Hyvät ja edukkaat öljyt?

muttttter

Terve! kyseessä ei ole kuin n.50hv 4-T Twin mp, mutta millaiset öljyt olisi koneeseen hyvät ja kohtuu edulliset?, eli tuo kytkimen suojaainehan olisi kai hyvä olla.. viimeksi pistin bilteman öljyä, mutta haluaisin vähän kokeilla jotain muuta...

23

413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wurth1

      Mikäs on moottoripyöräsi merkki ja malli?

    • mutttter

      Suzuki 500 -2000

    • wurth1

      Mineraali tai osasynteettinen riittää hyvin. Luokituksena API SG tai API SJ. Valvoline, motul, castrol ovat aika suosittuja ei niin kalliita merkkejä.

    • Normi-öljy on ok!

      Taitaa olla niin että "suoja-ainetta" ei ole olemassa vaan päin vastoin mp-öljyistä on jätetty pois niitä kitkaa vähentäviä aineita. Kitkan pienentäjät saavat juuri sen kytkimen luistamaan jos se on luistaakseen. Kunnossa oleva mp:n kytkin ei vaadi mitää extra-super-hyper-motorcycle-öljyä vaan ihan valmistajan suosittelemaan viskositeetiltaan sopivaa öljyä. Jos jänskättää, niin vaihtaa sitten vaikka 5000 km välein niin ei tartte ajaa 10 000 km sillä kalliilla öljyllä...

    • Motskarisetä

      Mineraaliöljy pelkästään kesäkäytössä sopii aivan hyvin 5 tkm vaihtovälein. Jos haluaa pidemmän vaihtovälin, niin sitten synteettinen. Edullisinta synteettistä taitaa olla Motonetin Motox ja Teboilin 4-t , alle 40 euroa isompi pönttö. Itse olen käyttänyt monena kesänä perheemme kolmessa pyörässä Valvolinen mineraaliöljyä.

      Muistaa myös täytyy suodattimen vaihtaminen kerran kesässä, ja että käyttää kytkimen vuoksi vain moottoripyörään tarkoitettua öljyä.

    • parastaja

      Mikset kysele vain hyvää öljyä?

      • 8+18

        delvac toimii hyvin..


      • Mika...
        8+18 kirjoitti:

        delvac toimii hyvin..

        Ehkä scaniassa, mutta prätkässä se hajoittaa kytkimen ennen pitkää. Omaan pyöräänsä nyt saa jokainen tietenkin laittaa mitä haluaa.


      • uskoo ken haluaa
        Mika... kirjoitti:

        Ehkä scaniassa, mutta prätkässä se hajoittaa kytkimen ennen pitkää. Omaan pyöräänsä nyt saa jokainen tietenkin laittaa mitä haluaa.

        perustele tuo "hajottaa kytkimen" väitteesi.


    • kyas

      Millaisia oireita voi olla, jos ei ole kunnon öljyjä mistä puuttuisi mm. suojaaineeet tai olisi heikkolaatuista?

    • Normi-öljy on ok!

      Heikkolaatuinen öljy menettää viskositeettinsa kuumassa. Sen seurauksena öljyä kuluu nopeasti ja palaessaan se muodostaa karstaa. Kone äänet saattaa olla kovemmat tuollaisella öljyllä, mutta silloin voi olla jo vaurioita syntynyt.

      Itse en laittaisi edes kesämökin ruohonleikkuriin niitä halpakauppojen never heard motor oileja... Voihan ne olla ihan ok, mutta muutama euro enemmän, niin saa tunnettua merkkituotetta. Ne ovat varmasti sitä mitä purkissa lukee.

    • Motul 15w-50

      Motonet.

    • Normi-öljy on ok!

      Motul 15w-50 on liian paksua. HD-miehet käyttää tuollaista jankkia kun ohuemmat ei pysy koneessa. 10w40 viskositeetti on sopivaa Suomen oloissa.

    • Motskarisetä

      Ei 15w50 liian paksua ole varsinkaan ilmajäähdytteisessä koneessa ja 10w40 myös hyvin sopivaa. Mutta miksi ihmeessä laittaa lähinnä traktoreihin ja muihin hidaskäyntisiin dieseleihin tarkoitettua öljyä kuten Delvacia nopeakäyntiseen moottoripyörään? Halpaahan se kyllä on. Parinkympin pöntön saa samaan hintaan kuin neljä litraa parhaimman luokan moottoripyöräöljyä, mutta kaupantekijäisiksi voi saada myös moottoripyörään konerikon. Kannattako tuollainen säästö, kun tunnetun valmistajan hyvää moottoripyörään tarkoitettua mineraaliöljyäkin saa kohtuuhintaan?

      • Delvacia koneeseen

        Onko nopeakiertoisessa moottoripyörässäsi öljynsuodatin tai joku öljykanava tukkeessa kun ei Delvac pysty voitelemaan sitä? Eipä sitä silloin voitele kalliit erikoisöljytkään vaikka väität niin.
        Tiedätkö muuten mistä johtuu että se erikoisöljy on kallista? Pikku vinkki, että se ei ainakaan johdu jostain erikoislisäaineitten kalleudesta tai tuotekehityksestä.


      • uskoo ken haluaa

        voe,voe,,,delvac voitelee turboahtimenkin ja puhutaan ihan eri kierrosluvuista kuin moottoripyörän koneen kierrokset.


    • Saippuakin voitelee

      Voiteleehan se vaseliinikin kuten delvac, kumpaakaan ei todellakaan ole tarkoitettu moottoripyörään vaan ovat persaukisten nuukailijoiden hankintoja.
      Edullisesti saa moottoripyörään tarkoitettuja öljyjä, on myös kallitakin, jos kukkaro
      ei kestä vitosen ylimääräistä kulua vuodessa niin sitten pitää siirtyä halvempiin harrastuksiin.

      • 1+6

        delvac on hyvä öljy. tietämättömät maksakoon öljyn nimestä purkin kyljessä.


    • Delvac ON hyvä öljy!

      Traktorit maksaa helposti 100 kEur ja onpa niitä yli 200 kEur:n traktoreitakin. Ei sellaiseen laiteta mitään pas.....kaa öljyä vaan juuri Delvac:ia. En kuitenkaan itse laittaisi sitä mihinkään huippuunsa viritettyyn pyörään kuten Hayabusaan, niihin laitetaan laadukasta täyssynteettistä. Matalaviritteisiin pyöriin Delvac on todella hyvä vaihtoehto. Edullisuuden vuoksi sen voi vaihtaa vaikka 5000 km:n välein niin ei tarvitse ajaa 10 000 km:ä sillä huippu kalliilla mp:n kuvalla varustetulla extrahypersuper öljyllä...

    • Delvac zzr 1100

      MX DELVAC on oikea öljy moottoripyörääsi, ennenvanhaa oli raskaassa kalustossa kuivakytkin, traktoreissa, ym pillareissa, ja kytkin paloi helposti, kun sitä oli pakko luistattaa.. sitten koneisiin kopioitiin mopon kytkin, märkä sellainen, ja kovaan kulutukseen joutuviin kytkimiin kehitettiin kunnon öljy, delvac, se ylittää kaikki suositukset, jotka mp öljyltä vaaditaan, monin kertaisesti.

    • iso suiza

      Hondan GN4 oli 70-luvulta tuttu mineraali kura jota myytiin jokaiseen huollettavaan Hondaan yli 30-vuotta. Huoltovälit meni 12tkm monilla. Tuota öljyä vastaa jokin Nesteen LXE10w40 nykään. Siihen nähden Delvac 15w40 on huippuöljy.

      Sitten nämä pihit ajomiehet ajaa ylihintaisilla synteettisillä "oikeilla" mp-öljyillään 15tkm kesässä, ja se ohut teevesi voitelee tosi hyvin. Synteettinenöljy= polymeerimuovi mössö. Sitä 10w30 nykyään japsi kyykyt käyttää (cbr1000 öljyn syönti ongelmat).

      Ohut öljy ei joka paikassa ole paras voitelemaan. Hayabusaan en 10w30 Honda-öljyjä laittaisi, Delvakkia kyllä.

      Ja nämä öljy-gurut ei käsitä vieläkään että nykyajan dieseleissä on hiukan kovemmat rasitukset moottorissa kuin kevyt mäntäisissä hiomakonetta muistuttavissa prätkissä. Dieselin pakokaasuahtimen voitelu ja lämmönkesto vaatii todella öljyltä hyviä ominaisuuksia.

      Kaikki hinnat-alkaen mp-merkkiöljyt on kuraa Delvakkiin nähden. Ajakaa Delvakilla ja länkyttäkää netissä sadan tonnin jälkeen montako koneremppaa tarvitsikaan tehdä.

    • difnhju

      on se vaan ihme ettei tuo delvakin tuottaja ole älynny laittaa tuotettaan mp-kuvalla varustettuun tölkkiin ja kerätä hyvät rahat motoristeilta kun niin hyvää kerran on,
      taitaa olla vaan niin jottei tuota ole mopoihin tarkoitettu käytettäväksi ja syystä.

      • 8+12

        eikainyt sentään purkin kyljessä olevan kuvan mukaan öljyä valita,,,,luokitukset ratkaisevat käytön.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe