Vilske 1100 HK sorakauha

Ostin Ford 3000 vm 1975 ja on ihan ok kunnossa mutta sorakauha puuttuu. En löydä googlettamalla - antakaa vinkki mistä saisi tällaisen.
Niin ja traktorimiehet kertokaa onko Ford 3000 ok peli ? Tässä on noin 3000 tuntia ja ollut lumitraktorina.
Ilmianna
Jaa

8 Vastausta


Googlaa yleiskauha niin alkaa monen kokoista kauhaa löytymään.
Ilmianna
Jaa
Nyt pitää kysyä paljonko sillä vilske 1100 nostaa, nouseeko tonni? ja mistähän saa edulliset isot renkaat?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Käsittääkseni se 1100 tarkoittaa laitteen nimellistä nostovoimaa kilogrammoina, eli kyllä sillä tommi pitäisi nousta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kannattaas miettiä sitäkin vaihtoehtoa, josko teet tai teetät sepällä tuohon kuormaimeen Euro-8:n sovitteen. Koska tuo merkintä HK tarkoittaa, että siinä on kuitenkin hydraulinen kauhankääntö. Tai miksei myös Trima/MP-lift- sovite. Silloin alkaa olla käytettyjäkin kauhoja, joista valita taikka voi lainata sellaista naapurista. Toisekseen on helpompi vaihdella kauhoja, kun saat samalla pikakiinnityksen. Nuo tuon aikaiset kauhankiinnitykset oli kauhan poskesta, ja siten hankalia vaihdettavia. --Hommasin joskus ensikuormaimeksi Trima-800:n purkaamolta, joka on mulla vieläkin vanhassa takapotkussa. Sitten kuitenkin myöhemmin hommasin nelikkoihin Quicken Euro-8:n kauhansovitteilla varustetut kuormaimet. Silloin myös tuohon Trimaan seppä teki tuollaisen kauhansovitemuutoksen Euro-8:ksi , että kaikki työvälineet/kauhat sopii jokaiseen.
Ilmianna
Jaa
Kerkesit muo ennen ostaa sen fordin.
Se on hyvä ja kelpo peli kaikinpuolin. Olisi pitänyt silloin maksaa pyynnin päälle tonnin, niin olisi kannattanut.

En ole kade, mutta onnea hyvästä valinnasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sanoisin, että et kummoisia hävinnyt, kun et ehtinyt ostamaan tuota 3000 foortia. Ja vielä etukuormaajalla, niin sanoisin, että eipä ole kummoinen peli. Itsellä kokemusta 3000 foortista ihan riittävästi.
Tässä listaa: -Nostolaite ihan "ryssä", moottorin kyljessä oleva hydrauliikkapumppu cavitoi suositusten mukaisilla öljyillä, varsinkin talvella eniten ongelmia. Toimii kyllä, kun vaihtaa "agro-oil 10-30 öljyt". Kiinto-/automaattisäätö vivun kanssa ongelmia, vivusto katkeaa herkästi (liian terävä työstökulma) ja ongelman voi toki korjata hitsaamalla, taikka ostamalla uusi vipu. Hydrauliikkapumppua ei saa tarvikkeena halvalla, ainoastaan korjaussarja löytyy.
-Jarrut aikansa eläneet rumpujarrut, yleensä vain yhdessä pyörässä on kunnolisesti toimiva jarru. Jos stefat vuotaneet, ei jarruja löydy. Stefojen vaihto toki onnistuu, mutta vaatii pientä askartelua.
-Jäähdytin yleensä vuotaa taikka menee rikki yläsäiliöstään, tarvikkeena toki jäähdyttimiä löytyy.
-Tasavirtalaturi yleensä rikki taikka jo vaihdettu. Vanhemmissä 3000 foorteissa johtosarja aiheutti traktorin palamisen osuessaan kuumaan pakoputkeen ja aiheutti oikosulun (tosin sama vika isommissakin foorteissa).
-Ohjaussimpukka kuluu ja aika hankala korjata, paljon erilaisia osia ja osat maksaa tarvikkeenakin.
-Vaihdekeppien pallot kuluvat ja varsinkin pääkeppi alkaa "pyörimään" ja pomppaa helposti pois siirtäjistään. Purkaamolta voi etsiä parempaa ja kulumattomampaa kantta keppeineen, taikka täytehitsata niitä kuppeja. Voi myös vaihtaa purkaamolta ostetusta väljästä kannesta kertojapuolelta osat pääkeppiin.
-Vanhemmissa 3000 foorteissa oli iso öljynsuodatin moottorissa, maksaa turhan paljon ja hankala vaihtaa.
-Sähkölaitteet aika ala-arvoisia, virtalukko harvoin alkuperäinen taikka pitää vaihtaa. Valokatkaisin samoin.
-Sammutinvaijeria ei löydy kunnollista, pitää sovitella ahtaaseen paikkaan tarvike, saa toki kääntelemäälä vähän peltiä asennettua tarvikevaijerin.

Ostaisin isomman foortin!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
No olipa lista mutta nyt kun olen koneella töitä tehnyt niin ainoa asia tuosta listasta joka minusta on tässä traktorissa vikana on stefan vuotaminen ja jarrujen surkeus. viikolla laitetaan uudet stefat ja huolletaan jarrut - muuten todella hyvä peli, näin ekaksi raktoriksi.
Ilmianna
Jaa
haluaisin vielä kiittää tuosta vinkistä jossa euro-8 sovitteesta kullervo kovakanki luetteli - keväällä ajateltiin tehdä tällainen viritys (tosi tekiämiestä siihen ei kyllä vielä ole löytynyt) mutta on ideana hyvä.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Vilske 1100 HK sorakauha

Ostin Ford 3000 vm 1975 ja on ihan ok kunnossa mutta sorakauha puuttuu. En löydä googlettamalla - antakaa vinkki mistä saisi tällaisen.
Niin ja traktorimiehet kertokaa onko Ford 3000 ok peli ? Tässä on noin 3000 tuntia ja ollut lumitraktorina.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta