Azorien tuntijat ahoi!

Petteri

Mielipiteitä kaivataan! Milloin Azoreille kannattaa matkustaa, jos haluaa nauttia
monipuolisesti paikallisesta annista? Onko lasten kanssa matkustaville huono kohde? Elokuun paikkeilla saa varmasti eniten aurinkoa. Onko saarilla koskaan suurempaa turistiryntäystä? Syys-, touko- ja kesäkuu kiinnostavat ehkä eniten.

2

389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Makukysymys

      Paras aika lienee kevät ja alkukesä, jos kukat yms kiinnostaa, muutoin keväästä syksyyn.
      Elokuussa lämpimintä ja samaan aikaan eniten turisteja siltä kulmalta euroopasta.

      Lapsille ei hirveästi ole mitään erityistä. Toki maisemat, mahdolliset hotellin aktiviteetit ja luonnossa kulkeminen voi kiinnostaa myös junnuja.

    • Azoreista kertovat matkailutekstit mainitsenevat vähintään valas- ja delfiinisafarit, jotka saattavat kiinnostaa lapsia. Kirjoittaja ei kerro, minkä ikäisistä lapsista kysymys. Iällä lienee merkitystä sille, mikä lapsia kiinnostaa.

      Azorit eivät ole massaturismikohde, jonne olisi rakennettu teemapuistoja tai muita viihdytyspyydyksiä eri-ikäisille. Saariryhmä on vielä melko pitkälle rauhallinen luonto- ja aktiviteettikohde. Aktiviteeteista tunnetuin on patikointi. Muita liikunta- ja harrastusmuotoja ovat mm. sukeltaminen, snorklaus, surfaus, uinti, purjehdus, kalastus ja ratsastus. Joitakin saattaa kiinnostaa myös geokätkeily. Saariryhmän lukuisat kesäjuhlat tarjoavat erinomaisen kansankulttuuriannin.

      Vila Franca do Campossa São Miguelilla on vesipuisto, Aquaparque Splash (Youtubessa saatta siitä olla videoita), joka on viime vuosina ollut avoinna heinäkuun alusta syyskuun puoleen väliin. Povoaçãon kunnan keskustassa on pieni kokoelma eläimiä, mm. niiden joukossa mm. paviaaneja. Toisin kuin yleisesti annetaan ymmärtää, Azoreilla on uimarantoja ja uimapaikkoja runsaasti. Merivesi saavuttaa maksimilämpötilansa (22-24 C) elokuussa. Leikkipuistoja Ponta Delgadassa on niukanlaisesti, niistä mainittakoon Parque Século XXI ja António Borgesin puisto. Ponta Delgadaa lähinnä oleva luonnonpuisto on keskustasta n. 5 km:n päässä sijaitseva Pinhal da Paz, joka antaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua saaren luontoon. Puistossa on jonkin verran myös eläimiä, kuten kauriita ja helmikanoja.

      São Miguelin saaren ja Azorien saariryhmän luonnon erikoisuutena on aktiivinen tuliperäisyys. São Miguelilla on kuumia lähteitä, joissa vesi kiehuu maanpinnalla, mikä saattaa kiinnostaa lapsia. Aiheen tiimoilta paikalliset yritykset järjestävät erikoisretkiä.

      Ponta Delgadassa Portas do Marin satamakeskuksen vieressä on uimala. Satamakeskuksen tiloissa sijaitsee keilahalli Atlantic Bowling.

      Azorit ovat ympärivuotinen matkakohde, sillä sää vastaa kautta vuoden vähintään jonkinlaista Suomen kesäsäätä. Kaupallinen matalasesonki saariryhmässä on marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Vuoden lämpimin kuukausi on elokuu, 2. lämpimin syyskuu, 3. lämpimin heinäkuu, 4. lämpimin lokakuu, 5. lämpimin kesäkuu (kesäkuun maksimi 22 C). Mitään merkittävää matkailijaryntäystä massaturismikohteiden tapaan Azoreilla ole huippusesonkinakaan, joka ajoittuu kolmeen kesäkuukauteen saavuttaen huippunsa elokuussa.

      Saariryhmän säätyypille on tyypillistä aurinkoisten ja pilvisten jaksojen vaihtelu. Lämpötilavaihtelut ovat erittäin vähäisiä. Sademäärissä on heittoa vuodesta toiseen. Aurinkoisinta aikaa keskimäärin ovat kesäkuukaudet, mutta aurinkoisuudessakin on vuosittaista vaihtelua.

      Azorit ovat turvallinen matkakohde kaikeninkäisille.

      Kerron Azoreista nettisivuillani, jotka löytyvät näpäyttämällä nimimerkkiäni. Vastaan mielelläni mahdollisiin lisäkysymyksiin joko tällä palstalla tai sähköpostitse.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8504
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2585
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2303
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe