ehkä hankkimkassa

NOPEE APUA

olemma hankkimassa äidin kanssa suomenlapinkoiraa pari kysymystä... sopiiko kerrostaloon?haukkuuko paljon?kuinka vanhaksi elää?onko todella sairas?tarvitsen näitä tietoja eniten ja toivon että vastaatte nopeasti!KIITOS JOS VASTAA

5

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rakas lapikas

      Olen tuore lapparin omistaja joten hirveästi en vielä osaa rodusta sanoa...mutta:

      -Lapinkoirat viihtyvät mielellään suurimman osan päivästä ulkona mutta kaipaavat paljon ihmisen seuraa eli eivät ole yksinäisiä pihakoiriakaan. Tiedän kyllä lappareita jotka asuvat kerrostalossa ilman ongelmia mutta silloin niitä pitää viedä ulos paljon ja pitää niille seuraa. Kannattaa myös opettaa pennusta asti ettei ala haukkumaan liikaa talon äänille.

      - Haukkuherkkyys riippuu yksilöllisistä eroista. Jotkut ovat tosi äänekkäitä jotkut eivät niinkään. Koulutuksella saa vähennettyä sitä mutta kokonaan sitä ei saa pois. Kannattaa aloittaa koulutus heti pentuna. Oman kokemuksen mukaan omakotitalossa asuvan lapparin koulutus on haastavaa koska ulkona näkyy niin paljon ärsykkeitä jotka laukaisee haukkumisen. Kerrostalossa on taas paljon ääniä.

      - lapinkoirat ovat melko pitkäikäisiä (13-15v)

      - Todella terve rotu. Joitain perinnöllisiä sairauksia esiintyy

    • ..ja rodun sisällä luonteita riittää pehmeästä melko terävään, kannattaa kysyä kasvattajilta pehmeämpää koiraa, jos ei ole vankkaa kokemusta koirien koulutuksesta; muuten on helisemässä kerrostalossa, niinkuin tuossa naapuritalossa, sen kuulee ulos asti vuorokauden ympäri.....

    • tuppisuu1

      Meillä on kolmen kuukauden ikäinen lapinkoira, eikä hauku. No joo, innostuessaan leikkimään ja riehumaan (kuten tuossa iässä helposti homma karkaa siihen), mutta on paljon ulkona päivisin ja meillä takaovi auki koiran tulla ja mennä myös sisään halutessaan, eli kuulisimme kyllä, jos haukkuisi. Pitää monesti käydä ihan sen hiljaisuuden vuoksi katsomassa, että onko se koira enää ollenkaan siellä. Ei hauku naapurin koiran haukunnalle, ei autoille, ei ihmisten äänille... ei oikeastaan millekään, muuten kuin siis leikkiessä innostuu. Yllätyimme itsekin, kuinka voi olla hiljainen koira.

      • tietolisäätuskaa

        Kaikki pennut ovat hiljaisia. Palataan asiaan parin-kolmen vuoden kuluttua, koiran aikuistuttua. Tuskin on enää yhtä hiljainen.


    • lappalainen2

      Mulla on jonkin verran kokemusta lapinkoirista, joskin itselläni on toinen lappalainen, porokoira. Tätini kasvattaa molempia rotuja ja olen ollut paljon tekemisissä sekä porokoiran että lapinkoiran kanssa.

      Lapinkoira on ihana, leikkisä ja seurallinen koira, jota suoittelisin sekä yksineläjille että perheisiin. Ikinä en ole tavannut lapinkoiraa, joka olisi ketään ihmistä kohtaan vihainen.
      Haukkuherkkyyttä en ole kerrostaloissa asuvilla lapinkoirilla huomannut, tämä tietenkin riippuu täysin koulutuksesta. Jotkin kasvattajat eivät välttämättä halua antaa pentua kerrostaloon, riippuu myös linjasta mitä kasvattaja kasvattaa. Paimensukuista lapinkoiraa en suosittele kerrostalo-eläjäksi, toki näitäkin tiedän ja hyvin paimentavat ilman omaa kotitaloakin. Kannattaa ottaa hieman selvää kasvattajilta minkälaista linjaa suosii.

      Erittäin terveena rotuna sitä pidetään. Jonkin verran silmäsairauksia, mutta ylipäätänsä kuuluu varmasti suomen terveimpiin rotuihin.
      Itselläni rotuvalinta lappalaisten kesken päätyi karvan vuoksi, koska lapinkoira turkki on välissä haastava. Porokoiralla kun se tahtoo usemmiten olla paljon lyhempi.

      Toivottavasti sait jotain tietoa lisää ja jos päädyt lapinkoiraan niin varmasti elinikäisen upean kaverin saat :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6063
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2556
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2063
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe