tekemistä koiralle...?

Helpme!

Siis.. olen 13 vuotias, innokas koiraharrastajatyttö. Meillä on 8 vuotias suomenajokoira joka ei ole enään aikoihin käynyt metsällä. Tilanne on siis se että kun isäni innostuikin hirvimetsästyksestä ja hommasi hirvikoirapennun joka saa reilusti enemmän huomiota isältäni kuin ajokoiramme. Olen nyt alkanut käydä useastikin viikossa ajokoiran kanssa lenkeillä. Tosin sen täytyy olla oikeastaan koko ajan narussa kun en ole kovin varma luoksetulosta jos vapaaksi päästää. me alamme molemmat nyt kyllästyä yksinkertaisiin kävely- ja juoksulenkkeihin. Meillä ei ole aidattua pihaa eikö koirapuistoja lähettyvillä. Koira on todella rauhallinen ja olen vähän harjoitellut näyttelyasentoa ja ravia, ehkä jossain vaiheessa voisi harkita mach showta (väärinkirjoitettu??) mutta ajokoira on myös todella arka ja saattaa mennä lukkoon uusissa paikoissa. Onko jollain jotain hyvää neuvoa mitä voisin harrastaa aran, melko kokemattoman ja kouluttamattoman koiran kanssa? Harrastus ei saisi myöskään olla järin hintava.. Tilanne on todella vaikea mutta mitäpä sitä ei koiraystävien eteen tekisi? :) kaikki mahdollinen apu on tervetullutta! :)

2

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teinivastaa

      Moikka! Itsellä on kanssa suomenajokoira, joka tuli meille ollessaan n. 2v, ei osannut mitään käskyjä, hyppi päälle ja oli ihan mahoton. Metsällä kuitenkin ajaa kuin unelma.

      Noh otin projektiksi alkaa kouluttamaan sille tapoja ja opetin sen kulkemaan hihnassa vetämättä. (Vapaana ei kannata lenkkeilyttää, ajokoira - varsinkaan riistaverinen, ei pysy lähellä, tai jos pysyy niin ei toimi metsällä enään entisellään - ei lähde jäljille, vaan kävelee lähistölläsi)

      Kyllä se vanha koirakin osaa jos opettaa!
      Yksi paras vinkki sulle on -opettaa sille temppuja. Mukavaa ja palkitsevaa touhua itselle sekä koiralle. Koira saa vähän aivojumppaa ja teidän välille kasvaa kova luottamus. Oma koira rauhottui selkeästi ja se on erittäin valppaasti mukana kaikessa. Ei hypi eikä pomota enään yhtään.
      Ajokoira on todella viisas ja oppii nopeasti. Kannattaa aloittaa ihan perus "anna tassu", "kierähdä", "pujottele jalkojen välistä" jne. ja mitä ikinä keksitkään. - kunhan koiran kunto ja terveys pysyy mukana.

      Oletko harkinnut tokoa tai agilityä? On aika kallista, mutta itse värkkään pellolle pieniä esteitä ja rymyän metsässä.
      Ajokoirakin osaa hypätä, mutta kannattaa pysyä kohtuullisella korkeudella, ettei lantio rasitu. Ajokoiralla on aika piktä ja kankea selkä kuitenkin, eikä koirasi ole enään niin vetreä kuin nuorempana.
      Pujottelu ja "ryömiminen" on kivaa ja onnistuu ihan varmasti.
      Kuitenkin rauhallinen ja ujohko ajokoira saattaa kieltäytyä, silloin ei kannata pakottaa, koska koira ei ole tarpeeksi luottavainen. Luottamusta saa kun vaan tekee koiran kanssa kaikkea. (just esim. opettaa temppuja) ja pitää hurjasti muistaa kehua ja kannustaa. Ihan rennolla meiningillä, eikä suutu koiralle vaikka heti ei onnistu.
      Ja esteiden kanssa on oltava varovainen, ihan vaikka polvenkorkusia, eikä hypytä koko päivää.

      Ja nuo match show jutut. Itsellä ei ole vielä kokemusta, mutta kyllä mä koiran semmoseen raahaan joku kerta.
      Mutta olis hyvä totuttaa koira pieneen hälinään esim viet torille mukaan, mutta vasta sitten kun olet varma, että koira pysyy täysin sun hallinnassa. On ikävää jos koira vinkuu ja ryysii ihmisten kimppuun tai uikuttaa eikä liiku. Ja se että osaa käyttäytyä toisten koirien lähettyvillä. Netistä löytää paljon tietoa kunhan etsii.
      Toivottavasti näistä oli edes jotain apua. Ikävä tilanne tuo, että hirvimetsästys vie voiton. Niin se on meilläkin.

    • helpme!

      kiitos paljon sulle! varmaankin alan juuri noita temppuja ym. sille opettaa, harmi vain että pitää aina jonnekkin metsään raahautua että voi jotain leikkiä kun se on se kyttäys aikamoista :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe