ruotsin kautta eurooppaan

kaksi+ kuusi

Olemme suunnittelemassa eurooppaan menoa vaihteeksi ruotsin kautta, lähinnä etelä saksa, pohjois italia ja alppien seutu. onko kenelläkään kokemusta kauanko ajaa tukholmasta berliiniin? Laiva olisi illalla tukholmassa ja tarkoitus olisi ajaa yö urakalla.
Entäs tanska-saksa väli? Navigaattori ja googlen navi ilmoittaa että tanskasta saksaan mennään lautalla. Onko yhteyksiä paljon ja paljonko aikaa maksaa maite kiertämällä?

9

1296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vähän tietoa....

      Kannattaa ostaa:

      http://www.kauppa.autoliitto.fi/Autoillen-Euroopassa

      Omasta kokemuksesta sanoisin, että yön aikana ehditte jonnekin Tanskan paikkeille.
      Berliini on kyllä yhdellä rupeamalla liian pitkä matka.

      Tanskan ja Saksan välillä (Puttgarden - Rödby) menee lauttoja jatkuvasti. Korkeintaan tunnin odotus.
      Hinta muistaaksen viime kesänä kaksi henkilöä auto oli noin 70€ / suunta.

      Toinen vaihtoehto on ajaa mantereen kautta. Aikaa menee semmoinen viitisen tuntia, mutta sielläkin on yksi maksullinen silta, Ison-Beltin silta. Sen ylitys kustantaa noin 30€.

      Ruotsin ja Tanskan välin voi mennä siltaa pitkin tai lautalla. Siltamaksu on noin 45€ ja lauttamaksua en tiedä, koska olen aina mennyt siltaa pitkin.

    • Kansankapitalisti
    • Matkamies maan

      Tukholmasta Kööpenhaminaan olen ajanut joskus päivän aikaan noin 7 tuntia parilla kolmella pikku pysähdyksellä. Kööpenhaminassa yövyttiin.
      Kööpenhaminasta Berliiniin maita pitkin toiset 7 tuntia, lauttaa en kysellyt, haluttiin nähdä maisemia.

    • Reissu80

      Itse olen ajellut Tukholmasta Etelä-Ruotsiin. Yöpynyt siellä, jos ei huvita hulluna ajaa.
      Siitä sitten paremmilla voimilla jatkanut Malmön kautta siltaa pitkin Tanskan puolelle ja edelleen maitse Pohjois-Saksaan. Lauttoja toki menee aika tiuhaan, mutta en välitä jonottelusta ja ajelusta lautalle ja pois. Maitse tasaisen lujaa ajellen on mielestäni parempi vaihtoehto. Voi pitää paussin silloin, kun itse haluaa, eikä ole aikataulujen vanki. Siltamaksut eivät ole kuin muutaman kympin ja hieno kokemus ajaa Tanskankin halki lopulta Saksan maaperälle saapuen.

      Onko Berliini aivan ehdoton käyntikohde? Saksassa on monia paljon kauniimpia ja rentouttavampia paikkoja lapsiperheille. Ilman Berliiniä pääsisitte myös paremmin nauttimaan eteläisen Saksan parhaista paikoista. Berliinin seutu on autoilijalle aikamoinen helvetti, ainakin vilkkaimpaan aikaan.

    • reissussa jälleen

      Ollaa ajettu jo muutamana kesänä E-Eurooppaan. Stokiksessa laiva 6:10,ajoa malmööhön josta sillan kautta n.40e tanskan rödbyyhyn josta lautalla puttgardeniin n.60e ja sitten klo on ollu n.21:00 ja yövytty puttgardenissa. Meitä on matkassa ollut 5-henkinen seurue.

    • kebab3

      Töiden takia ajanut usein Berliiniin Turusta Tukholmaan iltalaivalla ja yö ajettu kahteen mieheen Helsingborg-Helsingör kautta Rödby-Puttgardeniin ja sieltä edelleen Berliiniin yhtä soittoa ja perillä oltiin joskus kahden aikaan iltapäivällä. ei ollut yhtään paha ajaa yöllä ruotsin läpi kun ei ollut liikennettä ja ruuhkaton tie oli saksassakin kun ajaa pohjoispuolelta Rostokin kohdalta alas kohti Berliiniä.

    • kclclcl

      Jos haluaa roilottaa yhtäkyytiä Tukholmasta Berliiniin niin matka on maita pitkin noin 1500km. Reitti siis on Tukholma-Malmö-Köpis-Odense-Flensburg-Berliini. Käytännössä koko matka on moottoritietä ja jos työntelee tuollaista 150km/h matkavauhtia plus pari kusitaukoa niin kyllä tuon matkan ajaa 15:ssa tunnissa. Matkan aikana ei tarvi pysähtyä kuin Malmössa maksaessa siltamaksun reilu 300 kruunua ja Odensessa sama. Siellä rahaa imaistaan reilu 300 tanskan kruunua. Muuten siis mitään muuta ku vakkari päälle ja menoksi.
      Voi tietty mennä tanskasta lautoilla, mutta se on monesti sellaista vatuloimista että ajamisen meininki niinku vähän hiipuu siinä odotellessa jne.

    • russeliperhe

      Ollaan viidettä kertaa menossa eurooppaan turku-tukholma kautta vikingillä. Viking-linen kautta saa alennusta Scandlinesin lautoille ja yleensä ollaan menty lautoilla Helsingborg-Helsingör, Rödby-Puttgarden. Menty ollaan aina Turkuväli yölaivalla ja nopein ajo ollut noin kahden aikaan päivällä Saksan puolella, nopeusrajoituksista piittaamatta:) Tosin ei poliiseja Suomen ulkopuolella juuri liikenteessä ole näkynytkään eli hanat voi kääntää kaakkoon baanoilla:D

      Nyt suunnitelmissa on myös etelä-eurooppa eli pohjois-italiaan ja Gardalle viikoksi. Navigaattorissa asetukset: vältä moottoriteitä eli matkataan pikkukylien läpi ja yövytään gasthauseissa, tosin italiassa on kohtuuhintainen hotelli varattuna. Noin näkee parhaiten sitä paikallista elämää, ruokaa ja ihmisiä:)

      Mukavaa matkaa!

      • juhannus333

        menossa kesällä saksaan niin varattu jo viking lineltä turusta yli tukholmaan niin saako sieltä laivalta otettu lauttalippuja vaiko olisko se pitänyt tehdä samalla kun otti laiva matkan??jos maista ottaa noi lautta liput onkohan ne kuinka paljon kalliimpia kuin että ottaisi etukäteen??


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1727
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1547
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      55
      1260
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      729
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      725
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      717
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      668
    Aihe