Voiko vuokrasopimuksessa kieltää alkoholin nauttimisen asunnossa

asuntohakuses

Hei!

Olen löytänyt kivan ja edullisen vuokra.asunnon, mutta vuokranantaja "ei pidä" alkoholista. Voiko hän kieltää alkoholin nauttimisen omistamassaan asunnossa? Voiko tällaisen kirjata sopimukseen ja onko tällainen kielto lainvoimainen?

Jos sopparissa lukee, että "huoneistossa ei saa nauttia alkoholia", mutta teen niin kuitenkin ja vuokranantaja saa tietää, voiko hän esim. pidättää takuuvuokrani?

Ajatuksia...

32

2661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voi kirjata sopimukseen. Ei ole lainvoimainen. Takuuvuokraa ei voi pidättää kuin vuokralaisen toimesta aiheutuneiden kulujen korvaamiseen tietyissä tapauksissa tai maksamattoman vuokran hoitamiseen.

      Tupakoinnin sisällä voisi kieltää, koska siitä aiheutuu pysyvää haittaa ja selkeää arvonalennusta kiinteistölle. Eri asia.

    • Jukkax

      Ei voi kieltää alkoholin käyttöä mitenkään.

    • huoh....

      Et nauti, kun irvistät joka huikan jälkeen.

    • Meillä näin..

      Meidän vuokranantaja kirjasi soppariin "tupakointi parvekkeella kielletty". Minusta tämä on outoa (en kylläkään tupakoi), mutta kun parveke ei ole edes lasitettu. Naapurit tupakoivat ylä - ja alapuolella, joten tupakan savu/haju joka tapauksessa kulkeutuu meidän parvekkeelle.... Kaikenlaista.

      • Ei oo outoa, se on vain hyvä terveyden kannalta, eikö aiheuta muillekaan mitään mui -ta sairauksia, kuten esim. syöpää, joka mullakin on, vaikken ole koskaan savusta-nut, enkä siihen koske koskaan ! Se pitäisi kieltää koko Suomessa, niin sisällä, kuin ulkonakin ! Hyi ! Varsinkin alaikäiset lemuläjät...... Hyiiiiiii !! Mikä häpeä !
        Asun yhdellä todella ryhmällä alueella, vihaan sitä yli kaiken ! Niin, ja siellä on voi-massa ollut 1.9.2012 lähtien, että vain asukkaan omalla takapihalla saa vedellä sa-vut, muttei sitä kukaan noudata. Vaikka siellä on valvontakamerat, tähän ei puututa. Muuta ne kyttäkamerat, jotka on piilotettu jonnekin päin aluetta, kuvaavat ihan pieniä asioita, jotka eivät ole niin tärkeitä, kuin tämä ongelma.....


    • Ja kyllä voi kieltää, se on lainvoimainen, ei suinkaan koskaan lainvastainen ! Ja kir-joitusvirhe on toi vuokra.asunnon, oikein kirjoitettuna se on vuokra-asunto ! Ei sillä ole väliä, pitääkö joku vuokranantaja mistään, esim. alkoholin nauttimisesta, sehän on ehdottomasti kiellettyä kaikissa asunnoissa, jos niin sanotaan sopimuksissa. Kaik -ki säännöt, joita on laadittu ja koskevat jokaista asukasta sillä ja sillä alueella, my- ös alaikäisiä ! Niitä kannattaa noudattaa, vaikkei haluaisi. Mutta se kannattaa ! Muu-ten voi lentää ulos koko asunnosta.....kuten entinen naapurin ukko.....onneksi se mö -kähullu joutu lähteen pois.....sai häädön, kun rikkoi hiljaisuuden aikana mökäämällä, eli huudattamalla mankkaansa todella kauhealta musalla, jota ei voi sanoa edes oike -aksi musiikiksi.....hirveetä ulinaa kuului tasan kello 22:00:n jälkeen, jolloin se hiljai-suus siellä alkaa joka päivä, ympäri vuoden, ja loppuu vasta kello 07:00 aamulla. Pi-täisi keksiä joku mökämittari, joka on pakollinen joka asunnon ulkopuolelle, jonne ei kukaan muu pääse koskaan sekoittamaan tai muuten sabotoimaan sitä laitetta, että lainrikkojat saadaan heti verekseltään kiinni. Ettei toisten tarvitse vaivautua ilmoittaa-maan isännöitsijälle asiasta......ja että asunnoista menis sähköt vain niiltä osin, joista sitä mökää aiheutuu, sen hiljaisuuden ajaksi.
      Kannattaa olla siis reilu muitakin asukkaita kohtaan, eikä ryyppää asunnossaan. Ei-kä missään muuallakaan........

      • The_LKV

        Joo. Ei voi kieltää, sen voi kirjata sopimukseen ja hymyilet allekirjoitushetkellä ja toteat olevas samaa mieltä.

        Sitten kun avaimet on kädessä ni pullo auki siinä samassa pöydässä ja ilmotat lähteväs asunnolle jatkamaan.

        Ukko voi irtisanoa sopimuksen kolmen kuukauden irtisanomisajalla (tästä ei voi sopimuksella poiketa) ja sitä rataa mutta mitä sitten?

        Sama jos kieltäisi ruisleivän syömisen ja/tai paahtamisen asunnossa koska ei itse syö/paahda ruisleipää. Eli ihan sama tollasen ehdon kanssa,

        Jos siinä on välittäjä välissä ja se rupee komppaa vuokraisäntää niin ilmotus AVI:in saman tien.

        Jos välittäjä ei ole kallellaan liikaa toimeksiantajaan, voi välittäjä selittää että vuokralainen saa juoda just sen merkkistä viinaa ja niin paljon siellä asunnossa kun sielu sietää.


      • jorma7

        Kylläpä Mis Finlandilla on omituiset mielipiteet toivottavast sinut on suljettu johonkin
        hoitoon.On sairasta lukea tekstiäsi


      • s.weki

        Myös kirjoitetaan ilman väliviivaa! "Eikä ryyppää". pitää olla eikä ryypätä.
        Nämä ovat tärkeitä juttuja, nää pilkun n.....t!


      • Mrs Sweden
        jorma7 kirjoitti:

        Kylläpä Mis Finlandilla on omituiset mielipiteet toivottavast sinut on suljettu johonkin
        hoitoon.On sairasta lukea tekstiäsi

        Joo, muta osaa okeinkiriotuksen minusta hvin!


    • kysyjä

      Monopoli kysymys.

      • 1122334455667788

        Joo. Monopoli on ihan hywwee konjamiinia.


    • 0lli

      jos tupakointi parvekkeella on kielletty polta sisällä,jos juominen on huoneistossa kielletty juo parvekkeella.

    • vuokraisäntä2013

      Aloittaja on selvästi rymyporukkaa..

      Ryyppää ja rällää ja laittaa kämpän päreiksi.

      En tekisi vuokrasopimusta.

      • Kylläolettunoikeassa

        Niiiiiiiiiiiiiii!


    • uudeltamaalta

      minun ex vuokranantaja kielsi lemmikkien pitämisen koska edellisen asukkaan iso koira oli rikkonut 2 kertaan parvekkeen oven\lasin. hyväksyin ehdon ja me kyllä tultiin tosi hyvin toimeen. en kyllä itse voisi asua kämpässä jossa ei voisi perjantaina työn jälkeen olutta juoda. uskon tosin että vuokranantaja ei inhoa alkoholia vaan niiden agressiivisia käyttäjiä.jos sillä on huonoja kokemuksia.

      • JuoJuoJuoJuoJuoJuo

        Juo vaan, mutta ole varovainen ettet itse sukella ovilasista läpi.


    • u7543

      Mieti parempaa provoa,ja jatka tumputusta....

    • vuokraolio

      Voi kai omistaja kieltää mitä tahansa.
      Ja sinä voit tehdä mitä tahansa.

      Mutta jos asunnossa jotakin rikkoontuu juopottelun seurauksena niin omistaja voi asettamaansa ehtoon nojaten maksattaa sulla koko asunnon rempan väittäen että olet juovuksissa hajottanut kämpän...

      Eiköhän kannattaisi soittaa asian tiimoilta jonnekkin oikeusaputoimistoon tai vastaavaan ja kysyä neuvoa.
      Tai vaikka kuluttajasuoja-asiamiehelle...
      Asian selvittämiseksi.
      Niin ei tule jatkossa ongelmia.

    • ....................

      Ei voi käytännössä, tupakan polttamisen sisätiloissa voi kieltää.

    • YksityisyysKaikille

      Ilmoita vuokranantajalle että tuo pyyntö on asiaton/perusteeton, ja vaikka et nauttisikaan viinaa (siis epäsuorasti vihjaat että näin voisi ollakkin) et voi asiasta tehdä edes suullista sopimusta koska se on yksityisyyden loukkaamista/laiton.

      Kysy on myös sellaisesta ilmiöstä että jos sinulta kysytään oletko tehnyt jotain (kysymys siis mahdollisesti rikkoo yksityisyyttä tai ei muuten vain kuulu ulkopuolisille), ja vastaat että et ole, niin huomaamattasi ilmiannat mahdollisesti jonkun toisen, jos kysymys on nimenomaan etsitä "syyllinen" johonkin asiaan. Esimerkiksi nimetän ilmianto poliisille/opettajalle, ei pysy nimettömänä jos yksi toisensa jälkeen sanoo ettei tehnyt sitä ja yksi sanoo ettei se kuulu sinulle, eli näin muut ihmiset ilmiantavat osaltaan toisen ihmisen. Eli aina laittomiin/asiattomiin kysymyksiin pitää kieltäytyä vastaavasta, vaikka se ei itseä koskisikaan, ja luulisi että on oikein vastata esim tässä tapauksessa "en juo ikinä alkoholia", koska muutoin hyväksyt yksityisten asioiden urkkimisen ja joku kerta se toisessa muodossa taas tulee kohdallesi.

    • Yritä edes

      On yleisiesti TYHMÄÄ juoda alkoholia joten miksi valitat typerää asiaa?

    • Tap74

      Joo ei todellakaan voi kieltää. Sama kun kieltäisi käymästä kusella. Noin periaatteessa. Ja juu, itsehän en juo. Mutta ne jotka juovat niin niille se sallittakoon!

      • ihul

        > Joo ei todellakaan voi kieltää.

        Voipas kieltää, mutta kiellon noudattamista ei voi valvoa, joten kiellolla ei ole käytännön merkitystä.


    • kallista lystiä

      Joo, mutta tupakoinnin parvekkeella vuokranantaja voi kieltää.
      Ei sitten vuoraa semmoiselle joka tupakoi.
      Ne tupakan hajut kuin kuitenkin tulevat savun ja kessuttelijan mukana
      sisälle.
      Tarttuvat sitten kaikkiin pintoihin kuin tauti ja asunto alkaa haista
      todella pahalle pössyttelylle.
      Itse tupakoin vuosia parvekkeella, enkä koskaan sisällä.
      Mutta voi kessus kuinka huoneet lemusivat tupakalle vielä puoli vuotta
      sen jälkeen kun lopetin tupakan polton.
      Kaikki maali- ja tapettipinnat piti uusia, sitten vasta aina ulko-ovelta
      sisälle tullessa lemahtava kessunkatku hävisi taivaan tuuliin.
      On se semmoista myrkkyä.

      • oijö

        > tupakoinnin parvekkeella vuokranantaja voi kieltää

        Kaikkea voi aina yrittää kieltää, mutta miten vuokranantaja voisi panna kiellon toimeen? Käytännössä pitäisi asua vuokralaisen kanssa ja sammuttaa tupakki aina, kun vuokralainen yrittää sytyttää. Siivouskustannuksiahan voi yrittää saada takaisin jättämällä takuumaksun palauttamatta.


    • tuomariki

      Voi kieltää

    • Kännissä vahinkoja

      Sikäli ymmärrän jos vuokranantajalla on kokemusta alkoholisteista. Olen itse omin silmin nähnyt yhden asunnon jossa oli asunut alkoholisti parisen vuotta, siellä meni lattiat ja seinät uusiksi koska sontaläjä ei osannut edes käyttää vessaa. Juoppokaverit kävivät häiriköimässä naapureita vuorokauden ajasta piittaamatta. Sen jälkeen ei varmasti tee mieli vuokrata asuntoaan enää kenellekään.

    • Anonyymi

      Voiko vuokra isäntä kieltää oleskelun omalla parvekkeella
      Mulla lukee vuokra sopimuksessa
      Parvekeella asiaton oleskelu kielletty
      Mitäköhän tarkoittaa

      • Anonyymi

        Voisi viitata tapauksiin, missä ei ole omaa parveketta -> jengi käy tupakalla ja notkuu muutenkin kännipäissään älämölöä pitämässä tuuletusparvekkeilla.


      • Anonyymi

        Omassa todellisuudessaan elävillä vuokranantajilla on kaikkia hassuja ajatuksia mitä voivat sopimukseen kirjailla. Jos parvekkeella on tekninen vika tai vahinkoriski se pitää sulkea pois käytöstä, eikä keksiä mitään omia juttuja. Jos kyseessä on mainittu tuuletus tms. Parveke niin se on yhtiön juttuja. Sen rajoituksia ei tarvi vuokrasopimukseen kirjailla kun ei ole vuokranantajan määräysvallassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      179
      4079
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2626
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2224
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2185
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      53
      1896
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1495
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      107
      1361
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1332
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1051
    Aihe