Pesaro-Cattolica-Rimini retkistä ja valmismatkoista

2+1

Hei,

osaisiko joku seudulla vieraillut kertoa, onko Italiassa saatavilla paikallisten järjestämiä retkiä? Tarkoituksena olisi suunnata elokuun alussa johonkin otsikon kohteista. Olen käynyt joskus 10 vuotta sitten Riminissä, mutta koska tästä on hieman aikaa, on aika kullannut muistot.

Mitä kohdetta suosittelette? Lähtijöinä noin 30 vuotias pariskunta. Lomaltamme toivomme lepoa, aurinkoa, hyvää ruokaa ja paljon nähtävää. Iltaelämää emme tällä kertaa kaipaa, koska olen raskaana :) Ilmeisesti tuo Pesaro olisi kohteista suurin ja kattavin, ja siellä saisi tutustua paremmin aitoon italiaan? Muistaakseni myös Riminissä oli viehättävä vanhakaupunki?

Valmismatkoja kyseisiin kohteisiin tekee elokuussa ainoastaan Aurinkomatkat. Tietysti voisi harkita myös lentojen ja hotellin varaamista esim. Travellinkin kautta, mutta tässä mietityttää nuo retket sekä se, jos maha-asukkaan kanssa tulisi jotakin ongelmaa -olisi kiva jos saisi lääkäriapua suomalaisten oppaiden kautta.

Vinkkejä ja kokemuksia otetaan vastaan.

13

2351

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oma suosikki

      Vilkkaissa turistikohteissa kuten Rimini on runsain mitoin paikallisten järjestämiä retkiä lähiympäristöön ja kauemmaksi.

      Riministä pääsee kätevästi myös junalla esim. Firenzeen, Bolognaan, Ravennaan, Pesaroon...

    • Pasta ja parmesaani

      Palattiin vastikään Aurinkomatkojen valmismatkalta, jonka lentokenttänä oli Rimini. Suoria lentoja ei sinnepäin taida saada muuten kuin Aurinkomatkojen kautta. Onnistuisiko pelkät lennot heiltä ja sitten itse hankittu majoitus, jos haluaa valita hotellin oman maun mukaan? Riministä varmaan löytyy paikallisten vetämiä retkiä, ja julkisilla liikennevälineillä on helppo retkeillä kiinnostaviin kohteisiin omin päin.
      Riminissä on valinnanvaraa monessa suhteessa, samoin Riccionessa, kun on kyseessä palvelut turisteille. Pesarossa en ole käynyt, mutta totta on, että siellä on varmaan aidompaa Italiaa.

      Riminin seudulle on lyhyt lentomatka, mikä ei ole ollenkaan huono asia, kun on raskaana.

      Nauttikaahan lomasta!

    • mlm2

      Omatoimiretkiä mm. Pesaron rautatieas. lähtee bussi Urbinoon, siellä Raffaellon syntymäkoti ja Herttuan palatsi jossa kattava kokoelma renesanssin maalauksia.
      Muutenkin ihan viehättävä kylä.

      Muistaakseni Cattolicasta lähtee bussi Gradaraan, Kukkulakylä, Gradaran linna tunnetaan Danten jumalaisesta näytelmästä. Rakastavaisten Paolon ja Francescan tarina sijoittuu kaupunkiin tositapahtumiin perustuen. Siellä on myös kidutusmuseo, en suosittele.

      Ravenna on myös kohtalaisen lähellä ja hyvät yhteydet, suosittelen)

    • 2+1

      Kiitos vastauksistanne :)

      Olemme taipumassa Aurinkomatkojen valmismatkaan. Kohteena Pesaro (hotelli Spiaggia) taikka vaihtoehtoisesti Rimini (hotelli Esedra).

      Esedrassa olen aikoinaan oleskellut viikon, tosin sekin lienee muuttunut niistä ajoista.

    • jokuvssn

      miksi kidutusmuseota suositell???????????? siis täh??

      • Cmnt

        Ei hätää. Tuo on vähän vaikea. Edellä nimenomaan ei suositeltu kidutusmuseota. Nyt tarkkana: ei suo-si-tel-tu. Ihan rauhallisesti vaan. Oletko Tarskin kaveri? Olette kaksin kotona?


    • yox 60

      Suosittelen Cattolicaa, ei niin täynnä kuin Rimini. Ja Aurinkomatkoilla hyviä hotelleja, 4 tähden Negresco puolihoidolla loistava ratkaisu, heillä allaskin,jollei rannalla jaksa paahtua. Jos budjettia pienemmäksi, Pinocchio ihan kelvollinen. On lähellä iltakävelyaukiota ja suihkulähteitä ja junia, jos haluaa matkustaa sieltä muualle. Jos olet raskaana, Rooman retki liian rankka, samoin Firenze ja Venezia, koska aikataulu on tiukka ja helle kova. Mutta San Marinon retki varmaan sopiva. Ja omatoimisesti sitten vaikka Perugiaan, ihana vuoristopaikka, bussiliput tupakkakaupasta kuten aikataulutkin, tai respasta kysymällä. Pinocchion lähellä, samalla kadulle ihana ruokapaikka, sellainen jossa ulkoterassikin, pöytävaraus suositeltava. Kohtuuhinnat! Rantatuolit ja varjo 17e per 2 per päivä, ombrellino e due letti per un giorno, siis päiväksi. Rannalta lähtee aamupäivisin ja iltäpäivisin siestan jälkeen veneitä, joilla pääsee noin 6 eurolla ihailemaan maisemia ja pulahtamaan uimaan, hintaan sis joku juoma. Rantakojut täynnä kiinalaismyyjiä, kannattaa katsoa TOSI tarkkaan laatua ennen ostamista. Huonoja kokemuksia.
      Hedelmiä ja vettä ym voi ostaa supermarketista joka Dantella. Kysyt vaan supermercado... ja ihmiset neuvoo. Oliks vielä jotain
      Terv 20 vuotta Cattolicaa ja 30 vuotta Italiaa kolunnut

    • yoz 60

      Omatoimimatka toki edullisempi, mutta vaatii aikalailla voimia, matkajat lento juna juna bussi liikaa raskaanaolevalle. Aurinkomatkoilla pelkkiä lentojakin, mutteivät kuljeta kentältä, muita koneita ei Riminiin oikeestaan mene ilman vaihtoja. Roomaan ei enää saa halpoja lippujakaan ehkä ja junailu sieltä kestää noin 4 v- 5,5 tuntia perille, ja ennenkaikkea SAMA takaisin, oli kunto mikä vaan.Jos lento Roomasta lähtee 11.20, Riministä ei siihen koneeseen ehdi, 19.30 koneeseen ehtii Finskillä.
      Paljon kokeneena eri vaihtoehtoja suomi -adrian rannikko suosittelen Aurinkomatkoja hotelleineen.Se on noin 4 tuntia ja olet Riminin kentällä ja bussi odottaa vieressä!
      Buon viaggio!

    • 2+1

      Kiitokset yoz 60.

      Varattiin matka pari viikkoa sitten. Pakettimatka aurinkomatkoilta ja kohteena Pesaro. Hotelliksi otettiin Figaro, toivottavasti ei ole pettymys, sillä kyseisestä hotellista löytyi melko vähän kokemuksia ja tietoutta. Tosin tuskin siellä hotellilla tulee kauheasti hengailtua.

      Nyt siis tervetulleita ovat kokemuset Pesarosta paikkana. Vinkkejä esim. hyvistä ruokapaikoista, nähtävyyksistä, kaupoista ja "helposta" omatoimimatkailusta. Raskaana ollessa ei tosiaan houkuta pitkät bussiajelut tai odotusajat :) Luultavasti piipahdetaan ainakin naapurikaupungeissa, Riminissä ja Cattolicassa ja Aurinkomatkoilta otetaan todennäköisesti tippukiviluolaretki, reissu San Marinoon ja mahdollisesti Venetsiaan. Venetsiaan mennessähän osa matkasta kuljetaan vesiteitse.

      Jos jollakulla on kokemusta Figaro-hotellista, myös se tietous on tervetullutta.

      • sinianna

        Monista Italian rantakohteista on kokemuksia niin itä- kuin länsirannalta. Kaksi on erityisesti jäänyt mieleen: pikkukaupungit Senigallia ja Pesaro. Kummassakin hyvin hoidettu ranta, ystävälliset ihmiset, aito meininki. Pesarossa sopivasti katseltavaa, jos ei jaksa rannalla loikoa koko päivää. Näppärät yhteydet lähipaikkakunnille. Pesaron Clipper-hotelli aivan erinomainen. Hyvää ruokaa, palvelu ja huoneet moitteettomat. Pitävät yhteyttä myös jälkikäteen sähköpostitse (markkinointimielessä, tietty), facebook-sivut mukavasti muistuttavat hyvistä hetkistä.


    • Äippä6x

      Raskaana oleva ei siis voi nousta bussiin, mutta matkatoimiston bussiin kyllä?
      Etkö tiedä, että raskaus ei ole sairaus???

      • Italiaaaaaan

        Osasitko nyt "Äippä6x" lukea oikein? Raskaus ei ole tosiankaan sairaus, mutta kirjoittajaa ei nimenomaan kiinosta PITKÄT BUSSIAJELUT. Hän ei sanallakaan manitsenut, että ei nousisi matkatoimiston bussiin, joka vie lentokentältä hotelliin. Ei tosiaan monet täällä kirjoittavat, niin muka fiksut Suomen kansalaiset, olekkaan sitä Euroopan, ties mitä , PISA-voittajia. Kannattaa aina ensin lukea viestit loppuun ja sitten vasta antaa vastaus, jos sellaiseen pystyy......Leppoista lomaa nimim. 2 1


    • 2+1

      Jepp, ja vaikka sinne Venetsiaankin kuljetaan sillä alleviivatulla _matkatoimiston bussilla_, niin tosiaan siitä reissusta osa on kuitenkin myös laivalla liikkumista. Ottaa silmän käteen ja katsoo.

      PS. Kolme vuotta tahattomasta lapsettomuudesta kärsineenä ja nyt vihdoin onnellisesti raskaana tiedän varsin hyvin, ettei raskaus ole sairaus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 151
      4305
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3904
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2671
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1531
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe