Puusaavista pöytä

putsaus

Kyselin samaa asiaa Puutösitä, mutta siellä ei toistaiseksi tullut mitään vastauksia, joten laitan nyt änne vaikkei olekaan ihan huonekalusta alunperin kyse.
Minulla on ehkä 100-vuotias iso puusaavi tai millä sitä nimitetäänkään. Ja haluaisin vain sen putsata käyttökuntoon. Eli siinä on aiemmin pidetty syksyisin teurastettuja sikoja suolassa. Joten se on kyllästetty suolalla. Sitä ei ole käsitelty koskaan millään muulla eli on ihan puun värinen. Ja tehty kaarevista puu/lautaosista, jotka kiinnitetty yhteen puuvanteella ympäriinsä ja pohjassa yhtenäinen puukappale. Nuo vanteet ovat pudonneet mutta tallessa ja 'laudat' ovat järjestyksessä, joten kuntoon sen toki saa helpostikin. Siinä on yläreunassa kaksi kahvaa tai paremminkin pidennetyt lauat, joista sitä voi kantaa.
Kysymys kuuluu, miten sen kannattaa pestä tai putsata, jotta voisin ottaa sen pöytäkäyttöön. Teettäisin siihen lasista pöytälevyn ja laittaisin sisään jotain kivaa nähtävää.
Ja myöskin, miten sen vanteen kannattaa kiinnittää mahdollsimman vähän varsinaista puuta vaurioittaen? Mutta kuitenkin niin, ettei se taas putoasi.

1

176

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Pippuri

   Näin yhdessä Huvila ja huussi -ohjelmassa mainittavan, että joku maalaamaton puuhuonekalu oli pesty vain mäntysuovalla ja harjalla. Se ei kaiketi vahingoita puuta?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   122
   5320
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   24
   2198
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1105
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   82
   1099
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   65
   989
  6. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   938
  7. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   366
   922
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   165
   860
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   811
  Aihe