Luulaja

luleå

Olemme menossa heinäkuussa käymään matkailuautolla Luulajassa.
Onko jollain tietoa paikallisista caravanalueista. Hinnoista ja muusta. Mistä voisi löytää tietoa alueista. Onko Ruotsissa myös matkaparkkeja? Entä voiko ja uskaltaako siellä yöpyä puskaparkissa tai p-paikoilla?

15

9179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luleån kävijä

      Luulajan alueella on kolme camping aluetta Firstcamp, sundet ja Örnvik. Lisäksi Luulajassa on yksi matkaparkki. Itse olen yöpynyt matkailuautolla ainoastaan Sundetin alueella viimeksi toissa vuonna ja on todella upea paikka ja hintakin on ollut ihan kohtuullinen 180-200 SEK. Myös Luulajan matkaparkissa olen yöpynyt 80-100 SEK hintaan. Luulajan matkaparkki on kuuluisan Björkskatanin alueella josta löytyy kaupungin suurimmat marketit ja kauppakeskukset. Noin 3km ydinkeskustasta. Hyvät opasteet " camp-park" löytyvät Bergvikenin,Östermalmin ja Hertsönin kaupungin osista. Suosittelen yöpymään Luulajan matkaparkissa jos haluaa päästä halvalla. Puskaparkeissa eikä missään vartioimattomilla alueilla kannata Ruotsissa yöpyä. Toinen hyvä matkaparkki minkä tiedän on Luulajasta 33km Bodenin kaupungissa.

      Haluan tässä vielä sanoa että kun käytte Luulajassa niin ehdottomasti kannattaa käydä Gammelstadissa. Opasteet E4/E10 tieltä oikealle " gammelstad kyrkstad" ruskeat opasteet.

    • Luulajan matkaparkki

      Luulajan alueelle on avattu myös uusi matkaparkki nyt toukokuun alussa. Yövyttiin siellä muutava viikko sitten Luulajan reissulla. Tosi hienolla paikalla Luulaja joen varrella, mutta sinne löytäminen oli todella vaikeaa. Opasteita ei juurikaan ollut ja GPS navigaattori neuvoi sellaisia teitä joihin ei asuntovaunulla ole mitään asiaa. Uutta Luleåälv vägenia pitkin pääsee matkaparkkiin helpoiten, mutta sitä tietä eivät useimmat navigaattorit tiedä ja karttaversioissakaan tietä ei vielä ole.. En nyt itsekkään tähänhätään muista tarkemmin, mutta ainakin keskustasta sinne lähdettiin ajamaan Scandic hotel Luleån liikenne-ympyrästä vasempaan.

      • Ka ka ka ?

        Onko luulajassa vielä vasemmanpuoleinen liikenne ? Katsos kun oikeanpuoleisessa liikenteessä liikenneympyrästä lähdetään AINA oikealle ;)


      • Ei niin yksinkertaista
        Ka ka ka ? kirjoitti:

        Onko luulajassa vielä vasemmanpuoleinen liikenne ? Katsos kun oikeanpuoleisessa liikenteessä liikenneympyrästä lähdetään AINA oikealle ;)

        ED kirjoittaja taitaa tarkoittaa että siinä ympyräalueella tehdään maantieteellisesti 90nen asteen käännös vasemmalle. Siis ympyrästä erkaannutaan ilmeisesti toisesta, kolmannesta, tai ehkä neljännestä erkanemis kaistalta. Riippuen siitä minkälainen ympyrä on kyseessä. Siis auton (auton ollessa kyseessä) rattia käännetään ensin oikeaan sitten ympyrässä vasempaan ja sitten taas oikeaan (ympyrästä lähdettäessä). Tai kerroppa tämä yksinkertaisemmin ja niin ettei kukaan pääse "saivartelemaan".


    • Propuska

      Kierreltiin viimekesänä viikko pohjois-ruotsissa ja puskaparkissa joka yö, ei ongelmia.

    • enpä suosittele

      yöpymään puskaparkeissa sillä Ruottissa on aina siinä riskinsä. Olet vain ollut onnekas jos sulla kaikki mennyt hyvin ja taidat olla yöpynyt pikkuteiden varrella kaukana asutuskeskuksista sillä sellaisilla alueilla on pienempi riski joutua ilkivallan kohteeksi. E18/E4/E10 ja E12 teiden varrella ei yöpyisi kyllä yksikään terve suomalainen.

      • joo ei

        todellakaan kannata Luulajan eikä minkään muunkaan kaupungin ja valtatien lähellä majoittua puskaparkkiin länsi naapurissa.Piteån lähellä on kuitenkin yksi sellainen " puskaparkki" jossa suomalaiset ovat yöpyneet jo pitkään ja se paikka on turvalliseksi todettu. staftpark Piteå riviera.


    • Propuska

      Kaupungeissa yövyimme vierasvenesatamassa kerran ja uimarannan parkissa kerran. Pohjoisempana sitten ihan p-paikoilla, eihän siellä ketään kulje missään, ei ainakaan kesäkuussa. Oli kyllä todella autiona koko pohjoisruotsi.

    • Luulajan nähtävyydet

      Ihan ensimmäiseksi haluan minäkin sanoa ettei puskhaparkeissa kannata yöpyä Ruotsissa.

      Luulajassa on paljon nähtävyyksiä jossa ensikertalaisen kannattaa ehdottomasti vierailla.

      1. vanhakaupunki. punaisten talojen alue, sokkeloine ja ahtaine kujineen on todella upea kokemus. Asuntoauto kannattaa jättää parkkiin "Kyrkpark " ilmainen pysäköinti alue. useimmat kujat ovat siellä liian ahtaita matkailuautolle. Myös vanhankaupungin hautausmaa on nähtävyys. Lähes 2km pitkä hautausmaa valkoisine risteineen

      2. Ydinkeskusta. Lukuisat kävelykadut jossa on liikkeitä vieri-vieressä ja köpmantorget jossa myydään lähes kaikkea . Luulajan tuomiokirkosta pitää ehdottomasti ottaa valokuvia ja kirkkoon on myös vapaapäsy. Vierasvene satama pienine putikkeineen on ydinkeskusta ehdoton käynti kohde.

      3. Bergvikenistä alkaa Luleå homecenter josta alkaa 8km kauppatie. kauppoja,liikkeitä ja kauppakeskuksia mm. Coop forum lähes 500 liikettä,Maxi hyber ,Biltema.Gigantti, Clas olhson ja paljon paljon muuta.

      4. Hertsön center. Luulaja pien koossa. Täältä löytyy mm.Vårdcentral eli Luulajan kaupallinen keskittymä suurine liikekeskuksineen. ja mikä parasta isot parkkipaikat takaavat myös asuntoautoille ja vaunuille hyvät pysäköinti tilat. Hertsönin lähellä on myös toinen Luulaja matkaparkeista.

    • kskdgsdgjjsjgsdjjgsg

      Itse olen luulajassa ollut ihan puskaparkissa pari kertaa pakettiautossa nukkuen ja kerran vaunulla.
      Mitään ongelmaa ei ole ollut.
      Yliopiston (?) lähellä oli jotain ulkoilureittejä ja niiden lähellä oli hyvä parkkialue yöpymistä varten.
      Kerran on tullut nukuttua jonkun huoltorakennuksen vieressä 150m päässä sairaalalta.
      Suomessa, ruotsissa ja norjassa on tullut kaikissa yövyttyä puskaparkeissa kymmeniä kertoja. Joskus metsässä, joskus rannoilla, joskus parkkialueilla ja usein huoltoasemien pihoissa ja levähdyspaikoilla. Koskaan ei ole ollut missään mitään ongelmia.
      Aina voi jotain käydä, mutta taitaa olla tietämättömien turhaa pelottelua jos jotkut sanoo ettei puskaparkissa kannata yöpyä sielä ja sielä. Vai pelkääkö joku oikeesti nukkumista muualla kuin valvotulla alueella?

    • Propuska

      Hyvinhän se meni puskassa eteläruotsinkin kierros. Kun laittaa navigaattoriin "vältä moottoriteitä" ja ajelee, niin jo vain löytyy yöpymispaikkoja. Lauttarantoja, uimarantoja jne. Ja suomalaisesta tuntuu uskomattomalta, että jokaisessa yöpymispaikassamme oli vessa. Ja siisti. Jopa sunnuntaina näimme huoltomiehen hoitelevan parkkipaikan vessaa, suomessa täysin mahdoton näky.
      Kyllä täytyy ihailla länsinaapuria, meillä on täällä pitkä matka samalle tasolle monessa suhteessa.

    • Reissaajarrr

      Täällä on nyt kahdenlaista mielipidettä puskaparkissa ruotsissa nukkumisesta. Osa tuntuu hyvinkin nukkuvan p-alueilla jne. ja ovat näin tehneet jo pitkään. En myöskään ole koskaan kuullut että kenellekään olisi mitään vaarallista/ikävää sattunut.
      Osan mielestä ei puskaparkeissta kannattaisi nukkua, mutta yhtään varsinaista syytä tälle ei ole löytynyt.
      Onko jollekin tapahtunut jotain ikävää Ruotsin puskaparkeissa, vai miksi olette niissä nukkumista vastaan?

      • juntti maalta

        antaahan se puskayöpyminen aikalailla köyhän ja juntin kuvan. varmaankin siks sitä vastaan ollaan. saattaa myös olla jossakinpäin maailmaa kiellettyä, ilmeisesti ei kuitenkaan ruotsissa ole.

        suurin osa tietysti harrastaa hieman toisenlaista matkailua ja kaipaa palveluja ym, joten pelkkä ajatus pikasesta pysähtymisestä nukkumista varten tuntuu vähemmän houkuttelevalta. ittellä ei oo mitään vastaan, mutta puskat eivät vaan kiinnosta.


    • Tietenkin puskassa

      Ja minä en taas ymmärrä ollenkaan, että ostetaan kallilla auto ja om keittiö ja oma vesivessakin ja sitten ängtään maksullisille aluille toisn samankaltaisten vireen kähisemään.
      Ostin auton, siis matkailuauton, jotta voimm olla yötä missä haluamme. Maksullisilla alueilla käymm aina joskus, kun on tarvtta pyykille tms, mutta muuten ei. Ei se toisen vieri vieressä nyt niin kivaa ole, että siitä kannattaa maksaa lisähintaa!
      Miksi sitten autoissa on vessat ja keittiöt, jollei niitä ol tarkoitus käyttää???? Vai ootteko niinkuin tuttni, jok ei raski käyttää, ttei kulu. Että saa vaihdossa paremman hinnan.

      Haloo! Puskaparkeissa on oltu viimeiset 7 vuotta eikä koskaan ongelmia.
      Järki käteen.
      Ei taida suomalaisissa olla enää metsäläistä ollenkaan, kaupunkilaista pullamössöä kaikki... niinkö se on?

    • wegrt

      Luuleå kuuluu jengialueisin. vältä sitä . kokemusta on. Latinot hallittevat länsiosaa ja somalit toista. siinä keskellä ruåttalaisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe