satunnaisgeneraattorit

random my ass

Nettipokeriohjelmat toimivat ns. satunnaisgeneraattorin periaatteella (random number generator). Myös hedelmäpelit toimivat siten. Mitä tästä opimme?

Hedelmäpeleihin on ohjelmoitu palautusprosentti, jonka mukaan pelaajat saavat voittona takaisin osan peliin sijoittamistaan rahoista. Ohjelma pitää huolen siitä, että pelaajat häviävät pitkällä tähtäimellä ja peliyhtiö saa pelistä haluamansa voiton (%).

Nettipokeri toimii täysin samalla tavalla. Kyse ei ole satunnaisesti jaetuista korteista vaan järjestetyistä käsistä. Ohjelma pitää huolen siitä, että peliin sijoitettu raha kiertää riittävän kauan pöydissä, jotta peliyhtiö saa mahdollisimman hyvän tuoton raken muodossa (rake = peliyhtiön poteista ottama komissio).

Jotta peliyhtiö ei jäisi kiinni huijauksesta, täytyy sen valita joitakin voittavia pelaajia saitilleen. Näitä voittavia pelaajia (voittavat merkittäviä summia) on maksimissaan 1-2 % ja hekin voivat olla "talon pelaajia", jotka voittavat ohjelman antaman edun turvin takuuvarmasti: heidät on ohjelmoitu voittamaan, mutta muut pelaajat on ohjelmoitu häviämään. Näin peliyhtiö ("talo") maksimoi voittonsa samalla kun tilastot osoittavat, että kaikki pelaajat eivät voita (vähän voittavia tai vähän häviäviä eli suunnilleen omillaan pysyviä voi olla 2-9 % pelaajista).

Peliohjelma toimii valtaosan (91-99 %) pelaajista kanssa siten, että antaa heidän vuoronperään voittaa (upswing) ja hävitä (downswing), kuitenkin niin, että heidän on lopulta talletettava saitille lisää rahaa, jos tahtovat jatkaa pelaamista. "Satunnaisgeneraattori" pitää siis huolen siitä, että tavallinen pelaaja häviää vuorenvarmasti pitkällä tähtäimellä niin paljon, että hänen rollinsa (pelitilille talletetut rahat) loppuvat ja hänen pitää depottaa (tallettaa) lisää, jos tahtoo jatkaa pelaamista. Talo pitää tällä tavalla huolen siitä, että rahat pysyvät mahdollisimman pitkään pelissä (huonotkin tai hullunrohkeat pelaajat ja maniacit voittavat välillä oddseja vastaan) ja tuottavat talolle mahdollisimman paljon tuottoja raken muodossa.

Tämä on siis suunniteltua ja järjestelmällistä toimintaa, sillä tämä on ohjelmoitu peliohjelmaan (satunnaisgeneraattoriin). Tavikset eivät siis pelaa vihuja vastaan vaan nerokasta peliohjelmaa vastaan, jota on mahdotonta voittaa, ellei kone ole sitten arponut sinua voittajaksi (niiden 1-2 % joukkoon, jotka voittavat enemmän kuin euron tai dollarin tunnissa).

Kyse on järjestelmällisestä rikollisuudesta, josta peliyhtiö ei voi jäädä kiinni, sillä viranomaiset eivät ole kiinnostuneita eikä heillä riitä taito ja voimavarat huijauksen todistamiseksi. Voittajia ja häviäjiä on nimittäin prosentuaalisesti juuri sen verran kuin random-pokerissakin olisi, nyt vain sillä poikkeuksella, että häviäjät ja voittajat on ohjelmoitu etukäteen peliohjelman kautta. Taidolla ja tuurilla ei tässä pelissä ole paljonkaan merkitystä, sillä pitkällä tähtäimellä peliohjelmaa on mahdoton voittaa, jos se on valinnut sinut häviäjäksi.

5

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • random my ass

      Peliohjelmat ovat rigattuja (virheelliä, vääriä, huijausta) myös siten, että tietyt kaavat toistuvat pelissä todennäköisyyksiä useammin (random pelissä tällaista ei tapahdu; random = sattumanvaraisesti jaetut kortit).

      - väri tai sen mahdollisuus toteutuu oddseja (todennäköisyyttä) useammin, kun flopille tulee kaksi samaa maata olevaa korttia
      - takaoven väri tai sen mahdollisuus toteutuu oddseja useammin (turnilla ja riverillä tulee kaksi samaa maata olevaa korttia, ja flopilla on vielä yksi tätä maata oleva kortti, jolloin väri voi toteutua taskukorttien avulla)
      - Texas Holdemissa hyvät taskukortit ovat randomia tavallisemmat ja vielä siten, että kahdella tai useammalla pelaajalla on hyvät kortit/kädet yhtä aikaa
      - Floppi antaa oddseja useammin hyvän käden tai vedon kahdelle tai useammalle pelaajalle
      - Ohivedot (bad beat) ovat yleisempiä kuin random pelissä: johtoasemassa oleva pelaaja häviää huomattavasti oddseja useammin, kun hänellä on downswing eli kun ohjelma on päättänyt kyniä hänet.
      - chipleader (pelaaja, jolla on eniten pelimerkkejä pöydässä) saa oddseja useammin voittavia käsiä etenkin ohivedoilla (ja muutenkin)
      - ohjelma suosii hullunrohkeita korotuksia harrastavia pelaajia ja maniaceja (jotta talo saisi enemmän rakea tai sitten talon pelaajat kynivät näin rahat muilta)
      - taskupariin tulee flopilla tai viimeistään riverillä setti oddseja useammin
      - erityisesti Omahassa flopin rattaisiin tulee täyskäsi (fulli) oddseja useammin
      - Omahassa tulee AAxx yhdistelmä oddseja useammin
      - Omahassa tulee samaan jakoon iso taskupari usealle pelaajalle oddseja useammin
      - Gutarin (suoran väliinveto) onnistuu oddseja useammin
      - Avoin suoranveto (päistä auki oleva suoran veto) onnistuu oddseja useammin

      Olen huomannut tuhansien käsien tilaston kautta, että esimerkiksi mahdollisen värin veto onnistuu flopilta saitista ja tarkastelujaksosta riippuen 42-52 %.sti, kun oddsit ovat noin 36 %. Sitten on jaksoja, jolloin värin veto onnistuu itseltä vain alle 20 %, kun se muilla onnistuu em. oddseilla. Ja lopulta on mahdotonta voittaa, sillä johtoasema pitää reilusti oddseja harvemmin (ja vedot eivät onnistu oddsien mukaan), kun peliohjelma on päättänyt kyniä minut/ sinut puhtaaksi, eli sinut on valittu häviäjän moodiin.

      Peliohjelma pitää siis huolen siitä, että rollisi tyhjenee (häviät kaikki tallettamasi rahat) pitkässä juoksussa ja jatkaaksesi peliä, olisi pakko tallettaa lisää. Paras päätös on (oli) sen vuoksi lopettaa nettipokerin pelaaminen kokonaan.

      • random my ass

        Lisään vielä, että flopille tulee tavanomaista useammin useamman kuin yhden pelaajan taskukortteihin sopivia kortteja, jolloin potit ja rake nousevat.

        Flopit näyttävät tavanomaista useammin tulevan järjestetysti (ei random).

        Pöytäkortit eivät tule randomisti etenkään silloin, kun on pantu all-in blindilla tai viimeistään flopilla.

        Etenkin turnauksissa käy niin, että valittu pelaaja voittaa tietyn aikaa kaikki tai melkein kaikki potit taskukorteista riippumatta; joillakin tämä outo tuuri jatkuu finaalipöytään ja finaalikaksikkoon asti.

        Kun sinut on valittu häviäjäksi, niin samat kaavat toistuvat koko ajan:
        - saat käden, jolla on pakko mennä all-in ja mennä showdowniin, vaikka tiedät häviäväsi (riippumatta siitä, johdatko blindilla tai flopilla tai turnilla vai et)
        - vedot eivät onnistu oddsien mukaan
        - et saa flopilta tukea taskukorteille oddsien mukaan, kun maksat korotetun blindin tai korotat itse
        - saat paskakortteja oddseja useammin ja kauemmin, kunnes sinun on lopulta langettava ansaan ja hävittävä kohtalaisen hyvillä taskukorteilla tai flopilla joko ohivedolle tai vielä paremmalle lähtökädelle
        - mikään ei onnistu oddsien ja taitavan pelityylin mukaan oikein; pelityylin vaihtaminen ei vaikuta lopputulokseen millään tavalla (voit korkeintaan hidastaa häviämistä erittäin tiukalla pelillä tai pitämällä taukoa)

        Nettipokeri on rigged.


    • > Hedelmäpeleihin on ohjelmoitu palautusprosentti, jonka
      > mukaan pelaajat saavat voittona takaisin osan peliin
      > sijoittamistaan rahoista.

      Ei siihen tarvitse ohjelmoida mitään palautusprosenttia, vaan peli on suunniteltu siten, että palautusprosentti on alle 100. Klassisena esimerkkinä ruletti, jonka nolla estää pelaamasta voitollisesti esim. punaista/mustaa pidemmän päälle.

      > Ohjelma pitää huolen siitä, että pelaajat häviävät pitkällä tähtäimellä
      > ja peliyhtiö saa pelistä haluamansa voiton

      Tähän ei ole mitään tarvetta. Kuten ei nettipokerissakaan.

      En jaksa lukea pidemmälle, koska olet selvästi pihalla kuin lumiukko.

      • Suksi vittuun

        Kyllä sä olet Gambler pelle...


    • eräälaista huijausta

      niin siis et nyt ketjun aloittaja selvästikään ymmärrä mistä on kyse nettipokerissa on myös palautusprosentti potti miinus rake ja rake on yleensä 5 prossaa eli palautusprosentti on 95, tästä pienestä asiasta johtuu että todellakin suurin osa pelaajista häviää nettipokeriin, ei todellakaan tarvita mitään huijausta, keskiarvollisesti pelaajat häviää rahansa muutenkin, jakoja tulee käsittämätön määrä. ja jokaisesta floppiin menneestä jaosta otetaan saitille se 5 prossaa, tästä johtuu tappiot suurimmalla osalla pelureista, älkää höpöttäkö mitään huijauksia tai muutä idioottihommaa rake rahat vie, ja raken merkitystä ei pelaajat tunnu käsittävän ollenkaan, se on sitten toinen asia onko näin järjetön rake kohtuullista, minusta se ei ole, raken ottaminen tässä mittakaavassa on todellakin eräänlaista huijausta, mutta sitähän voi ottaa vaikka puolet potista koska pelaajat ovat niin tyhmiä etteivät käsitä, että jospa tappiot johtuisivat tästä.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1241
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1130
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1115
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe