Riparille meno pelottaa!

tyttö

Mulla ois nyt kesällä tulossa rippileiri enkä odota sitä yhtään innolla! Enemmänkin pelottaa. Eniten pelkään varmaan sitä miten selviän niistä tilanteista joissa joudun keskustelemaan muiden kanssa. Tähän mennessä aina kun on pitänyt keskustella olen vain jäänyt tuijottamaan eteeni ja leikkinyt kuuroa (näin ei ole kukaan häirinnyt). Mutta kuulin että siellä olisi pakko jossain vaiheessa puhuakkin jotain mikä ei haluta minua ollenkaan. Oliko jollakin muulla sama tilanne riparille lähtiessä?

10

1922

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TeenSlayer<69<666

      Räppi riparilla teltassa sun, odottelen leirikastetta.

    • ripariraiskari

      sut raiskataan siellä. pidä varasi.;)

    • minä_vaan

      Riippuu mihin olet riparillesi menossa, joka paikassa toimitaan vähän eri tavalla. Itse olin rippileirillä viime vuonna. Suurempia odotuksia ei ollut, mieli oli neutraali, mutta hyviä kokemuksia ja mahtavia sekä iloisia muistoja sieltä sain. Isoskoulutusta tässä juurin suorittelen, joten kyllä sen leiritoiminta mieleistä oli :D
      Ootko menossa sinne kavereiden kanssa vai yksin? Siis tunnetko entuudestaan ketään ripariltasi? Onko sun ripariporukalle järjestetty viikonloppu ripari tai riparitapaamisia joissai vain teidän ripariporukka ja isoset? Sua selvästi huolettaa puhuminen ja sosiaaliset ryhmä tilanteet. Suosittelen juttelemaan vaikka jonkun kivalta vaikuttavan isosen kanssa asiasta :) Sitä varten ne siellä on, että voi kysellä mitä tahansa mieleen tuleekaan ilman tuomituksi tulemista. Meillä riparilaiset jaettiin sattumanvaraisesti pienempiin ryhmiin ja saatiin ns oma isonen omalle ryhmälle. ryhmätunteja oli viikon aikana muutamia ja ensin tottakai vähän arvelutti ruveta omia mielipiteitä esittämään kun ei ihmisiä tuntenut, mutta loppuviikosta ryhmän kesken jo naureskeltiin sisäpiiri vitseille ja tunnelma oli rento :) pakko ei ole ryhmässäkään puhua, tai mielipiteitä julki tuoda, jos ei millään halua, mutta kyllä mä veikkaan että säkin rohkaistut jossain vaiheessa vaikka nyt saattaakin pelottaa. Tsemppiä riparille!! :)

    • tyttö

      Mulla on siellä mun paras kaveri ja muitakin hyviä kavereita joten ihan yksin en ole. Tapaamisia on ollu ja meiätkin jaettiin pieniin porukoihin joissa jokaisessa on kaks isosta. En pidä näistä isosista yhdestäkään, ja omassa ryhmässäni on juuri yksi isonen josta en ole koskaan pitänyt. ( Yhdessä tapaamisessa hän myös tuijotti minua ilman mitään syytä, minkä takia en pidä hänestä yhtään!) En valitettavasti uskalla puhua näille isosille sillä olen aina pelännyt sellaisia tilanteita. Saattaisin kyllä puhua jos ei näitä isosia olisi näköpiirissä. En oikein nimittäin tykkää puhua sellaisten tyyppien kanssa joita en tunne.
      Minua myös huolettaa se, että isoset tulevat minua jututtamaan vasten tahtoani. Haluaisin ihan rauhassa seurata tilannetta ja jos joku vaikuttaa hyvältä tyypiltä niin ehkä sitten sille puhua. Kuinka päällekäyviä teillä on isoset ollu?

    • minä_vaan

      Hyvä, tosi hyv, juttu että sulla on kavereita siellä :) Puhu kavereittes kanssa, kysele mitä mieltä hyö on isosista ja leiristä mutenki :) harmillinen tilanne sun kannalta, mut ootko miettiny, että ne isoset ei tunne sua. Ei tiedä miten sä haluisit toimia tollasissa tilanteissa. Jos et halua isosille puhua, niin voisitko ajatella kertovasi probleemastasi nuoriso-ohjaajalle? Hän kuitenki isosten yläpuolella, eikä varmasti kerro eteenpäin asioitas :)
      Riparistani sen verran kauan, etten ainakaan alkuviikosta osaa sanoa, millasilta isoset vaikutti kun nyt jo kaikki on mun hyviä kavereita. Mut mun oma isonen oli tosi rento, ryhmätunnilla kyseli kaikkien mielipiteen ja vastauksen vuoronperään. Ongelmia jos tuli, niin parikin isosta tuli sanomaan että voin tulla puhumaan heille, jos siltä vaan tuntuu. Rentoja, hauskoja, positiivisia ja ilosia tyyppejä ne oli. Tai sellanen muisto mulle on jääny. Toivottavasti sun ripari ei kärsi isosten takia, kaikki kun ei pidä kaikista, eikä tarviikkaan. Mut yhen neuvon anna, jota kannattas yrittää noudattaa: Oo ystävällinen. Avoin mieli ja positiivisuus on myös huippuhyvä juttu. Ystävällisyydellä tarkotan että jos haluut olla vähän omissa oloissa ja tarkkailla tilannetta, niin sano isosille siitä(vaikka et heistä pitäskään) että haluut katella, etkä olla huomion keskipisteenä niin ei tuu sulle kurjaa oloa jos joku tulee tungettelemaan :)

    • tyttö

      Olen kavereiden kanssa asiasta puhunut ja he ovat luvanneet olla läsnä. Pitää vain toivoa että kaikki kääntyy parhain päin. Kiitos sulle vinkeistä! Teen ainakin parhaani tuon positiivisuuden kannalta. :)
      Itseasiassa juuri tämä isonen josta en oikein pidä on ollut kanssani samassa koulussa joten tiedämme toisemme. Hän on muutenkin juuri niitä melko tungettelevia tyyppejä.
      Luultavasti ainakin alku viikon pysyn tiiviisti kaverin takana ja sitten ehkä tulen mukaan toimintaan jos hyvältä näyttää! :)
      Minusta on nyt alkanut tuntua ettei kyse ole vain pitämisestä. Taidan myös hieman pelätä heitä. Olen nimittäin nuorempana saanut juui sen verran itseäni vanhemmilta tyypeiltä ilkeitä huomautuksia yms.

    • suruuuu

      Mua ei kans yhtään kiinnosta mennä, ja jos puhelimetkin otetaan pois. Leirillämme on järkyttävästi poikia, ja en tiedä miten pystyn olemaan poikaystävästäni viikon erossa:o :(

    • fkdkdjjx

      Mun mielestä sun kannattaa yrittää puhua raamiksissa yms. Tietty se on vaan mun mielipide ja tiedän ettei puhuminen ole mitää helpointa. Ite olen/olin aika hiljainen ja sitten kun yritettiin jotain vastausta saada musta irti niin vastasin erittäin usein emt tai se vähä riippuu tai sit mikä se kysymys oli :DD tai jotain vastaavaa ja kyllä siinä meinas isosella ja muilla mennä hermo. Myöhemmin tajusin että öisin voinu vastata vähä paremmin ja mun asennekin oli aika huono. Joten suosittelen vastaamaan kysymyksiin ja olemaan hyvällä asenteella! Nyt meen sit isoseks ja erittäin positiivisella asenteella!:D ja en nyt tiedä käsitinkö oikein yhtä kohtaasi, mutta siis jos istut yksin jossain niin isoset saattaa tulla juttelee, koska niiden pitäis saada se ryhmä niin ettei kukaan jää ulkopuolelle, mutta jos isonen tulee juttelee etkä halua niin voit vain sanoa että haluat olla yksin.

    • Ripariensiviikolla

      Mulla alkaa ensi torstaina ja melkein kaikki ne tyypit on sellaisia jotka tiedän jostain. Olen paikkakunnan isoimmalta yläasteelta joten koko homma johtuu varmaan siitä. Niillä pienempien koulujen oppilailla on aikamoinen etuoikeus kun saavat aloittaa "puhtaalta pöydältä" koska siellä on vain muutama tuttu. Kaikilla on kuitenkin edes yksi kaveri siellä, mulla kävi aika huono tuuri kun kaikki kaverit on eri leireillä. Lisäksi kaikki pojat oli niissä kokoontumisissa sellaisella Iik tyttöjä- asenteella varustettuja kun leikittiin seuraleikkejä. Ja aika monet tytöt on niitä Älä puhu mulle ja mun jengille- ihmisiä. On siellä mukavankin oloisia tyyppejä mutta ongelmana on se että oon tosi huono puhumaan oma-aloitteisesti ihmisille... Odotan aina että joku muu tulee, ja haluaisin päästä eroon tästä. Musta tuntuu että siellä leirillä kukaan ei yritä tutustua keneenkään ja kaikki on vaan niissä omissa kuppikunnissaan. Pitää kai sitten yrittää tunkea johonkin vaan mukaan.

    • Mirka_ist_h0m0

      Yllättävää, että palstan ripariröllit eivät ole vielä täyttäneet tätä spämmillään.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      61
      5884
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      62
      3114
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      55
      2506
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1153
    5. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      40
      1131
    6. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1094
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      917
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      823
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      801
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      793
    Aihe