Täys typätty toope...

Sunshinesweetheart

Näyttelyyn?
Olemme siis jossain vaiheessa hankkimassa perheen lisäystä ja
ajatuksena on hankkia täys typistetty dobbe tyttö ulkomailta.
Suomesta kun niitä ei saa ja emme niin välitä luomuista ( Kauneus on katsojan silmissä ;)
Haluaisin lähteä tulevan neidin kanssa näyttelyitä harrastamaan ja siinä sivussa tokoilla jne.

Kysymys kuuluukin että onko missään listattu maita jossa täys typistetty toope hyväksytään näyttelyihin??
Tiedän että Suomessa ei ole toivoakaan näyttelyihin osallistumisesta, mut mites MatchShowt? Päästäänkö niihin?
Pitääkö esim. Suomen Kennelliitto jotain listaa ulkomaiden näyttelyistä? Tai joku muu?

Uskaltaako joku suositella luotettavaa ja yhteistyökykyistä kasvattajaa ulkomailta?

Emme ole ennen harrastaneet näyttelyitä joten keltanokkia ollaan ja haukutkin otetaan vastaan! Kiitos! :)

AP

6

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...?

      Ette te pääse edes mätsäreihin. Suomessa ei pääse mihinkään.
      Typistäminen on nykyään kielletty jo vissiin jokaisessa EU-maassa yhtenevän lainsäädännön kautta, joten koiran hakemiseen ei enää paljoa vaihtoehjoja jää, jenkit venäjä serbia. ym vanhat neuvostomaat siellä suunnalla.
      Eri maiden kennelliittojen kautta löydät kyllä näyttelyt kun niihin olet suuntaamassa, ja käytännössä kaikissa maissa nykyään on joko totaalinen typistyskielto, (kuten suomi) joissa et pääse osallistumaan mihinkään, tai osittainen joka sallii osallistumisen koirilta jotka ovat syntyneet maassa jossa typistys on sallittua. (esim. Viro, Latvia, Ruotsi, Liettua)

      Tokoilla voit suomessakin, joskin typpärillä on vaikea päästä treeniporukoihin mukaan koska sä et suomessa tule kilpailemaan.

      Noita kenneleitä on suositeltu jo aiemmissakin aiheissa, luotettavia on mut mitä sä tarkoitat yhteistyökykyisellä?
      Venäjällä suurinosa kasvattaa koiria elannokseen joten jos sä rahaa annat niin ne tekee kuten haluat. Mut, parhaimpia koiria ne ei tuntemattomille myy, ne varataan tutuille, ostajille joilla on suosittelijoita tai pidetään itsellä.
      Eri maiden dobermannyhdistykset on oivia paikkoja aloittaa kotitehtävien teko.
      Ai juu, ja sun on sitten ostettava se koira ennen vuotta 2014, jolloin typistetyt korvat ja hännät muuttuu rotumääritelmässä hylkääviksi virheiksi ja voi unohtaa näyttelyt.

      Ehkä kannattaa totutella siihen miltä dobermaan oikeasti vaan näyttää, tai alkaa etsiskellä rotua jonka rotumääritelmä ei oo kohta muuttumassa.

    • gkhhffcv

      Mihinkään SKL:n alaiseen kilpailutoimintaan ei ole asiaa typätyn piskin kanssa. Että jos haluaa kisata/osallistua kokeisiin, niin on hyvä ja alkaa katselemaan omaa silmää miellyttävää rotua taikka hyväksyy sen miltä toope oikeasti näyttää.

    • ...?

      ^ Ei se ole vain ettei SKL.n alaisiin tapahtumiin, vaan yleisesti KAIKKIIN kokeisiin, testeihin ja näyttelyihin. Muutama poikkeus, mutta nekin tyyliin kerran 10-vuodessa, eli maailman voittajat yms suurimmat kansaiväliset kilpailut.

      "Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti
      säädetään 4 päivänä huhtikuuta 1996 annetun
      eläinsuojelulain (247/1996) 7 §:n 3 momentin nojalla:
      1 § Määritelmät
      Tässä asetuksessa tarkoitetaan: kilpailulla kilpailua, koetta, testiä ja muuta kilpailutarkoituksessa järjestettävää tilaisuutta, jossa arvioidaan koirien ominaisuuksia, taipumuksia tai taitoja: sekä näytteillä
      pitämisellä koiranäyttelyä' ja muuta vastaavaa tilaisuutta, jossa arvostellaan koirien ulkomuotoon, käyttöön
      tai jalostukseen liittyviä ominaisuuksia.

      2 § Kilpailu- ja näyttelykielto
      Vuonna 2001 tai sen jälkeen syntynyt koira, jolle on suoritettu leikkaus tai muu siihen verrattava kipua aiheuttava toimenpide eläimen ulkonäön muuttamiseksi, ei saa osallistua kilpailuihin eikä sitä saa pitää näytteillä. Edellä 1 momentissa tarkoitettu koira saa kuitenkin osallistua maailmanmestaruus- ja euroopanmestaruuskilpailuihin sekä maailmanvoittaja
      - ja euroopanvoittajanäyttelyihin.

      3 § Voimaantulo
      Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2001
      .
      Helsingissä 12 päivänä joulukuuta 2000
      Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä
      Eläinlääkintötarkastaja Johanna Kokkonen "

    • luomuD

      Hanki mielummin vaikka kääpiöpinseri, jos pystyt korvat on se mitä koiralta haluat. Värityskin on sama. Se että mielestäsi on oikein silpoa eläimiä, jotta sinä saat egoasi pönkitettyä, kertoo ihmisenä sinusta paljon. Mieti uudestaan kriteereitäsi hankkia dobermanni, koska niillä on muitakin ominaisuuksia, kuin silmiä hivelevä ulkonäkö (kuin myös pinsereillä).
      Ota selvää suomalaisista kasvattajista ja juttele heidän kanssaan asioista ja rotutyypillisistä tarpeista. Vastuuntuntoa vähän mukaan.

      "Vuonna 2001 tai sen jälkeen syntynyt koira, jolle on suoritettu leikkaus tai muu siihen verrattava kipua aiheuttava toimenpide eläimen ulkonäön muuttamiseksi, ei saa osallistua kilpailuihin eikä sitä saa pitää näytteillä."

      • maku kullaki asiast

        olen kuullut kerrottavan, että dobermannin jalostus on jäänyt kesken. Että rodun jalostajalla oli tehdä tästä rodusta sellainen, jolla olisi luonnostaan pystyt korvat ja töpö häntä, mutta että tämä jalostus olisi jäänyt kuitenkin kesken. Tiedä häntä.

        Itsekkin rakastan typättyjä versioita, tuovan mielestäni paremmin tiettyjä piirteitä mm kasvoissa esille. Itse omistan luomun ja välillä tulee nosteltua sen korvia ylös ja ihasteltua piirteitä, miltä näyttäisi jos olisikin typistetty eikä luomu. Luomuna näyttää silmääni niin pentumaiselta edelleen, mutta kun korvat nostaa pystyyn, tulee ylvään aikuisen näköinen (koira jo ollut aikuinen tovin,mutta silti näen edelleen sen pennun enkä aikuista)

        Ja tuskin alottajalla ole pelkästään se ulkonäkö, miksi typätyn dobberin haluaa, muuten varmaan ottaisikin sen rottakoiran. Rottakoiran luonne ainakin itseäni ärsyttää eikä rottakoiran kanssa voi harrastaa läheskään kaikkia mitä dobberin kanssa.

        Ja ei se aina ole egon pönkittämistä, jos haluaa jonkin tietyn näköisen koiran. Toiset tykkää ja toiset ei. Minäkin pidän typästystä juurikin siksi, että se ulkonäkö miellyttää enemmän silmääni kuin luomu, en sen takia, että se olisi rinnallani jokin egon pönkittäjä. Jos egon pönkittäjän haluaisin, hankkisin het kerralla sitten vaikka bully kutan - siinäpä vasta löytyykin luonnetta ja kokoa ja varmasti sais "rispektiii" ku sellase pedon sais koulutettua "bodygaardiks"


    • ...?

      Itse olen kuullut että herra dobermannia ei niin kiinnostanut miltä nimikkokoira näyttää, kunhan se oli mahdollisimman vieras aggressiivinen että hän sai kulkea turvallisin mielin.

      Tätä teoriaa taitaa tukea myös se että Louis ei pitänyt mitään kirjaa yksilöistä joilla rodun loi, vaan hän käytti mitä sattui löytymään sopivilla luonneominaisuuksilla.

      Dobermann on koira jolla on poskeapitkin laskeutuvat korvat ja pitkä lihaksikas häntä, deal with it.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe