Paras paikka yöpyä Portossa?

pemina

Olemme lähdössä poikaystäväni kanssa Portugalin Portoon aivan lokakuun alussa. Haluaisimme tietää, miltä alueelta hotelli kannattaisi valita; lähellä jokea tai merta ja vilinää, mutta kuitenkin vähän syrjässä hulinaisimmilta baarikaduilta.

Säästä; jos olet vieraillut Portossa lokakuun alussa, onko ollut sateista? Entä lämmintä?

Viimeiseksi: mitkä ovat Porton mukavimpia alueita, tai minne kannattaisi lähteä kauemmas päiväretkelle? :-)

3

1000

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pari vuotta sitten kiertelin Portugalia lokakuussa ja sää oli todella helteinen. Paikalliset kertoivat, että kesä oli ollut sään puolesta huono ja helteet tulivat vasta syys-lokakuussa. Itse suosin edullisia hostelleja, joista löytyy myös privaattihuoneita. Oman kokemukseni mukaan Portugalissa on Euroopan parhaat hostellit.
      http://my.opera.com/Taikaranta/blog/2011/10/11/portugal-by-train

    • joitain vinkkejä

      Olin Portossa vuodenvaihteen tienoilla. Sää oli silloin varsin sateinen, mutta se nyt ei ole vastaus sinun kysymykseesi, koska matkasi on noin paljon aiemmin.

      Siitä paikasta sitten: en sanoisi, että Portossa on mitään erityisen pahoja hulina-alueita, eikä se ole siten olennaisin asia, joka kannattaa ottaa huomioon hotellia valittaessa. Sen sijaan yksi toinen asia on: Porton korkeuserot ovat aivan poikkeuksellisen huomattavat. Koko kaupunki on pelkkää ylä- ja alamäkeä, joten kannattaa miettiä millä seudulla suurimmaksi osaksi haluaa vaellella jalkaisin, jottei loma ala tuntua turhan raskaalta. Kiintoisin osa vanhaa kaupunkia on joen rannalla kaikkein matalimmalla, joten jos se houkuttelee eniten, niin sitten hotelli rannan tuntumasta.

    • Pieni maantieteen tutkiskelu lienee hyödyksi matkan suunittelussa. Porto sijaitsee Douro-joen pohjoisrannalla, joen etelärannalla on Vila Nova de Gaian kaupunki (https://fi.wikipedia.org/wiki/Vila_Nova_de_Gaia). Wikipedian englanninkielinen teksti on todennäköisesti laajempi. Vila Nova de Gaiassa sijaitsevat mm. kuuluisat portviinikellarit. Voitte varata hotellin myös Vila Nova de Gaiasta. Kuten yksi vastaaja jo kertoi, Portossa tuskin on mitään varsinaisia hälinäalueita. Perinteisellä joenranta-alueella (Ribeira; katsokaa videoita Youtubesta, hakusana Ribeira do Porto) kannattaa ainakin illalla pitää hieman varansa. Alueella on runsaasti perinteisiä ravintoloita ja se on suosittu huvittelualue.

      Porton ja Gaian alueella on toimiva paikalllisliikenne (metro, bussit, http://www.stcp.pt/pt/viajar/). Olen aina yöpynyt keskustassa, joten Douro-joen suualuetta en tunne. Seudusta (Foz do Douro) on Youtubessa videoita.

      Porton keskimääräiset lämpötilat lokakuussa ovat seuraavat: yön alin 11,4 C, päivän ylin 20,9 C (http://www.worldweather.org/003/c00003.htm). Sademäärissä on suuria vuosittaisia vaihteluja. Parhaimmillaan taivas voi olla pilvetön ja lämmintä 25 C.

      Porton nähtävyyksiä esitellään mm. seuraavalla sivustolla: http://www.portoturismo.pt/Visitar/Paginas/default.aspx. Suosittelen päiväretkeä Douro-joella: meno yläjuoksella junalla, paluu jokilaivalla Portoon. Aiheesta on infoa esim. seuraavalla sivustolla: http://www.douronet.pt/default.asp.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2539
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      198
      2254
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      59
      2248
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      176
      1752
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      9
      1263
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe