1,3 kk lapseni

Turhautunut äippä

Hei! Täällä yksi turhautunut/huolestunut äiti purkaa tuntojaan.
Eli minulla on 1,3 kk lapsi joka edelleen liikkuu konttaamalla eikä sano sanaakaan!!
Osaa nousta tukea vasten seisomaan,mutta ei ole pystyasennosta erityisen kiinnostunut vaan aina pitää houkutella. Lapsi ei ole mitenkään erityisen rauhallinen vaan aina liikkeessä ja touhuamassa ettei luonnekkaan oikein selitä tuota ettei kävele. Vähän jo alkaa harmittaa kun pihalla puolivuotta nuoremmat kävelee ja meidän jässikkä mönkii maassa.

Eikä siis tule yhtään ymmärrettävää sanaa vielä, omaa höpötystä vaan.
Puheen ymmärrys on mielestäni muuten tosi hyvää,ymmärtää melkein kaiken.
Hienomotoriikka ja sosiaaliset taidot myös mielestäni normaalilla tasolla.

Alkaa vaan pikkuhiljaa miettimään että mikä tässä nyt on kun ei kävelyn opettelu kiinnosta??!!!kaikilla muilla tavoin lapsi vaikuttaa mielestäni ihan normaalilta reilu 1 vuotiaalta,tosi suloinen persoona ja hyvä huumori. On paljon äitin perään:)

Onko muilla vinkkejä/mielipiteitä ?

19

1350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei kontata kouluun

      Kyllä se kävely sieltä kohta tulee. Harva lapsi haluaa kontata esim terävässä sepelissä paljain kämmenin. :)

      Lapset, jotka vauvana viihtyvät reporankana sitterissä, lähtevät liikkeelle myöhemmin kuin vauvat, jotka treenaavat lihaksiaan peiton päällä latialla. Kummasta tyylistä tunnistat oman lapsesi?

    • Turhautunut äippä

      No ei ole kyllä sitterissä muuten istuskeltu kuin syönnin aikana silloin kun ei vielä voinut syöttötuoliin laittaa. Ihan lattialla on hengailut pienestä pitäen :)

      • Ei kontata kouluun

        No siinä tapauksessa uskon, että kävelyn oppiminen on ihan huulilla. :)


    • Vauhtityttönen :-)

      Meidän neitonen alkoi kävellä 1v 4 kk iässä. Oli pari viikkoa ottanut välillä ihan muutamia askeleita ja sitten 'tympääntyi' koko juttuun ja alkoi kulkea polvillaan :-D

      Meillä myös isoveli 4v. ja etukäteen mietittiin, että pieni varmaan isomman esimerkillä nousee mielellään kävelemään mutta toisin kävi :-)

      Kyllä ne ajallaan alkaa kävellä, nyt meillä kävelty 1kk ja tasapaino ja vauhti on jo tosi hyvä. Ehkä helpommin oppii kroppaa hallitsemaan eikä kaatuile juurikaan kun on jo vähän vanhempi :-)

    • 17774456

      Meillä tyttö alkoi kävelemään 1,7 vuotiaana. Kävimme neurologilla viivästyneen kävelyn takia ja magneettikuvauksen jälkeen todettiin lievä cp vamma.

      Jos olet huolestunut etsi jostain pätevä lasten fysioterapeutti. Terapeutti osaa kertoa heti jos joku on vialla.

    • Turhautunut äippä

      Olemme tahdostani parikertaa käyneetkin fysioterapeutilla ja hän on sitä mieltä ettei syytä huoleen että on vaan niin pohtiva lapsi,mutta tiedä sitten.

      Miten teillä näkyi tuo cp vamma? Itsekin olen sitä pelännyt enkä kyllä tiedä miksi:(

      • hjklöjha

        Pientä puolieroa jalkojen tonuksessa, klonus tulee esiin ja patella vilkas ja siinäkin puolieroa. Näiden perusteella ei vielä annettu diagnoosia. Myöhemmin poikkeava kävely vahvisti diagnoosin. Rauhallinen lapsi meilläkin oli ja luultiin että lähtee sen takia myöhemmin vasta kävelemään. Jotku lähtee vasta 2 vuotiaana, vaikka ei ole mitään fyysistä estettä.


    • Turhautunut äippä

      Voikun painaakin huoli mieltä, meinaa jo yöunetkin viedä:(
      Pitäisiköhän nyt vaan luottaa tuon fysioterapeutin arvioon että kaikki ok..
      Kyllä se minut henkisesti romuttaisi jos omalla pienellä ei olisikaan kaikki kunnossa!!

      • kkkkookbb

        tilastollisesti aika epätodennäköistä että jokin olisi huonosti. meillä alkuun ns. kumottiin mahdollinen vamma ja kaikki oli hyvin, tämän jälkeen kontrollikäynnissä diagnosoitiin. Synnytys ja raskaus meni hyvin, ei mitään muuta viitettä kun kävely.

        lievä liikuntavamma ei ole nyt niin kauhea asia kun katsoo mitä kaikkea muuta voisi käydä. Meillä on spastinen diplegia ja siihen on nykyään erillaisia hoito-/helpoitusmuotoja.

        Turhaan murehdit, nauti lapsesi seurasta vielä kun hän on pieni.


    • nininn

      Meillä tyttö 1v 4kk eikä kävele vielä. Osaa kyllä kävellä ja tykkää yhdessä kävellä kun toisesta kädestä pitää kiinni, mutta vielä ei ole ollut kiinnostusta lähteä yksin kävelemään. Kovasti touhuava lapsi on, mutta varovainen. Nyt vasta oppinut sohvallekin kiipeämään ja tulemaan itse alas vähän aikaa sitten. Esikoinen oli 1v 2kk kun lähti kävelemään.

      • nininn

        Sieltähän se kävely nyt sitten tuli viikkoa ennen 1v 5kk ikää. Edelleen konttaa suurimman osan ajasta, kun kävely on vielä hidasta ja varovaista, mutta kuitenkin kun seisomaan laittaa niin lähtee kävelemään ja välillä toki itsekseenkin.


    • tytti4

      Mun siskolla on nyt 5-vuotias poika. Se oppi vasta kävelemään 1,5vuoden ikäisenä ilman tukea ja lähellä 2 vuotta, kun oikein kunnolla rupesi puhumaan. Muuten terve poika on

    • 3+3=6

      meillä muksu alkoi kävellä 1 v 5 kk iässä ja puhua 2,5 v iässä. ja ihan normaali on. ei aina syytä huoleen vaikka kehitys jälkijunassa kulkisikin.

    • Pullukka poika

      Meillä sama tilanne ja lapsi 13 kk, tuskin parissa kuukaudessa ihmeitä tapahtuu sen verran meillä on epävakaa tuo seisoma asento vielä.

      Välillä vähän mietityttää itseänikin että miksi ei nyt lähde, mutta kai se siitä kerkeää vaikkakin hitaammin... Pääsee kyllä hurjaa vauhtia konttaamallakin ja onhan se jo vähän oudon näköistä kun ei kävele, ainakin meidän muksu jo niin isokokoinen pullukka;)

      • vastausjkllf

        18kk on takaraja kävelylle ennen kuin neuvolassa puututaana. Puheen osalta milestone on 2-2,5 v, jolloin pitää osata kahden sanan lauseita, yli 20 sanaa käytössä ja ymmärtää puhetta.

        Meille muutama kuukausi on lyhyt aika mutta lapselle ei, joten paljon ehtii vielä tapahtua.


    • ninnaana

      tuota tuota..poika meidän poika otti ensiaskeleet 1,3v. ja silloin tällöin otti askeleita mutta ei vaan lähtenyt kävelemään...vähänkö turhautti. nyt tähän on turtunut.. poika on nyt 1,7v ja kävelee 70%sti. eli ei vieläkään täysin. neuvolassa sanoi että fysioterapiaa mutta sanoin että katsotaan pari kk niin jos sitten ei kävele niin sitten. koska poikani osaa kyllä muttakun kävely on niin paljon hitaampaa kun poikani "konttaus" hänellä on oma tyyli mennä ja menee muuten lujaa. että kaikki on poikani laiskuuden syytä..:D mut tsemit sinne ja jaksamista..tiedän että turhauttaa ja kovaa mutta asialle ei valitettavasti voi mitään kun se on lapsesta itsestään kiinni..:/

    • jlllll.

      Yleensä lapset oppivat kävelemään 10-18kk iässä.

    • Turhautunut äippä

      No toivottavasti pian lähisi, huoli painaa edelleen.
      Kehitystä on kuitenkin tapahtunut, nousee jatkuvasti tuen kanssa ylös ja kävelee myös tuen kanssa. Välillä myös on hetkittäin seisonut ilman tukea.
      Ainakin yritystä on hurjasti tullut lisää, mitä ei hetki sitten ollut ollenkaan...

    • näin meil

      Meidän tyttö lähti tuetta kävelemään "vasta" 1v5kk. Ja alle 1kk kuluttua tästä käveli ulkona talvella sitten jo tosi sujuvasti.On ilmeisesti rauhallinen ja tarkkaavainen/ harkitsevainen luonne, kun muutenkin tekee asioita sitten kun ne varmasti osaa :) oli tosin kyllä refluksivauva ja viihtyi vauvavuonna lähinnä pystyasennossa kantoliinassa/ rintarepussa. Huonosti siis viihtyi mahallaan/lattialla. Tämäkin saattanut vaikuttaa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      786
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe