MW2 12 vuotiaalle?

Speznaz

12 vuotias tyttäreni haluaisi MW2:n, ikäraja on kylläkin k18. Kuulemma kaveritkin saa pelata kyseistä peliä.
Tyttärelläni on aiempi peli eli MW1. Lapseni pärjää hyvin koulussa ja on rauhallinen, eikä ainakaan tuo MW1 ole vaikuttanut häneen mitenkään.
Tiedän miksi tuo kyseinen peli on k18, mutta lapseni pelaa aina "Pleikkarin netissä" muiden kanssa. Eli toisin sanoen, jos pelaa vaan nettipelinä muiden kanssa ikäraja olisi k16. Eli pitäisiköhän antaa hänen ostaa tuo peli?

47

4754

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ei missään nimessä

   Ei kannata. MW1 on k16 siinä on iso ero k18 peliin. Siinä tulee paljon verta ja se ei ole mukavaa 12 vuotiaalle.

   • no effect-

    oliko tuo syy? niin kuin veta ei näkisi ihan tarpeeksi muutenkin. uutisissakin on kauhempia asioita.

    nettipeli on ihan sama kuin cod4:ssa, ei sen kummemmin verta. ja ammutaan toisia, perus sota peli.
    en tiedä mistä lie k18 merkki tullu, yksin pelissä voi olla muutama melko raaka kohta. (verta).

    lapsen päässä pitää olla jotain vikaa jos saa jtn traumoja/vaikutteita k18 pelistä.
    itse pelannu joskus ykkösluokasta asti gta-sarjaa aina gta1:stä uusimpiin.


   • no effect-

    ja piti lukea verta* tuossa tokassa lauseessa.


   • Anonyymi

    Miksi muutoinkaan antaa suurten peliyhtiöiden rikastua aivottomilla aseräiskintätapposoppapeleillä? Mielummin, siis paljon mielummin ostan ja pelaan
    vaikkapa Sanzarun tai Media Moleculen pelejä!


   • 12v

    Oon 12 vuotias ja äiti osti mulle mw2 mutta eipä ole tullut mieleen että lähenpä räiskimään kadulle ihmisiä


   • MW2 ei ikärajaa

    Mutta eihän MW2:lla edes ole ikärajaa.

    MW2 voitti Origin Awardsin parhaan tieteispelin palkinnon vuonna 1995 ja MW3 vuonna 1999.


  • Ehem.

   Jiihaa! Sotaan ja kuolemaan, vai mitä?

  • Pelittäjä123

   Miksi edes harkitset K18 pelin ostamista alaikäiselle????

   • Toinen pelittäjä

    Koska noissa ikärajoissa ei ole mitään järkeä.

    NHL 13 on ikärajaltaan PS3:lle 12. XBOX 360 sama NHL 13 on sitten ikäraja 16. South Parkin rasisti/seksi/juutalais/dildo/tappo/ydinpommi/väkivaltahuumoria saa sujuvasti katsoa 11 vai 12 vuotiaat. Lätkääkin saa sitten telkkarista katella ihan kuka tahansa. Vastuuntuntoinen isä ei siis osta lapselleen NHL peliä, mutta katsoo kyllä ihan laillisesti saman naperon kanssa samaa lajia telkkarista, joka on siis ihan yhtä väkivaltaista. Tätä pidetään hienona, kannustavana ja kehittävänä asiana, että nuoriso on jo pienestä pitäen kiinnostunut urheilusta.

    Pleikkarin NHL väkivalta ei siis ole yhtään niin vaarallista, kun boxin, vaikka peli on sama. Sout Park on kylläkin "piirrettyä väkivaltaa", mutta onko silti järkevämpää antaa lasten katsoa jumalanpilkkaa, dildojuttuja, tappamista, toisiaan perseisiin panevia pehmoleluja, ydinpommijuttuja, rasismia, juutalaisvitsejä yms, kun reaalielämään perustuvaa jääkiekkoa?

    Tuli sitä itsekin muksuna pelattua jos ja vaikka minkälaista peliä, eikä meikäläisestä tämän hullumpaa tullu. Ihan normaali työssäkäyvä, sosiaalisen elämän omaava ja päihteetön ihminen. Ihmiset taitaa nykyään seota tähän joutavanpäiväiseen vouhottamiseen ja joka asiasta järkyttymiseen enemmän, kun mihinkään ikärajojen noudattamattajättämisiin.


  • hahhaa1

   jos juku luulee että kun lapsi pelaa sotapeliä että siitä tulee jotain vaikutteita niin ei! siitä ei tule ellei sitten luule että kun lapsi menee ulos niin lapsen ensimmäinen ajatus olisi että otampa haulikon ja lähempä räiskimään kaupunkiin
   ihmisiä

   • 7897987898979879

    Se miten niiden ajatellaan vaikuttavan lapsen mieleen ei perustu siihen että ne alkaisivat matkia pelejä. Muuten meillä olisi NES ajalta viemäreissä vaeltavia, sieniä syöviä punaisilla haalareilla varustettuja putkimiehiä jotka hyppii kilpikonnien päälle ja heittelee tulipalloja kun sattuivat pelaamaan Supermarioa liikaa.

    Se vaikutus on enemmänkin siinä että kun lapsi näkee paljon väkivaltaa niin se saattaisi tehdä väkivaltaisemmaksi tai turruttaa mieltä. Leffoissa se on eri asia kuin peleissä koska peleissä SINÄ ohjaat kaikkea ja itse ammut ja vahingoitat.

    Itse en koe että pelit olisivat ikinä vaikuttaneet mieleeni lapsena. Pahin mitä pelit voivat ikinä tehdä lapselle on koukuttaa niin pahasti että koulu numerot huononee ja lapsi viettää runsaasti aikaa sisällä. Ei terve lapsi tai aikuinen saa peleistä mitään tappo ajatuksia, se on ihan paska puhetta jota jotkut Jenkki politiikot selittää että saisivat väkivalta veron lailliseksi.

    Vaikka en usko että pelit aiheuttaa muuta kuin ehkä liikaa sisällä oloa enpä silti laittaisi 6-8 vuotiasta pelaamaan kauhupelejä tai ammunta pelejä. 12 vuotiaalle antaisin luvan kyllä mutta niin että peliaika on rajoitettu 1,5h arkisin ja 2H lomapäivinä.


  • huomentasuomi231

   kirjotit "Speznaz" väärin kun se on oikeesti "Spetsnaz", siis tollasten pikku tyttöjen isien kuuluis tietää nää iät :p et tiiä mitä sain joululahjaks :p :p :p :p :p

  • MW2 PELAAJA

   JOO MW2 ON RAAKA ESIM YKS TASO ON SEMMONEN ETTÄ MENNÄÄN VENÄLÄISELLE LENTOKENTÄLLE NE ON JOTAIN TERRORISTEJA JA PEELAAJAN PITÄÄ AMPUA KAIKKI SIVIILIT SE TASO ON MUUTEN POISTETTU VENÄLÄISESTÄ VERSIOSTA.

  • XxBarrett-Man-xX

   Meillä on niin että äiti ostaa mun rahoilla mulle sen mitä mä haluun esim. Mw2, Black Ops 1
   Pyytäkää ps3:lla friendiks nimi on XxBarrett-Man-xX

   • vatustu x:iä..

    nolo nimi


   • MW sopii 12-vuotiaille

    Eikös MW1 ole MechWarrior, legendaarinen Activisionin peli vuodelta -89. Kyllä sitä itsekin tuli 12-vuotiaana pelattua.


   • Niiiiiiiiin
    MW sopii 12-vuotiaille kirjoitti:

    Eikös MW1 ole MechWarrior, legendaarinen Activisionin peli vuodelta -89. Kyllä sitä itsekin tuli 12-vuotiaana pelattua.

    MW on Modern Warfare


   • mikä sitten on COD4?
    Niiiiiiiiin kirjoitti:

    MW on Modern Warfare

    Eikö kyseinen peli ole CoD4?
    COD on COD, ja MW on aina MechWarrior, itselleni paljon tutumpi pelisarja, codeja en ole ikinä pelannutkaan. Piti ihan wikipediasta tarkistaa, mikä on tuo "uusi mw" josta 2000-luvulla syntyneet teinit puhuvat.


   • 5+5

    Vai ostaa äiti sun rahoilla, töissäkö käyt?


  • GAMMERI

   joo itelle ostaa isä 18 ja äiti 16 esim MW2 BO2 MW3 crysis 2 Medal of honor airborne Fifa ja muuta Pyytäkää ihmees kaveriks pelikalla nimi on creativegamer31

   • äläinise

    älä mitään codin whorefare röpellyksiä osta mutta jos ostat niin osta ainoa oikea WAW! world at war ei siinä verilennä!... muutama jalka ehkä katkeaa kranaateista tai rintakehä aukeaa kun haulikolla ampuu pew pew mutta että raaka? pyh vammaisten valehtelua niin ku uskontokin


   • bounces n glitches
    äläinise kirjoitti:

    älä mitään codin whorefare röpellyksiä osta mutta jos ostat niin osta ainoa oikea WAW! world at war ei siinä verilennä!... muutama jalka ehkä katkeaa kranaateista tai rintakehä aukeaa kun haulikolla ampuu pew pew mutta että raaka? pyh vammaisten valehtelua niin ku uskontokin

    cod2, cod4, ja cod waw, siinä ne aidot codit. niiden jälkeen homma meni saman jauhamiseksi ja pelkäksi leikiksi.


   • unknov

    Oon kateellinen teille kaikille. Mun isä vois antaa pelaa bf4 mu äiti sanoo vaan tylysti että ei.


  • Justasd

   K-18 pelin luovuttaminen alaikäiselle on rikos. Joudut vankilaan vielä saatana.

  • Tiina 41v

   Niin juuri. Sama koskee jos annat hänen katsoa k-18 elokuvia. Jos tyttäresi näkee sellaisen, on tyttäresi mieli lopullisesti pilalla. Sama jos annat hänen pelata Call of duty: Modern Warfare 2 peliä. Paluuta ei siis enään ole. Samantien varaat ajan psykoterapeutille.

   Miedän 15v Markus poika oli kavereillaan pelannut kyseistä peliä, ja väitti että sillä ei ole mitään vaikutusta hänen mieleensä. Se peli tekee niin hulluksi että ei itse huomaa kuinka pahoja väkivaltaisia vaikutteita hän oli siitä pelistä saanut. Hänellä oli silmät aina punaiset kun tuli kaverelta kotiin. Myös kädet nykivät omituisesti, ja oli myös todella agressiivinen, paiskoi ovia, hakkasi seiniä ja huusi jotain ydinpommeista. Sairasta. Tässä vaiheessa huomasin jonkin olevan todella pielessä. Veimme poikamme terapeutille, ja siellä todettiin poikamme olevan tullut hulluksi siitä Modern warfare pelistä. Tämä oli kuitenkin aika yleistä, sanoi terapeutti. Hän myös sanoi että ne k-18 tekstit ovat tarkoituksella niissä peleissä. Tällä hetkellä poikamme on mielisairaalassa, ja väittää vieläkin olevansa ihan terve.

   Joten älkää antako lapsienne pelata k-18 pelejä! Ties mikä kouluampuja meidän Markuksestakin olisi tullut ilman meidän huolenpitoa.

   Pitäkää vanhemmat hyvää huolta rakkaista lapsistanne!

   • Breiska

    Et sinäkään täydellinen ole, kirjoitusvirheistä päätellen.....
    Eri asiat vaikuttavat erilailla eri ihmisiin.
    Johtuisikohan geeneistä tuo lapsenne mielisairaus?

    Ja sitä paitsi MW pelisarja on ihan PARAS!!!!!


   • OoHomoJosEtAnna

    Ja paskat heikko hermonen paska se Markus on jos joutu mieli sairaalaan oon pelannu COD: MW2 ja aikas hyvä, multiplayer tylsä verrattuna mw3 mut VITTU :DDDDDDDD MARKUS ON NÄKÖJÄÄN JOKU PASKA :DDD


   • Anonyymi

    Niin tai teijän Markuksella oli jo valmiiksi mielentervelisiä ongelmia koska jos täysin terve mieleltään on niin ei niistä mitään vaikutuksia tule


  • Tiina 41v

   Ei johdu. Nimenomaan johtui Call of Duty pelistä.

   Meidän perhe on hyvin menestynyt, mieheni on lakimies. Meidän suvussa ei ole ollut yhtään mielisairaus tapausta tätä ennen. Tällä hetkellä tyttäreni on 9. Luokalla (tai menossa 9.) ja keskiarvo oli viime todistuksessa 9,2.

   Kyllä ne väkivaltapelit ja elokuvat vaikuttaa vain negatiivisesti lasten mieliin. Sitä ei voi kiistää. Amerikassahan joku oli tappanut kaverinsa Call of duty pelin takia. Sairasta.

   • Äitikans

    Hmm... Voisiko lapsesi mielisairaus johtua siis jotenkin kasvatuksesta, kotioloista.

    Äitinä katsoisin peiliin, jos kerran lapsen mieli noin pelkästä pelistä järkkyy.
    Vaikka toisaalta juuri on julkistettu tutkimus (Queenslandin yliopisto), ettei väkivaltapelit vaikuta epäsosiaaliseen jne. käytökseen. Ja tämä kyseinen Call of duty oli yksi testipeleistä.

    Että jospa sinne peiliin sitten kurkistaisi....Ja miettisi minkälaista hoivaa ja huolenpitoa lapsi on saanut. Jos ei sukurasitteita kerran ole.

    Koska jos tuo peli aiheuttaisi mielisairauden, niin tiedätköhän lainkaan, kuinka monta sataatuhatta (riittääköhän -ei varmaan) "pelimielisairasta" täällä maapallolla vaeltaisi täysin "vapaana?"


   • Tiina 41v
    Äitikans kirjoitti:

    Hmm... Voisiko lapsesi mielisairaus johtua siis jotenkin kasvatuksesta, kotioloista.

    Äitinä katsoisin peiliin, jos kerran lapsen mieli noin pelkästä pelistä järkkyy.
    Vaikka toisaalta juuri on julkistettu tutkimus (Queenslandin yliopisto), ettei väkivaltapelit vaikuta epäsosiaaliseen jne. käytökseen. Ja tämä kyseinen Call of duty oli yksi testipeleistä.

    Että jospa sinne peiliin sitten kurkistaisi....Ja miettisi minkälaista hoivaa ja huolenpitoa lapsi on saanut. Jos ei sukurasitteita kerran ole.

    Koska jos tuo peli aiheuttaisi mielisairauden, niin tiedätköhän lainkaan, kuinka monta sataatuhatta (riittääköhän -ei varmaan) "pelimielisairasta" täällä maapallolla vaeltaisi täysin "vapaana?"

    ''Koska jos tuo peli aiheuttaisi
    mielisairauden, niin tiedätköhän
    lainkaan, kuinka monta sataatuhatta
    (riittääköhän -ei varmaan)
    "pelimielisairasta" täällä maapallolla
    vaeltaisi täysin "vapaana?"''

    Näin on. Lapset on hulluja, etkö muka huomaa että lapsien mielet ovat ''seonneet''? Tiedän ammattini puolesta myös aika paljon tähän liittyvää faktaa. Olen ammatiltani trolli joka puhuu paskaa minkä kerkiää, ja te ette muka huomanneet mitää erikoista kirjoituksissani?

    Jos joku nyt ei ymmärtänyt viestejäni, niin olin sarkastinen.


   • Tiina 41v
    Tiina 41v kirjoitti:

    ''Koska jos tuo peli aiheuttaisi
    mielisairauden, niin tiedätköhän
    lainkaan, kuinka monta sataatuhatta
    (riittääköhän -ei varmaan)
    "pelimielisairasta" täällä maapallolla
    vaeltaisi täysin "vapaana?"''

    Näin on. Lapset on hulluja, etkö muka huomaa että lapsien mielet ovat ''seonneet''? Tiedän ammattini puolesta myös aika paljon tähän liittyvää faktaa. Olen ammatiltani trolli joka puhuu paskaa minkä kerkiää, ja te ette muka huomanneet mitää erikoista kirjoituksissani?

    Jos joku nyt ei ymmärtänyt viestejäni, niin olin sarkastinen.

    EI VIDDU MAGE!! :--DD
    ES Pärisee, ja kalsarit tärisee!!


   • Emtjokujonne
    Tiina 41v kirjoitti:

    EI VIDDU MAGE!! :--DD
    ES Pärisee, ja kalsarit tärisee!!

    Jep


  • ctvfygkbu

   O.O Ei missään nimessä!

   • nettiplayer

    Osta vain jos tyttäresi pelaa netissä.Kaverini luona sorruin siihen virheeseen,että pelasin tasoa,jossa mentiin sinne lentokentälle ja ammuttiin ihmisiä,ja sen jälkeen olin aika väkivaltainen.Sen jälkeen en enää ole pelannut sitä tasoa


   • nettiplayer

    Osta vain jos tyttäresi pelaa netissä.Kaverini luona sorruin siihen virheeseen,että pelasin tasoa,jossa mentiin sinne lentokentälle ja ammuttiin ihmisiä,ja sen jälkeen olin aika väkivaltainen.Sen jälkeen en enää ole pelannut sitä tasoa.


   • nettiplayer
    nettiplayer kirjoitti:

    Osta vain jos tyttäresi pelaa netissä.Kaverini luona sorruin siihen virheeseen,että pelasin tasoa,jossa mentiin sinne lentokentälle ja ammuttiin ihmisiä,ja sen jälkeen olin aika väkivaltainen.Sen jälkeen en enää ole pelannut sitä tasoa.

    Koitin korjata mut tuli kaks samaa kirjotusta


   • nettiplayer
    nettiplayer kirjoitti:

    Osta vain jos tyttäresi pelaa netissä.Kaverini luona sorruin siihen virheeseen,että pelasin tasoa,jossa mentiin sinne lentokentälle ja ammuttiin ihmisiä,ja sen jälkeen olin aika väkivaltainen.Sen jälkeen en enää ole pelannut sitä tasoa.

    Koitin korjata mut tuli kaks samaa kirjotusta.


   • nettiplayer
    nettiplayer kirjoitti:

    Koitin korjata mut tuli kaks samaa kirjotusta.

    No taas tuli.


  • 12 vuotias itekki :D

   ite oon pelannu about 5 vuotta mw sarjaa ja black opsii mut mun mielessä ei oo käyny "et perkele tuossa on ase ni lähen kadulle quicscoppaa ihmisii" :D

  • vygbhkun

   Niille kotiarestit jotka pelaavat K18 -pelejä!

  • Kehtaatkin!

   Kuulehan aloittaja, jos ostat pelin alaikäiselle, olet idiootti! K18 pelin ostaminen alaikäiselle on rikos!

  • Kaikkeli101

   Pelaan itekkin mw2 Ja menkää pyytämää kaveriksi ps3 Kaikkeli101

  • r4t5t5-olen-es-jonne

   gta san andreas on tullut ps3:selle

   ps, olen 17v es jonne joka ei käynyt kouluja loppuun homo mulkku paska työkkäri yritti antaa 6kk työtä mutta sanon että älä huora naurata ja sain 2kk karenssin

  • Hullumake62

   Ite kyllä ostaisin ku eipä nuo niin väkivaltasia oo vaikka k18oliski.niistä saa veret pois sun muuta.ja mikä tää markus juttu oikein on.pystykkö kiven kovaa väittää että juuri tuo peli aiheutti mielenvikasuuden ku ihmiset on kaikki erilaisia.jos toiselle tapahtuu jotain ni ei se tarkota että meidän make tulisi samanlainen,ei tosiaanka.mikä ei sovi toiselle ei välttämättä tarkota etteikö joku sopisi muille.valoja päälle 2000 luvulla!!

  • Anonyymi

   Olisi mukava pelata tätä peliä mutta olen 9v

  • Anonyymi

   Kyllä

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Paras olisi vain unohtaa

   Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
   Ikävä
   79
   1507
  2. Voisitko laittaa

   Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
   Ikävä
   68
   1235
  3. Mietitikö nainen koskaan

   Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
   Ikävä
   106
   1168
  4. huono omatunto

   johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
   Ikävä
   55
   974
  5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

   Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
   Ikävä
   144
   960
  6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
   Lieksa
   174
   941
  7. Päätin juuri että

   En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
   Ikävä
   32
   852
  8. Onnistuit sohaisemaan mua

   Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
   Ikävä
   59
   824
  9. Huomenna se

   Tulee kohta, odotatko?
   Ikävä
   61
   806
  10. Mitä kaipaat

   Usein elämässäsi
   Ikävä
   90
   748
  Aihe