Paras diili prepaid/pay and go SIM?

matkustaja2013

Lontoon matkaa pukkaa ja koska porukkamme on iso tarvitsemme paikallisen prepaidin jokaiselle, että kommunikointi toimii matkan aikana. Matka kestää viikon ja jokaisella on älypuhelin. Nettiä tulee varmaan käytettyä, hotellissa on ilmainen wifi ja tiedossa on ilmaisia wifi spotteja Lontoossa (android app siihen). Mutta tosiaan osaako ketään suositella kohtuu hintaista pay and go SIM liittymää? Pitäisi löytyä puheaikaa, tekstareita ja dataa.

Myös tietoa mistä Gatwickistä saisi tälläisen ostettua.

15

1804

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Londoni

      Siellä taitaa olla niitä Lebara liittymiä tarjolla - pikkukojuja on nykyisin melkein jokaisessa isommassa (turistien viihdyttämässä) paikassa. http://www.lebara.co.uk/

      En tiedä onko nyt paras diili, mutta ainakin helpoin löytää ja ostaa.

      Paras diili on mun mielestä toi Giff Gaff, mutta en tiedä myydäänkö sitä kojuissa-kaupoissa vai pitääkö tilata vaan netistä.

    • matkustaja2013

      Kattelin Virgin Mobilella hyvää tarjousta 15puntaa rajaton data, rajaton tekstarit, ladatun verran puheaikaa. Lebara näytti varsin sekavalta ja Giff Gaff näyttää netin kautta tilattavalta (mikä on pois suljettu juttu).

      Älypuhelimet kun messissä niin nettipuheluita voidaan skypetellä toisille, käyttää matkan suunnittelussa ja turistin apuvälineenä.

    • Londoni

      Juu, Virginillä on toi tarjous. Tosin sekin näyttää olevan netin kautta joten en tiedä onnistuuko paikanpäällä osto. Usein myös näille isoimmille pitää rekisteröityä UK osoitteella.

      Lebaraa ostavat melkein kaikki turistit - sen takia niitä kojuja on joka puolella.

      En ymmärrä mikä mielestäsi siinä on vaikeaa. Esim. diilissä heillä on ilmaiset Lebara - Lebara puhelinsoitot riippuen paljon rahaa lataat kuussa http://www.lebara.co.uk/shop/offers#offer4 esim. lataat 15puntaa niin saat 10 päivää ilmaisia puheluita kavereillesi joilla on lebaran liittymä. Jos 20 puntaa niin 30 päivää. Ei tarvitse miettiä netin kautta soittamista. Sama on tekstareissa.

      Internet on 1MB:n jälkeen 15p per MB. Eli ei nyt mitään kallista.
      Infot täällä http://www.lebara.co.uk/prepay/rates

      Tosiaankin WIFI hotspotteja löytyy kahviloista, baareista ja kadulta joten en usko että tuota mobiilinettiä maksullisena edes tarvitsette käyttää.

    • matkustaja2013

      Joo katselin nuita, ja Lebara näyttää hyvältä vaihtoehdolta. Mitenhän sitä saa hankittua Gatwickistä, koska meidän pitää sieltä sitten soitella jo Lontooseen ja mieluiten ei viitsis laukkujen kanssa hirmuisesti ravata Lontoon päässä liittymän perässä.

    • Londoni

      Tuolla sivuilla on Store finder http://www.lebara.co.uk/storefinder eli hakuun kirjoita Gatwick.

      Riippuu siis mihin terminaaliin tulet - kojuja nakyy olevan.

    • Londoni

      Just latasin itselleni myös O2 app jolla pääsee ilmatteeks käyttämään niiden Wifi hotspotteja joita on esim McDonaldsilla, Subilla, kaupoissa...

      https://www.o2wifi.co.uk/

      Varmaan turisteillakin ihan kätevä.

    • matkustaja2013

      Gatwickistä ei saa Lebaran sim -korttia, mutta top uppia saapi. Joten se taitaa olla pois laskuista sitten...

    • Londoni

      Mielestäni siellä on sellaisia pikku markkinatyyppisiä kojuja, mutta ihan sataprossan varmaksi en uskolla sanoa. Gatwickiltä kun lennän vaan noin pari kertaa vuodessa.

      Mihin niitä liittymiä käytätte ennen hotellille pääsyä? Itse ainakin tulostaisin kartat sun muut infot etukäteen ja käyttäisin hätävarana suomi liittymää tekstaukseen. kyllä täällä ilman GPS:ää pärjää ihan normaali kartan avulla.

    • matkustaja2013

      Olemme vuokranneet huoneiston ja check-inniin pitää soittaa tuntia ennen kuin menee avaimet hakemaan.

    • Londoni

      Lentokentällä on puhelinbokseja mistä voi kyllä soittaa. Toisaalta ei tuo yksi puhelinsoitto nyt Suomen liittymällä tule muutamaa euroa enempää maksamaan.

      Yleensä enkut ovat aika joustavia näissä asioissa (toisin kuin Suomessa) eli jos laitat tyypille s.postia ja sanot että soitatte kun löydätte puhelinboksin (ei nyt välttämättä minuutilleen tuntia ennen) tai jos hänelle kävisi vaikka tekstiviesti että matkalla ollaan. Tuollaiset pikkuasiat nyt järjestyy aina ja niiden takia ei kannata panikoida sen suuremmin.

      Kannattaa myös ottaa huomioon se että riippuen mihin terminaaliin tulette Gatwickillä, mihin päivänaikaan yms. usein menee yli tunti siihen että edes kentältä pääsette ulos. Joskus nopeemmin, mutta joskus hitaammin... Sitten junalipun ostot (jonot) ja keskustaan niin siinäkin palaa aikaa (riippuu menettekö Gatwick express junalla vai normaali junalla ja näissä on hintaerot).

    • matkahuolto2013

      Meillä on onneksi aamulento, ja huoneiston avainten luovutus aikaisintaan klo 15, joten aikaa riittää vaikka mihin. Keretään rauhassa Gatwickissä shopata, eksyä ja syödä. Katselin myös normaali junan lippuja, koska kiirettä ei ole.

      Vaihtoehtona että jos tuntuu että aikaa on niin voihan sitä kävästä Crawleyssä mutkan, siellä olis ainakin puhelinfirmojen putiikkeja ja matkalaukut saa jollain 4-8 punnalla säilytykseen siksi aikaa.

    • Londoni

      Jos kiirettä ei ole niin ottakaa juna Kings Crossille (tai se on siis St Pancras se overground puoli mistä noi Gatwickin junat menee ja tulee).

      siinä Kings Crossilla on matkalaukkujen säilytys paikka myös (York Wayn ja Euston Roadin kulmassa, vähän niinkun mäkkäriä vastapaata) niin ja asema on vasta uusittu joten kauppoja, kahviloita, ravintoloita riittää ja aurinkoisena päivänä voi mennä vaikka Regent kanaalin viereen istumaan. Lähellä myös Reneissance hotelli joka on hieno (samppanja baari), British Library ja Wellcome collection Eustonin suuntaan joissa molemmissa on vaihtuvia näyttelyitä.

      Niin ja noi Lebaran liittymät saa ostettua Kings Crossilta. Siinä on ainakin ollut koju Eurostaran checkingiä vastapäätä.

    • matkustaja2013

      London Bridge on lähempänä meidän majoitusta. Sinne ajateltiin suoraan mennä, mutta voidaan tuon Kings Crossin kauttakin mennä, jos tuntuu että aikaa on liikaa käsissä. Paluumatkalla avainten luovutus jo klo 11 ja lento vasta kuuden jälkeen, joten silloin Kings Crossin tavaroiden säilytys voisi olla validi vaihtoehto, jotta saisi viimeisistä tunneista kaiken irti.

      Muistatko paljon Kings Crossilla laukkujen säilytys maksaa?

      • Londoni

        Netistä löytyy kaikki. Tässäpä linkkiä http://www.left-baggage.co.uk/locations.php
        Näkyy olevan muillakin asemilla :)

        Left Luggage Rates
        £8.50 per Item for the 1st 24 Hours
        £5.00 per Item for every 24 Hours thereafter


    • matkustaja2013

      Lebaranin liittymät otettiin porukoille. Suosittelen. Gatwickistä sai sen WHSmith kassalta, sim-kortti maksoi jotain, ja otimme jokaiseen 15 puntaa topuppia (voucher).
      Käyttö oli helppoa, tosin jostain syystä tekstiviestitse tilaamani 500M -data ei tullut, ja kulutti 15 puntaa nopeasti. Nyt oli tarjous jossa jotain alle 3 puntaa maksoi 30 päiväksi 500M ja sillä pärjäsi sitten ne loput päivät.

      Kannattaa kaikki topupit laittaa soittamalla 5588 numeroon ja sieltä voucher -koodilla laittaa. Kokeilin sitä toista tapaa (jotain koodikomentoja) ja se ei onnistunut tai sitten siinä menee aikaa että latautuu tilille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      249
      2246
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1866
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      131
      1320
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1180
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1145
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      980
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe