Tiineenä?

Micelove

Hei!

Ostin siis 8.5.2013 eli viime keskiviikkona neljä hiirityttöä eläinkaupasta.Luin sitten Hiiret.fi:n kokonaan läpi,ja löytyi sellainen teksti jossa luki,että vahatulppa naaraan sukuaukossa on lähes varma merkki tiineydestä.Yhdellä hiiristäni,satiinikarvaisella himalayanilla on ollut se vahatulppa siellä perjantaihin,ja sitten se irtosi perjantain ja lauantain välissä.

Mahtaakohan hiireni olla tiineenä,vaikka ne ovatkin vasta kuusi viikkoa?

10

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hiiret ovat sukukypsiä 4-7 viikon iässä, joten suurella todennäköisyydellä hiiresi on tiine. Informoi tästä hiiresi myynyttä liikettä, jotta tietävät asiasta ja tarkistavat muut hiirensä !

    • Micelove

      Pitäisikö minun nyt varmuuden vuoksi laittaa se erilliseen terraarioon* vai pitää muiden kanssa,kun mahakaan ei ole vielä kasvanut?

      * = Terraario ostettu faunattaresta,mitoiltaan 50x35x35,4 eurolla,pesty hyvin ym. mutta tarvitsisi kulmasuojaukset koska on haljennut kahdesta kohtaa ja on huteran oloien.Tarvitsisi myös silikonit sisäpuolelle ja ulkopuolelle sekä uuden kannen,koska nykyisen silmäkoko on 2,5 x 1,0 cm.
      Pysyisikö naaras siellä,jos katosta roikkuisi vain juomapullo?Minulla on kyllä myöskin hiukan 1x1 cm verkkoa jota voisin laittaa päälle,ja kun tulisi ensimmäinen siivous mahdollisten poikasten syntymästä siirtäisin ne tilavampaan häkkiin,jonka kalteriväli on 6-8 mm.

      OK?

      • Hiirinaaras tulisi asuttaa yksinään viimeistään kaksi viikkoa astumisen jälkeen, koska kantoaika noilla on noin kolme viikkoa. Naaraan annetaan rauhassa rakentaa pesä runsaasta heinästä ja wc- tai talouspaperista (älä kuitenkaan anna vanua tai muuta vastaavaa !). Naaraan asumusta siivotaan varovasti rikkomatta pesää eli esim. lasten hiekkalapiolla voi kaivella likaiset purut pois paikoista joissa hiiri tekee tarpeensa. Ruokinnan suhteen neuvon seuraavaa: emä saa syödä niin paljon kuin tahtoo eli pidä ruokakupissa aina kuivaruokaa. Tuoreruokaa pitää myös antaa, kuten muillekin hiirille. Voit myös siemenseoksen lisäksi ostaa pienille koirille tai kissoille tarkoitettuja nappuloita ja antaa niitä naaraalle, jotta tämä saa valkuaisia, proteiinejä jne. Muista myös pitää vesi raikkaana, joten vähintään pari kertaa viikossa tulisi vaihtaa.

        Kun poikaset syntyvät, vältä niihin koskemista mahdollisimman paljon. Jos poikasiin on kuitenkin pakko koskea, hiero käsiisi naaraan asumuksen puruja, jotta et jätä poikasiin hajujasi. Emä voi syödä poikasensa todella helposti jos kokee tulleensa häirityksi, uhatuksi jne..

        Uskon kyllä, että tuo naaras pysyy jos kannesta roikkuu vain juomapullo. Yleensä eivät pääse kiipeämään pulloja pitkin, mutta toki tuokin riippuu pullon koosta. Itselläni on hiirillä käytössä hamsterikoon pullot ja niitä eivät pääse kiipeämään.

        Tässä nyt tämän kasvattajan neuvoja. Jos tulee vielä kysyttävää niin laita mulle viestiä tonne profiiliin. Autan parhaani mukaan. :)


    • Micelove

      Anteeksi,minulla ei ole tunnusta niin en voi lähettää yksityisviestiä.

      Elikkäs voinko odottaa,että jos maha alkaa pömpöttämään niin sitten siirrän omaan asumukseen?
      Ja saattaako se viitata jotenkuten tiineyteen,että Cindy nukkuu pää maassa,kun en ole kenenkään muista nähnyt aikaisemmin niin nukkuvan.Että onko tuo normaalia vai ei?

      Meillä on kyllä kissan raksuja kun meillä on kaksi kissaa,mutta miten taasen kun tuo terra ei kestä kissan painoa kunnostamatta ja toinen kissoista asuu huoneessani?Minulla tuskin on mahdollisuutta saada kissaa pois huoneestani asumasta.

      • No tuo kaksi viikkoa astumisen jälkeen on ihan maksimi, koska naaraan on saatava rakentaa pesänsä rauhassa. Noista hiiristäkään ei välillä ota selvää, että ovatko varmasti tiineitä vai eivät, koska joillekin ei vaan isoa mahaa kasva.

        Mulla juuri yksi naaras sai 15 poikasta (karsittu jo kuuteen) ja sillä oli järkyttävän kokoinen maha. Toinen samaan aikaan synnyttänyt naaras taas sai vaan kolme poikasta (kaikki kuolivat emon varomattomuuteen) ja siitä ei meinannut saada selkoa, että oliko tiine vai vaan lihonut.. Itse kuitenkin siirrän naaraat aina viimeistään kaksi viikkoa astumisen jälkeen omiin bokseihin, jotta saavat syödä ja rakentaa pesää rauhassa.

        Jos et ehdi kunnostaa sitä terraa niin osta kannellinen muovinen säilytyslaatikko, jonka modaat tähän tapaan: http://i1045.photobucket.com/albums/b451/veeranhamsut/punottu.jpg :)


    • micelove

      Kyllä se terra on ihan OK mutta kissa vaan pitää saada pois huoneesta tai terra.

      Mistä kohtaa se maha alkaa pullottaa?Ja kuinka suuri riski on,että nyt uusiviikkoinen mahdollisesti tiine hiireni:
      -kuolee tiineyteen tai synnytykseen?
      -syö poikasensa?
      -ei osaa huolehtia poikasista?

      Olen sama Micelove mutta tein tunnuksen :)

    • Sekin on ihan hiirestä kiinni, että koska se maha alkaa näkymään, mutta siinä kahden viikon tienoilla pitäis jo alkaa pullottamaan ylhäältä katsottuna lonkkien edessä. Varovasti hiirtä hännäntyvestä nostettuna maha näkyy selvänä pallona. Muista käsitellä naarasta varovasti tiineyden aikana, varsinkin loppuaikana, koska liian kovakourainen käsittely voi vahingoittaa tai jopa tappaa poikaset.

      Nuo kaikki ongelmat on mahdollisia hiiren ollessa noinkin nuori ja eihän sitä ikinä voi sanoa varmaksi edes aikuisesta hiirestä, että kestääkö tiineyden/synnytyksen ja miten hoitaa poikasensa. Kuten juuri tuossa ylempänä kirjoittelin kahdesta eri poikueestani niin toinen emä oli varomaton ja toinen hoitaa tällä hetkellä poikasiaan hienosti. :)

    • micelove

      Nyt on pikkuterra laitettu kuntoon ja Cindy laitettu sinne.Jos tässä ennen ensiviikon perjantaita ei näy mitään merkkejä,siirrän hiiren takaisin muiden joukkoon.
      Terra myös nostettu lipaston päälle jonne kissa ei luultavasti mene.

      Sitten kun mahdollisia poikasia on syntynyt,olisiko OK jos kurkkaisin samana päivänä tai heti seuraavana päivänä pesään ja poistaisin mahdolliset kuolleet poikaset ja/tai lopettaisin selvästi vammautuneet ja kolmen päivän ikäisinä karsisin(jos tarvitsisi) poikaset 3-4?

    • Suosittelen pitämään sen siellä omassa terrassa ainakin pari viikkoa, koska joillakin hiirillä ei vaan kasva isoa mahaa. :)

      Pesään voi kurkata poikasten synnyttyä juuri kuolleiden ja määrän takia, mutta emä tulee poistaa terrasta ennen sitä ja vain silloin, kun emä suostuu itse tulemaan pois pesästä. Muista myös se, että hierot käsiisi terran puruja ennen kuin kosket pesään ja poikasiin.

      Itse karsin isot poikueet heti poikasten synnyttyä, koska emä ei pysty niitä kaikkia imettämään. Näin yksikään poikanen ei pääse kärsimään nälästä.

    • ettei tapahdu itsell

      Mistä eläinkaupasta ostit hiiresi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe