Mun tarina KIUSAAMISESTA ja HYVÄKSIKÄYTÖSTÄ

pikkuinen98

Mua on kiusattu lähes koko ikäni. Esikoulusta lähtien, siksi koska tykkäsin kaveerata enemmän poikien kanssa. 3-4 luokalla minulla oli selkeä tyttöporukka missä oli noin 4 henkilöä lisäkseni. Oon aina ollut vähä ujohko tyttö, ehkä vähän erilainen kuin muut. Olin yleinen naurun ja pilkan kohde, ja lopulta tuo tyttöporukkakin jätti mut, koska olin kuulemma liian erilainen.
Syvästi mieleeni on pinttynyt se, kun ala-asteella eräs poika hakkasi, ja potki minua ainakin kymmenen minuuttia, eikä viereisessä huoneessa olleet opettajat reagoineet lainkaan! Itse hakkaaminen sattui kyllä, mutta kaikista kamalinta oli kun koko luokka tuijotti, kun yritän kömpiä maassa suojaan potkuilta. Ja opettajien reaktio myös. Aivan niin kuin he olisivat olleet MULLE vihaisia siitä, että mua potkittiin.
Myös se oli kammottavaa, kun muutama tyttö yritti lukita minut koulun varastoon, mistä ei pääse sisäkautta ulos. Jos sinne olisin joutunut lukkojen taakse, olisin virunut siellä ainakin yön yli. Puistattaa vieläkin!...
Oon ollut aina sellanen vihattu tyyppi. Välillä on siitä omasta kaveriporukastakin heitetty ulos, mutta ollaan kuitenkin aina sovittu riidat.
Onhan se kiusaaminen huomattavasti vähentynyt niistä ala-aste ajoista, mutta kyllä sitä vieläkin huomaa. Nykyään se on vain paljon salakavalampaa, ilmeitä, eleitä, kuiskuttelua, naureskelua ja juoruilua. Silti se tuntuu pahalta, se tuntuu sydämessä asti pistona. Sitä ei pysty edes selittään. Niin pahalta se tuntuu.
Ja joudun sietämään sitä iänikuista syrjintää ja halveksintaa vielä vuoden. Kunnes pääsen pois peruskoulusta.
Tässä kasiluokalla mukaan tuli vielä netti. Ajattelin yksinäisyyttäni etsiä seuraa netistä, ja sitä tuli kuin tulikin! Jos nyt voisin kelata aikaa taaksepäin, olisin pysynyt kaukana siitä sivustosta (nimeä en mainitse). Tutustuin erääseen poikaan, heti meillä synkkasi. Siitä seurasi helvetti.
Erittäin nopeasti alkoi tulla jotain syvempää. Ensiksi poika alkoi lähettelemään kuvia alapäästään, ja painostuksesta minäkin aloin. Se oli virhe...
Tiesin kokoajan pojan kiristävän minua, jos en lähettäisi kuvaa minkä hän tahtoi, hän jättäisi minut. Aluksi hän kehui mut maasta taivaisiin, ulkonäköä ja kaikkea mahollista. Olin niin kiintynyt häneen, etten uskaltanut olla lähettelemättä. Voi tuntua tyhmältä, mutta siinä tilanteessa kyllä pää pehmenee.
Hän sanoi kokoajan kaikkea "hellää" minulle, halusi tavata ja helliä minua, ja lähetti runojakin (emme koskaan nähneet livenä). Se oli vain petollinen keino tehdä minusta entistä hyväuskoisempi, ja imartelujen jälkeen hän halusi taas kuvan tai videon.
Yhtenä päivänä poika kuitenkin ilmoitti tylysti, että hänen tyttöystävänsä tulee käymään tänään. Siinä vaiheessa olin ihan ulkona koko jutusta, hänhän oli sanonut eronneensa tytöstä? Ei, hän oli seurustellut koko chattailujemme ajan, ja olimme chattaileet jo lähes kuukauden! Hän sanoi nauttivan hyväuskoisten tyttöjen hyväksikäytöstä, ja olin ollut kokoajan hänelle pelkkä tavara jota hän sai käyttää miten haluaa. Se oli isku vyön alle. Hän haukkui minut kaikilla mahdollisilla sanoilla, halusi jopa tappaa! Hän oli kuulemma yhdessä nauranut tyttöystävänsä kanssa minulle, ja nyt pelkään että hän on levitellyt arkaluontoisia kuvia kavereilleen.
Koko 2013 vuosi on ollut pyörremyrsky, epäilen että mulla on masennus. Henkisiä ongelmia, viiltelyä, yhtäkkisiä vihanpuuskia (saatan vihoissani rikkoa ja tehdä mitä tahansa!), itkukohtauksia, kuolemasta haaveilua, ja itsemurha-ajatuksia. Tuntuu, ettei kaveritkaan ole yhtään kiinnostuneita siitä mitä mulle kuuluu. Huomasin, että yksi minulle todella läheinen kaveri vihaa mua nykyään, ja hän teki jotain mitä en voi koskaan unohtaa. Haluaisin silti vielä olla hänen kanssaan. Kiusaamisesta en ole koskaan oikein kertonut kellekkään, koska en halua olla heikko. Tuntuu tosi ahdistavalta, pian on taas seuraava viikko, täytyy kärsiä ryhmätöitä ja muiden halveksivia katseita. Onneksi kohta on kesäloma.

8

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei Pikkuinen98,

      on tosi ikävä kuulla, miten sinua on kohdeltu. Ihmiset ovat kohdelleet sinua väärin, ja siitä jää itselle olo, että on arvoton. Kuitenkin sinä olet ainutlaatuisuudessasi ihana ja arvokas, ja sen mukainen kohtelu kuuluisi sinulle. Toivomme, ettei tulevaisuudessa kukaan pääse hyväksikäyttämään tai alistamaan sinua. Jos tunnet, että toinen vie sinusta elämäniloa, välimatkan ottaminen voisi toimia.

      Toivoisimme, että pääset puhumaan kiusatuksi tulemisen kokemuksistasi luotettavan aikuisen kanssa. Kiusattuna oleminen ei ole heikkouden osoitus. Kiusaaminen on ryhmäilmiö. Hienoa, että jaoit tarinasi täällä. Sen lukemisesta voi moni samankaltaisessa tilanteessa kamppaileva rohkaistua.

      Kun ihminen hyväksyy itsensä sellaisena kuin on, myös muut huomaavat sen ja hyväksyvät. Mutta toisilta ei kannata hakea hyväksyntää, koska hyväksynnänhakijaa on helppo käyttää hyväkseen. Varmasti monet näkevät sinut upeana nuorena naisena, anna heille mahdollisuus osoittaa se.

      Aurinkoista kesää ja uusia alkuja toivoen

      Kirsi-Marja ja Rosa
      Jyväskylän NettiSaappaasta

    • tyttöjostain

      Hyi miten kamalaa! o: Kyllä sun pitäs kertoo jollekkin tuosta, vaikka uskon että se tuntuu vaikealta. En osaa auttaa itse, kun en ole tuollaista kokenut.

      Voimia sulle!

    • ethän

      aanteeksi mutta saattaa olla arka luontoinen kysymys mutta ethän lähettänt pojallle jolle chattasit kuvaa omasta alapäästäs?

    • minävaan21

      tajusin et sul on ollu melkeen samanlainen elämä ku mulla ja oon vast 5lk:lla. mut mun elämäs ei oo ollu sitä ns.hyväksikäyttöö(sitä chatti juttuu jos se lähetteli kuvii alapääst)(ja sen tapasist jutuist)

      sori ihmiset jos teiän mukaan oon liian nuori lukee näit keskusteluja. ja ei oo mun vika et haluun auttaa ja ilmasta mielipidettäni. ja haluun lukee toisten juttui kiusaamisest

    • stay strongg<3

      oikeest pysy vahvana

    • Lue tää!

      Mä aloin melkei itkee ku luin ton. Sun elämä on ollu melkei nii rankkaa ku vaa voi :( Ei kukaan ansaitse tollasta kohteluu! Mut älä oikeesti tee mitää itsemurhaa, kun vaikka susta nyt tuntuis miten pahalta tahansa, nii et sä voi tietää millainen sun tulevaisuus on. Mä olin kans joskus aika usei masentunu just kiusaamisen takia ja oli mullakin itsetuhoisii ajatuksii, mutta nykyään mä ajattelen ettei siinä todellakaan ollu mitää järkee, eikä siitä ole mitään hyötyäkää oikeesti! Sun elämäs voi olla vielä myöhemmin miten hienoa vaan, muistat vaan ettei kannata luovuttaa, kerranhan me täällä vaa eletää. Kyllä apua on saatavilla, sä et oo todellakaa ainoo ihminen ketä joutuu elämää tollasten asioiden kanssa, koita vielä etsii sieltä netistä kavereita, mutta sun ei tarvii lähettää mitää kuvia tai muutenkaa tehä mitää mitä et halua, ja jos joku vaikka pyytää tekee sua sillai nii ilmoita siitä vaikka nettipoliisille, ne on just tota varten! Toivottavasti tästä oli jotain apua sulle, edes vähän, kaikkea hyvää sulle :)

      • koettu on

        Miehet netissä ovat pelkkiä mätiä omenia. Hyväksikäyttäjiä.ÄLÄ HYVÄ TYTTÖ NIIHIN LUOTA!
        Sanovat mitä tahansa, että saavat tyydyttää itseään.Olen itsekkin nauranut naisten tyhmyydelle, kun ystäväni on kertonut muiden naisten kiimasta.

        PYSY NETISTÄ JA SEN SIVUSTOILTA KAUKANA!
        Älä luota kehenkään.Ihmiset valehtelevat, pettävät,kuppaavat, tekevät jäynää..

        PIDÄ KAIKKI AISTIT AVOINNA JA PÄÄ KYLMÄNÄ.

        Selviät näistä koettelemuksista, kun et anna niiden vaikuttaa mielenterveyteen.
        Nouse näiden mätien omenien yläpuolelle!

        Olevarovainen.MAAILMA ON PAHA JA PAHEMMAKSI TULEE.


    • pakkojaksaa

      Vähän samanlaista mullakin, vaikka ei mitään hyväksikäyttöä olekkaan ollut. En jaksa kohta minäkään. Kaikki tuntuu menevän päin helvettiä. Ei sitä loputtomasti jaksa, vaikka yrittää taistella.

      Voimia sulle! Mäkin yritän uskoa, että joskus elämä muuttuu. Vaikka tämä helvetti jälkensä jättää niin kai joskus pystyn vielä olemaan onnellinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      356
      4277
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      281
      2422
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      136
      1713
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      103
      1504
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1443
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1297
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1275
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      57
      1180
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1094
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      345
      1040
    Aihe