Koiran vatsa/suoli ongelmat

koiraongelmia :)

Meillä on pikkasen päälle 4v rotikka. Kastroitu maaliskk 2013 mielettömän seksuaaliviettinsä takia, joka sekoitti sen pään.

Ongelma on nyt siis ollut jo viime kesästä, mutta aika-ajoin parempi, välillä huonompi. Koira ei ole laihtunut tai muutoin muuttunut..päinvastoin leikkauksen jälkeen on iloinen, energisempi, kuuliaisempi ja leikkisä.

Ongelma on siis uloste ja jatkuva pierestely. Uloste on aluksi normaalia/kovaa/pehmeää mutta toiset kakat saattaa olla todella pehmeää/löysää/ripulia. Kaikissa näissä esiintyy veriviiruja. Koiran piereskely on ihan mieletöntä ja vaikka on ollut pitkälti menossa vehnätöntä ruokaa niin silti. Nyt vaihdoimme takaisin kokeiluun jahdin ja vahdin ruokaa, mikä myös vehnätöntä ja vähän energiselle/liikkuvalle koiralle tarkoitettu.

Kakan väri vaihtelee harmaasta/keltaiseen/tummaan/ruskeaan..Koskaan se ei ole "samanväristä", ei edes samana päivänä. Koira saa vähemmän siis mitään norminappuloiden päälle, joskus lenkkimakkaraa/ruuantähteet tms. mutta siis toki normiluut kuuluu arkeen koska sen maha ei kestä hirveästi mitään muuta evästä, ettei ole mielettömällä ripulilla.

Missävaiheessa nyt tässä pitäisi olla kamalan huolestunut? Verta ei tule valtoimenaan, eikä koira siis ole apaattinen/laihtunut..Ennen leikkausta se saattoi oksennella todella rajusti mm. tuttavan koiran meillä käydessä, leikattu uros sekin ja vanha, kun meidän koira veti seksuaaliöverit sitä kohtaan ja meni ihan ylikierroksilla. Viimeksi oksenti keltaista nestettä pari päivää sitten kerran mutta muutoin ei mitään. Pierun hajut on mitä järkyttävintä. Suu ja hampaat kunnossa.

Onko kenenkään koiralla samanlaisia vatsaongelmia?
Onko meidän koira ollut niin stressaantunut pitkään, että vielä voisi vaikuttaa vatsan toimintaan..Tuo seksuaalisuus ongelma ehkä paheni viime keväänä/kesänä mutta nyt siis koiralla ei ole mitään. Ei niin mitään sellaista mielessä.

Sydän on kuunneltu syksyllä ja oli ok. Koiralla pennusta asti ollut se ongelma, ettei se siedä kuumaa keliä. Sitä ei saa silloin liikkumaan juuri minnekään ja jaksaa ehkä sen vartin hillua ja sitten lepää. Sillä sydämen kuuntelutatin syksyllä, mutta ilmeisesti kaikki ok. Onko kaikki rotikat tollasia, ettei ne halua olla kesällä auringossa jne? Tai lenkkeillä pitkään, että ne väsyy?

Toinen ongelma, mikä oli pentuna jo haettaessa, niin koira kompastelee. Se tekee sitä vieläkin aikaajoin ja mm. toinen etujalka kipeytyy pitkistä lenkeistä tms ja se saattaa ontua sitä illalla /seuraavana päivänä. Muutaman lepopäivän jälkeen taas ok. Eläinlääkärillä käytettiin tuon ongelman takia 5kk iässä ja se sanoi, että rasitusvamma/kasvu joten antoi jauhetta nivelongelmiin ja lepoa. Se auttoi eikä ongelmia juuri olekaan kuin pitkien ulkoilujen/riekkumisen tms vuoksi.

Olen miettinyt jalan kuvauttamista, mutta se ei sitä jatkuvasti nilkuta/onnu niin se on vähän jäänyt kun koira muuten voi liikkua ihan ok eikä valita kivusta.

3

245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 000000000000

      Kannattaa eläinlääkärille jutella koiran ongelmista,saattavat hetikin osata sanoa mistä johtuu.Veri ulosteessa on huolestuttavaa,ainakin minusta .

    • Kyllähän tuo jo erittäin huolestuttavalta kuulostaa. Nyt kannattaa varata pidempi aika eläinlääkärille ja aloittaa ihan kattavat tutkimukset mm. verikokeet ja sydänultra ja röntgenkuvat.

      Pelkästään sydänkuuntelu ei välttämättä paljasta sydämessä olevia ongelmia, vaan se vaatii perusteellisempaa tutkimusta eli käytännössä sydämen ultrausta. Ultralaitteita ei ole todellakaan kaikilla eläinlääkäriasemilla, joten ultraa varten voi joutua matkaamaan kauemmaskin. Ultrauksen yhteydessä otetaan usein myös ekg. Tuo ultra on tosin hintava (useamman sata euroa), mutta se on kattava tutkimus. Suosittelen kyllä sitä, koska ei ole normaalia, että koira on ihan vetämätön lämpimällä säällä. Siis toki kuuma sää saa koirankin läähättämään ja viileässä paikassa on mukavaa lepäillä, mutta monet sydänperäiset ongelmat ilmenevät nimenomaan väsymisenä lämpimällä ja liikunnassa.

      Lonkat ja kyynerpäät kannattaa kuvauttaa. Ontuminen ja kompurointi ei ole normaalia. Koiralla on jo kovia kipuja siinä vaiheessa kun se nilkuttaa/ontuu eli sillä se koira kertoo olevansa jo kovin kipeä. Kuvissa voi löytyä useita syitä tuolle ontumiselle. Tuo nilkuttaminen/ontuminen kertoo siitä, että koira on jo kovin kipeä ja koira kyllä tarvitsee apua kipuunsa. Lääkäriltä saatte kipulääkettä ja tutkimusten tulosten perusteella sitten jatkohoito.

      Koiran vatsassa on myös jotakin isoa ongelmaa, syitä on lukuisia ja niitä voidaan selvitellä erilaisilla kokeilla ja kokeiluilla. Ainakin allergiat on pohtia. Koiran ei todellakaan tule kakata veriviiruja tai olla usein ripulilla! Normaali, hyväkuntoinen ja terve koira kakkaa pari/kolme kertaa päivässä sellaista suht kiinteää ulostetta.

      Nyt siis pian sinne asiantuntijan pakeille eli eläinlääkärille. Aikaa varatessa kannattaa mainita, että koiralla on nyt paljon vaivoja niin saatte heti alkuun pidemmän ajan kuin sen normaalin vartin ajan. Siitä ne tutkimukset sitten alkavat ja koira alkaa saamaan apua ja voimaan terveesti ja paremmin.

    • koiraongelmia :)

      Kiitos vastauksistanne.

      Talvella tässä ei muuten tuossa "väsymisessä" asiassa ei ole niin selviä "hyytymisen" merkkejä, kuin kesällä eli sinänsä jännä juttu. Toki siis, ei jaksa talvellakaan touhottaa ylenpalttisesti.
      Koira ei siis linkuta jatkuvaan, toki olisin sen jo vienyt tutkimuksiin :) mutta hyvähän sekin olisi tehdä niin tietäis vähä missä mennään.

      Täsävaiheessa miettii, että miksi ihmeessä en silloin ottanut ell vakuutusta :/ kun muu on.

      Pitää varmaan tässä rueta noita tutkimuksia pyytämään niin selviäisi missä mennään. Kiitos vinkeistä!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe