Montulla ampuminen sallittua?

woofoodsafdoogo

Tiedän täällä pohjoisessa erään hyvän montun, jossa on jäljistä päätellen ammuttu ennenkin, mutta kävin tässä vähä aika sitten testaamassa uutta haulikkoani ja huomasin, että uusia patruunoita tai hylsyjä ei ollut missään.

Joten onko nykyään kieletty soramontulla ampuminen vai mitenkä se nyt menee?

16

3541

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tee noin

      jos oli ollut hiukan fiksummat kaverit ja keränneet hylsyt pois..

    • törmäyskraateri

      Eipä tietenkään ole mitään asiaa mennä ampumaan millekään montulle, ellei se ole omasi tai ole maanomistajan lupaa monttuammunnalle. Metsästysaikaan voi tietenkin ampua alla kerrotun mukaisesti.

      Ampumaratojen väheneminen tekeekin asian mielenkiintoiseksi, toimitaanko tulevaisuudessa siten, että metsästysreissulla, soveliaassa paikassa, turvallisuusasiat tietenkin huomioiden, aina ammutaan sopivaan, mukana vietyyn kohteeseen, että voidaan todeta aseen kohdistus, toiminta, ja ehkä myös hieman harjoitella. Näen tämän toiminnan jopa suotavana, ratojen vähentämisestä johtuen voidaan kaikille ympäristön tarkkailijoille antaa välitön palaute luonnossa lisääntyneinä aseiden laukausääninä.

      • Epäviralliset ampumaradat tulevat lisääntymään tulevaisuudessa kun varsinaisia ampumaratoja suljetaan mielivaltaisin perustein.


    • panee jo nauruksia

      En olekaan kuullut sellasista mielivaltasista perusteista, kyllä sulkemiset perustavat ihan ympäristölakiin.
      Suomessa ei mielivaltaa.

      • Mitäpä sitä mieletön

        "Suomessa ei mielivaltaa"

        Ei niin. Eikä Tukholmassa.


    • outoa jorinaa

      Mitähän se Tukholma nyt monttuampumiseen liittyy ?

      • luvallista

        Sama asia kiinnostaisi minuakin.Eli onko lain mukaan luvallista ampua(kiväärillä ja pistoolilla) omilla mailla?Tietysti niin että ei aiheuta vaaraa muille.


      • ~¢~
        luvallista kirjoitti:

        Sama asia kiinnostaisi minuakin.Eli onko lain mukaan luvallista ampua(kiväärillä ja pistoolilla) omilla mailla?Tietysti niin että ei aiheuta vaaraa muille.

        no ainakin metsästys on aika hankalaa, jos sitä saa tehdä pelkästään ampumaradalla. Tuskin siellä saa edes eläimiä tappaa, vaikka onhan noita nähty ampumaradan roskapöntöissä koirien ja kissojen raatoja. Siellä kun ne päiväkaudet muhii niin haju on järkyttävä.


      • DWK.
        luvallista kirjoitti:

        Sama asia kiinnostaisi minuakin.Eli onko lain mukaan luvallista ampua(kiväärillä ja pistoolilla) omilla mailla?Tietysti niin että ei aiheuta vaaraa muille.

        Se ei saa aiheuttaa myöskään haittaa.


    • luvallista

      No metsästys ja tarkkuusammunta ovat kyllä kaksi eri asiaa.Metsästyshän vaatii myös omat lupansa.Onko kellään varmaa tietoa omilla mailla ampumisesta???

      • Omilla mailla saa

        ampua, kunhan ei aiheuta vaara muille. Siinä se.


    • gdfsgh

      Maanomistajan luvalla saa ampua montulla, pellolla yms, näin teen itsekin.
      Laki sanoo että ammuattaessa ELÄINTÄ tulee olla väh 150m matkaa lähimpään asuttuun rakennukseen, tai asunnon haltijalta pitää pyytää lupa.
      Eli montulla saa ampua, mutta jos montulla käy koko suku ja kaverijoukko tai jos naapuri on viherpiiperö niin ampuminen loppuu. Ensin aletaan vaatia ympäristölupaa koska ampuminen on runsasta ja toistuvaa. Sitten valitetaan kotirauhan- tai lintujen pesinnän häirinnästä.

      Eli ampua voit laillisesti, mutta älä ammu hirveän usein ettei synny valittamisen aihetta. Itse ammun kesäisin ekä kerran kahdessa viikossa. Ja pyysin vielä naapureilta luvan vaikken sitä edes tarvitse.

    • kuhtolerppa

      Kuinkas noita ampumaratoja saa käyttää? Voiko treenata ampumista vain sellaisilla radoilla, joihin oma metsästys seura kuuluu?

      • -jk-

        Ampuradat ovat lähes pääsääntöisesti yleisiä kaikille avoimia paikkoja. Ratoja yleensä ylläpitävät ampuma/metsästysseurat. Vieraat ovat erittäin tervetulleita koska tuovat rahaa seuralle jolla sitten ylläpitävät näitä ratoja. Huomioitavaa on myös se että näillä radoilla ei tarvitse olla omia kiekkoja vaan ne kuuluvat hintaan.
        Itse käyn ampumassa compak sportingia ympäri etelä-suomea eri radoilla ja olen aina vieraana.


    • adfasdfafsd

      Enpä ole koskaan ajatellut että saako ammuntaa harjoittaa vieraalla maalla. Vahinkoa ei tietenkään saa tehdä, joten onko se sallittua että ampuu lyijyä soramontun penkkaan, voidaanko se katsoa roskaamiseksi tms.? Kuten huomasit niin hylsyjä ei tietenkään jätetä montulle, meinasitko itse jättää?

      Ampumaradan perustaminen taitaa vaatia ympäristöluvat nykyisin, joten sellainen on lähes mahdotonta tehdä, ainakin jos ei edes omista soramonttua.

    • hotboyerkki

      Tämä montulla ampuminen tuli selväksi. Entä kumpareella ampuminen? Onko merkitystä kuinka korkealla ollaan merenpinnasta? Entä montusta kumpareelle ampuminen ja päinvastoin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3604
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3288
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2418
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe