Varokaahan huijareita

Matkaaja841

Kierrellessänne palatseja, olkaa varuillanne, ettette joudu huijauksen kohteeksi. Huijaus yleensä etenee näin: Temppelien luona on yleensä Thaimaalaisia "matkaoppaita", jotka sanovat, että temppeli on juuri tänään kiinni, koska tänään on "buddha päivä" tai mikä lie päivä, eikä temppeliin pääse. Temppelit ovat kyllä auki.

Matkaoppaat ohjaavat sitten teidät tuktuk-kuskin luo joka voisi viedä teidät toiseen temppeliin. Täällä toisessa temppelissä teille tuleekin juttelemaan pukumies. Yleensä juttelee niitä näitä, kertoo olevansa lääkäri/lakimies/YK:ssa työskennellyt. Jossain vaiheessa hän sitten kertoo teille korukaupasta, jossa on suuret alennukse vain tänään. Kertoo myös, että kannattaa ostaa paljon jotain tiettyä jalokiveä yms., koska sen arvo kotimaassamme on paljon suurempi kuin Thaimaassa.

No jos sitten lähdette tuonne korukauppaan niin sieltä ei ole pakko ostaa mitään. Myyjät ovat kuitenkin todella päällekäyviä. Korut voivat olla ihan hienoja, mutta eivät ole arvoltaan sitä, mitä niistä pyydetään.

Näin meitä yritettiiin huijata matkallamme. Ja tulipa juuri dokkari samaisesta aiheesta telkustakin. Tuktuk-kuskeja on siis mukana tällaisessa toiminnassa ja kaikkialta Bangkokista he yrittävät viedä teitä näihin koruliikkeisiin.

13

643

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fghk 44

      Käyt "VÄHÄN" hitaalla tuossa asiassa,em.setti on tietääkseni toiminut jo -09,ainakin.
      Silloin itse kohtasin 1.kerran ko.huijaus yritystä.Ja samaa yritettiin Lumphini puiston pohjoinen exit 02/13,et silleen täällä

    • nimimerkki nimimerkk

      Tuk tukilla ei kannata ajaa ollenkaan Bangkokissa. Taksi on halvempi, eikä tarvitse hengittää ihan suoraan pakokaasuja.

    • borussiadortmund

      Tuk tuk kuskit on kyllä pahimpia koijareita Bkk:ssa. Jos välttämättä haluat kokea tuk tuk kyydin sovi hinta selvästi ennenkä hyppäät kyytiin ja tee selväksi kohde mihin haluat mennä. Ne yrittää lähes poikkeuksetta viedä asiakkaita paikkoihinsa mistä saavat provikoita, ravintola, baari, yökerho, korukauppa, rättikauppa...niillä on aina joku suosikkipaikka.

    • palveluahmatti

      Tätä työtä tekee jo toinen opassukupolvi. 1970 luvulla toiminta käynnistyi indokiinan sodan päätyttyä ja turismin alkaessa vyöryä alueelle.

    • U.S. marines

      Nöyrä kiitos jenkkisotureille, jotka Vietnamin sodan aikaan loivat hiljaisesta kalastajakylästä nimeltä Pattaya, sen miesten puuhamaan mitä se nykypäivänä on.

      • pienet kuviot ollut

        Taas kirjoittelee sellainen henkilö joka ei osannut kävellä kuin Walking streetillä ja Beach roadilla, kyllä Pattayalta rauhallisia alueitakin löytyy.


    • hinttari,

      On siellä muutakin kuin ne v...n palatsit missä huijaripoppoo pyörii

    • jsjkaka

      Helppo muistisääntö Thaimaassa.

      Aina ,kun thaimaalainen osittaa suurta kiinnostusta itseäsi kohtaan esim. tulee juttelemaan tarjoakseen jotain edullista erinomaista... what evere... niin kyseessä
      on 'huijausyritys'

      Totuus on,ettei thaimaalainen kiinnitä farangiin huomiota kuin em. tapauksisa.
      Heidän luonteensa on yllätys yllätys lähinnä ujo ja toiseksen perusthaikun kielitaito on varsin vaatimaton joten mitä sitten juttelisitte jos et osaa thai kieltä ?

      so... beware those fucking thaienglish speakers

    • Onkäytyulkomaillakin

      Siis normaalia turismitoimintaa turistipaikoissa.

      • mikaonturinaa

        bangkok turistipaikka? yhtä turistipaikka kuin helsinki tai pori:)


    • its closed

      Meillä tuota samaa huijausta esiintyi ihan taksikuskienkin toimesta. Esim. hypättiin taksiin ja pyydettiin viemään eläintarhaan -> huonolla thainglishilla ilmoitettiin sen olevan suljettu. Tilalle ehdotteli jotain safaripuistoa, mihin yllätys yllätys kaverilla oli esitteet ym. Ei suostunut viemään eläintarhaan, joten ovi auki ja ulos taksista :)

      Myös pysähtyessämme kadulla hetkeksi, tuli samantien juttelemaan jakkupukuinen nainen joka kyseli mistä hotellista olemme. Kerroimme hotellimme ja hän kertoi olevansa töissä siellä respassa :D:D tajusin jo heti vedätyksen, mutta sieltä alkoi taas tulemaan kaikenlaista tarjontaa. Hetken kuuntelin ja lähdin kädellä morjestaen.

      Bangkokissa kyllä tuli olo, että olet vain iso lompakko ihmisille. Senverran reilusti jokapaikassa jotain huijausyritystä oli ilmassa.

    • Patpongsuljettu

      Mulle väitti tuktuk kuski kerran illalla että Patpong on suljettu... Otin taksin. Metrollakin pääsee.

    • Ihmeellistä Käyn useita kertoja vuodessa Bangkokissa,mutta kukaan ei ole yrittänyt huijata millään lailla.Tosin Thaimaalainen vaimoni on aina mukana.Ehkä se karkoittaa huijarit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      171
      30865
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      247
      19855
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      412
      10294
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6485
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      26
      4468
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      195
      3922
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      63
      3622
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1557
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      84
      1397
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      50
      1349
    Aihe