Mitenkähän käytännössä sujuu bluetooth -yhteyden luonti ja käyttö omatekoisessa ohjelmassa ?
Kokeilin esim. tätä:
http://people.csail.mit.edu/albert/bluez-intro/c404.html
Tuo esimerkkiohjelma tosiaan listaa ympäristössä olevat bluetooth -laitteet, eli näyttää jokaiselle 48 -bittisen koodin (vastaava kuin verkkokorttien MAC -osoite, joka on myös 48 -bittinen), sekä kullekin laitteelle myös ns. selväkielinen nimi (tämän voi usein asettaa itse laitteesta.
Mutta sitten, kun olisi tarkoitus luoda toimiva bluetooth -yhteys, niin tuota ei saakaan ihan helposti toimimaan!
Kokeilin fedorassa olevaa valmisohjelmaa rfcomm bluetooth -yhteyden luontiin, vastaparina Sony Ericsson K600i, jossa bluetooth kytketty päälle ja julkiseksi (ko. puhelimessa on myös vaihtoehto sille, että bluetooth on toiminnassa, mutta puhelin on piilotettu, eli näkyy vain niille laitteille, jotka on etukäteen hyväksytty ko. puhelimen pariksi).
K600i toi näytölle tällaisen "tuntematon laite yrittää ottaa bluetooth -yhteyttä. Hyväksy / hylkää ?".
Valitettavasti en löytänyt keinoa, jolla rfcomm saataisiin ilmoittamaan itse asettamani laitenimi bluetoothin kautta puhelimelle, jotta puhelin näyttäisi kyselyssään itse asettamani laitenimen tuon "tuntematon laite" -sijaan.
Ja vaikka tuon hyväksyisi, en silti saanut yhteyttä syntymään.
No, tuo rfcomm oli lähinnä kokeilu, joka osoittaa, että yhteyden fyysinen puoli on ilmeisesti kunnossa, vaikka en silti saanutkaan toimivaa yhteyttä syntymään.
Tuon lisäksi siis olen kokeillut myös lähdekoodista kääntämiäni:
hcitool.c
simplescan.c
mutta vaikka simplescan näyttää puhelimen nimen ja 48 -bittisen koodin, muuta se ei sitten osaakaan tehdä.
hcitool.c en saanut edes kääntymään:
hcitool.c:46:22: vakava virhe: textfile.h: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
compilation terminated.
tuota simplescan.c vastaavan toiminnallisuuden sain rakennettua itse myös freepascal lazarus -yhdistelmällä.
Mutta lazarukseen tuleva bluetooth -paketti on hieman outo, siellä on joku wiimote -niminen systeemi !? Olisiko ko. paketin tekijä halunnut yhteyden bluetooth -Nintendo Wiihin ?
wiimote -modulin lähdekoodia tutkimalla ja siitä kopioimalla sain tosiaan myös freepascal -ohjelmasta bluetooth -laitteet listatuksi, mutta yhteydenotto ei olekaan ihan niin helppo.
Yhteys ilmeisesti luodaan funktiolla hci_create_connection(...)
Mutta löytyykö jostain ymmärrettävässä muodossa selitys siitä, mitä parametreja tuolle hci_create_connection(...) -funktiolle tulee antaa, jotta yhteys saataisiin muodostumaan ?
Ilmeisesti, jos funktiolle osaisi antaa oikeat parametrit, niin yhteys muodostuisi, ja sen jälkeen funktion palauttamaa arvoa voisi kohdella kuten socket -kahvaa, eli siitä eteepäin ohjelmointi sujuisi samoin kuin esim tcp -sockettien yhteydessä on totuttu.
Jotain dokumenttia löytyy täältä:
http://people.csail.mit.edu/albert/bluez-intro/
mutta tuolla olevasta dokumentoinnnista en saanut selvää, mitä parametreja
hci_create_connection(...) -funktiolle tulee antaa.
Ilmeisesti ainakin nämä tiedot tulisi oikeassa muodossa antaa:
1. 48 -bittinen laiteosoite bluetooth -laitteelle, johon yhteys halutaan ottaa.
2. se laitenimi, joka halutaan näkyvän laitteelle, johon yhteys halutaan ottaa. esim. "oma tietokone (tuotemerkki ja malli)".
3. bluetooth -turvakoodi "pin" (laitoin sulkuihin, koska kyseessä on eri PIN -koodi kuin esim. SIM -kortin PIN.) Ideana siis se, että puhelimelle voi ilmeisesti määrittää bluetooth pin -koodin, ja jos se on määritetty, tulee tietokoneelta tulevassa bluetooth -yhtedenottopyynnössä olla sama pin kuin puhelimeen on määritetty, muuten yhteys epäonnistuu (turvallisuussyistä).
AConn := hci_create_connection(device_sock, @scan_info[i].bdaddr, ...
tuossa on nyt 2 ensimmäistä parametria ilmeisesti oikein.
Mutta hci_create_connection on freepascal / lazarus -yhdistelmässä määritelty näin:
function hci_create_connection(
dd: cint;
bdaddr: Pbdaddr_t;
ptype: cuint16;
clkoffset: cuint16;
rswitch: cuint8;
handle: pcuint16;
to_: cint
): cint; cdecl; external;
Eli yhteensä 7 parametria, joista 2 ensimmäistä uskon ymmärtäneeni oikein. Mutta mitä noihin loppuihin 5:een laitetaan ?
Bluetooth -yhteydet ohjelmoinnissa ?
Bluetooth -sovellus?
0
145
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä912900Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.
Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda2991686Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2461557- 871391
IL - VARUSMIEHIÄ lähetetään jatkossa NATO-tehtäviin ulkomaille!
Suomen puolustuksen uudet linjaukset: Varusmiehiä suunnitellaan Nato-tehtäviin Puolustusministeri Antti Häkkänen esittel4021374Nyt kun Pride on ohi 3.0
Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että3981292Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik21079Esko Eerikäinen tatuoi kasvoihinsa rakkaan nimen - Kärkäs kommentti "Ritvasta" lävähti somessa
Ohhoh! Esko Eerikäinen on ottanut uuden tatuoinnin. Kyseessä ei ole mikä tahansa kuva minne tahansa, vaan Eerikäisen tat381037Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun329874Miksi Purra-graffiti ei nyt olekkaan naisvihaa?
"Pohtikaapa reaktiota, jos vastaava graffiti olisi tehty Sanna Marinista", kysyy Tere Sammallahti. Helsingin Suvilahden257855