Mitkä kuulokkeet mulle? :)

hössön hössö

Mulla Philips Songbird (joku) mp3-soitin, olisiko pari vuotta sitten ostettu. Sain lahjaksi Sennheiser-kuulokkeet jotka olivat tosi hyvät, hajosivat kun piuha jäi kiinni johonkin ja vahingossa riuhtaisin - ensin mykistyi vain toinen puoli, toinen puoli toimi vielä muutaman viikon ajan.

Nyt olen hankkimassa uusia kuulokkeita, ajattelin ostaa mahdollisimman hyvät ja omiin tarkoitukseeni sopivat. Hinta saisi olla aika edullinen, tietysti hyvälaatuisista kestävistä kuulokkeista maksaa mielellään vähän enemmänkin.

Kuuntelen enimmäkseen vanhempaa musiikkia -
1950-luvun Rock 'n' Roll, Blues, Jazz jne. Lisäksi jonkun verran klassista musiikkia (piano- ja viulupainoitteisesti) ja ihan muutamia satunnaisia kappaleita tecnoa tai jotain sen tapaista (en ole kovin hyvin perillä näistä uudemmista, mikä on mitäkin).

Mitä merkkiä, mallia suosittelisitte? Nappikuulokkeita en mielellään hanki, koen ne tosi epämukaviksi. Ja langattomille myös ehdoton ei, en osaa käyttää niitä, kuulen 99% enemmän kohinaa ja kaikkea muuta kuin haluamaani musiikkia. Sellainen malli olisi mieluinen jossa on suunnilleen korvan kokoinen tai vähän pienempi se korvan päälle tuleva kuulokeosa ja sanka tulisi alas niskaan ja siitä taas toisella puolella ylös.. ymmärtääköhän tästä minun selityksestä yhtään mitää! Ei ole tämän alan sanasto hallussa.. :)

Kiitos jo etukäteen avusta! :)

13

360

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7+14

      Tuleeko minkälaiseen käyttöön? Saako vuotaa ääntä ympärille? Itselläni on Sennheiserin hd598 kuulokkeet koti käytössä. Todella hyvät kuulokkeet. Loistavat varsinkin bluessia ja jazzia kuunnellessa. Nämä ovat avoimet kuulokkeet eli kuulet mitä ympärillä tapahtuu ja ympärillä olevat kuulevat mitä musiikkia kuuntelet. Hintaa n. 200€

      • hössön hössö

        Lähinnä kuuntelisin ulkoillessa ja muutenkin kun olen poissa kotoa, kotona ahkerassa käytössä DVD-soitin ja kotiteatterijärjestelmä. :)

        Ominaisuuksia tärkeysjärjestyksessä:

        * Äänenlaatu
        * Käyttömukavuus
        * Kuulokkeiden kestävyys


        * Kuulen (vähän) mitä ympärillä tapahtuu, riittää hyvin että kuulen tärkeimmät (hälytysajoneuvot jne), osaksi pidänkin kuulokkeita juuri siksi kun musiikkia on niin paljon miellyttävämpi kuunnella kuin ihmisten kiroilua ja haistattelua

        * Hinta


        * Muut ihmiset kuulevat mitä kuuntelen - tai eivät - ei merkitse minulle yhtään mitään

        Ja kiitos vinkistä, pitääkin käydä vähän tutkimassa noita käyttämiäsi Sennheiser-kuulokkeita. Ovatko olleet sinulla jo pitkään käytössä?


    • Kalakkuna

      Halvat ja yllättävän hyviä irroitettavalla / vaihdettavalla johdolla saat Superluxilta.
      Esim. Superlux HD-681 Evo. on 28€ hintaan hyvänkuuloinen kuuloke, 681 sarjasta löytyy muitakin hyviä.

      • hössön hössö

        Kiitos vinkistä - käyn noihinkin tutustumassa. :)


      • Kalakkuna
        hössön hössö kirjoitti:

        Kiitos vinkistä - käyn noihinkin tutustumassa. :)

        Taitaa vain nuo Superluxiin tutustuminen olla vähän hankalaa kun ne pitää saksanmaalta tilata, mutta paljon näistä on keskusteluja ja hinta/laatusuhde ainakin on kohdallaan, jos halvalla hyvää haluaa niin sitä on saatavana.
        Googlesta löytyy luxeja.


      • Kalakkuna
        hössön hössö kirjoitti:

        Kiitos vinkistä - käyn noihinkin tutustumassa. :)

        Ja kannattaa tutustua todella hyvänkuuloisiin Koss Porta Pro kuulokkeisiin jos tavalliset pienemmät elementit kelpaa halvalla, ääni on todella hyvä kuitenkin vaikka koko on pieni.


    • versio2

      Itselläni on Denon AH-W200 juoksukuulokkeet. Kestää veden ja hien. Suosittelen. Toimii bluetooth yhteydellä. Voit myös puhua ulkoillessa. Hinta taitaa olla n. 200e huitteilla.

    • lissuliini4

      Mulla olisi sama ongelma, muutamalla erolla.

      Nimenomaan kuulokkeet, jotka voi yhdistää Nokian Lumiaan olis hakusessa. Nappikuulokkeet taitaa olla täysin poissa laskuista, koska ne mitkä menee osin korvan sisälle on oman kokemuksen perusteella tosi epämiellyttävät. Nappikuulokkeet ei mulla tunnu ikinä pysyvän muutenkaan paikallaan, ei tarvii ees juosta. Hidas kävely ja niitä saa jatkuvasti olla työntämässä takasin korvaan.

      Sankakuulokkeissa ei muutoin vikaa, mutta kun oon kaukana nuoresta ja hopparilookista, tuntuu että näytän typerältä sellasten kanssa mummopyöräni päällä..

      Mikä siis kävis? Kotona on käytössä Sennheiserin muistaakseni 180 langattomat, ja kun laittaa Nokian mukana tulleet napit korviinsa ja lähtee ulos, musiikki latistuu täysin - eli siis ihan kunnolliset, laadukkaat, korvissapysyvät kuulokkeet hakusessa. En tiedä miten sellaset niskaan tulevat toimii, ei ole koskaan ollut. Saa olla langallisetkin, kunhan on riittävän pitkä ettei aina tarvii nykiä johtoa kun puhelin on housujen taskussa.

      Mieluusti sellaset, ettei muut kuule, niin ei sit tarvii hävetä bussissa ku vierustoveri kuulee kaiken. Hinta varmaan max 100-150 euroa? Vaikka tuo tuntuu jo aika hintavalta...Sennheiserit kotiin oli jotain 200 euroa, joten alle sen tulisi olla.

    • versio2

      Denonit pysyy hyvin päässä. Pomppii, juoksee tai mitä tahansa tekeekin. Korvien taakse tulee lisäksi sangalliset tuet. Käy kokeilemassa. Itselläni oli sama ongelma, etteivät aikaisemmat meinanneet pysyä korvan sisällä, mutta nämä pysyy hyvin.

      • hiviä

        Koss porta pro on tosi hyvä kuuloke ja maksaa jotain 30-40 euroa. Ei kannata öky kuulokkeita ostaa mp3 varten. Mp3 tallenteet ei ole huippuluokkaa.


    • hössön hössö

      Kiitos vastauksista! :) Nyt olen jo vähän hahmottanut mitä kuulokkeita kannattaisi harkita, täältä ja muualtakin saamieni tietojen ja vinkkien perusteella. Kiitos! :)

      Nyt olisi sitten kolme merkkiä - Koss Porta Pro, Skull Candy ja minulle ennestään tuttu Sennheiser. Minkä näistä valitsisin, ja miksi? En halua isokokoisia kuulokkeita, enkä nappikuulokkeita. Edelleenkin siis musiikkimakuni enimmäkseen 1950-lukua -
      Rock 'n' Roll, Jazz, Blues - ja viulu- pianopainotteisesti klassista.

      Jos mietitään noita kolmea kuulokemerkkiä ja musiikkimakuani, mitä suosittelisitte?

      Ja edelleenkin, miksi sellaisia kuulokkeita sanotaan, joissa se kuulokeosa on niin iso, että se on korvan päällä sellainen läppä eikä korvan sisällä, ja sanka näiden läppien välissä kulkee alhaalta niskan kautta? Sellainen kuulokemalli olisi mulle mieleisin, toiseksi sitten sellainen jossa sanka kulkee pään yli, ja nappikuulokkeita voisin harkita vain siinä tapauksessa jos ne takaisivat ylivoimaisesti parhaan äänenlaadun ja silloinkin vain, jos se korvanappi olisi pienempi kuin näissä kuulokkeissa joita olen nähnyt....

      Ihanaa aurinkoista kesää kaikille ja KIITOS avusta! :)

      • jokolöytyi?

        Oletko tutustunut Gradon kuulokkeisiin? Niiden toisto-ominaisuudet ovat juuri täydelliset kuvaamallesi musiikkityylille (jazz, rock 'n' roll,...). Teknoa niillä ei kyllä kuunnella. Basso on liian luonnollinen niihin hommiin. Sinulle sopisi luultavasti malli iGrado? Hinta noin 50-60 euroa Kruunuradiossa. Tai sitten sr80i? Vähän tyyriimpi, mutta hinta-laatu-suhteeltaan mainio valinta.


    • nappikuulokkeita

      Suomalaisen inear.fi -yrityksen F1-kuulokkeet ovat hintaansa nähden erittäin hyvät. Hintaa noin kymmenen euroa, tilaus suoraan osoitteesta inear.fi

      http://musatekniikka.blogspot.fi/2013/04/laadukkaat-nappikuulokkeet-edullisesti.html

      Kännykän handsfreeksi sopii mainiosti noin 30 euron hintaiset Vissng-kuulokkeet, joissa on mukana mikrofoni. Toimii useampien puhelimien kanssa suoraan, kelpaa myös iPod Touchin mikrofoniksi.

      http://musatekniikka.blogspot.fi/2013/07/laadukkaat-nappikuulokkeet-visang-vs-k2m.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 109
      2118
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1986
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1915
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe