klippaaminen, järkevää?

klik klik

Asiani koskee lintuje siipisulkien leikkaamista.
Omistan neitokakadun, jolla on siivet tallella, ja kesykin on.
Kuitenkin nyt lähiaikoina olen tuntenut vastustamatonta halua leikata siipisulat.
En ymmärrä yhtään mistä asia johtuu.
Kuitenkin kun englannin-kielisiä sivuja olen lukenut,niin ei kuulemma lintu muutu yhtään sen aneemisemmaksi, oli siivet tai ei. Kyselin hiukan eri ihmisiltä mielipidettä, ja kerroin haluistani. He sanoivat että leikkaa, jos se tuntuu oikealta.
Kuitenkaan en ole vama, mielipiteitä ;__;?

3

338

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...........

      sama jos sinulta leikattaisiin jalat ja kädet niin et varmaan masentuisi? silkkaa ilkeyttä tuo on jos lentokykyiseltä poikkastaan siivet vain omaksi iloksi.. eriasia jos linnulta on jo varhaisvaiheessa leikattu siivet joten näille se ei välttämättä tuota vahinkoa koska eivät ole koskaan kokeneet lentämisen taitoa mikä erittäin valitettavaa ja yleistä varsinkin muissa maissa.siivet ovat linnuille yhtä tärkeä asia kuin meille kaikki raajat. muistutuksena vielä että neitokakadut ovat parvilintuja ja varmasti ilahtuisi jos saisi kaverin vierelleen..

    • -M-

      En kyllä äkikseltään keksi yhtään ainoaa syytä miksi neitsikalta pitäisi siipiä klipata jos ei mikään ihan villi ja ylettömän vauhko tapaus ole joka suunnilleen törmäilee sata lasissa seiniin kun joku muu huoneessa liikkuu.
      Ylipäätään meillä ei klippausta suositella millekään linnulle ellei siihen ole ihan erityistä syytä ja silloinkin vain _tilapäiseksi_ avuksi jonkun ongelman poiskoulinnassa, tai varotoimenpiteenä jos on esim pieniä lapsia jotka ei välttämättä muista sulkea ulko-ovia mennessään. (Sinänsähän klippaus nyt ei mikään peruuttamaton toimenpide ole, kun lintu on taas seuraavan sulkasadon jälkeen täysin ennallaan.)
      Ja jos nyt jostain syystä siihen klippaukseen päätyy niin ei ikinä lintua täysin lentämättömäksi tai toispuoleiseksi vaan vain ihan sen verran että ei saa korkeutta lentoon tai hiukan hidastuu vauhti mutta pystyy hallitusti ja turvallisesti laskeutumaan alas kun siivilleen nousee.
      Jenkeissä jostain syystä tuo aika rajukin klippaus on muotia ihan jostain undusta lähtien, kait sillä halutaan pakottaa lintu nopeasti kesyksi ja helposti hallittavaksi kun ei karkuun pääse eikä ole kärsivällisyyttä ja taitoa sitä kesytystä normaalisti tehdä. Jos lintusi on jo valmiiksi kesy niin mitä ihmettä lisäarvoa sillä klippauksella saavutettaisiin? Uloshan ei lintua ilman häkkiä tai valjaita missään nimessä viedä, oli klipattu tai ei.

    • älä klippaa

      Samaa mieltä kuin -M-. Jos lintu on kesy ja ei ole lentäessään vaaraksi itselleen, ei ole mitään syytä klipata lentosulkia. Neitokakadu on luonnossa taitava lentäjä, ja tätä ominaisuutta olisi hyvä päästä harjoittamaan myös kotioloissa. Pienetkin pyrähdykset huoneistossa täydentävät linnun luontaisia tarpeita, sen lihakset pysyvät kynnossa (hartia ja rintalihakset) ja mieli vireänä.
      Ulkomailla klippaaminen on enemmänkin tapa kuin tarve. "Ei lintu siitä kärsi, mutta on paljon helpommin käsiteltävissä ja ei vahingoita itseään" ovat mielestäni ympäripyöreyksiä. Ei lintu varmaan ulkoapäin seuratessa juuri kärsi. Mutta oletteko huomioineet, että lintu ei saaliseläimenä paljon kärsimystään näytä. Se pyrkii piilottamaan jopa sairasoireensa, ja jos lintu oikeasti alkaa näyttää sairaalta, on tilanne usein jo vakava. Lisäksi liian moni ajattelee, että hissukseen orrellaan istuskeleva rauhallinen lintu on väistämättä onnellinen.

      Älä klippaa. "Koska haluuuuu-uuun" ei ole syy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8216
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1173
    Aihe