustella myös muiden kuin Audi- ja BWM-merkkisten autojen kieltämistä pihallamme, mutta tästä päätöksen tekeminen jäänee seuraavaan kokoukseen, lopputulos on jo tosin aika vahvasti selvillä.


    • riittävästi leveyttä

      Tärkeintä on, että hissiasennuksen jälkeen rapussa on tilaa kulkea. Pitäisi mahtua kivuttomasti kahden kassin kanssa kulkemaan. Näin ei aina ole, siksi rakennusvalvonnan tulisi olla, nyt kun hissejä rakennellaan, tehtäviensä tasalla. Ensimmäisiin kerroksiin kun kuljetaan kuitenkin rappuja pitkin. On tosi rasittavaa kulkea rapussa jossa ostoskassit, roskapussit, pyykkikori tai takin hihat hankaavat seiniä.

    • Anonyymi

      Taloyhtiöömme tehdään parhaillaan jäliasenuushissejä. Työmaa kestää lähes vuoden. Taloissamme on 2 kerrosta, ja kerroksissa yhteensä 6 asuntoa. Rappukäytäviä on viisi. Hissiä tullaan ehkä käyttämään noissa toisen kerroksen asuinnoissa: eli yksi hissi per 3 asuntoa. Esteettomyyttä on mainostettu, mutta eihän ole mitenkään esteetöntä että ulkoa pitää nousta kymmenisen rappua ennen kuin ollaan hissitasanteella. Vanhat hyväkuntoiset raput poistetaan kokonaan, tilalle asennetaan uudet raput talojen katto puhkaisemalla. Joskus myöhemmin vasta asennetaan hissikuilu ja hissi.
      Surullista tässä että kaikki ehjä ja hyväkuntoinenkin puretaan. Rappukäytävämme olivat uuden veroisia ja siistejä, nyt kaikki on revitty ja sotkettu.
      Onhan tällä työllistävä merkitys ja jotkut firmat tietysti tienaa-ja isännöitsijä.
      Valtio lahjoittaa puolet kuluista-jopa niistä mitkä oli ehjiä mutta piti vaihtaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4519
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe