Ongelmia kulmahampaiden kanssa

olenkopilannutkaiken

Minulla on nyt 5kk vanha monirotuinen pentu. Ongelmana on siis otsikosta päätellen vaihtuvat kulmahampaat. Yksi kulmahammas on vielä tukevasti paikoillaan, mutta pysyvä hammas kasvaa jo sen vieressä, suun "sisällä", eli kitalaen puolella. Kaikki muut kolme kulmahammasta olen saanut irti kun leikin koirani kanssa vetoleikkejä. Olen myös heilutellut niitä. Nyt luin lisää taas tuosta hampaiden vaihdoksesta, sain uutta tietoa jota en löytänyt ennen pennun ostoa. Eli siis maitohampaiden pitäisi irrota ISOINE juurineen. Musta tuntuu että hammas on vain katkennut, ja se juuri jäänyt sinne IKENEEN. Olen ihan pulassa ja stressaan koirani hampaita.


Nykyiset koirani PYSYVÄT alakulmahampaat kasvavat jo niin kovaa vauhtia, että osuu kitalakeen, tämä sen takia, että maitohampaat olivat niin kauan kiinni. Viimeistä viedään. Olen harkinnut jo kovasti, että menisin näyttämään eläinlääkärille, ja hän tekisi mahdolliset hoitotoimenpiteet. Hirvittää vain, että kuinka kallista tämä lysti on. Itsellä nyt huono rahatilanne, muuttuneen elämäntilanteen takia. Teen kyllä mitävain, että koiraan ei satu, kun se puree.

8

3594

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ei ongelmia

   Ihmettelen miten nykyisin noinkin luonnollisesta tapahtumasta saadaan ongelmia, meillä oli pojalla väliin yhteensä kahdeksan kulmahammasta, maitohampaat lähtivät kun oli niiden aika lähteä. Viides koira, eikä yhdelläkään ole ollut ongelmia, ja tutuilla on ollut koiria, kaikilla on onnistunut hampaiden vaihdot niin kuin pitää.

  • Timing <3

   Meillä lähti luonnollisesti kulmahampaat kun sai monipuolisesti lihoja, lihaisia luita ja napusia. Kongin kanssa painiminen myös edes auttoi asiaa. Eli pennulle sopivaa pureskeltavaa ja tekemistä leuoille niin kyllä ne lähtee aikanaan.

   Tuttu panikoi oman pentunsa kulmureiden kanssa myös mutta kyllä nekin vaan oikeni ja lähti luonnollista kulkua pitkin kun odotteli. Rauhassa ei eläinten kanssa koskaan olla kello kaulassa ;)

  • Baby dog

   Meillä eläinlääkäri poisti nukutuksessa kaksi maitokulmahammasta koska uudet oli jo tulossa ja olisivat kasvaneet vinoon!

   Maksoi muistaakseni n. 80€
   Soita lääkärille, kysy hinta ja varaa aika!!

  • Käytä vaan

   lääkärissä. Jos pysyvät kulmahampaat todella ovat jo kitalakea vasten niin, että ne osuvat sinne niin on parempi käydä näyttämässä lääkärille.

   Maitohampaat ei kyllä todellakaan irtoa minkään ison juuren kanssa, vaan ihan juuri sellaisina, kuin teillä on irronnut.

  • Sori sori

   Piti tuohon lihaisiin luihin ja lihoihin kommenttiin lisätäkin eli lääkäriin ensin ja sitten ennaltaehkäisyyn sekä yleiseen hampaiden hoitoon jatkossa noita. Tietenkin koiran ja järjen mukaan antaa ei sitä 70% mitä ohjeessa sanotaan ja hitaasti totuttaa :)

  • joobax

   Rajua vetoleikkiä rievun kanssa. Sillä ne lähtee. Nyrkkisääntö on että uudet saa kasvaa puoleen väliin saakka vanhaa hammasta ja jos ei mitään lähtemisen merkkejä tuossa vaiheessa ole, ne pitää repiä pois.

  • oeiroreorieori

   Jos maitohammas katkennut niin juuri saattaa tulehtua joten varaappa aika ell. Kaikilla koirilla ei lähde itsekseen nuo kulmurit, vaan ne joudutaa poistaan eläinlääkärillä.

  • Marianne111

   Miten tässä loppujen lopuksi kävi? Kasvoiko kulmuri ihan oikeean asentoon vai jäinö sisäpuolelle

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Leo Järvinen kävi Zyskowiczin kimppuun

   Kyllähän me olemme olleet jo pitkään tietoisia, että suurimmat antisemitistit, myös maahanmuuttajien itsensä mukaan löytyvät Vasemmistosta ja eniten N
   Politiikka
   18
   1833
  2. Persu Niikko vei ruokajonon ruuat!!!

   Persu vei vähävaraisille tarkoitetut ruuat omaan vaalitilaisuuteen!!! Persujen köyhien kyykytys on jo alkanut!!! https://www.is.fi/politiikka/art-200
   Maailman menoa
   281
   1599
  3. Millainen on täydellinen vartaloinen nainen

   Laittakaa kuvia millainen on mielestäsi täydellisen vartaloinen nainen
   Sinkut
   150
   1573
  4. Kuka poltti metsäkoneensa

   Eikö taksa miellyttänyt.
   Kuhmo
   18
   758
  5. Ben Zyskowiczin kimppuun hyökkäsi Puotilassa asuva vasemmistolaisaktivisti LJ

   Tuo Ben Zyskowicziin Itäkeskuksessa kohdistuneen hyökkäyksen takana oleva LJ tunnetaan Li Anderssonin kannattajana ja hänen tiedetään vastustavan Isra
   Perussuomalaiset
   218
   700
  6. Martina Muuttaa

   Mutta minne? Kertokaa landelle missä sijaitsee tämä upea erkkerillinen asunto.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   690
  7. Olet tainnut kadota.

   Ainakin siltä vaikuttaa.
   Ikävä
   28
   673
  8. Random ehkä onnistuu

   siinä mitä yrittää.
   Ikävä
   130
   662
  9. Milloin sun

   rakkautesi viettää syntymäpäiväänsä?
   Ikävä
   39
   596
  Aihe