MW2 12 vuotiaalle?

Speznaz

12 vuotias tyttäreni haluaisi MW2:n, ikäraja on kylläkin k18. Kuulemma kaveritkin saa pelata kyseistä peliä.
Tyttärelläni on aiempi peli eli MW1. Lapseni pärjää hyvin koulussa ja on rauhallinen, eikä ainakaan tuo MW1 ole vaikuttanut häneen mitenkään.
Tiedän miksi tuo kyseinen peli on k18, mutta lapseni pelaa aina "Pleikkarin netissä" muiden kanssa. Eli toisin sanoen, jos pelaa vaan nettipelinä muiden kanssa ikäraja olisi k16. Eli pitäisiköhän antaa hänen ostaa tuo peli?

47

4738

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei missään nimessä

      Ei kannata. MW1 on k16 siinä on iso ero k18 peliin. Siinä tulee paljon verta ja se ei ole mukavaa 12 vuotiaalle.

      • no effect-

        oliko tuo syy? niin kuin veta ei näkisi ihan tarpeeksi muutenkin. uutisissakin on kauhempia asioita.

        nettipeli on ihan sama kuin cod4:ssa, ei sen kummemmin verta. ja ammutaan toisia, perus sota peli.
        en tiedä mistä lie k18 merkki tullu, yksin pelissä voi olla muutama melko raaka kohta. (verta).

        lapsen päässä pitää olla jotain vikaa jos saa jtn traumoja/vaikutteita k18 pelistä.
        itse pelannu joskus ykkösluokasta asti gta-sarjaa aina gta1:stä uusimpiin.


      • no effect-

        ja piti lukea verta* tuossa tokassa lauseessa.


      • Anonyymi

        Miksi muutoinkaan antaa suurten peliyhtiöiden rikastua aivottomilla aseräiskintätapposoppapeleillä? Mielummin, siis paljon mielummin ostan ja pelaan
        vaikkapa Sanzarun tai Media Moleculen pelejä!


      • 12v

        Oon 12 vuotias ja äiti osti mulle mw2 mutta eipä ole tullut mieleen että lähenpä räiskimään kadulle ihmisiä


      • MW2 ei ikärajaa

        Mutta eihän MW2:lla edes ole ikärajaa.

        MW2 voitti Origin Awardsin parhaan tieteispelin palkinnon vuonna 1995 ja MW3 vuonna 1999.


    • Ehem.

      Jiihaa! Sotaan ja kuolemaan, vai mitä?

    • Pelittäjä123

      Miksi edes harkitset K18 pelin ostamista alaikäiselle????

      • Toinen pelittäjä

        Koska noissa ikärajoissa ei ole mitään järkeä.

        NHL 13 on ikärajaltaan PS3:lle 12. XBOX 360 sama NHL 13 on sitten ikäraja 16. South Parkin rasisti/seksi/juutalais/dildo/tappo/ydinpommi/väkivaltahuumoria saa sujuvasti katsoa 11 vai 12 vuotiaat. Lätkääkin saa sitten telkkarista katella ihan kuka tahansa. Vastuuntuntoinen isä ei siis osta lapselleen NHL peliä, mutta katsoo kyllä ihan laillisesti saman naperon kanssa samaa lajia telkkarista, joka on siis ihan yhtä väkivaltaista. Tätä pidetään hienona, kannustavana ja kehittävänä asiana, että nuoriso on jo pienestä pitäen kiinnostunut urheilusta.

        Pleikkarin NHL väkivalta ei siis ole yhtään niin vaarallista, kun boxin, vaikka peli on sama. Sout Park on kylläkin "piirrettyä väkivaltaa", mutta onko silti järkevämpää antaa lasten katsoa jumalanpilkkaa, dildojuttuja, tappamista, toisiaan perseisiin panevia pehmoleluja, ydinpommijuttuja, rasismia, juutalaisvitsejä yms, kun reaalielämään perustuvaa jääkiekkoa?

        Tuli sitä itsekin muksuna pelattua jos ja vaikka minkälaista peliä, eikä meikäläisestä tämän hullumpaa tullu. Ihan normaali työssäkäyvä, sosiaalisen elämän omaava ja päihteetön ihminen. Ihmiset taitaa nykyään seota tähän joutavanpäiväiseen vouhottamiseen ja joka asiasta järkyttymiseen enemmän, kun mihinkään ikärajojen noudattamattajättämisiin.


    • hahhaa1

      jos juku luulee että kun lapsi pelaa sotapeliä että siitä tulee jotain vaikutteita niin ei! siitä ei tule ellei sitten luule että kun lapsi menee ulos niin lapsen ensimmäinen ajatus olisi että otampa haulikon ja lähempä räiskimään kaupunkiin
      ihmisiä

      • 7897987898979879

        Se miten niiden ajatellaan vaikuttavan lapsen mieleen ei perustu siihen että ne alkaisivat matkia pelejä. Muuten meillä olisi NES ajalta viemäreissä vaeltavia, sieniä syöviä punaisilla haalareilla varustettuja putkimiehiä jotka hyppii kilpikonnien päälle ja heittelee tulipalloja kun sattuivat pelaamaan Supermarioa liikaa.

        Se vaikutus on enemmänkin siinä että kun lapsi näkee paljon väkivaltaa niin se saattaisi tehdä väkivaltaisemmaksi tai turruttaa mieltä. Leffoissa se on eri asia kuin peleissä koska peleissä SINÄ ohjaat kaikkea ja itse ammut ja vahingoitat.

        Itse en koe että pelit olisivat ikinä vaikuttaneet mieleeni lapsena. Pahin mitä pelit voivat ikinä tehdä lapselle on koukuttaa niin pahasti että koulu numerot huononee ja lapsi viettää runsaasti aikaa sisällä. Ei terve lapsi tai aikuinen saa peleistä mitään tappo ajatuksia, se on ihan paska puhetta jota jotkut Jenkki politiikot selittää että saisivat väkivalta veron lailliseksi.

        Vaikka en usko että pelit aiheuttaa muuta kuin ehkä liikaa sisällä oloa enpä silti laittaisi 6-8 vuotiasta pelaamaan kauhupelejä tai ammunta pelejä. 12 vuotiaalle antaisin luvan kyllä mutta niin että peliaika on rajoitettu 1,5h arkisin ja 2H lomapäivinä.


    • huomentasuomi231

      kirjotit "Speznaz" väärin kun se on oikeesti "Spetsnaz", siis tollasten pikku tyttöjen isien kuuluis tietää nää iät :p et tiiä mitä sain joululahjaks :p :p :p :p :p

    • MW2 PELAAJA

      JOO MW2 ON RAAKA ESIM YKS TASO ON SEMMONEN ETTÄ MENNÄÄN VENÄLÄISELLE LENTOKENTÄLLE NE ON JOTAIN TERRORISTEJA JA PEELAAJAN PITÄÄ AMPUA KAIKKI SIVIILIT SE TASO ON MUUTEN POISTETTU VENÄLÄISESTÄ VERSIOSTA.

    • XxBarrett-Man-xX

      Meillä on niin että äiti ostaa mun rahoilla mulle sen mitä mä haluun esim. Mw2, Black Ops 1




      Pyytäkää ps3:lla friendiks nimi on XxBarrett-Man-xX

      • vatustu x:iä..

        nolo nimi


      • MW sopii 12-vuotiaille

        Eikös MW1 ole MechWarrior, legendaarinen Activisionin peli vuodelta -89. Kyllä sitä itsekin tuli 12-vuotiaana pelattua.


      • Niiiiiiiiin
        MW sopii 12-vuotiaille kirjoitti:

        Eikös MW1 ole MechWarrior, legendaarinen Activisionin peli vuodelta -89. Kyllä sitä itsekin tuli 12-vuotiaana pelattua.

        MW on Modern Warfare


      • mikä sitten on COD4?
        Niiiiiiiiin kirjoitti:

        MW on Modern Warfare

        Eikö kyseinen peli ole CoD4?
        COD on COD, ja MW on aina MechWarrior, itselleni paljon tutumpi pelisarja, codeja en ole ikinä pelannutkaan. Piti ihan wikipediasta tarkistaa, mikä on tuo "uusi mw" josta 2000-luvulla syntyneet teinit puhuvat.


      • 5+5

        Vai ostaa äiti sun rahoilla, töissäkö käyt?


    • GAMMERI

      joo itelle ostaa isä 18 ja äiti 16 esim MW2 BO2 MW3 crysis 2 Medal of honor airborne Fifa ja muuta Pyytäkää ihmees kaveriks pelikalla nimi on creativegamer31

      • äläinise

        älä mitään codin whorefare röpellyksiä osta mutta jos ostat niin osta ainoa oikea WAW! world at war ei siinä verilennä!... muutama jalka ehkä katkeaa kranaateista tai rintakehä aukeaa kun haulikolla ampuu pew pew mutta että raaka? pyh vammaisten valehtelua niin ku uskontokin


      • bounces n glitches
        äläinise kirjoitti:

        älä mitään codin whorefare röpellyksiä osta mutta jos ostat niin osta ainoa oikea WAW! world at war ei siinä verilennä!... muutama jalka ehkä katkeaa kranaateista tai rintakehä aukeaa kun haulikolla ampuu pew pew mutta että raaka? pyh vammaisten valehtelua niin ku uskontokin

        cod2, cod4, ja cod waw, siinä ne aidot codit. niiden jälkeen homma meni saman jauhamiseksi ja pelkäksi leikiksi.


      • unknov

        Oon kateellinen teille kaikille. Mun isä vois antaa pelaa bf4 mu äiti sanoo vaan tylysti että ei.


    • Justasd

      K-18 pelin luovuttaminen alaikäiselle on rikos. Joudut vankilaan vielä saatana.

    • Tiina 41v

      Niin juuri. Sama koskee jos annat hänen katsoa k-18 elokuvia. Jos tyttäresi näkee sellaisen, on tyttäresi mieli lopullisesti pilalla. Sama jos annat hänen pelata Call of duty: Modern Warfare 2 peliä. Paluuta ei siis enään ole. Samantien varaat ajan psykoterapeutille.

      Miedän 15v Markus poika oli kavereillaan pelannut kyseistä peliä, ja väitti että sillä ei ole mitään vaikutusta hänen mieleensä. Se peli tekee niin hulluksi että ei itse huomaa kuinka pahoja väkivaltaisia vaikutteita hän oli siitä pelistä saanut. Hänellä oli silmät aina punaiset kun tuli kaverelta kotiin. Myös kädet nykivät omituisesti, ja oli myös todella agressiivinen, paiskoi ovia, hakkasi seiniä ja huusi jotain ydinpommeista. Sairasta. Tässä vaiheessa huomasin jonkin olevan todella pielessä. Veimme poikamme terapeutille, ja siellä todettiin poikamme olevan tullut hulluksi siitä Modern warfare pelistä. Tämä oli kuitenkin aika yleistä, sanoi terapeutti. Hän myös sanoi että ne k-18 tekstit ovat tarkoituksella niissä peleissä. Tällä hetkellä poikamme on mielisairaalassa, ja väittää vieläkin olevansa ihan terve.

      Joten älkää antako lapsienne pelata k-18 pelejä! Ties mikä kouluampuja meidän Markuksestakin olisi tullut ilman meidän huolenpitoa.

      Pitäkää vanhemmat hyvää huolta rakkaista lapsistanne!

      • Breiska

        Et sinäkään täydellinen ole, kirjoitusvirheistä päätellen.....
        Eri asiat vaikuttavat erilailla eri ihmisiin.
        Johtuisikohan geeneistä tuo lapsenne mielisairaus?

        Ja sitä paitsi MW pelisarja on ihan PARAS!!!!!


      • OoHomoJosEtAnna

        Ja paskat heikko hermonen paska se Markus on jos joutu mieli sairaalaan oon pelannu COD: MW2 ja aikas hyvä, multiplayer tylsä verrattuna mw3 mut VITTU :DDDDDDDD MARKUS ON NÄKÖJÄÄN JOKU PASKA :DDD


      • Anonyymi

        Niin tai teijän Markuksella oli jo valmiiksi mielentervelisiä ongelmia koska jos täysin terve mieleltään on niin ei niistä mitään vaikutuksia tule


    • Tiina 41v

      Ei johdu. Nimenomaan johtui Call of Duty pelistä.

      Meidän perhe on hyvin menestynyt, mieheni on lakimies. Meidän suvussa ei ole ollut yhtään mielisairaus tapausta tätä ennen. Tällä hetkellä tyttäreni on 9. Luokalla (tai menossa 9.) ja keskiarvo oli viime todistuksessa 9,2.

      Kyllä ne väkivaltapelit ja elokuvat vaikuttaa vain negatiivisesti lasten mieliin. Sitä ei voi kiistää. Amerikassahan joku oli tappanut kaverinsa Call of duty pelin takia. Sairasta.

      • Äitikans

        Hmm... Voisiko lapsesi mielisairaus johtua siis jotenkin kasvatuksesta, kotioloista.

        Äitinä katsoisin peiliin, jos kerran lapsen mieli noin pelkästä pelistä järkkyy.
        Vaikka toisaalta juuri on julkistettu tutkimus (Queenslandin yliopisto), ettei väkivaltapelit vaikuta epäsosiaaliseen jne. käytökseen. Ja tämä kyseinen Call of duty oli yksi testipeleistä.

        Että jospa sinne peiliin sitten kurkistaisi....Ja miettisi minkälaista hoivaa ja huolenpitoa lapsi on saanut. Jos ei sukurasitteita kerran ole.

        Koska jos tuo peli aiheuttaisi mielisairauden, niin tiedätköhän lainkaan, kuinka monta sataatuhatta (riittääköhän -ei varmaan) "pelimielisairasta" täällä maapallolla vaeltaisi täysin "vapaana?"


      • Tiina 41v
        Äitikans kirjoitti:

        Hmm... Voisiko lapsesi mielisairaus johtua siis jotenkin kasvatuksesta, kotioloista.

        Äitinä katsoisin peiliin, jos kerran lapsen mieli noin pelkästä pelistä järkkyy.
        Vaikka toisaalta juuri on julkistettu tutkimus (Queenslandin yliopisto), ettei väkivaltapelit vaikuta epäsosiaaliseen jne. käytökseen. Ja tämä kyseinen Call of duty oli yksi testipeleistä.

        Että jospa sinne peiliin sitten kurkistaisi....Ja miettisi minkälaista hoivaa ja huolenpitoa lapsi on saanut. Jos ei sukurasitteita kerran ole.

        Koska jos tuo peli aiheuttaisi mielisairauden, niin tiedätköhän lainkaan, kuinka monta sataatuhatta (riittääköhän -ei varmaan) "pelimielisairasta" täällä maapallolla vaeltaisi täysin "vapaana?"

        ''Koska jos tuo peli aiheuttaisi
        mielisairauden, niin tiedätköhän
        lainkaan, kuinka monta sataatuhatta
        (riittääköhän -ei varmaan)
        "pelimielisairasta" täällä maapallolla
        vaeltaisi täysin "vapaana?"''

        Näin on. Lapset on hulluja, etkö muka huomaa että lapsien mielet ovat ''seonneet''? Tiedän ammattini puolesta myös aika paljon tähän liittyvää faktaa. Olen ammatiltani trolli joka puhuu paskaa minkä kerkiää, ja te ette muka huomanneet mitää erikoista kirjoituksissani?

        Jos joku nyt ei ymmärtänyt viestejäni, niin olin sarkastinen.


      • Tiina 41v
        Tiina 41v kirjoitti:

        ''Koska jos tuo peli aiheuttaisi
        mielisairauden, niin tiedätköhän
        lainkaan, kuinka monta sataatuhatta
        (riittääköhän -ei varmaan)
        "pelimielisairasta" täällä maapallolla
        vaeltaisi täysin "vapaana?"''

        Näin on. Lapset on hulluja, etkö muka huomaa että lapsien mielet ovat ''seonneet''? Tiedän ammattini puolesta myös aika paljon tähän liittyvää faktaa. Olen ammatiltani trolli joka puhuu paskaa minkä kerkiää, ja te ette muka huomanneet mitää erikoista kirjoituksissani?

        Jos joku nyt ei ymmärtänyt viestejäni, niin olin sarkastinen.

        EI VIDDU MAGE!! :--DD
        ES Pärisee, ja kalsarit tärisee!!


      • Emtjokujonne
        Tiina 41v kirjoitti:

        EI VIDDU MAGE!! :--DD
        ES Pärisee, ja kalsarit tärisee!!

        Jep


    • ctvfygkbu

      O.O Ei missään nimessä!

      • nettiplayer

        Osta vain jos tyttäresi pelaa netissä.Kaverini luona sorruin siihen virheeseen,että pelasin tasoa,jossa mentiin sinne lentokentälle ja ammuttiin ihmisiä,ja sen jälkeen olin aika väkivaltainen.Sen jälkeen en enää ole pelannut sitä tasoa


      • nettiplayer

        Osta vain jos tyttäresi pelaa netissä.Kaverini luona sorruin siihen virheeseen,että pelasin tasoa,jossa mentiin sinne lentokentälle ja ammuttiin ihmisiä,ja sen jälkeen olin aika väkivaltainen.Sen jälkeen en enää ole pelannut sitä tasoa.


      • nettiplayer
        nettiplayer kirjoitti:

        Osta vain jos tyttäresi pelaa netissä.Kaverini luona sorruin siihen virheeseen,että pelasin tasoa,jossa mentiin sinne lentokentälle ja ammuttiin ihmisiä,ja sen jälkeen olin aika väkivaltainen.Sen jälkeen en enää ole pelannut sitä tasoa.

        Koitin korjata mut tuli kaks samaa kirjotusta


      • nettiplayer
        nettiplayer kirjoitti:

        Osta vain jos tyttäresi pelaa netissä.Kaverini luona sorruin siihen virheeseen,että pelasin tasoa,jossa mentiin sinne lentokentälle ja ammuttiin ihmisiä,ja sen jälkeen olin aika väkivaltainen.Sen jälkeen en enää ole pelannut sitä tasoa.

        Koitin korjata mut tuli kaks samaa kirjotusta.


      • nettiplayer
        nettiplayer kirjoitti:

        Koitin korjata mut tuli kaks samaa kirjotusta.

        No taas tuli.


    • 12 vuotias itekki :D

      ite oon pelannu about 5 vuotta mw sarjaa ja black opsii mut mun mielessä ei oo käyny "et perkele tuossa on ase ni lähen kadulle quicscoppaa ihmisii" :D

    • vygbhkun

      Niille kotiarestit jotka pelaavat K18 -pelejä!

    • Kehtaatkin!

      Kuulehan aloittaja, jos ostat pelin alaikäiselle, olet idiootti! K18 pelin ostaminen alaikäiselle on rikos!

    • Kaikkeli101

      Pelaan itekkin mw2 Ja menkää pyytämää kaveriksi ps3 Kaikkeli101

    • r4t5t5-olen-es-jonne

      gta san andreas on tullut ps3:selle

      ps, olen 17v es jonne joka ei käynyt kouluja loppuun homo mulkku paska työkkäri yritti antaa 6kk työtä mutta sanon että älä huora naurata ja sain 2kk karenssin

    • Hullumake62

      Ite kyllä ostaisin ku eipä nuo niin väkivaltasia oo vaikka k18oliski.niistä saa veret pois sun muuta.ja mikä tää markus juttu oikein on.pystykkö kiven kovaa väittää että juuri tuo peli aiheutti mielenvikasuuden ku ihmiset on kaikki erilaisia.jos toiselle tapahtuu jotain ni ei se tarkota että meidän make tulisi samanlainen,ei tosiaanka.mikä ei sovi toiselle ei välttämättä tarkota etteikö joku sopisi muille.valoja päälle 2000 luvulla!!

    • Anonyymi

      Olisi mukava pelata tätä peliä mutta olen 9v

    • Anonyymi

      Kyllä

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1747
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1746
    7. 121
      1712
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe