Kokemuksia Samsung Galaxy Tab 2

TabTab

Pari viikkoa olen sitä nyt käytellyt. Hankin 7-tuumaisen, kun ajattelin sen olevan kätevämpi ja helpompi yhdellä kädellä pidettävä kuin 10-tummainen.

Ensimmäiset lisähankinnat olivat SD-muistikortti, SIM-kortti dataliittymään ja suojakuori, joka antaa paremman otteen laitteesta ja jonka avulla sen voi tukea pöydälle pariin eri asentoon.

Pääasialliset käyttötarkoitukset ja -ohjelmat :nettisurffailu milloin minkäkin tiedon hakemiseksi (aikataulut, Wikipedia, yms) Yle Areera Ylen TV- ja radio-ohjelmien seuraamiseen, TuneIn radionkuunteluun, Winamp Shoutcast-radioiden kuunteluun, Hesari ja TM:n digilehti. Taajuuskorjain musiikin kuunteluun korjailemaan vastamelukuulokkeiden toistoa. Sähköposti satunnaisesti.

Kokemuksia:

3G-dataliittymä on minulle välttämätön, kun aika usein liikun paikoissa, joissa WLANia ei ole saatavilla.

Käyttöliittymä on melko hyvä, kunhan sitä aikansa plärää ja oppii itselleen sopivimmat käyttötavat. Äänenvoimakkuuden säätö suoraan "napeilla" on plussa, näytön kirkkauskin voisi olla nappisäätöinen etenkin kun automaattinen kirkkaussäätö pitää kuvan turhan himmeänä (olisko jollain asetuksilla korjattavissa?)

Koko ja paino ihan OK - yhdellä kadellä voi hyvin kannatella esim. TV-ohjelmia katsoessa tai digilehteä lukiessa.

Näyttö on hyvä ja useimmiten riittävän kirkas. Suorassa auringonpaisteessa ei kuitenkaan tahdo näkyä. Kiiltävä pinta heijastaa ikävästi, mutta useimmiten laitetta kääntelemällä löytyy asento jossa heijastukset eivät häiritse.

Akkukesto vakuttaa varsin hyvältä. Näyttöhän sitä sähköä eniten syö, joten kirkkautta ei kannata pitää liikaa.

Toiminnan nopeus lienee useimmiten kiinni nettiyhteydestä eikä niinkään laitteen omasta nopeudesta.

Äänilähtö kuulokkeisiin on minusta OK, voimakkuuden minimisäätö voisi olla hiljaisempikin (tosin tätä voi korjata taajuskorjaimen asetuksilla).

Hyvin toimivia asioita:
* Netihesari toimii tosi hyvin - eipä paljon enää kaipaa paperilehteä.
* YleAreenasta on kiva katsoa ohjelmia silloin kun itsellä on siihen aikaa
* Internet-radioiden kautta on käytössä rajaton musiikkitarjonta
* Nettisurffailu ja tiedonhaku toimivat hyvin
* Navigaattorin avulla löytänee perille (vasta muutama kokeilu takana)
* Näyttöön tuleva näppäimistö nettiosoitteiden ja hakusanojen syöttöä
varten on yllättävän hyvä - voipa sillä shköpostiakin naputella

Kummallisuuksia/ ongelmia

Kamera ei suostu käynnistymään enää (aluksi kyllä toimi). Näytölle tulee himmeänä kameran käyttönappulat ja kehotus muokata pikavalintoja, ja sitten virheilmoitus "kamera epäonnistui". Onkohan takuuasia vai korjautuisiko laiteen asetuksista?

Yle Areenan suorat ohjelmat eivät enää jostain syystä näy - ääni kuuluu kyllä. Ihan aluksi, kun suorat ohjelmat tulivat tarjolle, sain ne satunnaisesti näkyviin.

Netin kautta YLEn sivuilta eivät näy vanhatkaan TV-ohjelmat, vaan tulee viesti jonka mukaan laitteesa pitäisi olla uudempi flashplayer (jonka lataamista yrittäessä tulee ilmoitus, että sitä ei ole saatavilla Android.laitteisiin).

Taajuuskorjain (ilmaisversio Equalizer-nimisestä ohjelmasta) kytkeytyi pois pelistä jostain syystä. Ohjelman poistaminen ja uudelleen asentaminen sekä erilaisten valikkoasetusten säätely korjasivat tilanteen. Enpä ole varma, minkä asetuksen säätäminen tilanteen lopulta korjasi.

Yksi ilmainen taajuuskorjain (nimeä en tarkasti muista) pilasi musiikin kohinalla - kokeilu jäi hyvin lyhyeksi.

Yhden tuttavan luona ei kytkeytyminen WLANiin onnistunut, vaikka salasana oli oikein, Olsiko syynä, että ko verkossa oli jo Applen laitteita kiinni ?


Kaiken kaikkiaan ihan mukava viihdelaite. Noita kummallisuuksia ja ongelmia ilmeisesti joutuu jonkin verran sietämään näissä hupikalikoissa - vai toimiiko Applen vekottimissa kaikki aina kuin vettä vaan ?

6

669

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuo kameraongelma korjaantuu yleensä ohjelmistopäivityksellä tai tehdasasetusten palautuksella. Samoin myös eri bugit tai jumitukset.

      Kokeilitko tuota Yle Areena hommaa sen omalla Google Playsta löytyvällä sovelluksella?

      Wlaniin se kyllä pitäisi kytkeytyä hyvin jos wlan verkko ei käydä AD HOC hommaa. Huomaa että isoilla ja pienillä kirjaimilla on merkitystä salasanassa.

    • 5230,. (500)

      Mulla käytössä tab 2 7.0 wifi malli lokakuusta lähtien, ihan ok laite kun ei vaadi ihmeitä ja miten 200e laitteelta voikaan vaatia,näyttö on kirkas,värikäs ja tarkka tavalliselle pulliaiselle,,noista youtuben 1080p hd videoista ja vaikka 500px sovelluksen upeista kuvista voi siis oikein "naatiskellakin"..Kamerassa ei oo ollu mitään häikkiä eikä myöskään Yle Areenan näkymisessä,suorat näkyy ja kuuluu niin sovelluksella kuin selaimen kautta,tosin nyt kun tuli 4.1.1 niin Opera Mobilessa loppu flash tuki joten joutuu vaihtamaan oman selaimen(tai jonkun jossa flash toimii) jos haluaa kattoo vaikka Ylen suoria selaimella...Adobe Flash Player versioni on 11.1.115.34 jonka sain ladattua vielä kaupan kautta lokakuussa

    • PPAP2

      Kiitokset tästä. Ensinmäinen suhteellisen kattava katsaus omalaattaan. näitä toivoisi enemmänkin. ehkäpä tässä kertana muutamana voisi heittääi omasta laatasta vastaavanlaisen katsauksen...

      • Almilampi

    • Juu tuolta saa ladattua flash playerin Androidiin. Se toimii ainakin toistaiseksi Firefoxsissa, laitteen omassa selaimessa. ( Ei Chrome).

      Tosin Yle Areenan oma sovellus on ihan hyvä.

    • Anonyymi

      Laadukas tabletti, kun mun oma hajosi vasta viime vuonna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1405
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1127
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      957
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      857
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      79
      807
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      733
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe