Auto sammuu ajossa!

kope4

Aikaisemmin kirjoittelin,Opel Vectra 1.6 B Vm-98.Auto käy ja kukkuu hyvin.mutta sammuilee ajossa vähän väliä.Vaihdettu pensapumppu,puola,tulpat.Viimeiseksi vaidoin katalysaattorin,kun HC ja OC arvot ylä punaisella.Katalisaattori oli palanut.Mahtoikohan katalysaattori vika sammuttaa auton ja lähti käyntiin,kun odotteli kymmenen minuuttia,kumminkaan autolla ei päässyt pitkää matkaa,kun sammui taasen.Kumminkin katalysaattorin vaihdon jälkeen auto sammui taasen,mutta lähti heti käyntiin.Onkohan moottori karstainen rikkinäisen katalysaattorin vuoksi?

27

2728

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • PoP Opel

   Vaihda kampiakseli tunnari.

   • kope4

    Kampiakselin tunnistin vaihdettu,sekä pensapumppu,pensansuodatin,pensapumpun rele,tulpanjohdot,katalysaattori,joka oli palanut.Tulpanjohtojen ja pensansuodattimen vaihdon jälkeen auto on nyt pelannut ainakin pari päivää,mutta edelleen kieli keskellä saa ajella,että koska sammuu jälleen ja jää liikenteen tukoksi.Mitäs vielä olisi tehtävissä,jos sammuilu jatkuu jonkin ajan kuluttua?

    Kiitos tiedosta.


   • Vielälöytyy

    nokkaakselin asennontunnistin ja muistakaa ettei kiinan ihmeet toimi vaan alkuperäinen tilalle. Ellei siitä tokene niin puola vaihtoon vaikka romiksesta ja pensatukkiin liitäntä ja painemittari ohjaamon puolelle, mitkään näistä ei taloutta kaada..


  • b nolla nolla

   miksi tehdä useampi keskustelu samasta aiheesta? jos joku haluaa kysymykseesi vastata niin riittää yksi keskustelu....

   sytyttääkö vikavaloa? itsellä oli samanlaista ongelmaa ja vikakoodiksi näytti ajonesto laitetta mutta vika olikin vain hapettuneissa akun kengissä. eli tarkista virtapuoli. akun navat , maadoitukset .....

   • b nolla nolla

    eikä haittaisi jos samalla suihkuttelis kaikkiin liittimiin vähän crc:tä


   • dfgvfgfgfgfg
    b nolla nolla kirjoitti:

    eikä haittaisi jos samalla suihkuttelis kaikkiin liittimiin vähän crc:tä

    eikö sytytä vikavaloa missään vaiheessa? toimiiko se polttimo edes?


   • kope4
    dfgvfgfgfgfg kirjoitti:

    eikö sytytä vikavaloa missään vaiheessa? toimiiko se polttimo edes?

    Vikavalo muut merkkivalot palavat,kun kääntää virran päälle.Sammuvat heti,kun auto käynnistyy,


  • uvugvbubyniu

   saman ikäinen astra teki samoja temppuja, sammui risteyksiin, lähti taas käyntiin,pelas päivän, teki taas samoja oireita. merkkiliikkeen testeri sanoi mittarinvaijerin olevan poikki eikä saa jotakin nopeustietoa ruiskulle? mittarinvaijeri ei ollut poikki mut vaijerin päästä oli kulunut kulmat pyöreiksi. vaijerin vaihto korjas vian vaikka tuntuu vähä hullulta.

   • kope4

    Kiitos vinkiostä.Yksi mahdollinen vika saattaisi olla poksille menevä johto nippu,ovat kuulemma aika mutkalla ja kaksi johtoa oli hinkautuneet rikki yhdellä opel kuskilla.Tälläisen vinkin jälleen sain.Täytyy varmaankin tutkia poksille menevä johto nippu.?


   • Vectrassa

    taitaa vain olla elektroninen nopeusmittari, saa nopeustiedon vasemman etupyörän ABS anturista. ECU puolestaan saa vastaavan tiedon kampiakselin asennon anturista..


  • HiPPi HeI

   B-vekkuleihin olen vaihtanut bensapumpun releitä jotka tekevät myös tuon sammumisen.

   • uvugbubuniy

    löytyikö vika


   • kope4
    uvugbubuniy kirjoitti:

    löytyikö vika

    Valitettavasti vikaa ei ole löytynyt.


   • Releon

    aloittajan mukaan vaihdettu, siitä huolimatta kokeilisin vielä toisella releellä..


  • vectra b

   itellä tehny välillä että sammuu jarrutuksessa kytkin pohjassa. aikaisemmin ei jääny vikaa muistiin mutta tänään valo paloi normaalia pidempään ja kotiin päästyä opcomilla luin koodit niin olihan sinne jäänyt. P0100 Mass Air Flow Sensor Voltage Low. eli ilmamäärä mittaria herjaa ainakin minulla. jos jostain saisit varmasti toimivan niin voisit kokeilla auttaako. uusi maksaa suunnilleen 150€

  • vekkuli B

   itellä oli sytytysyksikkö vialinen

  • Voyage

   Hyvin palvellut FarkkuVectra 1.6 16V 98 ruvennut tekemään samaa.
   Sammuilee kesken ajon satunnaisesti. Yrittää startata reippaasti mutta
   ei lähde heti uudestaan käyntiin. N. 15 min. kuluttua lähtee heti käyntiin ja käy kuin uutena. Vikakoodia ei ilmoita.

   • Olisiko sama vika ?

    Mulla teki Vectra 2.0 -99 samoin ja hetken kun odotti niin taas lähti käyntiin.Teki tämän tempun monta kertaa ja syy oli pieni bensapumpun rele joka maksoi vajaat 20 €.

    Releen vaihdon jälkeen ei ole enää temppuillut yhtään !


  • muuten tyytyväinen

   hei itsellä 1997 b ei ota aina kieroksia kun lähtee liikkeelle ja tasa kaasulla ajaa niin nykii ei kauheesti

  • Kolme kohtaa..

   Bensapumpun rele, kampiakselin ja nokkaakselin asennontunnistemet, pakokaasun kierrätysventtiili, nämä kuntoon niin kukkuu Opel kuin Opel..

  • ooppsista

   Ilmamassa-anturi, ittelläni teki sen.

   • Halvin ei paras

    ^ Sama täällä, mutta ei kannata ostaa ns. "mätänet" tasoista halpaa ilmamassa-anturia, tarvikkeena kannattaa olla OEM-laatuinen (vastaa alkuperäistä), kun noi halvimmat ei toimi kuin hetken, jos ollenkaan.


  • LUKEKAA,

   VIKAKOODIT, ENNEN KUIN VAIHDATTE MITÄÄN OSAA, OHJEET NETISTÄ, LUKEMISEEN TARVITAAN VAIN PAPERILIITIN.

  • Vectra

   Vuoden 97 vectra 1.8 toiminut 10 vuotta moitteetta!! Mutta nyt.. sammuu risteyksissä ja aina kun heittää kytkimen pohjaan.....
   Ei jaksa ajoittain käydä tyhjäkäyntiä.. ja nyt kun ostettu uusi akku niin kestää vaan viikon niin tyhjä on. Tyhjentää vaan akun.

   • Tännekkin

    LUKEKAA VIKAKOODIT, ENNEN KUIN VAIHDATTE MITÄÄN OSAA, OHJEET NETISTÄ, LUKEMISEEN TARVITAAN VAIN PAPERILIITIN, OPELILLA MAKSAA LUKU ALLE 50 EUROA.


  • tiedänjotainenemmän

   tyhjäkäyntimoottorissa vika jos ei vikavalo pala.anturi vika sytyttää valon.

  • AstraMän

   Itsellä oli satunnaisia sammumisia Opel Astra G mallissa. Helekutin vaikea tietää mikä mätti. Vika oli ensiö puolen sähkön saannissa. Gewatilla korjasivat parissa tunnissa piuhat uusiksi. Kiitos heille siitä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eriksenin hypetys mennyt yli

   Jos huuhkajien pelaaja olisi saanut samanlaisen sairauskohtauksen häntä ei olisi kohdeltu yhtä hyvin. Kun kyse oli jumaloitujen pallosankarien pel
   Maailman menoa
   161
   5524
  2. Oho! Martina Aitolehti tuo Anne-äitinsä tv:seen: "Ei ole varmasti aina ollut helppoa olla mun äiti"

   Martina Aitolehden lapsuuden perhe on osittain tuttu julkisuudesta, mutta ehkä äiti vähiten. Nyt Anne-äiti nähdään tv:ssä yhdessä Martinan kanssa. Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   5294
  3. Rekkakolari

   Yksi ihminen on kuollut henkilöauton ja säiliörekan nokkakolarissa Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa Pyhäjärvellä. Molemmat ajoneuvot syttyivät palamaan
   Pyhäjärvi
   77
   3299
  4. Sofia haukkuu Martinaa

   Jaaha.. Nyt Sofia haukkuu Martinaa, että M on hänelle niin kamala. Ja jutun mukaan S aloitti kuvauksien aikana myös terapian, johon tietenkin myös kam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   354
   2951
  5. Hannu Pikkaraisen työ

   Mitä hän nykyään tekee? Vaiko mitään?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   212
   2728
  Aihe