mielipiteesi tärkeä!

Mari

Eli, olen harkinnut jotain pienistä linnuista, sillä aikaisempaa kokemusta papukaijoista minulla ei ole, vain kirjatietoa. Hankkisin linnuilleni (ehkä kauluskaijoja tai nymfejä) suuren häkin. Päivittäin päästäisin ne lentelemään huoneeseen. KOtonakun paljon olen, aikaa niille kyllä paljon riittäisi. Rahaa on, käyn töissä, jotta tienaisin eläinrahaa. Mietin vain, kun vanhempani ovat eronneet.. Niin olen aina ma-pe kotonani ja sitten perjantai ilta-sunnuntai ilta olen isäni luona. Joten linnut jäisivät yksin kahdeksi päiväksi. Joka viikko. Mutta: jos laitan niihin "ruokakippoihin" kahdenpäivän ruuan, olisiko ok? Sitten heti kun tulen, päästän ne taas lentelemään. Ja vielä jos oikein iso häkki olisi, niin ehkä ne pärjäisivät sen kaksi päivää? Mielipiteitänne, sillä tämä on minulle täkeää, eikä vain hetken päähän pisto!ps. Minulla on akvaario, ja kalat voivat mainiosti.

4

341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -M-

      Jos häkki on niin iso että linnut mahtuvat siinä edes vähän lennähtämäänkin ja niitä on tosiaan se kaksi toisilleen seuraa pitämässä, niin viikonlopun yli niiden kyllä pitäisi säännöllisestikin kohtuudella pärjäillä kahdestaankin. Häkin valaistus tietysti kannattaa silloin järjestää kellokytkimen taakse jotta päivärytmi pysyy sopivana vaikket olisikaan valoja sytyttämässä ja sammuttamassa.

      Kesäkuumalla voi ongelmaksi tulla veden säilyvyys, parissa päivässä voi vaihtamaton vesi kasvattaa jo melkoisen bakteeriston. Avokupissa vesi pitää vaihtaa päivittäin, kesällä jopa useammin. Jos opetat linnut juomaan hamsterinpullosta tai vastaavasta juomalaitteesta voi vesi pysyä tuon viikonlopunkin juomakelpoisena.

      Tuoreruoasta myöskin joutuisi viikonloppuisin tinkimään, mutta jos tunnollisesti hoidat sen puolen aina viikolla niin ei senkään pitäisi olla kynnyskysymys. Kuivamuonaa (mieluiten pellettejä ja vain vähän siemeniä) pitää luonnollisestikin jättää runsaasti tarjolle, mieluiten useampaan kuppiin ja nii etteivät linnut pääse sitä sotkemaan tai kastelemaan, jolloin kuivamuona alkaa homehtua herkästi.

      Ilmeisesti viikolla siis asut äitisi luona (?), joka varmaankin voi viikoloppuna ainakin tarkistaa että linnuilla on kaikki kunnossa ja mahdollisesti vaihtaa sen juomaveden, vaikkei sen syvällisemmin linnunhoitoon haluaisikaan perehtyä.

    • -M-

      Niin ja jos kohtalaisen kesyistä linnuista on kyse, niin yksi vaihtoehtohan on hommata pieni kuljetushäkki ja jonkinlainen pienehkö lomahäkki myös isäsi luokse ja kuljettaa tiput mukana...

    • mari

      Kiitos sinulle paljon. Kyllä, häkin ostaisin erityisen isoksi juuri siksi, kun olen poissa.Juu, minulla onkin jo sellainen kelloajastin, kuten akvaariossakin. :) Pitää muuten huomauttaa (unohdin mainita!), että kesäisinhän(hiukan, ennen kuin koulut loppuu-joku elokuu) minä olen koko aikani vain äitini luona,jolloin siitä juomavesijutusta ei tule ongelmaa kesäisin. :) Kyllä, kasviksia syön paljon ja siksipäs lintunikin saisivat niitä viikolla..Ja perjantaisinhan minä voisinkin laittaa tuota tuoreruokaa ennenkuin lähden, mutta toki se ei olisi ehkä kovinkaan pitkään tuoreena. Mutta; nyt minulle alkaa tulla hiukan luottamusta siihen, että lintujen hankinta voisikin jopa onnistua!

      Kiitos -M- rakentavasta palautteesta. Lisää toki mielipiteitä ja huomioitavaa kaipaisin, jos joku nyt keksii jotain asiaa.. :D

      • -M-

        Tuoreruokaa ei kyllä kannata jättää lainkaan jos olet pois lähdössä, se kuitenkin pilaantuu herkästi ja voi sairastuttaa linnun.
        Sekin kannattaa etukäteen miettiä miten toimitaan jos lintu vaikkapa vaikuttaakin perjantaina sairaalta, jäätkö paikalle hoitamaan sitä ja etsimään lääkäriä vai voitko pyytää äitiäsi avuksi?
        Ja jos olet joskus tuota paria päivää pidempään poissa, saatko jonkun hoitamaan lintuja tai onko lähistöllä vaikkapa eläinkauppaa joka ottaa lintuja hoitoon (mikä tietysti pitää pohtia kaikkien lemmikin hankintaa suunnittelevien...)?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9556
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2807
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      158
      2559
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1623
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1484
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1419
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe