Lapsen syntymäpäivä päiväkodissa

Liillyn äiti

Tyttäremme täyttää pian kolme vuotta ja haluaisimme muutakin kuin pahvikortin käteen ja laulun.Suurempi juhla, jolla selkeä teema sekä tarjoilua, jotain ohjelmaa esim. taikuri olisi kiva.Kasvomaalausta tms. pitopalvelun maksaa tai pyytämäni tarjoilun siis valmistaa päiväkodin työntekijät.Ohjelmaa vielä mietin, mutta voisitte hieman panostaa.Pelkkä pahvi ei saa mitään juhla tunnelmaa.

105

12607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei kai?

      Ja kukahan tuon lystin maksaa? Kaupunki ei ainakaan.Hoitajat ei rupea kakkuja leipomaan. Päiväkotiin ei saa viedä itse tehtyjä kakkuja (kaikki tarjottavat täytyy olla avaamattomissa paketeissa esim keksit ja jäätelöt).

      • ei kai?

        ja yleensä vanhemmat järjestävät juhlat kotona tai muualla, se ei kyllä kuulu päiväkodin tehtäviin.


      • ettet ole roskaposti

      • miees kaks-seiska
        ettet ole roskaposti kirjoitti:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11499468

        Hmmm,ainut että siellä päiväkodissa on "joku muukin" lapsi kuin sinun joten meinaatko että karnevaalit pidetään jokaiselle lapselle...ÄLY HOI! Eihän se ole edes mahdollista,koska sitä sais olla joka viikko järjestämässä.
        Toisekseen,siellä voi olla myös sellaisia lapsia jotka eivät voi syödä kaikkea ja tarvitsevat erikoisruokavalion.Mitenkäs niitten syömiset?Jaa,vielä se että tuskin kaikki vanhemmat tykkää siitä että lapset syövät jotain roskaa päiväkodissa.Kaikki kun ei saa syödä edes keksejä,niin puhumattakaan karkeista tai limuista.

        Joten,järjestä kotonasi tai vaikka Valtionhotellissa sellaset bileet Lissullesi kuin haluat,niin ei saa ainakaan traumaa syntärimättömyydestä ;)


      • äiteeyksi
        miees kaks-seiska kirjoitti:

        Hmmm,ainut että siellä päiväkodissa on "joku muukin" lapsi kuin sinun joten meinaatko että karnevaalit pidetään jokaiselle lapselle...ÄLY HOI! Eihän se ole edes mahdollista,koska sitä sais olla joka viikko järjestämässä.
        Toisekseen,siellä voi olla myös sellaisia lapsia jotka eivät voi syödä kaikkea ja tarvitsevat erikoisruokavalion.Mitenkäs niitten syömiset?Jaa,vielä se että tuskin kaikki vanhemmat tykkää siitä että lapset syövät jotain roskaa päiväkodissa.Kaikki kun ei saa syödä edes keksejä,niin puhumattakaan karkeista tai limuista.

        Joten,järjestä kotonasi tai vaikka Valtionhotellissa sellaset bileet Lissullesi kuin haluat,niin ei saa ainakaan traumaa syntärimättömyydestä ;)

        Trollipolli:)


      • lplikki

        Espoossa ei saa viedä niitäkään, ne on kielletty jo monta vuotta sitten.


    • hohhoijaa

      Eiköhän tämä ollut provo. Joten sen voi varmaan jättää huomioitta.

    • sfdsdddsds

      olipas huonosti keksitty :D

    • Säälistä

      Olisihan se kiva että, päiväkoti järjestäisi tälle lapselle nämä synttärit. Saisi lapsi parka edes kerran elämässään viettää oikeat juhlat, kun oma äiti on niin käsi ettei kykene järjestämään. Olispahan lapsella mitä vanhainkodissa muistella.

    • hmm.

      Toivottavasti on kuitenkin perheen kesken juhlat. Pienikin juhla on mukava.

    • Turhat kekkerit.

    • surususku

      Voi jysäys sentään. On hieman homma lentänyt hanskasta.
      Päiväkoti ei järjestä juhlia. Eikä koulu. Eikä yliopisto.

      Päivänsankari järjestää ne ihan itse, eli tässä tapauksessa vanhemmat ja he voi kutsua vaikka koko päiväkodin lapset juhliin. Sitä varten voi vanhemmat varata vaikka Hoplopin tai burgerin tai mitä tahansa. Tilata pomppulinnat ja taikurit.

      Päiväkodissa ei SAA juhlia muuta kuin pienen laulun ja kortin voimin. Mitä siitä tulisi jos neiti Li on varakkaiden vanhempien lapsi ja hienot juhlat. Neiti Su on köyhästä perheestä ja juhlia ei ole.

      Voi miten hukassa on vanhemmuus. Ihan omaan kotiinkin voi kutsua vaikka kaikki päiväkodista. Voisi olla ensimmäiset ja viimeiset isot juhlat neidillä.

    • ...

      Huoh. Ihan kun päiväkodin työntekijöillä ei olisi muuta puuhaa, kuin järjestää jotain lastenkutsuja.
      Ja hei, järjestetään kaikille kakaroille juhlat, niin saadan juhlia melkein ympäri vuoden!

    • ph93

      Ekan virkkeen jälkeen vielä uskoin sinut todeksi. Onhan näitä, jotka haluavat suureelliset bileet lapselleen päiväkodissa. Kuitenkin jo viestin loppu paljasti sinut provoksi. En usko että yksikään vanhempi kuvittelisi päiväkodin maksavan pitopalveluita tai taikureita ;)

      Jatkossa siis, jos vielä trollailla haluat, kannattaa pysytellä realismin rajoissa. Silloin joku saattaa jopa uskoa juttusi ja tarttua täkyyn, ja saatat jopa saada aikaan kaipaamasi muhevan riidan.

    • järjestä kotonasi

      Kysy päiväkodilta, sinä maksat. Tosin en ole omien lasten kohdalla vienyt kuin karkkia tarjolle päiväkotiin, juhlat juhlitaan kotona.

    • roosa9

      Kyllä se alkaa päivähoidon repertuaari vaan laajenee...oliskohan ne lapset , kun on kerran ITSE hankittu omien vanhempien tehtävä kasvattaa ja synttärijuhlat järjestää..Mietippä sitä..:D

    • Sinkkivinkkivei...

      Tää on varmaan provo ajattelee järkeä omaavat vanhemmat mutta kun on nähnyt vanhempia jotka ovat vailla yhtää järjen palasta en yhtään ihmettele jos tää olisi oikea kysymys. Miten laiska pitää olla jotta edes ajattelee että joku toinen pitäis juhlat lapselle ettei itse tarvitse. Miten itsekästä ajatella että muu ohjelma ja rutiini muille lapsille pitäisi järkkyä kun prinsessa saisi juhlat. Eiköhän siellä ole jonkun synttärit joka viikko melkein. Mitähän muut vanhemmat ajattelis tästä? Eiköhän jätetä ne juhlat ihan koti juttuihin vai onko niin että vanhemmat on liian kiireisiä työ ihmisiä eivätkä halua siivota juhlan jälkeen eikä heidän hienoon kotiin saa tuoda muita lapsia riehuu.

    • katja20

      No tottahan toki päiväkodissa voidaan viettää oikein suureelliset juhlat jokaiselle ryhmän lapselle eli 21 kertaa vuodessa!!!!! Laskepa siitä ap kuinka paljon siihen menisi aikaa ja rahaahan juhliin ei mistään saada. Päiväkodin työntekijöiden toimenkuvaan ei missään tapauksessa kuulu lasten synttäreiden järjestämien vaan laadukkaan varhaiskasvatuksen suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi. Ihan itse voit synttärijuhlat lapsellesi järjestää ja maksaa.

    • Sanna20

      Jos palkkaa nostetaan reilulla kädellä niin onnistuu kemujen järjestäminen :) Voi vaikka aasinkin hommata jolla äitee voi tulla ratsastaa :D

    • Taata2

      EI VOI OLLA TOTTA???


      Toi sun ideas on aivan puskasta, ei mitään järkee.
      JÄRJESTÄ ITTE JUHLAS, VAI EKKÖ OSAA, OOKKO UUSAVUTON.
      Meillä järjestetään kotona juhlat lapsille ja lapset on mukana niitä ideoimassa,
      ja on hauskaa. Kaikki tykkää.

    • yks keittäjätäti

      Mikähän älynväläys tuo oikein mahtaa olla?! Liikaa rahaa, mutta ei halua järjestää juhlia lapselle, kun vie liikaa aikaa? Etkö ole tarpeeksi hyvin perillä, mitä päiväkodin työntekijät päivittäin tekevät, jos kuvittelet heillä olevan aikaa moiseen?? Mene ihmeessä tutustumaan lapsesi hoitopaikkaan, vaikka tekemään viikoksi yhden hoitajan tai keittäjän työ, ja mieti sitten tällaisia. Ihan uskomatonta!

      Ei todellakaan ole päiväkodilla velvollisuutta järjestää synttärijuhlia vanhempien toiveiden mukaan.
      Kukahan sen ensinnäkin maksaisi, jos kaikki vanhemmat haluaisivat oman lapsen synttärijuhlat järjestettäväksi päiväkodissa, koulussa jne? Pitopalvelua ei yleensä suosita, eikä kotona tehtyjä kakkuja, ja jokaisella laitoksella on omat hygieniavaatimuksensa.
      Myös allergiat on osattava ottaa huomioon, ettei kukaan jää ilman, ja siten ulkopuolelle muiden juhlinnasta.
      Keittäjällä on yleensä hommaa ihan tarpeeksi ilman, että olisi leivottava jokaiselle lapselle torttua ja järjestää juhlia. Samoin ei työntekijöitä palkata siksi, että he järjestävät juhlia, vaan ihan se lasten hoito on etusijalla.

      Eiköhän se ole kodin homma järjestää lapselle ne pippalot, ja kutsua vaikka sinne sitten se lapsen oma päiväkotiryhmä jos kaikki haluavat mukaan. Itse voi järjestää ihan juuri sen teeman ja sellaiset tarjottavat kuin haluaa. Kannataa siis panostaa ihan itse, ja vaikka kysellä ideoita muilta jos ei itse keksi.

    • UUS AVUTON

      No tää on joku provo,kuka on noin pöljä että päiväkodin pitää heidän lapselleen juhlat järjestää?? Etkö viitsi itse kotona järjestää?
      Påäiväkodissa tarjotaan päivähoitoa, eikä mitää synttärikekkereitä!

    • baron90

      Ettekö provompaa keksinyt?

    • hoitsu espoosta

      Hei. Sinä voit kutsua koko hela päiväkodin lapsukaiset kotiisi, tai vuokrata jonkun tilan. Pitopalvelu järjestää kaiken jos sinulta puuttuu taito. Kutsu samalla päiväkodin henkilökunta sekä kaikki naapurit, sukulaiset ja kaikki ketä tunnet niin ei sit vaan vahingossa unohdu ketään. Iloista syntymäpäivää pienokaiselle.

    • lhgh

      Järjestä ne juhlat ite PUMMI.

    • YLLÄTTYNYT10

      ETTÄS KEHTAAT!!! No ei tietenkään järjestä päiväkoti noin isomuotoisia synttärijuhlia! Haloo! Kaikki muut joutuis maksamaan koko lystin, näkemään vaivan, siivoamaan sotkut ym, ym....Jos et itte osaa järjestää juhlia lapselles niin sit niitä ei tartte pitää. Piste! Meinaat ettei tule teidän kotiin lapsesi kavereit ja nehän pitää meteliä ja sotkuakin tulee. Kyllä oot uusavuton ettet voi pitää lapsesi synttäreitä kotona. Kait sulla ei oo rahaa niin meinaat, että yhteiskunta maksaa. Voi elämän kevät! Minä siivoan työkseni päiväkodissan niin kiitos sulle vaan. Työt lisääntyisi mulla jos vielä ylimääräisiä juhlia tulis päiväkotiin. Hyvä että nyt ehtii siivoamaan kaiken hyvin. Nimenomaan Hyvin! Miten joku ahdottaakin tommoista. No tää on taas tätä että työnnetään lapsi muiden hoteisiin kun se on kotona tiellä. Pidä tommoset mölyt mahassa ja häpeä. Ajattele lastasi miten kiva sillä on kun kaverit tulee sen kotiin juhlimaan tai älä pidä ollenkaan juhlia jos et osaa.

    • äippä4

      No olipa ajatus ajattelitko ollenkaan kun asiasta kirjoitit?
      itselläni on 4 lasta ja itse on aina juhlat järjestetty.
      Ei ne juhlat nyt tarvitse pellejä, tiimarista saa halvalla teema juhla tarvikkeita
      ja pientä naposteltavaa kaupasta. Lapsi täyttää vasta 3 osaa iloita kaikesta pienestä mikä poikkeaa normaalista päivästä.

    • totuuden torvi

      Ja hei,kuka sun kakaras synttäreistä välittää?? Että te ämmät luulette että
      hellantelttu sentään kun mulla on niin ihana kakara.Ei kukaan oikeesti sun kakarastas välitä. Pidä kuule ihan itte ne synttärit kotona.

    • jeps781

      huh olipa tuhti aivopieru.... =D vieläkin naurattaa...

    • Älytön

      Onpas siinä lapsella muisteltavaa. Seuraavat kemut järjestää sit vanhainkoti kun on jo dementia päällä. Miks jonkun toisen täytyy sun kersan synttärit järjestää ja toisten nähdä se vaiva ja toiset vielä maksumiehenä???? Ei kukaan normaali ehdota tollaista. Siinä on niin monta muutakin asiaa otettava huomioon. Onks sulla aivoja??

    • Harmi että noinkin tyhmät ihmiset saa jakaa geenejään.

    • päiväkodin setä

      kuka humoristi näitä suomi24 "toimituksessa" keksii, ehkä vähemmän läpinäkyvää ensi kerralla please

    • omituinen otus

      Ylipäätänsä kersojen synkkärit ovat karanneet lapasesta.

    • ................

      äiti on provo ........................................
      tai ylläpidon aloittama provo ....................

    • kesäsade

      No, just joo. Just kuten meillä oli vappujuhlat, pian vappujuhlaa olis 24 kertaa vuodessa. On kyllä ihan riittämiin muutakin tekemistä kuin toimia juhlanjärjestäjänä. Päivän paras, kiitos nauruista.

    • kanto1

      Hohhoijaa.......muuta Yhdysvaltoihin.......

      • tulihan se sielta

        meinaat etta Yhdysvalloissa paivakodit maksais tuollaisia juhlia? vai miksi aloittajaa tanne tyrkytat?
        Antaa vaan provota ihan suomipalstalla.


    • Kakkeli

      Pikku kikku provo... Hah hah...

    • No Porvoossa

      Joka ikinen tarha järjestää ! Lisäksi kuskataan ilmaiseksi Linnanmäkeen, Särkänniemeen, Jukuparkkiin ja Keravan Prismaan.

    • ..?..?

      Oma äitini järjesti aikoinaan veljeni 5- tai 6-v synttärit kotona, kutsui koko päiväkodin meille ja maksoi kulut omasta pussita. Aloittaja voisi koittaa samaa!

    • KERÄnen

      Tämä aloittaja on just sellanen ihminen joka ajattelee niin että hänen lapselle pitää järjestää juhlat ja vain taivas on rajana, muiden lapsille ihan sama!

      • KALLE KELLO

        Olet oikeassa "vain taivas on rajana" on juuri näiden eräinen vanhempien suuruudenhulluuttaa. Kuten tuo edellinen kirjoittaja kertoo "äiti järjesti koko päiväkodille kotona...". En tiedä monta kersaa ollut bileissä 10-70? Ilmankos penskat ovat ihan suuruudenhulluja jo siitä alkaen, kun alkaa jotain ymmärtää, ovat "heti mulle kaikki". Tiedän kyllä että näitä "koko päiväkoti kutsutaan" on, mutta yritin osaltani pudottaa maan pinnalle, että kun näitä lapsia on kolme, jokaikisellekkö järkkäätte kokopäiväkoti bileisiin birskeet kolme kertaa vuosi ties kuinka monta vuotta eteenpäin. Ostetaan kaikille kaverilahjat ym. Ei mennyt perille. Suuruudenhulluutta, ei mitään muuta. Vanhempien touhu on mennyt täysin sairaaksi.


    • toinen pph

      Kolme vuotta taitaa olla isokin merkkipaalu ihmisen elämässä. Tiedän erään lapsen, joka on hoidossa perhepäivähoidossa ja äiti suunnitteli synttäribileitä Ruotsin laivalle. Parin tunnin bileisiin olisi kutsuttu kaikki muut hoitokaverit perhepäivähoidosta, sekä itse perhepäivähoitaja. Risteilyn ajankohta olisi ollut pe illalla lähtö Helsingistä, juhlat laivalla, lauantaipäivä Tukholmassa ja paluu sunnuntain Helsinkiin. Äiti oletti hoitajan hoitavan koko katraan koko viikonlopun ajan täysin ilmaiseksi ja maksavansa vielä oman matkansakin.

      Onneksi perhepäivähoitaja ei ollut ihan lepsu ja ilmoitti selvästi äidille, että hän ei uhraa viikonloppuaan risteilyyn pikkuneiden synttäreiden vuoksi, tulkoot paikalle muumipeikko ja vaikka olis pallomerikin käytettävissä. Tässä vaiheessa äiti vasta jäi miettimään viikonlopun risteilyn muuta aikaa kuin itse ne kahden tunnin bileet. Sankarin oma perhe olisi varmasti nauttinut reissusta, mutta älytöntä oli ajatellakaan muiden alle kouluikäisten pääsevän laivalle parin tunnin bileiden vuoksi.

      Omille vanhemmille se oma lapsi on tietenkin maailman rakkain, mutta muille vanhemmille ne muut lapset ovat yhtä rakkaita omien vanhempiensa mielestä.

    • Lasten puolesta lapsille

      Kuules Liillyn äiti. Mä olen niitä pahvisia kortteja tehtaillut sekä päiväkodissa että koulussa lapsille kun niillä on ollut synttärit. Aina on onnittelulaulukin laulettu ja jotakin pientä extraa leikin tms muodossa järjestetty päivänsankarille. Yksikään lapsi ei ole koskaan ollut tyytymätön vaan ovat aina innolla odottaneet tähtihetkeään.
      Sano suoraan meille hoitajille ettei päivänsäteesi kaipaa korttiaan ja tähtihetkeään niin emme turhaan tuhlaa häneen aikaamme. Muunlaisia juhlia emme aio ruveta valvomaan tai järjestämään.
      Vähän on paljon tässäkin asiassa. Sorry.

    • Vanhemmuus kunniaan

      Voi hallelujaa näitä jenkkitositeeveesarjojen ääressä kasvaneita uusavuttomia.

      Kelako sen maksaisi? Vai kaupunki?

      Juhlitaanko työpaikoilla ihmisten synttäreitä tai kouluissa?

      Voit kotona järjestää omilla rahoilla ihan niin ökyjuhlat kuin haluat, vaikkei kolmivuotias sellaisista pahemmin mitään tule muistamaan.

      Mistä näitä pelllejä sikiää.... ja vielä hankkivat lapsia.

    • ....................

      Ei taida kuule olla ihan tarhojen hommaa tuollainen,,,,vuokraa joku paikka ja maksa itse.

      minun vero euroja ei ainakaan moisiin tarvitse tuhlata...


      miksi sinun kersasi pitäisi olla muihin lapsiin nähden erikois asemassa vai siihenkö tähtäätkin ?

    • jenkkityttö

      Senkin tyhmä ihminen.

    • pertssa

      Sanokaa että tämä on vitsi ja surkea sellainen!!

    • 6.lapsen äiti

      Päiväkodin velvollisuuksiin ja resursseihn ei kuulu järjestää kenenkään juhlia.Omat lapseni ovat joskus luvan kanssa saaneet juhlia synttäreitään päiväkodissa ja eskarissa mutta itse olen toimittanut sinne tarjoilut,astiat ja en ole vaatinut heiltä mitään ohjelmaa.Siellä yleensä leikittiin jotain pientä,laulettiin onnittelulaulu ja tietenkin lapsi sai kortin.Tosin lähetin kortin lasteni kaverien vanhemmille ja kerroin että lapseni viettää synttäreitä päiväkodissa ja on kakkutarjoilu.Vanhemmat olivatkin sitten laittaneet lastensa mukana lahjan.

    • Johan on markkinat

      Kuulepa Lillyn äiti. Siirräpä lapsesi yksityiseen päiväkotiin esim. Steiner tms. niin eiköhän tuokin asia järjesty. Onnea matkaan.

    • swdfghnj

      kiva provo, mut aika alkeellinen:)

    • Milli9

      Jo on monessa viestissä tullut selväksi, että aloittaja on jokin provo. Mitä siis kommentoitte tai vastaatte hänelle??! Siitähän se niitä kiksejään saa.
      Jokainen kuka on vähääkään tutustunut kunnalliseen tai yksityiseen päivähoitoon (pph tai pk) tietää, ettei siellä varmasti järjestetä lapselle mitään erityisiä juhlia teemoineen kaikkineen... Laulu, kortti ja jokin pieni lahja on ok.
      Synttärijuhlat pikku piltilleen voi sitten järjestää kotona, mummolassa, mökillä... Hoplopissakin!! Tai vaikka helvata siinä oman kodin naapuripuistossa!

    • Paska trolli.

    • Max Martin

      Päiväkodin tarkoituksena on taata tasokasta arkea ja syntymäpäiväjuhlien viettotapakin on sovitusti määrätty sellaiseksi kuin se on. Ei päiväkodin kuulu järjestää sen suurempia juhlia, sillä lapsien suuren lukumäärän takia sitten koko päiväkotitoiminta muuttuisi bilemestaksi, mikä ei varmaan ole kenenkään mielestä järkevää. Päiväkoti juhlii sovitusti kalenterinmukaisesti joulujuhlissa ja kevätjuhlissa, eikä kenenkään lapsen oma syntymäpäiväjuhla saa nosta samalle tasolle.

    • Kyllä Lillyn äiti laittoin nyt todellakin aikmoisen "PROVON", kuten tuossa alempana mainitaan - sitähän voi yrittää kaikenlaista -

      YHTÄ HUUT`HAA HÖPÖÄ tämä Suomi24.sen keskustelupalsta.......................................................................................................................


      Mutta eipä tänne ole pakko tulla :) Mukavaa kesää "Lillyn åidille" vai kuka nyt sitten lienetkin - Suomi24.sen ylläpitäjä ???!!!

    • Pikkulilly

      Nuija ja tosi nuija, ei lillylle tarvi mitään juhlia järjestää, ÄITI juhlii par´aikaan.

    • lilmiss-

      Mietinpähän ihan oikeesti että näin tyhmiä provoja nostetaan tonne ylös. Onkohan nää suomi24 ylläpitäjien kirjoittamia? :D

    • yh-mama

      Heh!Paljonko sulle S24 maksaa näistä kuu-jutuista?

    • Järjestä_ITE!!!

      Saakelin SPUGE!! Äläkä yritä verorahoilla keplotella lapselles juhlia!!

    • KALLE KELLO

      Ei jumalauta voi olla totta!! Mitä vielä, pitääkö sinun pikku prinsessaasi passata päiväkodissa, seuraavaksi sitten koulussa, kaupassa, työelämässä. Niinkö?? Ei ihme, että kakarat on sekopäitä. Kuule, mitähän jos järjestäisit IHAN ITSE pennulles bileitä. Jos et ole ikinä kuullutkaan, niin päiväkotiin viedään karkkia tai kakkua ITSE ja pyydetään sitten päiväkodin tätejä jakelemaan ne. MUTTA: Ensin pitää keskustella siellä päiväkodissa asiasta. Päiväkodeissa (kuten myös koulussa jne) on MUITAKIN LAPSIA. Luuletko oikeasti, että ne hoitajat siellä on VAIN SINUN LASTASI VARTEN? Voi mitä älykääpiöitä vanhemmat on.

    • Kierrän kuljen näin

      Päiväkodissa huomioidaan pienimuotoisesti lapsen synttärit, lauletaan, onnitellaan ja lapsi saa esittää toivomusleikin. Lapsi saa myös kortin ja joskus itsetehdyn pikkulahjan. Vanhemmat voivat tuoda tarjoilun ottaen huomioon allergiset ja sellaiset lapset jotka eivät saa syödä karkkia tms. ollenkaan. Helpompi on vanhempien järjestää sunnuntaijuhla kotona tai ns. peuhupaikassa.

      • kososE

        Ei Espoossa ainakaan saa tuoda enää mitään herkkuja.


    • ELON KEVÄT

      teidän kanssanne!
      Yksi asia sulta taisi unohtua mainita sen hellatettulinne synttärien ohjelmistovaatimuksista. Tottahan ihmeessä sinut äitinä ja sen juhlakalun oletettu isä roudataan juhlan kunniaksi pidennetylle viikonlopun hemmottelulomalle kylpylään. Rahahan tuohon lystiin saadaan tietenkin lahjoituksena noilta pilttiänne hoitavilta päiväkodin työntekijöiltä, eikö vaan?
      Jos äiti on noin pahvi niin ei ihme ettei juhlatunnelmaa saavuteta.

    • juhlat 70v

      Omat lapseni maailmalla ja näin jälkikäteen ajateltuna synttärit oli kivat kunei ollut kymmeniä juhlijoita.Kun oli lähimmät ,ja parhaat kaverit ehkä 4 kotona juhlittiin kun oli juhlat ohi niin ei tarvinnut siivota uudestaan koko kämppää.Pitäis kieltää kaikki synttärit tarhoissa ja kouluissa,silloin lapset olis samanarvoisia.Miten ihmeessä kaikki on niin päälaellaan,tarhan hoitotädit vaatikaa että teidänkin synttärit huomioidaan,toinen on nyt kun koulut päättyy niin lapset kiikuttaa opelle lahjan.Ennen kerättiin pieni raha silloin ostettiin yhteinen lahja.Pitäis olla joku rohkea joka aloittais koko koulua tai tarhaa koskevan kiellon että jokainen juhlii kotonaan onnittelulaulu riittäköön.Ole sinä ensimmäinen.

    • 7trwherhwher9wherwer

      TROLLI

      Osta elämä ja lopeta trollaus ja varsinkin tälläiset surkeat TROLLIT

    • kallen tyttö

      Hei haloo!

      Aivan käsittämättömän itsekäs ajatus! Minun tyttäreni! Pelkkä pahvi, juupa juu! Ensinnäkin lapsen juhlat kummeille ja isovanhemmille ja mahdollisille lähinaapurin lapsille järjestetään kotona. Toiseksi se on ajallisesti mahdotonta hoitajien työn keskellä. Kolmanneksi se eriarvoistaa lapset. Hoidossaa voi olla pienipalkaisten vanhempien lapsi tai perheen rahavarat menee vakavaan sairauteen. Hoidossa voi olla yksinhuoltajan lapsi. Milestäni on aivan ihanaa kun päiväkodissa tehdään nimipäivä ja syntymäpäivä kortti lapsen merkkipäivänä. Kaikki lapset laulaa ja kaikki ovat vuorollaan tämä huomion kohteena. Muistan kuinka nuorin poikani tuli silmät loistaen, korttia kädessään rutistaen kotiin päiväkodista kun ensimmäinen huomion osoitus oli siellä ollut.
      Vuisia kun päiväkodissa olemisessa karttui ja ala-astekin alkoi poikani halusi ja sai kutsua syntymäpäivälleen ne kaverit joita halusi. Ilmeisesti ne joiden kanssa eniten touhusikin Yleensä siinä oli 3-4 poikaa ja pari tyttöä.
      Kaikki " pahvinpalat" joita päiväkodissa on lapselleni joukolla tehty olen säilyttänyt. Kuin myöskin ala- asteen joulukortit Aion niistä tehdä hänelle lahjana korttikansion siten että toisen puolen tekstikin näkyy.

    • nimimerekki

      ei missään nimessä. kaikki päiväkodin lapset juhlivat samalla tavalla. tuomalla jonku karkkipussin ja laulattamalla kollegoita. sama tapa soveltuu myös yrityselämään.

    • sijaisenaollut

      Vaikka tämä vaikuttaakin selvältä trollilta, voi kysyjä silti olla tosissaan..Kaikenlaista on vuosien saatossa kysytty ja vaadittu, eri asia sitten onko suostuttu. Monessa päiväkodissa olleena voin kertoa, että synttäri-juhlissa on toki pieniä eroja, mutta ne ovat jotakuinkin tälläiset. Synttärisankarilla saattaa olla oma synttärituoli jossa hän saa juhliensa ajan istua, mutta ei välttämättä. Synttärisankarille lauletaan ja hän saa kortin, jonka saattaa toimittaa perille sankarin valitsema kaveri eli "posteljooni". Joillakin päiväkodeilla saattaa olla "aarrearkku" josta sankari saa hyvin pienen lahjan kuten tarran tms.Sitten voidaan leikkiä tai laulaa jokin synttärisankarin lempilaulu/leikki. Osa myös kiikuttaa synttärisankaria synttärikeinussa eli kaksi aikuista keinuttaa peiton keskellä olevaa lasta niin monta kertaa kun hän täyttää. Osa päiväkodeista ottaa valokuvia, mutta kaikki eivät. Lopuksi esim jos syntymäpäivät on juhlittu ennen ruokailua, käydään ensin normaalisti syömässä, jonka jälkeen syödään syntymäpäiväsankarin itse tuomat herkut. Synttäriherkkuja tuotaessa täytyy kysäistä ryhmän lasten allergiat, niin että tuotavat herkut sopivat kaikille (vaikka joskus erittäin allergisilla saattaakin olla jo omat ennalta varatut herkut tälläisiä tilanteita varten). Osa päiväkodeista ei ota ollenkaan karkkia tai jäätelöä, ja hyvin harva ottaa vastaan enää itseleivottuja kakkuja tms vaan tarjottavat täytyy tuoda kaupan avaamattomissa paketeissa. Tällä kaavalla juhlitaan kaikki synttärisankarit, niin että jokainen saa oman "hetkensä". Joissain päiväkodeissa saatetaan keväällä juhlia myös niitä lapsia joiden syntymäpäivät osuvat kesälomien ajaksi, ja jotka näin ollen eivät saa koskaan päiväkoti-synttäreitä. Toinen vaihtoehto on juhlia näiden lasten kohdalla nimipäiviä, mutta juhlat ovat silti samanlaiset. Tälläisiä kokemuksia "päiväkoti-synttäreistä" ja täytyy sanoa, että vaikka päiväkoti-synttärit ovat vain pienimuotoisia odottavat lapset niitä aina kovasti ja nauttivat omasta hetkestään suunnattomasti. Pienillä on kyky nauttia hyvinkin pienistä asioista, taito joka tuntuu monilta aikusilta puuttuvan...

      • oidlkoi

        " Vierailija 20.5.2009 klo 21:19

        Espoon päiväkoteihin tulee karkkikielto
        Heitänpäs lisää löylyä kiville:https://www.meidanperhe.fi/keskustelu/996502/ketju/espoon_paivakoteihin_tulee_karkkikielto
        "Espoon päiväkodeissa ei saa enää syödä nameja syntymäpäiväjuhlissa. Päivähoidon ohjeet karkinsyönnistä ovat yksiselitteiset: herkut ovat pannassa. Jo nyt useissa päivähoitopaikoissa noudatetaan syksyllä voimaantulevia ohjeita.

        Espoon päätöksen takana ovat vanhempien erilaiset namikäytännöt. Osan jälkikasvulla on nollatoleranssi, toisilla karamelleja popsitaan huolettomammin.

        Tärkeimmäksi syyksi Espoon päivähoidon johtaja Titta Tossavainen kuitenkin listaa vastuun lasten terveydestä ja hyvinvoinnista.

        Helsingissä ja Vantaalla syntymäpäivien tarjoilua rajoittavat terveysviranomaiset. Kotona valmistetut herkut eivät tarjoiluksi kelpaa, ja keksipakettien pitää olla avaamattomia. Kylmäketjun katkeamisen pelossa ei myöskään kermakakkuja tai jäätelöitä tarjota.

        Helsingin ruokailusuosituksissa syntymäpäiväjuhliin toivotaan tuotavaksi hedelmiä ja ksylitolimakeisia. Vantaalla päiväkotien henkilökunta sopii yhdessä vanhempien kanssa syntymäpäiväjuhlien tarjoilusta"


      • Karppipaskaa
        oidlkoi kirjoitti:

        " Vierailija 20.5.2009 klo 21:19

        Espoon päiväkoteihin tulee karkkikielto
        Heitänpäs lisää löylyä kiville:https://www.meidanperhe.fi/keskustelu/996502/ketju/espoon_paivakoteihin_tulee_karkkikielto
        "Espoon päiväkodeissa ei saa enää syödä nameja syntymäpäiväjuhlissa. Päivähoidon ohjeet karkinsyönnistä ovat yksiselitteiset: herkut ovat pannassa. Jo nyt useissa päivähoitopaikoissa noudatetaan syksyllä voimaantulevia ohjeita.

        Espoon päätöksen takana ovat vanhempien erilaiset namikäytännöt. Osan jälkikasvulla on nollatoleranssi, toisilla karamelleja popsitaan huolettomammin.

        Tärkeimmäksi syyksi Espoon päivähoidon johtaja Titta Tossavainen kuitenkin listaa vastuun lasten terveydestä ja hyvinvoinnista.

        Helsingissä ja Vantaalla syntymäpäivien tarjoilua rajoittavat terveysviranomaiset. Kotona valmistetut herkut eivät tarjoiluksi kelpaa, ja keksipakettien pitää olla avaamattomia. Kylmäketjun katkeamisen pelossa ei myöskään kermakakkuja tai jäätelöitä tarjota.

        Helsingin ruokailusuosituksissa syntymäpäiväjuhliin toivotaan tuotavaksi hedelmiä ja ksylitolimakeisia. Vantaalla päiväkotien henkilökunta sopii yhdessä vanhempien kanssa syntymäpäiväjuhlien tarjoilusta"

        Karppaajien metkuja. Pelkäävät että lapsi saastuu jos saa pari karamellia tarhassa.


    • ihan kuten haluatte

      Aika huono provo.

      Tarhasta saa pahvikortin.

      Itse voitte sen sijaan järjestää vaikka paraatin ja sen jälkeen suuret karnevaalit.

    • On niillä aikaa...

      Tässä joku väitti ettei tädeillä ole muka aikaa. Tenavathan nukkuu siellä myös päiväunet. Ja siinä pihallakin monesti liuta tenavia puuhaa omiaan, mutta tädit vaan turisee keskenään vaihtaen päivän Tuksu-kuulumiset seiskasta sun muut tärkeät tapahtumat. Eiköhän siinä nyt pienet pirskeet ehtisi sentään järjestää? Oppisivat lapset ehkä kauniimpia juhlimistapojakin.

      • Ei näin..

        Noin lapsista voisi tulla lössöjä, jotka luulevat saavansa kaiken parhaan. Ja tietysti oman tahdon mukaan...


      • tarhan täti

        Nukkuma aika käytetään tulevan toiminnan suunnitteluun ja valmisteluun, sadevaatteiden kuivatukseen yms. lisäksi yksi aikuisista on aina nukkuma huoneessa, niin että tekemistä kyllä riittää! Nukkuma aika on myös ainut hetki päivästä jolloin voi puhua esim huolta aiheuttavasta lapsesta niin ettei lapset ole kuuulemassa

        Valitettavasti pihalla riittää juoruilijoita, mutta usein pihalla keskustellaan myös tulevasta toiminnasta.


    • tiksu4

      No olen Espoosta ja lapseni on yksityisessä päiväkodissa, jonne saa kyllä tuoda herkkuja synttäritarjoiluksi.
      Ajan pävittäin kunnallisen päiväkodin ohi, jossa pilttejään hoitoon vievillä vanhemmilla on järjestään katumaastureita, Audeja ja Bemareita...
      Mietin vaan sitä, että miksi ns, parempituloiset vievät lapsiaan kunnallisiin päiväkoteihin, kun yksityisiäkin on tarjolla???
      Itse olen ihan perusduunari eikä minulla ole varaa tuollaisiin autoihin, mutta lapseeni haluan sijoittaa.

    • äiti sais rauhassa juua kaliaa kotona ,. ?

    • Öö, ei ehkä!!?

      Voitte hemmotella lastanne kotona ja siellä huolehtia juhlat. Ei lapsi varmaankaan itse hirveästi edes osaisi odottaa sellaista.

      Eikä päiväkodilta voi velvoitta minkään juhlien järjestämistä.

    • Ällöttävää

      Siinä on taas yksi ällöttävä porvariäiti joka opettaa lapsestaan omahyväisen "kaikki mulle heti"-tyypin!

      Rahaa on että ranteita pakottaa, ja se pitää näyttää köyhille!!! Yäåk, yäkkkkkk!!!!

    • piiisamirotta
    • jassoo just

      Taitaa olla aloittajan tytär ainoa lapsi perheessä, pilalle hemmoteltu joka saa kaiken. Näin olettaisin.

      Päiväkoti alan asiantuntija en ole mutta tuskin yksittäisen lapsen syttärijuhlat päiväkodissa käy -jos yhden lapsen syntymäpäivät järjestetään niin sitten haluaa kaikki omat syntymäpäiväjuhalat päiväkotiin - kuka sellaisetkin maksaa, ei ainakaan keittiön henkilökunta.
      Eri asia jos yksi tai muutama lapsi vaikka aloittaisi koulun ensi syksynä silloin ehkä voi pienet "juhlat" järjestää päiväkodissa.

    • Cherry

      Itse olen ratkaissut tuon ongelman sillä, että panostan rahallisesti noin 600€ pitopalveluun joka järkkää tarjoilun ja tarjottavien tuotteitten tuoteselostukset on viety päiväkodille. Tarjoilussa otetaan huomioon myös ruokarajoitukset :)

    • Herrainpentuko

      Ihmettelen mitä erikoisen hyvää tyttäressäsi on , tuo kekkerien esilletuonti " haiskahtaa " enemmän mädältä omenalta.

    • laatua päivähoitoon

      Meidän päiväkodissa vanhemmat saavat valita lastensa syntymäpäivän kolmesta hintaluokasta. Edullisin vaihtoehto on perinteiset päiväkotisynttärit: ei lahjaa, ei tarjoiluja, itsetehty kortti ja pieni lauluhetki. Tämä sisältyy päivähoitomaksuun.

      Viidellä sadalla eurolla saa jäätelötarjoilun (Ville Vallattomat ja värin saa valita itse) sekä mukillisen Mehukatti mehua (punaista tai vihreää, saa valita itse). Lahja on noin 20,- arvoinen, jonka vanhemmat saavat valita päiväkodin valikoimasta. Lahja on paketoitu myös vanhempien valitsemalla paperilla (Ikeasta hankittu). Kortti on yksiosainen syntymäpäiväkortti, jossa on ikävuotta vastaava numero (vaihtoehdot tyttö tai poika). Juhlia vietetään klo 9-11 ja ohjelmavaihtoehdot ovat: elokuva, runsas lauluhetki, diasatu tai disko.

      Kahdella tuhannella eurolla saa jo aivan kelvolliset juhlat. Tarjolla on kakkua (sacher, kerma tai prinsessa; valittu etukäteen), mehua ja limsaa (appelsiini, cola ja sitruuna; juodaan lasista), monipuolinen valikoima karkkia sekä nakki-lihapullavartaita. Lahja on 50,- arvoinen ja sen saa valita kuvastosta, josta päiväkodin henkilökunta sen tilaa (huom. valinta tehtävä kuukautta ennen juhlia jotta lahja ehtii tulla). Kortti on kaksiosainen ja soiva (vaihtoehtoina Hello Kitty, Autot, Spiderman, Maisa, Nalle Puh ja Turtles). Lahjapaperi on laadukasta ja paksua ja sen vanhemmat valitsevat seitsemän eri vaihtoehdon joukosta (sis. lahjanarun ja -rusetin). Jokainen vieras saa heliumtäytteisen ilmapallon ja pienen n. viiden euron arvoisen yllätyspussin. Henkilökunta on harjoitellut kaksi hauskaa lastennäytelmä, joista vanhemmat saavat valita kumpi esitetään (huom. ovat todella hauskoja!). Esitykset ovat aina ainutkertaisia eikä niitä esitetä koskaan toista kertaa. Kussakin näytelmässä on vähintään viisi roolia. Ne ovat lapsille outoja, sillä henkilökunta harjoittelee ne vapaa-aikanaan. Päivänsankari saa valita, mitä päiväkodissa tarjotaan lounaaksi ja välipalaksi. Päivälevolle ei syntymäpäivänä tarvitse kenenkään mennä, mikäli ei halua. Syntymäpäiviä juhlitaan 9-16 välisen ajan. Päivän päätteeksi sankari saa taksikyydin kotiin ennakkoon sovittuna aikana.

      Tästä vaan valitsemaan!

      • turkkieläin

        Joo hieno homma. Ei ole kunnallinen tämä, ehkä jopa "utopia" päiväkoti.

        Näinhän se voisi olla. Mutta miten naamioida näitten köyhien synttärit, ettei tule epätasa-arvoa.


      • pk täti

        Tämä on ehdottomasti paras juttu. Naurattaa, olen itsekin päiväkodin pahvikorttien vääntäjä...Hauska!


    • Tarpeeksi pr

      Miksi aina kaikkia kuvitellaan provoiksi ja trolleiksi.
      Suomi on niin täynnä sekopäitä että ei kenenkään tarvitse alkaa keksimään aunuttakaan provoa.

    • hepsankeikka2

      Tosissaan tuo bimbo on, ei voi mitään.

      Omalla rahalla voi järjestää vaikka minkälaiset juhlat, budjetti sanelee, onko 10 vai 20 tonnia käytettävissä, kolmivuotias saa kivat juhlat!

    • ...................

      Pidä juhlat esim mäkkärissä tai ravintolassa? Ne järjestää ohjelmat, ruuat ja karkit puolestasi?

    • 17+5

      Pakko olla Porvoosta..

    • mainiostaja maksaa a

      Mainoksista voi päätellä miksi joku juttu nostetaan muitten ohi

    • hahhaaaaa

      Voi helvetti miten idiootti vanhempi voit olla!!! :-DDD

    • mckvk>

      Tämän täytyy olla vitsi! Voiko joku ihan oikeesti ajatella näin? Ensimmäisessä sanassa on vastaus, TYTTÄREMME. Vanhemmat järjestää lapsellensa vapaa-aikanaan sellaiset juhlat kuin haluavat. Unohdatte tärkeimmän asian: päiväkodissa ei ole ainoastaan teidän lapsenne vaan useampia muita. Toiseksi, päiväkodilla on oma tehtävänsä eikä sen henkilökunta ole teidän palvelijoita. Päiväkoti ja sen toiminta kustannetaan veronmaksajien rahoilla. Kolmanneksi, kaikki lapset ovat päiväkodissa samanarvoisia.

    • Timmy2

      Voisikohan mun työpaikka järjestää mulle synttärijuhlat. Vapaapäivä josta kolminkertainen paikka ja ruotsinristeily ilmaisineen tarjoiluineen.

    • kLÖVVK

      Timmy2! Saat työnantajan järjestämät synttärijuhlat (riippuu firmasta) ja lakisääteisen vapaapäivän kun täytät 50v ja 60v.

    • päikyntäti

      Ajatteleppa, meidän ryhmässä on 28 lasta, olisi siinä melkoinen homma laittaa joka lapselle syntymäpäiväjuhlat. Lapsi on iloinen ja onnellinen laulusta ja kortista jonka vastuukasvattaja on hänelle tehnyt.

    • ehkä toiste

      Niin huono provo, ettei edes ärsytä. Tsemppiä seuraavaan yritykseen!

    • Huhuh!

      Voi luoja mikä urpo! Kyllä ne juhlat kuuluu vanhempien järjestää! Jos lähtökohta on se, että vanhemmat eivät halua viettää aikaa lapsen kanssa tämän synttäreillä ja sysäävät kasvatuksen päiväkodin niskoille, niin ehkä ei kannattaisi lisääntyä!

    • EI.

    • rahalla saa ja...

      Lillyn äiti
      Järjestpä päiväkotiin kunnon juhlat.
      Ei muuta, kun sopimaan päiväkotitätien kanssa teemasta.
      Onhan se vaihtelua päiväkodin arkeen, klovinit ym. aamupäivälle ja kun heräävät päiväunilta niin sitten pitopalvelun kokkauset erilaisine paakelseineen huomioiden alergiat ym.

      Rahalla saa ja hevosella pääsee! Ei muuta, kun kukkarosi nyöriä venyttäen ja tai visaa vinkuttaen.

    • Tolla tapaa kasvatat kersastasi nopeaa tahtia itsekeskeisen kusipäisen mulkun joka tulee aina vaatimaan kaiken itelleen, hänelle kaikki, muut saa haistaa vitun.

      Tervemenoa vaan...älä sitten itke kun sun tyttäres tulee naama murskattuna sairaalasta kotiin teini iässä, sun kasvatus ajoi sun tyttäres tähän tilanteeseen.

      Eiköhän Suomessa ole jo ihan tarpeeksi näitä mulkvisteja, älä kasvata tyttärestäsi samanlaista, hyvässä lykyssä tyttäres tappaa ittensä jo ennen teini ikää koska ei saanutkaan mitä halusi ja maailma on paska.

      Olisiko aika pysähtyä ja miettiä mikä on oikeasti tärkeetä.

    • äiskäx5

      eikös se nyt olis vanhempien tehtävä järjestää lapselle tuollainen juhla?! miksi päiväkodin pitäisi maksaa/valmistaa tuollaista yhdelle? entä muut lapset ja heidän juhlansa?!

      Meillä pian 5 lasta enkä todellakaan IKINÄ ole edes ajatellut moista! kotona ollaan synttärit järjestetty, hoidossa sitten ollut tosiaan se kortti, laulu, vähän herkkuja (esim jäätelöt) ja ehkä pieni lahjakin.

      Huhhuh, ei voi muuta sanoa... ihan naurettava ajatuskin.. :DDDD

    • kaur-nef1

      Päiväkodin ei kyllä tarvitse järjestää syntympäiväjuhlia. Juhlien järjestäminen on kyllä vanhempien asia.

    • asdfasdf

      taidat olla muualta tulleita kun rahaa piisaa,ei niin Suomessahan on taikaseinä joka sitä suoltaa tarvittaessa.

    • !!!

      juu hetkonen.. ..onko tyttärenne jokin prinsessa? Niin ainutlaatuinen että pitää muiden järjestää ja kustantaa synttärit. Jos kaikki sais saman oikeuden niin silloin synttäreitä joutuis järjestämään joka viikko monta kertaa.. ..et oo kyllä ihan selvä järkinen.Mun mielestä joka tapauksessa on synttäreitä ihan oman suvun parissa jopa kolme kappaletta kuukaudessa niin ei pien tuloisella riitä rahat juoksemaan hehkuttamassa synttärisankaria.Mun mielestä synttärit ovat ydin perheen juttu.Suku juhlii sit kun oikeesti saavutetaan jotain eli kastajaiset,rippijuhlat.ylioppilasjuhlat ja häät.,isänpäivä ja äitienpäivät.. ..muuten oon sitä mieltä että synttärit ovat ihan tyhjänpäivänen juhlinnan aihe.. ..sillon mennään jos on aikuinen korkeintaan bailaamaan kavereiden kanssa.

      • random rbg

        Mitää vittua.
        Meinaatko että kaupunki maksaisi tälläistä kohtelua.
        Mietitäänpä siis kaikki maksaa etenki yksityis palvelut.
        Mikä liittyi tähän,esimerkiksi joku vitun taikuri maksais jo 100€ tunnilta,vähintään.anteeksi turha kiroilu mutta EU on jo rahakriisissä joten kaikki kulut leikataan ja voitot maksimoidaan ja kappas,tämä ei tuo voittoa eikä edes liikevaihtoa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      8992
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2400
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1267
    Aihe