EF kielimatkat?

eevilotta

Eli oon siis -99 syntynyt tyttö ja sain postissa semmoisen EF:n kielimatka lehden, josta sitten innostuin paljon! Mahdollisuus on lähteä, mutta äiti sanoi että mielummin asuntola kuin resortti, koska resorttiin voi kuulemma kantautua huumeita yms. onko totta että asuntola olisi turvallisempi? Haluaisin lähteä Iso-Britanniian joko Jerseyhyn tai Brightoniin, onko niistä kokemuksia tai onko joku muu lähdössä sinne siis vuonna 2014? Ja onko ihan turvallista lähteä ilman kaveria? Ja menen siis classis kurssille.

16

621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • innostunu

      Ite kans -99 ja nyt vuoden oon suunnitellu tota matkaa ja rahaa keräilly erillaisii töitä tekemäl :) Suunnitelmis lähtee -14 kesäl ja internationalii. Tuttu kävi bournemouthissa ja oli isäntäperhees ja tykkäs tosi paljo! Isäntäperheeseen oon itekki menossa, joko bournemouthiin tai sitte luultavammin brightoniin. Mietin kans asuntolaa/resorttii alussa, mut tulin siihe tuloksee et paremmin oppii tuntee kulttuurin ja paikallisen elämäntavan ja kielen isäntäperheessä:) Siellä isäntäperhees ne antaa eväät mukaa ja niiltä voi kysyy sit mitä vaa ku sit taas asuntolassa on leaderit, jotka nekin varmasti tosi kivoi mut itelle isäntäperhe parempi vaihtoehto(: Lähen ite kaverin kanssa, koska seki on suunnitellu tätä matkaa tosi pitkää ni sama lähtee samaan aikaa:D mut tutut kerto että ilman kaverii oppii kuulema paremmin enkkuu ku sit on vaa pakko puhuu sitä maankieltä ettei ookkaa mitää mahollisuutta puhuu suomee. Ja kielen kannalta sit mietin oisko järkevämpi lähtee yksin vai kaverin kaa xd

    • suix

      Itse olin 14 -vuotiaana kaksi viikkoa tänä kesänä Brightonissa EF-kielimatkojen kautta, international -ryhmässä. Koska kaveri ei päässyt mukaan, lähdin yksin. Asuin asuntolassa, kaikki huoneet olivat yhdelle. Turvallista siellä tosiaan oli, siellä pidettiin illalla nimenhuuto, eikä tietyn kellonajan jälkeen saanut enää poistua asunnosta. Useimmissa taloissa nukkui myös aina joku liideri. Yksin lähtiessä tulee mitä luultavammin tutustuttua paremmin uusiin ihmisiin eikä joudu raahaamaan sitä kaveria koko aikaa mukana. Silti kaverin kanssa lähteminen on varmempaa ja turvallisemman tuntuisempaa kun on koko ajan joku tuttu ihminen mukana. Isäntäperheistä ei itselläni ole kokemusta, mutta eräs kaverini majoittui sinne ja hyvin oli kuulemma sujunut. :) Ylipäätään tykkäsin itse reissusta, tutustuin tosi moniin uusiin ihmisiin (sekä suomalaisiin että ulkomaalaisiin) ja sieltä jäi hyviä muistoja! :) On tullut pidettyä yhteyttä niitten kurssilaisten kanssa, ja tällä hetkellä odottelen Reunionia!

    • matkalla ollut

      Olin tänä kesänä maltalla ef kielimatkalla oli ihan mahtavaa!!! Junior kurssilla melkein kaikki oli 99 ja olen itsekkin suosittelen lämpimästi. Liiderit oli huippui ja oli todella kivaa

    • Kielimatkakokija

      Ite oon ollu kolme kertaa EF:n kautta kielimatkoilla, kaks kertaa englanissa ja kerran Maltalla. Suosittelen kyl tosi paljon jos vaan on mahollisuutta löhteä kielimatkalle! Yksinkin voi lähteä, siellä tutustuu varmasti uusiin ihmisiin, sekä ulkomaalasiinettä suomalaisiin. :)

      Jos on jotain kysyttävää, laita rohkeesti s-postia : [email protected]

    • bournemouth_homestay

      Mä olin vuosi sitten 2012 kesällä Bournemouthissa ja oli ihan huippua! Asuin isäntäperheessä joka oli tosi mukava. Meiän perheessä majoittui myös kaks norjalaista ja espanjalaista. Ite olin kaverin kanssa ja oon tosiaan samaa mieltä, että jos haluaa todella tutustua ihmisiin ja tehdä mitä ite tykkää kannattaa lähtee yksin jos vaan uskaltaa :D kyllä sieltä kavereita löytyy!

      Alotin kirjottaan just blogia: http://bournemouthissa2012.blogspot.fi/
      Ja tarkotus ois ens kesänä lähtee Californiaan muutamaks viikoks :)

      Mua voi kans vaikka kikata : kaisaa. jos haluu tulla jutteleen kielimatkasta :)

    • essyllyx

      Kannataa valita international kurssi niin oppii enemmän kieltä. Olin sellasella ja silti puhuin yli puolet matkasta suomea. Ilman kaveria lähteminen on tuplasti kivempaa! Siellä saa paljon uusia kavereita ja se on turvallista. Isäntäperhekin kannattaa valita. (:

      http://kielimatkallawithelina.blogspot.fi

    • jjenniu

      Mä suosittelen sulle asumiseen todella lämpimästi isäntäperhettä !
      Ite oli 3 viikkoa englannissa ja asuin isäntäperheessä ja se on kyllä turvallisin vaihtoehto ainakin mun mielestä :) ja jos sulla on jotain kysyttävää niin tuu vaan kysymään niin voin vastailla sun kysymyksii vaia fb: jenni julia virtanen :)

    • Tiedosta riskit

      EF- ja STS-kielimatkaa suunnittellessa kannattaa olla varuillaan ja muistaa, ettei esitteissä luvatut asiat välttämättä toteudu, vaan kielimatkasta tuleekin painajainen, kuten MOT-ohjelmassa 7.10. nähtiin....
      Näiden ruotsalaisjärjestöjen päämäärä on tuottaa vain voittoa omistajilleen, jotka eivät edes veroja maksa, vaan keinottelevat säätiötoiminnoilla!
      Nuoret ovat pelkkiä pelinappuloita tässä häikäilemättömässä bisneksessä päätyen milloin pedofiilien ja milloin muiden rikollisten koteihin!!
      Lisää esim. EF.n ja STS:n rikoksista ja muista ikävistä tapauksista, joihin nuoret ovat joutuneet maailmalla, on luettavissa sivuilta:
      http://www.csfes.org/
      Kannattaa tutustua!

      • PIRKKO JA SEN NUORI

        Sts kielimatkat on erityisen törkeä yritys. Lapsemme jäi matkallaan yksin ja asui sikamaisessa läävässä. STS vain seliiteli että kiirettä piää toimistolla ei keretä puhumaan edes puhelimessa. Miettikää 10 kertaa lähetättekö lapsenne toisellepuolen maailmaa, maksatte itsem´nne kipeäsi ja saatte mukamas vaikka mitä. Millä kaikilla sts perheillä on ihan oma ryhmä jossa asiat ovat esillä, MYÖS oikeudessa, kuluttasuojassa . Tällaista en suo kenellekään joka maksaa 10.00 matkasta. Käyttäkää rotareita ei maksa mitään ja perillä on kunnon ihmisiä.- STS kielimatkoilla jokainen sielätyöskentelevä on myös köyhä isäntäperhe. ASaavat muutaman satasen ja roikottavat perheissään ei ole varaa ostaa ruokaa ei kuljettaa luvatuille matkoille. Täyttä valetta koko STS. Eiköhän pian viraomaisilla riittävästi aiheita saada tämä firma vastuuseen teoistaan. VAROKAA STS KIELIMATkOJA!!!!!!!


    • essyllyx

      Olin Brightonissa viime kesänä. Aivan mahtava reissu! Suosittelen kuitenkin isäntäperhettä, koska siellä saa tosi läheisiä ystäviä host siskoista ja oppii paljon kieltä. EF hoisi muuten matkan erinomaisen hyvin (:

    • essyllyx
    • pinja111

      Moi :)
      Olin viime kesänä Ef:n kautta Brightonissa isäntäperheessä ja tykkäsin isäntäperheestä majotusvaihtoehtona tosi paljon. Uskon kuitenkin, että myös miettimäsi asuntola ja resort ovat tosi hyviä ja luotettavia vaihtoehtoja. Kannattaa lähteä kielimatkalle, jos vaan on mahdollisuus :)

    • Hirveeeeeee

      Eli siis tää ef on todella huonomaineinen "yritys"! Ihme jos sitä ei vielä tiedä! Googlatkaa hiukan hei.
      Veikkaan, että änkin ketjun ef suosittelijat on ef:n leivissä.

    • Eimullamuuta
    • BrightonBeach

      Varo STS:n kielimatkoja. Varo myös EF:n kielimatkoja. Kielimatkat ovat rahastusta. Vain huonoja kokemuksia. Ei niillä mitään kieltä opi, puhut suomea koko ajan, koska liikut suomalaisryhmässä.

      Odota muutama vuosi, ja lähde täysi-ikäisenä maailmalla opiskelemaan, töihin, tms. Kielen oppiminen on siten tehokkaampaa. Jos kieltä haluat oppia, niin 1) ahkeroi koulussa 2) mene kansalaisopiston, tms. kielikursseille (ainakin suurimmissa kaupungeissa, ja lähes joka kylästä löytyy englannin kurssi) 3) harrasta kieltä, lue kirjoja alkuperäiskielellä, kirjoita blogeja, tviittejä; vaihda puhelimesi kieli esim. englanniksi/saksaksi/ranskaksi.

      Kielimatkat ovat pelkkää kallista päivähoitoa niille nuorille, jotka muutenkin saavat kaiken; tällä kertaa "mä haluun" -juttu onkin kielimatkat. "Koska Sofiakin oli viime vuonna praittonissa, ja sillä oli niiiiin kivaa diskossa..." . Darling, älä usko mainoksiin - olet niiden höynäyttämä, mikäli lähdet kielimatkalle.

      Tiedätkö: mä opin kieltä ahkeroimalla koulussa, ja hankkiuduttuani opiskelemaan maailmalle. Tutustuin ihmisiin, pidän edelleen yhteyttä kavereihin. Olin myös töissä, ja kävin paikallista kielikurssia. Nykyään hallussa useita kieliä.

    • MolempiPahempi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5519
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3405
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1709
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1336
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      22
      1305
    Aihe