Kanadasta palanneet

Kanadaan

Hei te Kanadasta palanneet tai siellä asuvat! Harkitsen muuttoa Kanadaan ja haluaisin tietää millaista teillä on siellä ollu/on? Kaikki tieto otetaan kiitollisena vastaan!

7

323

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hansa man

      Hei! Muutimme vuosi sitten Yhdysvalloista tänne Kanadan Ontarioon. Elämä on lähtenyt käyntiin todella hyvin ja nautimme siitä täysillä. Ihmiset ovat mukavia, ruoka hyvää ja laadukasta sekä Suomeen verrattuna jonkin verran halvempaa. Ainakin oma työyhteisöni on erittäin kiva. Kauppoja ja palvelutarjontaa on runsaasti ja monet suuretkin kaupat ovat auki 24/7. Lääkäripalvelut toimivat hyvin, bensa ja autot ovat halvempia kuin Suomessa. Samoin verot ovat pienemmät ja tulot suuremmat. Sosiaaliturvajärjestelmä on toimiva. Kanada on kuin Yhdysvallat ulkoisesti ja kielellisesti, mutta yhteiskunta on paljon lähempänä suomalaista yhteiskuntaa. Täällä on Yhdysvaltoihin verrattuna myös paljon puhtaampaa ja turvallisempaa, eli poliisiautojen sireenit eivät soi jatkuvasti isommassakaan kaupungissa ja yöllä voi tehdä kävelylenkin kaupungilla. Asumisen hinta voi olla paikasta riippuen kallista, mutta toisaalta samalla rahalla saa enemmän neliöitä kuin Suomessa. Joukkoliikenne toimii ainakin meillä päin hyvin, joskaan ei ole Suomen tasoa. Pankkipalvelut toimivat asiallisesti; maksukortit ovat sirullisia ja pin-koodillisia. Nettipankit eivät ole Suomen tasoa, mutta ihan asiallisia. Shekkejä käytetään vielä moniin asoihin, kuten vuokran maksuun yms.

    • wanha kanukki

      35 vuotta kanukeissa ja poies en lahde muuta kun kulumalla..hyva maa

    • Torontolainen

      Olen asunut Torontossa noin pari vuosikymmentä. Minut otettiin vastaan ystävällisesti enkä ole koskaan tuntenut itseäni "ulkomaalaiseksi" ehkä siksi, koska täällä on niin paljon siirtolaisia ympäri maailmaa. Ihmisten kohteliaisuus on aivan omaa luokkaansa, myös Suomesta käymässä olevat vieraat ovat huomanneet sen ensimmäiseksi. Täällä ei tuntemattomia sinutella, ja oppilaatkin kutsuvat opettajiaan aina joko Ms. Mrs. tai Mr. SeJaSe. Kaupoissa asiakkaita kutsutaan myös asiakkaita joko nimityksilla "Miss", "M'am" tai "Sir".

      Kanada on suhteellisen turvallinen paikka liikkua ilta-aikaankin. Jengien välisiä ampumisia tapahtuu mutta melko harvoin ulkopuolisia on joutunut uhreiksi. Täällä ei näe Suomen tapaan humalaisia häiriköimässä. Humaltuneena esiintymistä ei katsota hyvällä ja se on rikos.

      Joukkoliikenne Torontossa ei ole paras mahdollinen, kalusto on vanhaa ja liikenne on usein tukossa, mutta onhan tämä suuri kaupunkikin. Ruuan hinta on edullisempaa, paitsi maito ja juusto ovat kalliimpia. Ruuassa on paljon valinnan mahdollisuuksia ja esim. hedelmät ja vihannekset ovat yleensä tuoreita. Ravintoloissa on runsauden pulaa ja täällä voi syödä lähes minkä maailman kolkan keittiöiden antimia ja korkeatasoisia ravintoloita löytyy.

      Täällä on suurempi ero rikkailla ja köyhillä kuin Suomessa, kuten odottaa sopii, mutta ei kuitenkaan niin suuri kuin esim. USA:n puolella. Julkiset tilat ovat vaatimatonta tasoa, esim. terveysasemat ja kirjastot, mutta koska verot ovat matalammat, se on ymmärrettävää. Kännykän käyttö on kallista.

      Kouluista voi valita joko yksityisen tai "julkisen" tavallisen koulun. Yksityiskoulut voiva tolla tosi kalliita. Ontariossa julkisissa kouluissa ei ole lukukuasimaksuja, mutta esim. Albertan provinssissa julkisissa kouluissakin on lukukausimaksut.

      Asuminen on yleisesti ottaen väljempää, mutta todellakin se sijainti vaikuttaa täälläkin paljon. Esim. juuri Torontossa keskeisellä paikalla asuessa miljoonalla dollarilla ei ostella mitään kovin kummoista lukaalia. Ja sitten taas sivummalla jossain taajamassa sillä saa jo mahtilukaalin. Taloa ostaessa yllättävintä on ehkä se, miten paljon täällä vielä suositaan kokolattiamattoja, joskin suuntaus alkaa jo olla onneksi puulattioiden suuntaan.

      Kanadalaiset pitävät puutarhanhoidosta ja se näkyy, nurmikot ovat hyvinhoidettuja ja pihoissa on usein kauniita istutuksia, varsinkin Toronton "uptownin" alueen vanhoilla arvoalueilla. Taajamien omakotitalojen pihat ovat tosin vähän kuin possun karsinoita, kapeita ja pieniä.

      Google Mapin avulla voi helposti tehdä nojatuolimatkan ja katsella näkymiä.

      Todellakin täällä käytetään vielä shekkejä joissain yhteyksissä, mikä tuntui aluksi hassulta ja vanhanaikaiselta.

      En ole ollut täällä työelämässä joten en osaa siitä sanoa suuremmin. Ehkä vain sen että ns. firman juhlissa ei ehkä esiinny samanlaista "sikailua" kuin Suomessa saattaa olla, ja puolisot ovat aina mukana.

      Olen kaksoiskansalainen ja olen muuttamassa takaisin Suomeen ainakin toistaiseksi. En ole vieraantunut Suomesta kovinkaan paljon, koska olen viettänyt kesäni aina Suomessa koko Kanadassa oleskeluni ajan. Kuka tietää, ehkä palaan vielä takaisin pidemmäksikin aikaa. Ja jos en pysyvästi enää, niin ainakin tulen vierailemaan usein.

      Mutta jos jollakin on mahdollisuus tänne muuttaa (säännökset ovat tiukentuneet aika tavalla), niin suosittelen ilman muuta. Hyvä maa, todellakin. En muista kuulleeni negatiivisia kommentteja tästä maasta, ja monen mielestä tämä onkin maailman paras maa.

      • Torontolainen

    • hggghjghfk

      Kuuntelin Noam Chomskyn luentoa. Hän kertoi siinä, miten Amerikan "vapaakauppasopimus" kuristaa Kanadaakin. Siellä oli yritetty tuoda 90-luvun alussa autovakuutusuudistus, joka olisi tehnyt vakuutuksen halvemmaksi autoilijoille. Suuret vakuutusyhtiöt olisivat hävinneet siinä, ja ne saivatkin kiristettyä Kanadan luopumaan hankkeesta. Samoin kävi geneeristen lääkkeiden, joiden avulla Kanada oli pitänyt sairaanhoitokulujaan kohtuullisena. Saako Kanadasta enää ollenkaan geneerisiä versioita lääkkeistä?

      Me elämme suuryhtiöiden, pankkien ja kansainvälisten järjestöjen kuristusotteessa. Mottona on "Meille heti kaikki". Unelmoin maailmasta, jossa kaikkien ihmisoikeuksxia arvostetaan ja kaikilla on inhimilliset olot.

      • tottahan toki

        Kyllä täältä saa geneerisiä lääkkeitä ja apteekissa myös kysytään reseptin kanssa tiskille mennessä haluatko vaihtaa reseptin geneerisiin.


    • 11-14

      Nollien puheita---mikä on aika--nollat?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe