Koiralla tasapainohäiriö, kokemusta?

voi mun kultaa...

Koirallamme on tasapainohäiriö, eli kävellä pystyy mutta tasapaino hakusessa ja välillä saattaa horjahdella, sitten näkökenttä koiralla vinossa ja yrittää suoristaa sitä pitämällä päätään vinossa. Käytettiin heti eläinlääkärillä ja siellä sanottiin että voi mennä ohitse tai sitten ei.... Eli katsomme muutaman päivän kuinka homma etenee.
Onko kellään kokemusta moisesta, että onko mennyt häiriö ohi vai ei, jos on ni kuin nopeasti? Ja kuinka vanha koiranne sillon oli? Jos se ei mennyt ohi niin paheniko se?
Meidän koira on jo vanha, minua epäilyttää.. En halua että koira kärsii, sai onneksi kipulääkettä varulta, mutta jos tämä jatkuu pidempään niin ei se ole kivaa koiralle, eikä myöskään omistajalle, inhottavaa kun koira hoippuu eteenpäin epänormaalisti.. :/ Häiriö tuli ihan yllättäen ja kyllä tuli vähän tippa linssiin..

19

12843

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ???????????

      Ei kai ole saanut matokuuria lähiaikoina?

      • poiuyrhiv

        On, onko sillä vaikutusta??? :O


    • ??????????

      Vastaan tuohon matolääkekysymykseen tässä, kun ei se anna tuonne alemmas vastata.

      Eli kuulosti heti korvaani matolääkkeen sivuvaikutukselta- Itse olen sen kerran kokenut, enkä halua enää koskaan kokea. Esimerkiksi lopatol on tappanut koiria. Oireina juurikin erilaiset neurologiset oireet. Oma yksi koirani oli jotenkin herkkä, ja tosiaan sai melko nuorena jo ensimmäisen myrkytyksensä ihan oikean suositellun annoksen käyttämisessä. Eläinlääkärit eivät oireita tunnistaneet, vaan eräs sivullinen näki koiran liikkeistä, tuli luokseni ja kysyi, oletko anatanut matokuurin lähipäivinä. Vastasin, että olen, se sanoi, että nyt heti lääkäriin, ehkä on vielä jotain tehtävissä. Soitin heti lääkärille, että ollaan tulossa, ja nesteytys aloitettava. Lääkäri alkoi tahollaan tutkimaan hoitoa, ja parin päivän nesteytyshoidolla koira tuli taas kuntoon. Oireet alkoivat tosi hiipien, ensin koiran kävely oli jäykänoloista, ajattelin, että olisikohan venäyttänyt jotain, ja laitoin lepoon. Seuraavana päivänä koira alkoi kulkea pää vinossa pitkin seinän vierustoja, jolloin kiireesti lääkäriin, ja kotiin takaisin. Piti seurailla. Koiran tasapaino alkoi pettää, ja siloin tuo sivullinen ihminen, ihan tuntematon astui kuvaan mukaan. Oli siis tunnistanut ohimennessään oireet, ja palasi kertomaan mistä oli kyse. Oma koiransa oli menehtynyt vastikään. Meidän koiramme eli hyvän ja pitkän elämän. Mutta sen jälkeen sitä ei madoteltu varmuuden vuoksi, ja kaikki madotukset hoidettiin axilurilla, eikä niistä ongelmaa tullut.

      Liekkö noita varoituksia edelleenkään noissa matolääkkeissä on. Mutta ne voivat aiheuttaa joillekkin koirille todella vakavia haittoja jo ihan sillä suositusannoksella.

      Silloin siis ei ollut hoitona muuta kuin nesteytys ja oireiden hoito. Ei ollut olemassa "vastalääkettä". Piti vain odottaa ja pelätä. Meillä siis kävi hyvin lopulta. Mutta un luin kuvauksesi, niin tuli heti mieleeni matolääkkeen haittavaikutus, jota ei käsittääkseni moni eläinlääkäri osaa tunnistaa, eikä edes kysyä, onko saanut matolääkettä lähiaikoina.

    • dr,dog

      sillä on syöpä.

    • Meillä myös

      Meilläkin aikoinaan Lopatol matolääke sai koiramme takajalat horjumaan ihan kuin se olisi ollut kovassa kännissä ja sen jälkeen en enää koskaan uskaltanut sitä matolääkettä koirallemme antaa.

      • dr,dog

        Se on syöpä,uskokaa jo.


      • 4lrltog88e8rkeldlow
        dr,dog kirjoitti:

        Se on syöpä,uskokaa jo.

        Haista paska! En ymmärrä sunlaisia ihmisiä jotka tulee tänne foorumeilla kiusaa toisia ja kirjoittaa tollasta paskaa! HÄPEÄ!!!!!!!!!!!


    • fargot

      Mun vanhalle belgille tuli vastaavanlainen tasapainohäiriö n 13 vuotiaana. Elänlääkäri diagnosoi sen vestibulaariseksi syndroomaksi joka on aika yleinen vanhoilla koirilla. Vaiva johtuu korvassa olevasta tasapainoelimestä jossa jotkut rakeet menee "klimppiin" tms. Sai kipulääkettä ja pahoinvointilääkettä. Ennusteen mukaan koira voi toipua ennalleen tai vaiva voi myös uusia.

      Mun koira palautui lähes ennalleen, alkuun pää jäi hieman vinoon, mutta sekin suoristu normaaliksi ajan kuluessa.
      Koira sai parin vuoden päästä toisen, mutta lievemmän kohtauksen josta toipui aika nopeasti ja se eli 16 vuotiaaksi onnellisena mummelina.

      Joten kannattaa seurata tilannetta eikä ihan heti luovuttaa vaikka alkutilanne näyttää pahalta. Itsekkin olin jo ihan varma,että nyt on koiravanhuksen aika tullut kun en tiennyt mistä on kyse. Meillä palautuminen kesti muistaakseni muutaman viikon, pikkuhiljaa tasapaino alkoi palautumaan.
      Portaissa jouduin tukemaan ja nopeissa käännöksissä meni helposti nurin. Lyhyitä hihnalenkkejäkin tehtiin päivittäin, koiran ehdoilla.
      Tsemppiä!

      • Anonyymi

        Tää varmaan syy minunkin 13 v koiralla. Ravistelee päätään. Olen tutkinut korvia ja poistanut vaikkua. Tänään aamulla takapää sillä heitti pahasti. Nyt taas normaali.


    • Nako85

      Meillä tuli eilen 12 aikaan yöllä tuo kohtaus..aika rajuna kun oksenteli ennen sitä. Mutta ei oo onneksi kivulias, mummo on päälle 15v ja säilynyt tähän asti sairauksilta. Säikähdin ensin pahinta kun yhtä äkkiä rupesi hoipertelee ja silmät liikku oikealta vasemmalle ja jatkuu oireet edelleen. Mutta lähdin tutkii asiaa, yllättävän yleistä, ja jännä että aikasemmin en itsekkään ole kuullut tästä.On sen verran pahana että selvästi itse jännittää kun ei pedistä uskalla nousta ja aamu ulkoilu onnistui niin että kannoin ulos ja takas sisälle. Koira painaa päälle 20kg eikä oo tottunu nosteluihin. Hyvin liikunnalinen ja pitkiä lenkkejä ollaan tehty,joten toivoa on viellä että menee ohi.Onneksi itellä tänään vapaapäivä niin saan olla tän uuden asian kans tukena!

    • liibalaaba123123

      Ataksia? Wobbler syndrooma?

      • Nako85

        Kävin kattomassa nuita. Mietin vaan kun aikaisempia oireita ei ole. Tuli tuo tasapainohäiriö kun kirkkaalta taivaalta ja silmien haritus ei näytä kuuluvan nuihin sairauksiin. Pitää seurata tilannetta.


    • eiturhaakipua

      Korvatulehduskin aiheuttaa tasapainoongelmia,kasvain päässä aiheuttaa kramppeja jne.....eläinlääkäri varmasti kertoo mikä on koiralle parasta.Ja tietysti heti oireiden ilmetessä ensimmäisenä soittaisin,ja kysyisin miten kannattaa toimia.Eläinlääkärit tietää parhaiten, ei pidä antaa koiran kitua kotona, saattaa tarvita lääkettä kipuun, tai pahimmassa tapauksessa lopetuksen.

    • kirppunen1

      meillä 14 vuotiaalla tasapaino ongelmat johtui sisäkorvantulehuksesta.

    • Anonyymi

      tänä aamuna meni minun 14v. koiralta jalat alta ja ryömi kehää pää vinossa. kannoin petiin nukkuma-asentoon selvitellellessä lekureita ja tilannetta. nukkui vajaa pari tuntia ja suihkutin suihkepullolla vettä ikeniin jota lähti juomaan, kimposi ylös ja juoksi pirteänänä ulos pissalle. selvisin säikähdyksellä. :)

      • Anonyymi

        Meillä 13 v vanha cavalier sai yöllä kohtauksen. Ei pysynyt yhtään pystyssä, pää vinossa, silmät seilas edestakaisin. Päivällä pihalla pyöri ympyrää kaatuillen. Saatiin aika lääkäriltä parin päivän päähän. Tauti on vestibulaarisyndrooma. Sai penisiliini ja kortisoni piikin. Tabletteina antibiootti Xeden 150mg 8 vrk kuuri ja kortisoni Prednisolon 3vkoa. Lisäksi korviin ruiskulla 7 ml Virbac Cortavance 0,584 mg/ml.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä 13 v vanha cavalier sai yöllä kohtauksen. Ei pysynyt yhtään pystyssä, pää vinossa, silmät seilas edestakaisin. Päivällä pihalla pyöri ympyrää kaatuillen. Saatiin aika lääkäriltä parin päivän päähän. Tauti on vestibulaarisyndrooma. Sai penisiliini ja kortisoni piikin. Tabletteina antibiootti Xeden 150mg 8 vrk kuuri ja kortisoni Prednisolon 3vkoa. Lisäksi korviin ruiskulla 7 ml Virbac Cortavance 0,584 mg/ml.

        Ompa kurjaa. Onko tuo rotu, joilla aivot ei mahdu kalloon yms. Ja siksi tulee kohtauksia?
        Googlasin joskus ja löysin muistaakseni s alkavan sairauden ja joitakin videoita. Toivottavastisinun koira voi jo hyvin, on surullista kun koira sairastuu.


    • Anonyymi

      Meidä kohta 14v Bordercolliella todettiin vanhan koiran tasapainohäiriö eli sisäkorvan. Vestibulaarinen häiriö. Koira hoiperteli ensimmäisenä päivänä pahasti ja pää oli vinossa eikä halunnut syödä eikä juoda. Nyt kolmantena päivänä oireet vähän helpottivat mutta pää on vielä vinossa ja koko homma helpottunee 2-3 vkssa mutta pää voi jäädä vinoon.
      Surullista ja tuli yhtäkkiä. Itkettiin mekin. Nyt odotellaan helpottuuko. Ja mennään sen mukaan . Saa elää niinkuin vain 94v voi kunhan tarpeensa jaksaa tehdä ulos. Joulua kohti😅💫

    • Anonyymi

      Meillä samankaltaista oiretta chihulla. Alkoi yhenäkin kesällä. Aluksi luultiin että lämpöhalvaus, koira ei läähätä samoin kuin veljensä. Ruvettiin kiinnittämään huomiota siihen ettei pääse kuumumaan.

      Muistutti aluksi lämpöhalvausta, mutta aina lämmöllä ei ollutkaan sitten vaikutussta kohtauksiin.

      Tiesin aiemmasta omasta kokemuksesta etteei kohtaus ollut epileptinen, mutta hieman muistutti sitä. Raajat eivät kuitenkaan esim jäykistyneet mutta koira oli ns. poissaoleva hieman.

      Sitten samankaltaisisa velttouskohtauksia tuli mm. kun käytin desinfiointi suihketta siivotessani. Leikkien jälkeen sekä ihan vain ulkoilessa keväällä. Automatkoilla yms.

      Käytiin usealla eläinlääkärillä. Sydän ultrattiin, kaikki oli siellä ok. Ei tuntunut löytyvän ratkaisua, joku ehdoitti gluteenitonta ruokavaliota sillä tämänkaltaisia oireita kuulemma voi esiintyä siitäkin. Joku eläinlääkäri kertoi että voi kyse olla aivoperäisestä ongelmasta tai jostain tietystä sairaudesta muttei aivan kuitenkaan.

      Lähdettiin tutkimaan hieman kauemmaksi meiltä, kuopioon päin.
      Siellä tähystettiin hengitystiet. Löytyi rakenteellinen vika. Lisäksi löytyi kohta joka selvästi ärtynyt ulkoisista tekiöistä.

      Saatiin astmapiippu jonka jesarilla teippasin vauvojen astman hoitoon tarkoitettuun suulakkeeseen. Tämän lisäksi ohjeena painon pudoitus.

      Eli syy löytyi meillä ainakin hengitysteistä! Jätettiin KAIKKI hajusteet kotoa pois, ostin ilmanpuhdistimen ja huolehdin supertarkasti ettei koira pääse kuumumaan. Lisäksi huomaan että esim siite- ja katupöly ovat laukaisevia tekijöitä.

      Meillä etenkin kesäisin tulee välillä edelleen näitä kohtauuksia. Koira menee silminnähden oudoksi, katsoo minua silmiin ja yrittää kertoa että olo pahenee, huomaan yleensä heti tämän ja menen viilentämään hänet, lisäksi annan astmapiippua ja kohtaus menee nopeasti ohi.

      Ostimme myös viilennys laitteen joka jäähdyttää ilmaa, tuon eteen yleensä vien heti kun olen kastellut koiran viileällä vedellä ja annan laitteen edessä piippua.

      Oireet ovat meillä yleensä seuraavat:
      toinen korva menee taakse, silmät ovat jotenkin lasiset ja keho toispuoleistuu. Jos kohtaus on päässyt etenemään niin toinen jalka saattaa olla koukussa ja tasaspaino heittää. Hengitys on haastavaa. reagoi silti ympäristöön ja silmät esim seuraavat tarkasti. Ääneen reagoi hyvin eikä ole esim epileptinen.

      Olin todella huolissani kunnes löytyi syy. Sydämestä näkyi jo hieman rasittuneisuutta, joten tärkeää että tämmöinen selvitetään eikä jäädä odottelemaan. Lisäksi saatiin kortisonilääkettä, jota annan mikäli on siihen tarvetta.

      Tärkeintä on kuitenkin kokonaisvaltaiset tutkimukset verikokeet ym. Jotta syy saadaan paikannettua.

      Asuimme koiran ollessa pentu hometalossa hetken tietämättämme, tuolloin sai yskän. Luulen, että osakseen vaikuttaneet tähän myös. Suurin tekijä kuitenkin rakenteessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      352
      3972
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1739
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1487
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      196
      1259
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe