koiran lämmönsieto

mitä ihmettä

Onko teillä muilla rotikkaa, joka ei tykkää olla yhtään lämpimässä? Meillä kesällä koira etsii aina vain viileää ja pentunakin tuntui, että se läkähtyy auringossa kävellessään. Se ei jaksa kuin hetken riehua, kun tuntuu että sen sitten haluaa levätä. Onko tuo ihan normaalia rotikoilta kun minun muissa omistamissa koirissa ei ole tälläistä "ongelmaa" ollut...Sisällä vaihtaa jatkuvasti paikkaa huoneessa/huoneissa, että olisi viileä nukkumispaikka. Normaalia?

12

327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rott1

      täällä ihan samanlainen tapaus...uros n.5v. tuntuu että kesä on sille pelkkää tuskaa...

    • lääh

      Pennulla ihan sama ongelma. läkähtyy aivan täysin kun ollaan riehuttu. Alusvillaa olen harjaillut pois ja riehumisen jälkeen kastellut ja käyttänyt uimassa, mutta ei tunnu oikein mikään auttavan.

    • rott1

      onkos teen rontteja jouduttu koskaan nukuttaa..jos on ni kuinka nopeesti ne virkoo siit nukutuksesta? ku meidän ei meinaa millään virvota,koko päivä menee ihan nukkumalla. voisko se jotenki liittyy huonoon aineenvaihduntaan...sama juttu ton kuumuuden kanssa.....

    • Yksilöllistä?

      Se taitaa olla ihan yksilökohtaista. Meillä 3 koiraa, 2 labradoria ja 1 rottweileri.
      Toinen labradori on nukutuksen jälkeen, pitkälle seuraavaan päivään asti todella sekaiskin. Toinen taas nukutuksen jälkeen jo samana päivänä täydessä menohalussa. Rottweilerillamme taas kesti seuraavaan aamuun.

      Tietysti asiaan varmasti vaikuttaa yksilölliset erot yms. mutta tuskin on rotukohtaista.

    • Koska rottweiler on musta niin turkki tietenkin "imee" kaiken auringonlämmön itseensä. Terve rottweiler kuitenkin kykenee ns. "normaaliin" elämään kuumankin sään aikaan. Lenkille ei siis toki kannata paahtavan helteen aikaan lähteä eli lenkit aamulla tai illemmalla.

      Terve roto ei kuitenkaan ole ihan ventti ja läkähtynyt helteelläkään. Mikäli koira oireilee kuumassa voimakkaasti (juuri esim. väsymällä helposti ja nopeasti) niin aluksi kannattaa jutella lääkärin kanssa asiasta. Rotoilla on valitettavan paljon sydänperäisiä ongelmia ja ne on syytä silloin tutkia. Pelkästään sydänkuuntelu ei kuitenkaan aina riitä vaan sydänultra ja ekg paljastavat tarkemmin liiallisen väsymyksen takana mahdollisesti piilevän sydänongelman. Kannattaa siis tutkituttaa koira mikäli se lämpimällä säällä on hyvin väsynyt.

      Kokoanestesiasta herääminen saattaa viedä päivänkin, riippuen annetaanko koiralle lääkäriasemalla herätepiikki vaiko ei. Kaikkialla sitä ei anneta vaan koiran annetaan heräillä anestesiasta hiljalleen itse. Nukutuksen jälkeen koira päästetään kotiin toipumaan kun se pysyy jaloillaan ja kykenee kävelemään. Kotona koira sitten käytännössä nukkuu/lepäilee sitä pahaa oloaan pois - ja saattaa myös pissailla sisään ja omalle pedilleen kun on niin tokkurassa. Huolehdi, että koira saa nukkua rauhassa ja mikäli sillä on kylmä niin laita peittoa päälle. Kunhan koira saa levättyä päivän niin sen jälkeen se toipuminen onkin ripeää.

    • mitä ihmettä

      Meillä on rotikka jouduttu nukuttaa jo oisko 5 kertaa. Kahdesti korjattu cherry eye, kahdesti kynsien takia kun ne päälliset irtoo ja kääntyy ylös. ja kerran sit kastroimisessa. Nukkuu tosi kauan kyllä ja tuntuu, että sen sydän välillä pysähtyy kun nukutuksessa on..Eli jättää välillä lyömättä. Kuuluuko rotikalla olla sellanen sydämen syke kuin esim. meidän koiralla se lyö suurinpiirtein näin : 3kertaa- tauko- kaksi kertaa- tauko- kerran, kaks kertaa- tauko, kerran- tauko, kolmesti- tauko..Ja esim. kun vertaan tuohon meidän toiseen koiraan (pienirotuinen)niin sillä on hyvin tasainen se rytmi.

      On kyllä vähän just ihmetelty aina tuota koiran jaksamista..Se ei pentunakaan riehunut juuri mitään eikä jaksanut kuin sen hetken leikkiä. Eikä koira ole mihinkään muuttunut..Kyllä se lenkkeilee ihan ok mutta kotiin tullessa se saattaa nukkua tosi kauan tai on sen näköinen, että ois tehty hirmu maratoni vaikka ois vain puoltuntia kävelty.

      Sydän on kuunneltu vain pintapuolisesti ELL ennen tuota kastroimista ja sano olevan ok..Mutta ei kaikki tietty kuulu ihan noin vain...

      • mitä ihmettä

        Niin ja koiralla ikää 4v.


    • Eipä tuo nyt ihan normaalilta kuulosta tuo syke eikä tuo jaksamattomuus. Tavallisella stetoskoopilla kuuntelu on tosiaan aikalailla pintapuolinen tarkastus, jossa ei välttämättä selviä jos sydämessä onkin jotakin vikaa. Suosittelen, että varaat ajan eläinlääkärille, joka on erikoistunut sydänongelmiin ja jolla on vastaanotollaan sydänultrauksen mahdollisuus. Tutkimushan on koiralle kivuton, karvat ajellaan siitä sydämen kohdalta ja koira makaa kyljellään ja sitä ultraa kuljetellaan ja katsellaan sydämen pumppausta ja virtausta. Samalla kannattaa se ekg myös ottaa. Sillä ultralla jo selviää sitten paljon.

    • mielenkiinnosta.

      Se on hyvä fiksun koiran merkki että lenkillä mennään ja kotona sitten rauhotutaan ja nukutaan. Mutta ei tuo ihan siltäkään kuulosta.

      Mahdollisiin sairauksiin yms. en halua kantaa ottaa. Mutta kiinnostaa tietää että innostuuko koirasi helposti levosta. Eli jos vaikka olette käyneet lenkillä ja koira menee nukkumaan. Onko se kuitenkin heti valmist lähtemään uudelleen, jos tilaisuus tulee.

      Tällä haen takaa sitä että onko koira todella niin väsynyt ettei enää jaksa, vai osaako se vain järkevästi käyttää lepoajan hyväkseen.

    • mitä ihmettä

      No ei se ole intopiukkana koskaan lenkin jälkeen tekemässä mitään..kun esim. monet muut koirani seuraa minua tai ovat lähdössä mukaan, jos minä olen menossa jonnekin. Olen ajatellut, että rotikat vain ovat tuollaisia "mukavuuden haluisia" eivätkä hössötä liikoja lenkin jälkeen mutta joskus vain tulee mieleen, että missä menee se normaalin raja. Jos lenkin jälkeen esim. menen vielä takapihalle koirien kanssa, pienempi(erirotuinen) jaksaa riekkua mutta rotikka asettuu aloilleen ja kieli pitkällä läähättää, eikä tasan juokse pallojen tms perässä. Se on se hetki, minkä se aina jaksaa spurtata ja sitten se loppuu siihen ja on niin kamalan kuuma ja kaikkee....Kyllähän se tuolla lenkillä menee, pakkohan se on :D mutta kompastelee sit metsässäkin usein loppumatkasta jalkoihinsa (kuin väsyneenä)mitä se ei tee alkumatkasta.

    • palleriina v-08

      Mun rotikka tyttö 5v.On aina ollut tosi rauhallinen.Helteellä ei mennä ku iltapäivällä talon taa kuselle, mut aamu ja ilta lenkki tehään sit ja järvessä käydään.Heti kun keväällä alkoi aurinko paistaan tää oli ku ois juossu maratoonin vaik alle tunti löntystelty.Se jumittuu haistelemaan jotakin ja ei liiku ku väkisin vetämällä.Viileillä ilmoilla kyllä menee ja unohtaa haistelutkin. Mutta on kyllä valmis heti lähteen uudelleen ulos jos itse meen johonkin.Yleensä kotona juuri menee varjoon makaan. Ei siedä kuumuutta yhtään. Samanlainen kuin mä, talvet on niitä parhaimpia aikoja.Joku joskus sanonut että sä meet vesisateellakin aina ulos niin reippaasti. No toki koiran pitää ulos päästä vaik sataa mut me nautitaan sateesta vaikka kastutaankin.Mulla ollut huoli kun toi on hiukan tukeva että jos sydän pettää, mut sitten kun ilmat on sopivii niin joudun melkein juoksee sen perässä.Joka kerta, vaik ois kuumakin, ku tullaan kotiin se ottaa lelun suuhun ja jaksaa leikkii jonku aikaa.Oli 5v tarkastuksessa niin ainakin päällisin puolin kaikki ok. Tätä ennen oli rotikka/husky.Oli hyvin hoikka tyttö mutta ei sietänyt kuumii ilmoja.

    • peppe

      Asun päiväntasaajan Aasiassa ja 2,5 tyttö lähtee kyllä kelillä kuin kelillä, mutta tunti keskipäivällä varjojen kautta tassutellen imee mehut. Turkki kuumenee ja sitä kautta sisuskalut. Kuolaa niin että on etumus märkä tassuja myöten.

      Hyvä konsti väsyttää esim kynsien leikkuuta varten.

      Aamulla tai auringon laskun jälkeen kolmen vartin kovavauhtinen pyörälenkki ei ole läheskään yhtä kova ponnistus.

      Etsii kyllä kämpässäkin uuden viileän kohdan 15-20min välein ja kivilattialle jää aina huurre.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe