Rapun ulko-oven auki pitäminen kesällä

Eli kielletäänkö jossain säännoissä rapun ulko-oven auki pitäminen kesä päivisin.?
Tässä just tänään tuli Talotoimikunnan puheenjohtaja kännissä valittamaan, kun olin jättänyt rapun oven auki (päivällä. En yöllä)!!!
Itse en keksi mitään järkevää syytä, että miksi sen oven pitaisi olla kiinni silloin, kun se ei ole lukossa.
Ja syy miksi sitä olisin halunnut auki pitää on, että saisi vähän läpivetoa asuntoon postiluukun kautta ja tietysi asunnossa ikkunat ja parvekkeen ovi auki.
Kertokaa ihmeessä, jos tiedätte miksi sen ulko-oven auki pitäminen voisi joitain häiritä!!!!

52

7533

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nousevat ylimpään ke

      sama täällä, aina joku kii laittaa, mutta kerran oli lintuja lentänyt rappuun ja hankalia häätää

      • Sitä en ite tullu ajatelleeks, ja onhan se tietysti ikävää, jos niin käy, mut tässä rapussa on kuitenki isot ikkunat. Ettei se ylitse pääsemätön ongelma olis, mut onhan se tietysti ehan pätevä syy... Kai??? Aika harvinaista varmaan kuitenkin, mut kiitti, ku vastasit....


      • Anonyymi

        Sen kuuluu olla kiinni.


      • Anonyymi
        t303 kirjoitti:

        Sitä en ite tullu ajatelleeks, ja onhan se tietysti ikävää, jos niin käy, mut tässä rapussa on kuitenki isot ikkunat. Ettei se ylitse pääsemätön ongelma olis, mut onhan se tietysti ehan pätevä syy... Kai??? Aika harvinaista varmaan kuitenkin, mut kiitti, ku vastasit....

        Kissat tulee rappukäytävään


    • PAM PAM

      Yksi syy on se, että kun läpiveto syntyy, niin asuntojen ulko-ovet pamahtavat kiinni, niitä ei saa suljettua hiljaa. Ja kun kesällä porukka kulkee edestakaisin, niin jatkuva pauke ei tunnu todellakaan mukavalta.

      • Anonyymi

        Juu ja paineet menee sekaisin halooo


    • asunnonvälittäjä

      Kysyppä siltä talotoimikunnan puheenjohtajalta mitä mieltä hän on postiluukun kautta tuulettamisesta, no älä kysy ei kannata.

    • kerro minulle

      miksi se ovi pitäisi olla päivällä sepposen selällään....en tajua?

    • hellehattunen

      Syy miksi oven kannattaa pitää kiinni myös kesällä on se että rakennuksen sisälämpötila ja kosteus kasvaa. Tämä johtaa siihen että varsinkin jos tulee kuumia kesäpäiviä niin huoneistot eivät pysy viileinä tai ei lämpene paljon jos porrakäytävää tuuletetaan. Sama syy siis miksi ei esim: kesällä kannata tuleettaa ikkunat ja mahdollisesti parvekkeen ovi auki pitempään kuin talvella eli muutamaa minuttia kauempaa. Kylmänä kesäpäivänä voi tuntua että oven ollessa auki niin porraskäytävä viilenee,mutta samalla kosteus kasvaa ja jos sää muuttu yli 20 astetta niin kosteuden takia tuntuu tukalammalta lämpö niin porraskäytävillä kuin myös aijan kuluessa huoneistossa.

      Esim.keski ja eteläeurooppalaiset monesti naureskelee pohjoismaalaisille "typeryksille" helle tai normaalia kuumempina päivinä juuri siitä että avataan kaikki ikkunat ja ovet ja luullaan että sillä on viilentävä vaikutus ja sitte kun ollaan rakennus myös sisäpuolelta lämmitetty kuumaksi ikkunoiden ja ovien aukipitämisellä niin lähdetään ostamaan kannettava ilmastointilaite.

      • aina kiinni...

        Juu, en kanssa ole koskaan ymmärtänyt, että kun ulkona on 30C niin kaikki mahdolliset ikkunat ja ovet auki, että saadaan varmasti myös lämmitettyä sisätilat. Itse olen aina pyrkinyt pitämään kuumalla ilmalla ikkunat ja ovet mahdollisimman visusti kiinni, jottei lämpö tule ulkoa sisälle ja sisälle on edes hieman viileämpää.


      • Anonyymi

        Se on siirrettävä ilmastointilaite eikä ka nettava.. 😂😂😂


    • ovi kiinni, kiitos

      Itse suljen aina ulko-oven jos huomaan että joku on jättänyt auki. Kerran olen hiiren joutunut hätistelemään rappukäytävästä, onneksi ei vilahtanut kenenkään asuntoon ja onneksi oli vain pikku hiirulainen, rottaa en olis alkanut kepillä tökkimään.

      Tutulla oli käärme tullut kesäkuumalla vilvoittelemaan sisälle (omakotitaloon kylläkin), tämmöistä tosin ei tapahdu ehkä Helsingin keskustassa vaan enempi täällä "maalla".

      • Ikkunat visusti kii

        Ymmärrettävää oven kanssa aukipito jotenkin.Mutta hyvät avattavat ikkunat tässäkin talossa.Ja kiinni pidettävä vaikka kuinka raitis ilma varjon puolelta virkistäisi.Maalle kai täs on muutettava.Nin tukala ja ankea tämä korrostalo muutenkin.


    • bn .bn iuo öhkij öhk

      Ohikulkijat.

      Se kans yks syy. Ei kukaan halua puliremmejä tai romanian kerjäläisiä kiertelemään rapuissa. Sitäpaitsi, yleensä ulko-ovi kyllä pidetään lukossa aina, ihan turvallisuuskysymys. Teillä jokin mättää, jos se on lukitsematta päivisin. Sama kuin laittaisi kyltin "Varkaat, irtolaiset ja keräläiset tervetulleita".

    • :_:_:_:_:

      Eli aloittajan viestiin, kyllä se voidaan kaiketi talon säännöissä kieltään. Syitä on monia miksi ei sitä auki kannata pitää, eläimet, juopot/pummit/ohikulkijat (eivät niin helposti tule kokeilemaan ovea jos se on kiinni koko ajan), pölyä ja muuta likaa tulee rappuun enemmän ymym. Ja tuo läpivetokin on yksi syy, ovet paukkuu kiinni ja sormia jää väliin, niin asunnon ovia kun myös mahdollisesti parvekeen ovia.

      Kyllä sitä todella monessa kerrostalossa pidetään ulko-ovia auki, ja alueesta paljon riippuu miten iso se turvallisuus riski on pitkältä. Mutta mielummin kyllä asun talossa missä ulko-ovet on koko ajan lukossa.

      Verhot kiinni päivällä niin ei pääse lämpö sisälle niin helposti, eikä tarvii sitten yrittää viilentääkkään niin paljoa.

      • otan koko oven pois

        Tässä talossa venäläisporukan pennut (muuttivat muutama kuukausi sitten) jättävät joka päivä rapun pienen oven auki koko päiväksi, ja monesti kun tulen myöhempään illalla kotiin, se on vieläkin auki.

        Ja vasta kun päästiin eroon edellisistä tummapintaisista naapureista, jotka talossa asuessaan rikkoivat lukon viisi kertaa, plus harrastivat kaikenlaisia muita kommervenkkeja oven auki pitämiseksi kavereillekin, joita ravasi yötä päivää talossa.

        Pitäisikö pitää saarna, ja kertoa järjestyssäännöistä pennuille, vanhemmille ei voi, kun taitavat olla ummikoita, enkä itse osaa venäjää kuin "ruki ver" ja se ei oikein taida sopia tilanteeseen.

        Mutta tilannetta en aio enää hyväksyä, säännöt on oltava samat kaikille.
        Ilmoitan kai tilanteesta isännöitsijälle, hänen hommiinsa asia kai kuuluukin.

        Harmittaa, kun aina pitää olla joku, joka ei kerrostaloelämän sääntöjä halua noudattaa.

        Enkä uskalla nukkua, ennenkuin olen käynyt tarkistamassa oven. Ei ole varmuusketjua, ja nuo pilipalilukot saa auki melkein kuka tahansa asian harrastaja.


    • nisukkisti

      Meillä on kerrostalossa heti ensimmäinen järjestyssääntöjen pykälä kieltämässä ulko-ovien auki pitämistä. Ne ovet pidetään kiinni, miksi rapun ovien pitäisi olla auki? Turhaa ilkivaltaa kerää kun ovet ovat muutenkin aina lukossa. Omassa rapussa naapuri availi ovia jatkuvasti, eipäs availe enää. Miksi muka pitäisi pitää auki?

      • Anonyymi

        Kerrostalojen ulko-ovien ja palo-ovien tai palo-hidaste-ovien jatkuva avaaminen käytävien pattereidenko viilentäminen? Samalla kuuluuvuus paranee toisaalta salakuunteluako tuo?Joulukuussa avataan ovia ja lähdetään töihin kiinteistöjen ovet sulkee,kuka sattuu kulkemaan.Lämmityskulut ja siivouskuluissa pölyä enemmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerrostalojen ulko-ovien ja palo-ovien tai palo-hidaste-ovien jatkuva avaaminen käytävien pattereidenko viilentäminen? Samalla kuuluuvuus paranee toisaalta salakuunteluako tuo?Joulukuussa avataan ovia ja lähdetään töihin kiinteistöjen ovet sulkee,kuka sattuu kulkemaan.Lämmityskulut ja siivouskuluissa pölyä enemmän.

        "Samalla kuuluuvuus paranee toisaalta salakuunteluako tuo?"

        Kerrotko tuosta yksityiskohtaiset perustelut....


    • syy siinä

      usein käytävä on kuuma ja hajut sen mukasia, eli happea pitäs saada..

      • TommiT1

        Porraskäytävien ovien auki pitäminen ei todellakaan viilennä taloa kuumana päivänä, päinvastoin, sillä koneellinen ilmastointi imee avoimesta koko ajan lisää lämmintä ilmaa taloon. Taloyhtiössämme tehdään pitkien kuumien jaksojen aikana siten, että ilmastointi pidetään päiväaikaan "pienellä" ja yöllä "täysillä" ja tällä tavalla viileämpi yöilma jäähdyttää talojamme edes jonkin verran.


    • lmfdmdf

      Kerrostalon ilmanvaihto toimii kokonaisuutena. Yhden asukkaan kohdalla ainoa tapa saada läpivetoa on tuulettaa postiluukun kautta, mutta samalla tulee sitten sotkettua kaikkien muiden asuntojen ilmanvaihto. Sitten kolmannen kerroksen naapuri ihmettelee miksi asunnossa haisee paistuva liha kun viidennessä kerroksessa on saatu kiva läpiveto postiluukun kautta.

      Itselläni on näin talvisin käänteinen ongelma. Jotkut naapureistani haluavat välttämättä pitää rappukäytävän tuuletusparvekkeita auki pakkasesta huolimatta (kaupungin vuokratalo ja hälläväliä-meininki) ja niinpä asuntooni virtaa postiluukun kautta kylmää ilmaa niin, että lämpötila on n. 18 astetta. Sisäovea ei ole ja eteisen muusta asunnosta eristävä ovi ei ole ulko-oveksi suunniteltu, vaan siinä on (taas kerran ilmanvaihdon takia ihan suunnitelmallisesti) 2 cm:n rako alareunassa.

      Sen toki ymmärtää, että tavan pulliainen ei ole ilmanvaihdon asiantuntija, mutta tyhmimmänkin ihmisen pitäisi tajuta sen verran, että jos asuntoa olisi tarkoitettu tuuletettavaksi rappukäytävään johtavan oven kautta, siihen olisi rakennettu iv-venttiili. Näin ollen kun sitä venttiiliä ei ole, mikään sellainen ratkaisu joka johtaa vastaavaan lopputulokseen ei ole ilmanvaihtosuunnitelman mukainen. Ts. tuulettaminen postiluukun kautta sotkee todennäköisesti talon ilmanvaihtoa.

      • Anonyymi

        No voiko tai kannattaako siihen nyt asentaa se IV-venttiili, rappukäytävään?

        Varsinkin kun rappukäytävä on varmaan kuuma yleensä kesällä.


      • Anonyymi

        Pidin postiluukkua hiukan raollaan, sanottiin ettei voi tuulettaa paistinkäryjä käytävään. En löytänyt mistään tuota sääntöä. Ymmärrän jos joku ei hyväksy, mutta kesäkuumalla olisin tukehtunut jos ei ristivetoa. Ruokaakin laitan vain kerran neljässä viikossa joten melko vähän mitään käryjä ollut toimestani.


      • Anonyymi

        Meillä on vähän sellainen ongelma, että viereisessä kämpässä asuu alleen pissivä alkoholisti, joka tupakoi sisällä. Hänen tapoihinsa ei kuulu tuulettaa ikkunoiden kautta, vaan avaamalla ovi rappukäytävään. Ilmanvaihdon vuoksi kaikki haju kulkeutuu meidän asuntoomme. Tämän vuoksi pidän välillä alaovea auki jonkin aikaa, jotta tulisi myös raitista ilmaa meille ja läpivedon kautta saisi hajut pois nopeammin. Myös rapun mummoasukkailla on tapana kokkailla kaikenmaailman pahanhajuisia ruokia, eikä tuuleteta omassa kämpässä ollenkaan, ettei tule talvella kylmä tai kesällä kuuma, vaan luotetaan siihen että ilma vaihtuu kun oven avaa kun lähdetään jonnekin.

        Tämän toiminnan ongelmallisuutta alakerran naapurit eivät ymmärrä, vaikka kuinka olen selittänyt. Ilmanvaihto kuuluu kuitenkin kerrostalossa kaikille, ei voi olla niin että kaikki pahat hajut "tuuletetaan" meille. Koko ikäni olen eri kerrostaloissa asunut, tähän ongelmaan törmään vasta nyt. Ikävää jos rappukäytävään tulee hiiriä tai ulkopuolisia henkilöitä, mutta minulle raikas hengitysilma on tärkeämpää kuin omaisuus. Tilanne on onneksi hieman parantunut iv-huollon myötä, mutta katsotaan nyt tämä kesä ensin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pidin postiluukkua hiukan raollaan, sanottiin ettei voi tuulettaa paistinkäryjä käytävään. En löytänyt mistään tuota sääntöä. Ymmärrän jos joku ei hyväksy, mutta kesäkuumalla olisin tukehtunut jos ei ristivetoa. Ruokaakin laitan vain kerran neljässä viikossa joten melko vähän mitään käryjä ollut toimestani.

        Olisit juuri sellainen naapuri, johon minulla menisi hermot. Ja meneekin, ärsyttää omien hajujen säilyttäminen muiden riesaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No voiko tai kannattaako siihen nyt asentaa se IV-venttiili, rappukäytävään?

        Varsinkin kun rappukäytävä on varmaan kuuma yleensä kesällä.

        Ei ole ainakaan täällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pidin postiluukkua hiukan raollaan, sanottiin ettei voi tuulettaa paistinkäryjä käytävään. En löytänyt mistään tuota sääntöä. Ymmärrän jos joku ei hyväksy, mutta kesäkuumalla olisin tukehtunut jos ei ristivetoa. Ruokaakin laitan vain kerran neljässä viikossa joten melko vähän mitään käryjä ollut toimestani.

        Järjestyssäännöissä lukee kyllä


    • eveliina_em

      Aikuisten oikeesti ei mihinkään kerrostalokämppään raitista eikä viileempää ilmaa saa rappukäytävästä!!
      Meillä on ulko-ovi aina lukossa ja sisään tullaan vain ovikoodilla. Ennen tätä rapussa roikkui ulkopuolisia teinejä, kantautui hiekkaa sun muuta roskaa ja pyöräkellariin tuli varkaita. Nyt fillarit on säilyneet paremmin tallessa kun ei kuka tahansa pääse sisään.

      Asuntoni on kolmannen kerroksen kaksio, mutta ikkunoita on vain yhdellä puolella asuntoa, ainoastaan vessan/suihkutilan pikkuikkuna on toiselle sivulle taloa, mutta sen kautta ei läpivetoa saa. Minä tuuletan kesähelteillä asunnon öisin, kaikki avattavat ikkunat ovat auki. Laitoin ikkunoihin vaaleat verhot ja pidän verhot kiinni päivällä, avaan ne vasta töistä tultua. Näin aurinko ei pääse paahtamaan asuntoa kuumaksi päivän aikana.

    • TernoTuruust

      Mää jätän aina kaikki ovet levälleen, kesät talvet. Vittuuks mitään välii kun fatta maksaa kaiken. Oon huumekuntootukses HEKAn Roihikses, mää annan palaa täysil, vittuuks muista. Mut mää oonki Turuust.

    • RoihisHeka

      Terno, otatko kakkoseen? Fatta maksaa.

    • Anonyymi

      Jos varsinkin talossa on kellotettu koneellinen ilmanvaihto, joka siis pärähtää tiettyinä aikoina päälle, niin asunnoissa, ja yleensä porraskäytävän ylimmässä kerroksessa olevissa ilmanvaihtoräppänissä.
      Kun siis vinttikerroksessa ilmanvaihto vetää ilmaa pois, tulee tilalle oventäydeltä lämmintä, juuri helteellä nimenomaan. - Ja kun ulko-ovi on sepposen selällään, painovoimaan perustuva ilmanvaihto järkkyy.

    • Anonyymi

      Ihmisillä on kotivakuutuksia, jotka edellyttävät ulko-oven pitämistä lukittuna ympäri vuorokauden

      • Anonyymi

        Missä yhtiössä? Ja tarkoittaako ulko-ovi myös kerrostalon rapun ulko-ovea vai muuta ovea?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä yhtiössä? Ja tarkoittaako ulko-ovi myös kerrostalon rapun ulko-ovea vai muuta ovea?

        Osta kotivakuutus ja tutustu sääntöihin. Lue myös järjestyssäännöt asukkaille. Ehkä kysymyksesi saavat vastauksia


    • Anonyymi

      Kaksi asiaa:
      1. se päästää helleilmaa porraskäytävään, eli siinä ei ole mitään järkeä ->kohta porraskäytävä on kuuma pätsi

      2. se sekoittaa talon ilmanvaihdon, joka pahimmassa tapauksessa täytyy tasapainottaa, mikä ei ole niin mikään kovin halpa operaatio.

      • Anonyymi

        Ei se mitään sekoita. Rapussamme ei ole tuloilma-aukkoa alhaalla, joten kattoimuri imee tuloilman asunnoista mukanaan ruoankäryt yms.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se mitään sekoita. Rapussamme ei ole tuloilma-aukkoa alhaalla, joten kattoimuri imee tuloilman asunnoista mukanaan ruoankäryt yms.

        Totta helvetissä se sekoittaa. Ihan sama asia kuin joku sulkee ikkunoiden tuloilmaventtiilit, vain päinvastainen vaikutus. Ilmanvaihto on tasapainossa, kun asuntojen ovet ja ulko-ovet ovat kiinni, ja vastaavasti tuloilmaventtiilit auki. (Mikäli ilmanvaihto on tasapainotettu, kuten sen tulisi olla).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta helvetissä se sekoittaa. Ihan sama asia kuin joku sulkee ikkunoiden tuloilmaventtiilit, vain päinvastainen vaikutus. Ilmanvaihto on tasapainossa, kun asuntojen ovet ja ulko-ovet ovat kiinni, ja vastaavasti tuloilmaventtiilit auki. (Mikäli ilmanvaihto on tasapainotettu, kuten sen tulisi olla).

        Kuka helteellä pitäisi rapun ulko-ovea auki? Heti sen huomaa kummalla puolen on kuumempaa.
        Ei itäpuolen asunnossakaan pidetä aamupäivän auringon aikana luukkuja auki.
        Tästä tehdään kamala ongelma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se mitään sekoita. Rapussamme ei ole tuloilma-aukkoa alhaalla, joten kattoimuri imee tuloilman asunnoista mukanaan ruoankäryt yms.

        Ei meillä ainakaan. Hajut ja lämpö nousee ylös.
        Tämä tuulettaa, miespuolinen. Kysyi, kun istuin rappusilla, purjehti pyöränsä kanssa ulos jättäen molemmat ovet auki.
        Onko Sulla matoja päässä? kun leikit näiden ovien kanssa täällä.
        Iso karju. Tuulettaa hajujaan käytävälle. Oven alta tulee paksu lemu... Ym.
        Kosteutta vaan kerää asuntooni.
        Aika vaikee hengittää. Hapeton koppi. Mulla Astma ym. Jne.. Huomenna ilmoitan Isännöitsijälle ym...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka helteellä pitäisi rapun ulko-ovea auki? Heti sen huomaa kummalla puolen on kuumempaa.
        Ei itäpuolen asunnossakaan pidetä aamupäivän auringon aikana luukkuja auki.
        Tästä tehdään kamala ongelma.

        Se on ongelma hengitystie sairaille varsinkin. Ym


    • Anonyymi

      Jos talon säännöissä on että ovet on kiinni ja lukossa päivisin ,niitä ei pidetä auki kesälläkään. Jos ovet on säännöissä vain öisin pidettävä kiinni saa olla päivisin ovi auki.

      • Anonyymi

        Suosittelen muuttamaan pikmmiten omakotitaloon. Ja hankkimaan kaksi ilmalämpöpumppua viilennykseen


      • Anonyymi

        Ei saa. Äly hoi


    • Anonyymi

      Olette keskustelussa aika hakoteillä .Talossa pitää lainmukaan olla PELAS-
      TUSSUUNNITELMA ,jossa on määritelty lain määräämät säännöt.
      Jokainen asunto on oma paloosasto , ovet ja postiluukut on ehdottomasti
      pidettävä suljettuina. Palokaasut ,veto,tupakansavut kulkeutuvat muihin
      asuntoihin. Ei ovet ole pelkästään varkaiden takia ,miettikää mitä käy
      tulipalotilanteissa!!!!!

    • Anonyymi

      Mix toi yx pilivvilauttelija C-rapusta tulee mun tontille? Mää oom tääl Kunilla Vääken 7 ainoo kum voi kävellä muna handus lasten leikkipaikoille. Mut mulla omkin kierosilmänen muija ja neljä erivärist vesipäätä.
      Mää ansaitsisin henkenpelastus tai jonku muun metallin, kun oom lisääntyny kun torakat. Ilman syytä, ja maalima menee päivvittuu kun tommoset kusipäätkin saa ääni oikeuden.

      Ammungko itteni?

      Hippiisä kunilla Vääken 7

    • Anonyymi

      Pari syytä on ainakin, et ovi pitää pitää kiinni, et käytävään pääse eläimet, esim kissat kuseksimaan, sitten melun ja pölyn takia.

    • Anonyymi

      Jokainen haluaa suojella omaa omaisuuttaan kerrostalon asunnoissa ja se merkitsee, että kerrostalon ulko-ovet on pidettävä kiinni. En halua ovelleni varkaita enkä kaupustelijoita. Vastuu on siis taloyhtiön Hallituksella. Jos tapahtuu asunto-osakkeeseen varkaus niin vastuussa ovat Hallituksen jäsenet jos ulko-ovet on pidetty päivisin auki. Isännöitsijän vastuuta voi myös miettiä.

    • Anonyymi

      Postiluukun kautta, Ei saa tuulettaa. Ulko ovi auki lämpö nousee yläkerran asuntoihin. Ei mitään syytä pitää auki. Talvella tulee kylmä ilma asuntoon ylös rapusta, kun väliovi auki. Jne....

    • Anonyymi

      Ilmastointi menee sekaisin,pöly,roskat,hyönteiset ym. sotkee rappukäytävää.

    • Anonyymi

      Alaovi lukkoon!
      Turvallisuustekijä.
      Outoa väkeä liikkuu ainakin kaupungissa.

    • Anonyymi

      Kerrostaloissa on pääsääntöisesti, niin porraskäytävässä kun huoneistossa koneellinen ajastettu ilmanvaihto. Kun ulko-ovi on sepposen selällään, ja. varsinkin helteillä, korvausilmana tulee ovevtäydeltä lämmintä ilmaa. Ulko-ovet ei ole tuulettamista varten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      336
      3794
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1458
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1308
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1292
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1264
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1221
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe