Lukioon "yksin" ?

just A shy guy

Moi, minulla ja monella muullakin on nyt yläaste lopuillaan.
Hain siis lukioon, ei siinä muuten mitään huonoa ole, mutta kukaan kaverini tai tuttuni ei hakenut samaan kouluun.
Miten tulen selviämään siellä koska olen "riippuvainen" kavereistani ja melko pinnallinen miehen alku.
Kaikki apu on tervetullutta miten pärjään siellä ilman kavereita!:)

7

2438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • justjuuu

      Et pärjää ilman kavereita.

      Itsekin hain lukioon johon kukaan kaveri ei ole menosse (kyseessä on Torkkeli, mikäli kiinnostaa) ja yksi syy miksi hain sinne on juuri se, ettei mulla ole siellä valmiita kavereita. Tämä on loistava tapa päästä eroon ujoudesta ja tavata uusia ihmisiä.

      Kyllä sä pärjäät :)

      • Juuri näin. Yksin et selviä lukiosta tai ainakin se on helvetin paljon hauskempaa kun hankit kavereita/ystäviä. Minäkin menin aikoinaan lukioon, jossa eka päivänä olisin sanonut ehkä yhtä ihmistä kaveriksi, muutaman muun kanssa olin joskus jutellut. Nyt kolme vuotta myöhemmin lukioaikaiset ystäväni ovat parhaita mitä minulla on koskaan ollut! Ilman omaa aktiivisuutta ja panostusta se ei tule, mutta kun pyrit rohkeasti tekemisiin muiden opiskelijoiden kanssa, teistä tulee varmasti kavereita.

        Vinkkinä, kannattaa osallistua "höpöhöpökursseille" (esim. näytelmät, puhekurssit, valinnainen liikunta tms.) koska niillä tunnelma on yleensä rennompi ja opettajakin sallii jutustelun ja voi jopa antaa tehtäväksi jutella jonkun toisen kanssa! Myös mahdolliset lukion järjestämät juhlat kannattaa käydä tsekkaamassa, niissä tuntemattomille juttelu on paljon helpompaa kuin koulun käytävillä.


    • lukion aloittava

      Mä aloitan syksyllä lukion, enkä tunne sieltä ketään. Jännittää koska en tiedä saanko kavereita, koska oon aika ujo. Mut yritän kyllä olla aktiivinen sen suhteen. Se on kyllä aika iso lukio (n. 700 oppilasta), niin luulis et kyl sieltä edes yhden kaverin saan.

    • just A shy guy

      Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä! :)
      Kyseinen lukio johon haen on Laanilan lukio (oulu) ja siellä on noin ~300 oppilasta joten se on melko pieni lukio :)

    • Itsekin muutin Keski-Suomesta yhdeksännen luokan jälkeen Helsinkiin ja menin lukioon, josta en tuntenut ketään. Parissa viikossa sain jo hyviä kavereita ja nyt, kaksi vuotta myöhemmin, minulla on jo todella paljon kavereita ja pari todella hyvääkin ystävää uudesta koulustani.

    • Kaverit = must

      Itselläni oli toki muutama kaveri peruskoulussa, mutta ei ketään läheistä. Lukioni valitsin puhtaasti omien halujeni perusteella ja satuin haluamaan pois vanhoista piireistä ja muutenkin eri alaa kuin kaverini. Tähän porukkaan en ole ollut nyt kolmeen vuoteen missään yhteyksissä, ei harmita.

      Niin lukiossa heti ensimmäisenä päivänä löysin uuden porukan, yksi selvästi halusi minun seuraani ja toi mukanaan pari muutakin, yksi pyörtyi syliini (oikeasti!) ekalla välkällä. Se jengi on siitä sitten paisunut kaikenlaisten kaverin kaverien ja satunnaisten elämäntapanörttien kautta yli kaksikymmentähenkiseksi. Nyt kun suurin osa valmistui, on jäljelle jäänyt pidentäjien porukka tietyllä tapaa entistäkin tiiviimpi. kyseessä lienee pelkkä slviytymiskeino, tuntuu todella kummalliselta olla koulun vanhin, joten on kiva jos voi olla sitä yhdessä kaverien kanssa.

      En olisi selvinnyt tähän asti yhtä yksinäisenä kuin peruskoulussa olin. Oli vähällä etten olisi näinkään selvinnyt. Ja lukiokaverit ovat sellaisia ihmisiä, jotka saattaisin opiskeluaikojen jälkeenkin joskus haluta nähdä. Toisin kuin peruskouluporukka.

    • hazelskies

      Lukiossa pärjää yksin. Ainakin minä olen pärjännyt. Olen ollut kaveriton seiskaluokasta lähtien ja nyt meni ensimmäinen lukiovuosi enkä saanut yhtään kaveria. Ei sillä että olisin edes yrittänyt saada, minua kun ei kiinnosta. Sitä paitsi näen ettei kukaan siellä seuraani edes kaipaisi. Pari- ja ryhmätehtävät tuottavat hankaluuksia koska tykkään tehdä itsenäisesti tehtäväni enkä halua että muut ihmiset tulevat pilaamaan ideani ja tekeleeni.

      Mutta jos oot niin riippuvainen kavereista niin se on eri asia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1770
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      77
      1388
    3. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      193
      1356
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1308
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      163
      1081
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1063
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      912
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      896
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      836
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      804
    Aihe