Karvatupentulehdus ja karvan ajelusta!

epäToivot

Mulla on älyttömän kuiva ja herkkä iho, joka tekee karvanajosta tosi vaikeaa. Kyllä ne karvat lähtee, mutta aiheuttaa todella helposti karvatupentulehduskierteen. Kuinka siistin alapääni niin ettei kohta ihoni ole täynnä näppyjä?? Mulla kasvaa todella vähän karvaa myös navan alapuolella, mutta pakkohan nekin on nyppiä poijes - ja eikö kohta tilalla ole punaisia näppyjä.. Auttakee! Uskaltaako näin herkällä iholla kokeilla sokerointia tai muuta??

6

1539

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokeilepa

      Itse hoidan sääret ja bikinirajat hoitoaineen avulla ja höylällä. Alapään lyhentelen siistiksi saksilla. Toi hoitoaine on jännä, että ei ole punaisia näppyjä edes herkkäihoisella serkullankikaan ja heti suihkun jälkeen öljyäminen/rasvaus paksulla rasvalla.

    • mamak1

      Mulla on ollut lähes aina mahdotonta ajella karvoja. Sekä kainalo- että alapää hän tulee heti näppyjä tai jopa isoja tulehtuneita paiseita jos ajelen. Olin monta vuotta karvainen ja kärsin tästä, koska karvoitukseni on melko runsasta.
      Sokerointi onkin yllättäen se, joka auttaa! Sokerointihan vetää karvan juurineen pois. Karva myös alkaa kasvaa heikompana toisin kuin ajaessa, jolloin karva vaan intoutuu kasvamaan nopeammin ja paksumpana ajelujen myötä.
      Teen sokeroinnit itse ja desinfioin ihon heti sokeroinnin jälkeen desinfiointiaineella ja levitän sitten vielä rauhoittavaa geeliä (aloeverasta.) Aloeverahan on vanha tunnettu ja tutkittu lääkekasvi, jonka geeli auttaa tunnetusti jopa lieviin palohaavoihin ja auringonpolttamiin. En sano että tämä olisi varmasti tehoava tapa, mutta mulla auttaa eikä tartte kärsiä karvoista.

    • ohje äidiltä

      Olen tottunut nyt pitämään karvat poissa epilaattorilla biksurajan ja häpykummun alueelta. Sieltä alempaa vaan sheivaan. Epilaattorin desinfioin (sekä ihon) Neo amisept liuoksella jota saa apteekista. Vaikka minullakin lievästi atooppinen iho, niin tämä menetelmä toimii hyvin. Kainaloista sheivaan ja sääret myös epiloin ongelmitta.

    • se ongelmainen

      Kiitos vastauksista! Itseasiassa oon käyttänyt tuota Neo amisept liuosta ja on ollut hyväksi. Epilaattoria en uskalla muualla kuin säärissä käyttää.. Ja kyllä, minäkin oon melko karvainen tapaus ja on ollut tosi ankeaa kun "perinteiset" karvanajotyylit aiheuttaa vaan näppyjä ja just jopa noita paiseita. Löysinkin just hyviä sokerointivinkkejä ja taidan tästä rohkaistuneena kokeilla josko se olis mulle sopiva keino! Alkaa kikat muuten olla melko vähissä...

      • Anonyymi

        Mitens loppu tulos?


    • siness

      Vaikka aloituksesta onkin jo kauan, niin lisään omakohtaisen kokemuksen myös kuivasta ja herkästä ihostani. Bikinirajojen höylääminen on ihan toivotonta vaikka kuinka läträis Neo Amiseptilla tai Septidinillä ja perään Bepanthenia, kun ensin on höylänny intiimialuille tarkoitetulla sheivausgeelillä. Kokeilin myös RFSU:n sitä "no more punaisoa täpliä" -geeliäkin, mutta ihan toivoton. Epilaattori tekee liian kipeää bikinialueilla ja aiheuttaa sisäänpäin kasvavia karvoja. Karvat kasvaa sisään myös säärissä ja kainaloissa epiloidessa. Sitten kokeilin tahmata itseni sokerilla ja sillä tulee puhdasta, näpytöntä ja sisäänpäin kasvamatonta karva-aluetta. Nyt olenkin ihan koukussa sokerointiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5238
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2386
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1907
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1598
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1202
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe