Mikä videokamera peruskäyttöön?

viodeviel

Olisi tarkoitus löytää kevyt pienikokoinen videokamera, jolla voisi kuvata ihan peruskuvaa. Ainoat vaatimukset olisivat, että videokuvan siirtäminen tietokoneelle olisi nopeaa ja että kamerasta löytyisi reikä mikrofonille (siis sellaiselle perinteiselle haastatteluja varten). Rahaa olisi tuhlattavaksi maksimissaan noin 400 euroa. Mieluiten olisi hyvä jos videokameran saisi jollain 200-250 eurolla ja vaikka halvemmallakin, kunhan nämä ominaisuudet löytyisivät kamerasta.

Mitä suosittelette? Tuota mikrofonireikää tuntuu olevan hankala löytää nykyisistä videokameroita, mitä nyt kaupassa kävin vilkaisemassa enkä vain sen takia haluaisi maksaa kauheasti ylimääräistä jos käyttööni muuten kelpaa ihan normikamera.

Kamera tulisi ihan semmoiseen peruskäyttöön, pieniä videoita lähinnä, mutta olisi hyvä jos muistiin mahtuisi vähintään 50 minuutin verran videokuvaa. Tarkoitus lähinnä muokata näitä videoita sitten tietokoneella.

3

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -----------g

      enpä etsi kameramallia, mutta miksi se mikrofoninreikä on niin tärkeä, voi olla että joudut luopumaan paljon kuvanlaadussa, jos valitset halppiskameran yhden reiän takia. Minulla on monta kameraa, aina mukan olevan ixus 100is mikki toistaa sisätiloissa aivan hyvin, ainoa häiritsevä, ulkona tuuli.

      jos tarvit yhteen mittaan kuvaa 50 min, sitten ei pokkarit käy, kun ne kuvaa nain 30min. jos tarkoitat sisäistä muistia, kivaa sekin on kun ei unohdu kotiin, mutta itse kuvaan aina kortille, jos kamera vaurioituu on tallenteiden ottamin sisäisestä muistista hankalaa.

      Kyllä se siirto koneele on aina "riittävän nopeaa" jos koneesi sen sallii.

      Itse en kyllä ostaisi isokokoista, alle 300 e videokameroita, kun niillä ei saa kunnon valokuvaa, jos joskus pitäis tehdä paperikuva, toki niillä saa parempaa kuvaa 40" tv katseltavaksi kuin monella pokkarilla.
      Tasi toisinsanoen, ensinostaisin pokkarin joka kulkee kaikkialla ja kakkoseksi vasta videokameran.

    • viodeviel

      Kuinka nopeasti nykyiset videokamerat siirtävät kuvan tietokoneelle? Minulta löytyy kymmenen vuotta vanha kamera, joka käyttää kasettia. Sillä koneelle siirtäminen on hidasti (menee se aika, kun video pyörii reaaliajassa kamerassa). Tarkoitus olisi siis löytää jokin kamera, joka latautuisi itsestään koneelle eikä siis tarvitsisi tuntia odottaa, että jokin tunnin mittainen lomavideo latautuu koneelle.

    • full of video

      Muistikorttikameroissa USB1/2-liitännän kautta videotiedosto siirretään tietokoneeseen, tai videokamerasta otetaan muistikortti (SD) pois ja se kytketään tietokoneeseen jossa on muistikortinlukija.

      Vanhemmissa DV-videokamerassa (nauha) kuvan voi siirtää joko USB1/2-liittimen välityksellä (huono kuvan laatu) tai FireWire-liitännän kautta (DV-tasoinen kuvanlaatu) tietokoneeseen.

      USB1/2-liittimen kautta voidaan siis siirtää hyvää ääntä tai videokuvatiedostoa (ei itse videokuvaa).

      Thunderbolt-liittimen ja HDMI kautta voidaan siirtää myös FULL HD videokuvaa.

      Vanha kunnon BNC-iittimen kautta voidaan siirtää joko ääntä (myös Digitaalista), tai FULL HD, 4K, ja tulevia uuden sukupolven formaatteja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      172
      7089
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4152
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2095
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2019
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1859
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      31
      1624
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1588
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe