Ongelmia kulmahampaiden kanssa

olenkopilannutkaiken

Minulla on nyt 5kk vanha monirotuinen pentu. Ongelmana on siis otsikosta päätellen vaihtuvat kulmahampaat. Yksi kulmahammas on vielä tukevasti paikoillaan, mutta pysyvä hammas kasvaa jo sen vieressä, suun "sisällä", eli kitalaen puolella. Kaikki muut kolme kulmahammasta olen saanut irti kun leikin koirani kanssa vetoleikkejä. Olen myös heilutellut niitä. Nyt luin lisää taas tuosta hampaiden vaihdoksesta, sain uutta tietoa jota en löytänyt ennen pennun ostoa. Eli siis maitohampaiden pitäisi irrota ISOINE juurineen. Musta tuntuu että hammas on vain katkennut, ja se juuri jäänyt sinne IKENEEN. Olen ihan pulassa ja stressaan koirani hampaita.


Nykyiset koirani PYSYVÄT alakulmahampaat kasvavat jo niin kovaa vauhtia, että osuu kitalakeen, tämä sen takia, että maitohampaat olivat niin kauan kiinni. Viimeistä viedään. Olen harkinnut jo kovasti, että menisin näyttämään eläinlääkärille, ja hän tekisi mahdolliset hoitotoimenpiteet. Hirvittää vain, että kuinka kallista tämä lysti on. Itsellä nyt huono rahatilanne, muuttuneen elämäntilanteen takia. Teen kyllä mitävain, että koiraan ei satu, kun se puree.

8

4761

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei ongelmia

      Ihmettelen miten nykyisin noinkin luonnollisesta tapahtumasta saadaan ongelmia, meillä oli pojalla väliin yhteensä kahdeksan kulmahammasta, maitohampaat lähtivät kun oli niiden aika lähteä. Viides koira, eikä yhdelläkään ole ollut ongelmia, ja tutuilla on ollut koiria, kaikilla on onnistunut hampaiden vaihdot niin kuin pitää.

    • Timing <3

      Meillä lähti luonnollisesti kulmahampaat kun sai monipuolisesti lihoja, lihaisia luita ja napusia. Kongin kanssa painiminen myös edes auttoi asiaa. Eli pennulle sopivaa pureskeltavaa ja tekemistä leuoille niin kyllä ne lähtee aikanaan.

      Tuttu panikoi oman pentunsa kulmureiden kanssa myös mutta kyllä nekin vaan oikeni ja lähti luonnollista kulkua pitkin kun odotteli. Rauhassa ei eläinten kanssa koskaan olla kello kaulassa ;)

    • Baby dog

      Meillä eläinlääkäri poisti nukutuksessa kaksi maitokulmahammasta koska uudet oli jo tulossa ja olisivat kasvaneet vinoon!

      Maksoi muistaakseni n. 80€
      Soita lääkärille, kysy hinta ja varaa aika!!

    • Käytä vaan

      lääkärissä. Jos pysyvät kulmahampaat todella ovat jo kitalakea vasten niin, että ne osuvat sinne niin on parempi käydä näyttämässä lääkärille.

      Maitohampaat ei kyllä todellakaan irtoa minkään ison juuren kanssa, vaan ihan juuri sellaisina, kuin teillä on irronnut.

    • Sori sori

      Piti tuohon lihaisiin luihin ja lihoihin kommenttiin lisätäkin eli lääkäriin ensin ja sitten ennaltaehkäisyyn sekä yleiseen hampaiden hoitoon jatkossa noita. Tietenkin koiran ja järjen mukaan antaa ei sitä 70% mitä ohjeessa sanotaan ja hitaasti totuttaa :)

    • joobax

      Rajua vetoleikkiä rievun kanssa. Sillä ne lähtee. Nyrkkisääntö on että uudet saa kasvaa puoleen väliin saakka vanhaa hammasta ja jos ei mitään lähtemisen merkkejä tuossa vaiheessa ole, ne pitää repiä pois.

    • oeiroreorieori

      Jos maitohammas katkennut niin juuri saattaa tulehtua joten varaappa aika ell. Kaikilla koirilla ei lähde itsekseen nuo kulmurit, vaan ne joudutaa poistaan eläinlääkärillä.

    • Marianne111

      Miten tässä loppujen lopuksi kävi? Kasvoiko kulmuri ihan oikeean asentoon vai jäinö sisäpuolelle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe