Räksyttävä sheltti

Puupäät

Meillä on kolmevuotias sheltti, joka tuli meille epämääräisestä kodista kasvattajalle palautuneena n. puoli vuotta sitten.
Koira on todella kiltti ja tottelevainen ja tulee toimeen hyvin tuttujen koirien sekä lasten kanssa.
Kuitenkin on pari aika rasittavaa ongelmaa, joita en ole osannut itse korjata.
Lenkillä, jos meidän lähes teini-ikäinen lapsi on mukana, koira räksyttää kaiken aikaa, vaikka ketään ei näkyisi missään. Ikään kuin suojelee lasta, koska tätä käytöstä ei ole kun lapsi ei ole mukana.
Remmiräyhääkin on vähäsen, pahimmat rähisemiset olen saanut jo onneksi taltutettua.

Sitten kotona kun koira pääsee ulos (irti omaan pihaan) alkaa sama räksytys, oli ulkona näkyvissä ketään tai ei. Ylpeänä kulkee häntä pystyssä haukkuen ja taas ikään kuin suojellen omaa pihaa.
Mikähän näiden lopettamiseksi olisi paras konsti?
Kielto ei auta, ei myöskään huomioimatta jättäminen.. keinot alkavat olla jo vähissä..

2

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Soopelipoika

      Urossheltini oli vähän tuollainen teini-iässään.

      Remukin tykkäsi haukkua pihalla ollessaan. Mikä tahansa kelpasi ärsykkeeksi. Ratkaisuna oli se, että jos se haukkui enemmän kuin pari kertaa (eli ilmoittaminen muuttui räkytykseksi), niin otin sen pariksi minuutiksi sisälle. Sitten takaisin ulos ja jos räkytys jatkui, niin uudestaan pariksi minuutiksi sisälle. Rasittavaa ramppaamista minun kannaltani, mutta koira oppi, että hiljaa ollessa saa nautiskella ulkoilmasta. Nykyään, jos se haukkuu pidempään kuin pari-kolme kertaa, niin se haluaa sisälle ihmisten pariin. Voisiko sille järkätä tarhaansa jotain mielekästä tekemistä? Oma shelttini rakastaa jäisten rustojen nakertelua. Se kyllästyy yksinoloon pihalla tunnissa-parissa, ellei sillä ole jotain mielekästä tekemistä. Muiden koirien haukkuun, autoihin tai ohikulkijoihin jotka eivät puhu (jostain syystä Remu reagoi tieltä kantautuvaan puheeseen) se ei vastaa räkytyksellä.

      Jos teillä on aikaa, niin toimisin samalla periaatteella lenkkirähinän aikana (hyvä tapa viettää kesäloma? :D). Eli alatte tehdä normaalisti lähtöä lenkille, mutta heti kun koira avaa suunsa haukkuakseen (eteisessä/pihalla/pihatiellä), palaatte takaisin sisälle ja perutte koko lenkin. Odotatte sen aikaa että koira rauhoittuu ja alatte taas tehdä lähtöä lenkille. Vähitellen koira oppii taas, että pihalle pääsee vain, jos on kiltisti. Jos se oppii vaikenemaan edes muutaman metrin ajaksi, voitte alkaa kehua ja rohkaista sitä olemaan hiljaa.

      Jossain koiraohjelmassa käytettiin kikkaa, jossa koira opetettiin ensin haukkumaan käskystä. Sitten se opetettiin lopettamaan temppu käsimerkistä. Lopetusmerkki laajeni koskemaan myös ei-toivottua haukkua.

      Miten lapsi suhtautuu koiraan? Itselläni ei lapsia ole, mutta sukulaistytöt (7- ja 8-vuotiaat) eivät kyenneet käskemään koiraani ennen kuin opetin koirani tottelemaan heitä. Pistin tytöt istuttamaan, makuuttamaan ja muutenkin teettämään koiralla sen valmiiksi tuntemia, helppoja temppuja. Koira oppi odottamaan heidän käskyjään ja reaktioitaan (ja luottamaan heihin fiksuina ihmisinä, jotka tietävät mitä tekevät).

      • puupäät

        Hei ja kiitos vinkeistäsi : )
        Täytyy ottaa kokeiluun toi sisälle vienti!
        Meillä koira on ulkona pihassa ainoastaan silloin, kun itsekin olemme ja tekemistä sillä riittää siellä, silti räksyttää.

        Olen nähnyt myös videon koiran naksuttimella haukkumaan opettamisesta ja haukun lopettamisesta. En kuitenkaan ollut täysin vakuuttunut siitä... toisaalta en ole kyllä kokeillutkaan.

        Lapsen suhde koiraan on hyvä ja koira tottelee lasta hyvin, tulee luo, istuu, makaa jne. lapsen käskystä, mutta toi haukkuminen...
        Jotenkin, vaikka me ihmiset olemme johtajia täällä, tai parhaamme mukaan yritämme olla, tuntuu silti että koira kokee, että lasta ja tonttia on suojeltava.

        Mutta, ei kun yrittämään jäähyjä, josko koira siitä ottaisi opiksi : )


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe