1,3 kk lapseni

Turhautunut äippä

Hei! Täällä yksi turhautunut/huolestunut äiti purkaa tuntojaan.
Eli minulla on 1,3 kk lapsi joka edelleen liikkuu konttaamalla eikä sano sanaakaan!!
Osaa nousta tukea vasten seisomaan,mutta ei ole pystyasennosta erityisen kiinnostunut vaan aina pitää houkutella. Lapsi ei ole mitenkään erityisen rauhallinen vaan aina liikkeessä ja touhuamassa ettei luonnekkaan oikein selitä tuota ettei kävele. Vähän jo alkaa harmittaa kun pihalla puolivuotta nuoremmat kävelee ja meidän jässikkä mönkii maassa.

Eikä siis tule yhtään ymmärrettävää sanaa vielä, omaa höpötystä vaan.
Puheen ymmärrys on mielestäni muuten tosi hyvää,ymmärtää melkein kaiken.
Hienomotoriikka ja sosiaaliset taidot myös mielestäni normaalilla tasolla.

Alkaa vaan pikkuhiljaa miettimään että mikä tässä nyt on kun ei kävelyn opettelu kiinnosta??!!!kaikilla muilla tavoin lapsi vaikuttaa mielestäni ihan normaalilta reilu 1 vuotiaalta,tosi suloinen persoona ja hyvä huumori. On paljon äitin perään:)

Onko muilla vinkkejä/mielipiteitä ?

19

1396

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ei kontata kouluun

   Kyllä se kävely sieltä kohta tulee. Harva lapsi haluaa kontata esim terävässä sepelissä paljain kämmenin. :)

   Lapset, jotka vauvana viihtyvät reporankana sitterissä, lähtevät liikkeelle myöhemmin kuin vauvat, jotka treenaavat lihaksiaan peiton päällä latialla. Kummasta tyylistä tunnistat oman lapsesi?

  • Turhautunut äippä

   No ei ole kyllä sitterissä muuten istuskeltu kuin syönnin aikana silloin kun ei vielä voinut syöttötuoliin laittaa. Ihan lattialla on hengailut pienestä pitäen :)

   • Ei kontata kouluun

    No siinä tapauksessa uskon, että kävelyn oppiminen on ihan huulilla. :)


  • Vauhtityttönen :-)

   Meidän neitonen alkoi kävellä 1v 4 kk iässä. Oli pari viikkoa ottanut välillä ihan muutamia askeleita ja sitten 'tympääntyi' koko juttuun ja alkoi kulkea polvillaan :-D

   Meillä myös isoveli 4v. ja etukäteen mietittiin, että pieni varmaan isomman esimerkillä nousee mielellään kävelemään mutta toisin kävi :-)

   Kyllä ne ajallaan alkaa kävellä, nyt meillä kävelty 1kk ja tasapaino ja vauhti on jo tosi hyvä. Ehkä helpommin oppii kroppaa hallitsemaan eikä kaatuile juurikaan kun on jo vähän vanhempi :-)

  • 17774456

   Meillä tyttö alkoi kävelemään 1,7 vuotiaana. Kävimme neurologilla viivästyneen kävelyn takia ja magneettikuvauksen jälkeen todettiin lievä cp vamma.

   Jos olet huolestunut etsi jostain pätevä lasten fysioterapeutti. Terapeutti osaa kertoa heti jos joku on vialla.

  • Turhautunut äippä

   Olemme tahdostani parikertaa käyneetkin fysioterapeutilla ja hän on sitä mieltä ettei syytä huoleen että on vaan niin pohtiva lapsi,mutta tiedä sitten.

   Miten teillä näkyi tuo cp vamma? Itsekin olen sitä pelännyt enkä kyllä tiedä miksi:(

   • hjklöjha

    Pientä puolieroa jalkojen tonuksessa, klonus tulee esiin ja patella vilkas ja siinäkin puolieroa. Näiden perusteella ei vielä annettu diagnoosia. Myöhemmin poikkeava kävely vahvisti diagnoosin. Rauhallinen lapsi meilläkin oli ja luultiin että lähtee sen takia myöhemmin vasta kävelemään. Jotku lähtee vasta 2 vuotiaana, vaikka ei ole mitään fyysistä estettä.


  • Turhautunut äippä

   Voikun painaakin huoli mieltä, meinaa jo yöunetkin viedä:(
   Pitäisiköhän nyt vaan luottaa tuon fysioterapeutin arvioon että kaikki ok..
   Kyllä se minut henkisesti romuttaisi jos omalla pienellä ei olisikaan kaikki kunnossa!!

   • kkkkookbb

    tilastollisesti aika epätodennäköistä että jokin olisi huonosti. meillä alkuun ns. kumottiin mahdollinen vamma ja kaikki oli hyvin, tämän jälkeen kontrollikäynnissä diagnosoitiin. Synnytys ja raskaus meni hyvin, ei mitään muuta viitettä kun kävely.

    lievä liikuntavamma ei ole nyt niin kauhea asia kun katsoo mitä kaikkea muuta voisi käydä. Meillä on spastinen diplegia ja siihen on nykyään erillaisia hoito-/helpoitusmuotoja.

    Turhaan murehdit, nauti lapsesi seurasta vielä kun hän on pieni.


  • nininn

   Meillä tyttö 1v 4kk eikä kävele vielä. Osaa kyllä kävellä ja tykkää yhdessä kävellä kun toisesta kädestä pitää kiinni, mutta vielä ei ole ollut kiinnostusta lähteä yksin kävelemään. Kovasti touhuava lapsi on, mutta varovainen. Nyt vasta oppinut sohvallekin kiipeämään ja tulemaan itse alas vähän aikaa sitten. Esikoinen oli 1v 2kk kun lähti kävelemään.

   • nininn

    Sieltähän se kävely nyt sitten tuli viikkoa ennen 1v 5kk ikää. Edelleen konttaa suurimman osan ajasta, kun kävely on vielä hidasta ja varovaista, mutta kuitenkin kun seisomaan laittaa niin lähtee kävelemään ja välillä toki itsekseenkin.


  • tytti4

   Mun siskolla on nyt 5-vuotias poika. Se oppi vasta kävelemään 1,5vuoden ikäisenä ilman tukea ja lähellä 2 vuotta, kun oikein kunnolla rupesi puhumaan. Muuten terve poika on

  • 3+3=6

   meillä muksu alkoi kävellä 1 v 5 kk iässä ja puhua 2,5 v iässä. ja ihan normaali on. ei aina syytä huoleen vaikka kehitys jälkijunassa kulkisikin.

  • Pullukka poika

   Meillä sama tilanne ja lapsi 13 kk, tuskin parissa kuukaudessa ihmeitä tapahtuu sen verran meillä on epävakaa tuo seisoma asento vielä.

   Välillä vähän mietityttää itseänikin että miksi ei nyt lähde, mutta kai se siitä kerkeää vaikkakin hitaammin... Pääsee kyllä hurjaa vauhtia konttaamallakin ja onhan se jo vähän oudon näköistä kun ei kävele, ainakin meidän muksu jo niin isokokoinen pullukka;)

   • vastausjkllf

    18kk on takaraja kävelylle ennen kuin neuvolassa puututaana. Puheen osalta milestone on 2-2,5 v, jolloin pitää osata kahden sanan lauseita, yli 20 sanaa käytössä ja ymmärtää puhetta.

    Meille muutama kuukausi on lyhyt aika mutta lapselle ei, joten paljon ehtii vielä tapahtua.


  • ninnaana

   tuota tuota..poika meidän poika otti ensiaskeleet 1,3v. ja silloin tällöin otti askeleita mutta ei vaan lähtenyt kävelemään...vähänkö turhautti. nyt tähän on turtunut.. poika on nyt 1,7v ja kävelee 70%sti. eli ei vieläkään täysin. neuvolassa sanoi että fysioterapiaa mutta sanoin että katsotaan pari kk niin jos sitten ei kävele niin sitten. koska poikani osaa kyllä muttakun kävely on niin paljon hitaampaa kun poikani "konttaus" hänellä on oma tyyli mennä ja menee muuten lujaa. että kaikki on poikani laiskuuden syytä..:D mut tsemit sinne ja jaksamista..tiedän että turhauttaa ja kovaa mutta asialle ei valitettavasti voi mitään kun se on lapsesta itsestään kiinni..:/

  • jlllll.

   Yleensä lapset oppivat kävelemään 10-18kk iässä.

  • Turhautunut äippä

   No toivottavasti pian lähisi, huoli painaa edelleen.
   Kehitystä on kuitenkin tapahtunut, nousee jatkuvasti tuen kanssa ylös ja kävelee myös tuen kanssa. Välillä myös on hetkittäin seisonut ilman tukea.
   Ainakin yritystä on hurjasti tullut lisää, mitä ei hetki sitten ollut ollenkaan...

  • näin meil

   Meidän tyttö lähti tuetta kävelemään "vasta" 1v5kk. Ja alle 1kk kuluttua tästä käveli ulkona talvella sitten jo tosi sujuvasti.On ilmeisesti rauhallinen ja tarkkaavainen/ harkitsevainen luonne, kun muutenkin tekee asioita sitten kun ne varmasti osaa :) oli tosin kyllä refluksivauva ja viihtyi vauvavuonna lähinnä pystyasennossa kantoliinassa/ rintarepussa. Huonosti siis viihtyi mahallaan/lattialla. Tämäkin saattanut vaikuttaa..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Donald Trump joutui ammutuksi vaalitilaisuudessaan

   Näin se näyttää olevan, että Trumpilla on niin kannattajia kuin vastustajiakin. Hengissä käveli pois, ilmeisesti jokin
   Maailman menoa
   509
   4585
  2. Rakastan sua nainen vieläkin

   mut aion pysyy hiljaa 😔
   Ikävä
   57
   1979
  3. IS Viikonloppu 13.-14.7.2024

   3- -merkitty kovis Antti Skytältä. Ratkaisulauseita sai kunnolla miettiä senkin jälkeen kun niistä pääsi jyvälle. Jotkut
   Sanaristikot
   116
   1723
  4. Kova oli pauke!

   Kyllä oli viime yönä kova pauke Iisalmessa. Koko kaupunki taisi herätä ja säikähtää moista pauketta. Eikö tämä riko jo
   Iisalmi
   48
   1471
  5. Tänään rohkaisin

   Mieleni (tai siis eilen jos tarkkoja ollaan ja kävelin ihan sun kodin ohi molemmin puolin 😂😆🤭 katelin tarkkaan ympäri
   Ikävä
   103
   1397
  6. Kerro kolme hyvää asiaa

   kaivatustasi :)
   Ikävä
   73
   1349
  7. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   83
   1235
  8. Sunnuntain kirjainleikkejä

   Kuinka monta kirjainta kaivattusi etu- ja sukunimissä on yhteensä? Ap vastaa 11 ja miehen nimi alkaa heheee Jiillä 🧑‍🍳
   Ikävä
   20
   1212
  9. Sitä vielä...

   Että tiedätkö olisiko meidän suhde jotenkin kiellettyä/laitonta?
   Ikävä
   54
   1136
  10. Tässä nyt kummallakaan ei ole

   Mennyt ihan putkeen kommunikointi. Tiet on vienyt meidät erilleen. Onko nyt hyvä, näinkö toivoit mies kaiken päättyvän?
   Ikävä
   61
   967
  Aihe