Egypti ja raha-asiat!

makadi beach

Matkustamme ensimmäistä kertaa egyptiin hurghadaan ja olemme miettineet miten kannattaa toimia valuutan kanssa. Kannattaisiko sitä vaihtaa jo suomessa vai paikan päällä, vai nostaa automaatista paikan päältä? Uskaltaako luottokorttia käyttää liikkeissa, ravintoloissa yms? Ystävämme olivat joutuneet huijatuiksi, ja saaneet jossain vaihtorahaksi jotakin egyptin vanhaa valuuttaa joka ei ollut enää käypää maassa. Mutta jostain olen lukenut, että siellä olisi käytössä kahta eri valuuttaa? Arvostaisin tosi paljon jos joku tietäväisempi voisi neuvoa asiassa. Kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan :)

10

350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • egyptitär81

      Olimme huhtikuun alussa Hurghadassa ja käytimme vallan egyptin puntia, joita vaihdoimme hotellin aulassa olevasta rahanvaihtoautomaatista. Ei kannata vaihtaa Suomessa, koska vaihtokurssi korkeampi kuin paikan päällä. Itse en käyttäny luottokorttia, ei ollut tarvetta siihen eli siihen en osaa vastata.

    • Mukavaa matkaa

      Suosittelen vaihtamaan eurot paikanpäällä egyptin punniksi. Tosin eurotkin tuntuvat Hurghadassakin käyvän. Hotelleilla voi vaihtaa ja joissakin hotelleissa on automaatti jossa voi vaihtaa eurot egyptin punniksi. Luottokortti on mukana, mutta sitä käytetään vain hädän sattuessa. Joskus kokeiltiin sillä nostaa rahaa, mutta kurssi oli moninkerroin huonompi kuin paikanpäällä. Koskaan en ole egptissä tullut huijatuksi, mutta kannattaa olla tarkkana kuitenkin rahojen suhteen.

    • makadi beach

      Kiitos vastauksista! Tämä auttoi jo paljon, että paikan päällä kannattee vaihtaa rahat. Minkälainen kurssi on kohtuullinen? Mitä esim 100e pitäisi saada. Tosiaan kun ensimmäistä kertaa mennään ja egyptin punnat ovat niin vieraita. Otsassa lukee "huijjaa minua" ;)
      Lisää vinkkejä saa laittaa vieläkin. Odotamme tosi innolla matkaa ja vaikka vähän jännitääkin niin odotan myös sitä tinkaamista, vaikka olen varmasti tosi onneton siinä :D

    • reiska299

      Ehdottomasti kannattaa vaihtaa suomessa mieluiten helsiki vantaalla, egyptissä vaihtopalkkio, ja huijaavat vielä joitain turisteja, lisäksi suomesta saat PAREMMAN kurssi, vaihda mahdollisimman paljon suomessa.

      • Näin on!

        Näin on!! Vaihda eurosi puntiin jo Suomessa! Vältyt siten monelta ikävyydeltä.


    • Limpsutin

      Jos olette menossa Makadiin (nimimerkistäsi ajattelin), niin siellä on pankki, joka hoitaa rahanvaihtoa. Kurssi ok, mutta lisäksi tulee vaihtopalkkio, joka oli minusta iso. Hurghadan keskustassa tai Senzomall -ostoskeskuksessa varmasti parempi kurssi. Yksinkertaisinta on kuitenkin vaihtaa Makadin pankissa. Ja eorotkin käyvät hyvin, mutta silloinkin kurssi vaihteleva.

    • Mukavaa matkaa

      Viiden Egyptin reissun kokemuksella, ehdottomassa Egyptissä kannattaa vaihtaa. Suomessa todella huono kurssi ja vaihtopalkkiot päälle. Egyptissä vaihto juuri sillä kurssilla, ilman mitään vaihtopalkkiota. Huhtikuussa 100 €:lla sai 900 egyptin puntaa.

    • akkuna2

      Useasti Egyptissä käyneenä kannatan vaihtoa Egyptissä. No euroillakin voi maksaa, jos tarvis on. Mutta puntien kanssa ei huijata niin helposti. Itse vaihdan 200 eurolla ja sitten aina tarvittaessa lisää. Ei tarvitse puntia kotiin kantaa. Hotellin respa on helpoin paikka, ihan ok kurssi. Kyliltä löytyy kyllä pieniä vaihto paikkoja, pankkissa olen kerran vaihtanut, mutta niiden systeemiä en ymmärtänyt. Odottaa piti niin, että yritti hemo mennä. Kortilla en ole ikinä uskaltanut nostaa, enkä maksaa.

    • egyptitär81

      Mielestäni sain n. 700 puntaa yli, kun vaihdoin hotellin maatista. En muista enää, mutta tulee halvemmaksi kuin vaihtaa Suomessa!

      • Vaihto Egyptissä

        No ei todellakaan tule halvemmaksi vaihtaa Suomessa :=)

        Suomessa on tosi surkea kurssi toisin kuin Egyptissä. Vuosi sitten hotellin automaatissa satasalle sain n. 800 puntaa ja tänä vuonna sain jo 900. Suomessa en olisi tosiaankaan saanut kuin nippanappa tuon 700 puntaa jos sitäkään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe